Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

LRL franco 8Mhz

Başlatan osman34, 09 Eylül 2024, 14:10:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

durmaz

Trshold ile buzzer öttü ötecek duruma getirmen lazım. Ledler aldığı sinyale göre sırayla yanar. İlk led yandığı anda buzzer ötmeye başlar.
Linkback: Ynt: LRL franco 8Mhz

durmaz

osman34

6,10 -  6,20 tr5 emiter çıkışı

durmaz

4-5 arası ayarlayabilirsen.

osman34

Teşekkür ederim destek bilgiler için. 4-5 arasını yakalamaya çalışıcam . 22pf anten girişindeki ayarlanabilir kapasiteleri denerim. Bir şekilde sonuç almak istiyorum bakalım 

fatih1453

Alıntı yapılan: durmaz - 12 Eylül 2024, 16:57:01
linkte örneği var.

Sağılacak inek varsa sağarız manasıda taşır video

durmaz

İşi bilen sağılmaz.

elyapimivlf

Osman hocam nasıl oldu cihaz bi gelişme var mı

_Hektor_

osman34

Sonuç alamadım hocam, emiter çıkışı her iki yaptığım pcb de aynı değeri veriyor. İnancımı yitirmeye başladım en son . Bilmiyorum ne yapacağımı .

durmaz

R10 VE R12 1K dirençlerin yerine trimpot takın değerlerini alçaltıp yükseltip deneyin.

elyapimivlf

Ustalarım kolay gelsin pcb çizimini yapan var mı pdf olarak varsa çok iyi olur. Osman hocam bu devre kesinlikle çalışıyor diye biliyorum bence umudunu kesme derim piyasadaki hemen hemen çoğu cihazlar bu devreden kolay gelsin

durmaz

durmaz

Un var şeker var su var.

osman34

Kesinlikle çalışıyor diye bende biliyordum . İsteyene wp üzerinden videosunu atabilirim son durumunun . Farklı fikirlere açığım deneyelim ?

mc_307

Bu devre masaüstünde çalışsa da , gercek hedef uzerinde denemesi bir bilinmezliğe bağlı.  130 sayfalık konuda okursanız göreceğiniz Frank ın surekli aynı şeyleri tekrarladığıdır. Cift taraflı pcb, alt katman  gndye bağlı. Tr5 de 4-6v görmek vs vs. Benim deneyimime göre  c9 (560pf) kapasitor insanı çok hassas algılıyor. Bu degeri düşermeniz tr5 emiterindeki voltajı artırıyor.  22pf(c10) değişimi çok fark yaratmiyor tr5 voltajinda. Lm358 in 3. Pini ile neredeyse aynı voltaj var tr5 emiterde de. Ve önemli konu ise evdeki her.gi bir altın gümüş bakır işe yaramaz denemelerde. Uzun suredir gömülü olmasi gerektiği bildirilir. Bu da herkeste olmayınca devre masaüstünde bekler. Sirke veya tuzruhu ile ıslatıp yaklaşik 20 30 cm gibi gömüldüğünde yaklaşık 1 ayda oluşabileceğini söyleyen yorumlar göreceksiniz. Kesin mi degil! Pcb gömdüm bakalım 😁 2 hafta oldu, eritme suyuyla bolca ısladım (pendhidrol+tuzruhu) .  C10 dan bahsetmiştim, faraday kafesiyle ekranlamak lazım gibi.  Hatta kristal bölgesi ve bu c10u içeri alacak pcb cizmeye çalışıyorum ama ne kadar iyi olur bilinmez. Gömülü metalleri frekansla doyuracak ve bir yansıtıcı haline getirecek verici bir sistem olması gerektiĝine inanıyorum.  2 3 senedir msjlar yorumlar ve denemelerden çıkarımım bu. Orjinal forumundaki konuyu okursanız anlayacağınız şu : buldum çalışıyor diyenler, 3 4 sayfa sonra sorular sormaya başlıyor,  eee buldun ya daha ne soruyorsun! , sonra bizede yaptıklarını veya hangi pcbyi kullandıĝını anlat diyenler olunca ya resim yüklenmiyor diyorlar ya da dilinizi tam anlamiyorum çeviri kullanıyorum cevapları. Gerçekten buldum aha bu şekilde yapın diyen yok bilin. Deneyimlerini paylaşanlara bizde paylaşırız sorun değil.  Şuana kadar ki olanı yazdım zaten. Rastgele
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

durmaz

Usta konunun tam özetini çıkarmışsın.

mc_307

Alıntı yapılan: durmaz - 19 Eylül 2024, 15:47:21
boşuna okuyupta umut etmesinler diye. Bu tarz çalışan cihazlar var yalnız ayarını değerlerini ve ek devrelerini yapanlar söylemiyor. Bizde çözmeye çalışıyoruz. Bakalım sonu nere gider.

wtrk

Alıntı yapılan: mc_307 - 19 Eylül 2024, 15:51:17
boşuna okuyupta umut etmesinler diye. Bu tarz çalışan cihazlar var yalnız ayarını değerlerini ve ek devrelerini yapanlar söylemiyor. Bizde çözmeye çalışıyoruz. Bakalım sonu nere gider.

Bende bu kartı bastırdım ustam. Daha iyi olduğunu söylediler ancak dizip test etmedim. Senin 10 senedir bu işlerle uğrastığını biliyorum.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

mc_307

Alıntı yapılan: durmaz - 19 Eylül 2024, 15:47:21
Alıntı yapılan: wtrk - 19 Eylül 2024, 16:20:51
Alıntı yapılan: mc_307 - 19 Eylül 2024, 15:51:17

Bende bu kartı bastırdım ustam. Daha iyi olduğunu söylediler ancak dizip test etmedim. Senin 10 senedir bu işlerle uğrastığını biliyorum.
Uzun bi dönem ara versemde hobi olarak elektroniği bırakamıyorsun. Bu çizim walkman ustanin çizim olabilir ki bendeki devrede bu neredeyse. Sadece kristal katı çevresi ufak rütuşlar olmuş hali ama şema olarak ayni. 1 pf olan c2 c3 kapasitörlerini 3 seri bile yaptım. Bu devreye belki 2 3 sene önce yaptığımda kuzey ve güneyi iyi buluyordu arazide. Atmıştım bir kenara, yakın zamanda tekrar elime aldım. Bu pcbler ile ölçüm almak vs zor biraz. Evden dışarda dogal bir ortamda cihazlarin etkisinden uzak ölçüm noktaları için pcbde pin olan bir yapı lazım. Odada yapmaya kalkınca me kadar frekans manyetik alan varsa resmen insanı induklüyor gibi. 1 metreden benim geldiğimi biliyor devre voltaj degişmeye başlıyor. Biz yansıtıcı gibi birşey oluyoruz. Doğada verici ile doyurmaktan ve yansıtı özellik kazanan metalden kastım bu oluyor sanırım. Gümüş vs gömmem gerekli guzel bir yere sirke ile, test arazisi şart neredeyse

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious