Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

delta pulse modifiye

Başlatan dekoratör, 03 Mayıs 2008, 18:59:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercan

merhaba deltacılar,baştan söyleyim kimseyi inandırma mecburiyetimiz yok.bu günki denemelerimde yaklaşık iki saat boyunca deltanın ayarı hiç bozulmadı ve 1 ytl ye 65 cm ve dahada üzerinde tıkırdadı.neden 65 derseniz parayı arkasına bantladığım boru bu kadar.yalnız bobini düzgün sarmayan ve cihazı çok kararlı çalışmayan arkadaşlar boşuna uğraşmasınlar.ayarları tutturamazlar.ayarlar:eşik 1le2 arası digerleri 10 da olacak.yarın videosunu eklemeye çalışacam.

remzi

Ercan dediğin doğruysa çok güzel. Videonu sabırsızlıkla bekliyorum.

Benden sana +1...

YAK

Ercan bobinle makina arasında kullandığın kabloyu merak ettim.Kaç ohm ve koaksiyelmi yoksa düz kablomu.Kullandığın jak hangi model.Bunlar doğrudan dedektörün performansını etkiliyorlar.
iyi çalışmalar.

gpr67

akü kac amper . ve bobin telin kaclık .cap kac ..  ??? yaptığın baslıkta  ???.. vdeo gönder izleyelim  :)

ercan

profesör hocam önce senin sorunu yanıtlayım.evet söylediklerin çok doğru.daha önce değiştirdiğim opamp ve diğer parçaları ve bobini yazmıştım.bunların hepsinin olumlu faydası oldu.ama bu güne kadar uykusuz hocanın söylediği blendajlı kablo konusunu ,pi sistemde ne gereği var diyerek es geçip koaksiyal kablo kullanmıştım.cuma günü konya sokağa parça sormaya gittiğimde 5li mikrofon jakı(3lüde olur ben 5li buldum)2li blendajlı esnek mikrofon kablosu aldım.bu gün denedim.sonuç ortada.

ercan

arkadaşlar,blendajın devrenin şasesine bağlanacağını söylemeyi unutmuşum.

ercan

sağol remzi.videoyu görünce çok şaşıracaksın.

remzi

remzi

ercan senin devrede karaksızlık varmı? Yani boşu boşuna ötmeler... durup duruken ötmeler...

ercan

remzi eşiği 0 a diğer potları 10 aldığımda 80-85 cmden tıkırdıyor,ama parazitik girişimlerden dolayı biraz kararsızlık oluyor.bu yüzden eşiği 1le2 arasına alıyorum65 cm.

kemall

arkadaşlar soruma cevap alamadım  :
10000mf 16v kondansatörü takınca 2a akım çekiyor çokk acayip olay çözemedim gitti . birde bütün herşey normal 680ohm vede ırf740 anında ısınmaya başlıyor başlığı takınca . bütün entegreleri değiştirince gene düzelen bişey yokk  bukart daha önce sağlam karttı diğer malzemelerde sağlam bunu neden yapar bilen varmı bazen denk gelirsede çalışıyor :D:D:D:D ????

ercan

rebciimam akünün kapasitesinin az geldiğini söylemiştim.bir 1.3a akü daha paralel bağla düzelir.

ExCaLy

bence bobin ve bobine giden kablonu kontrol et boin yokken akım çekilmiyor mos tan kısa devre var gibi görünüyor

kemall

Alıntı yapılan: ercan - 09 Kasım 2008, 13:09:04
rebciimam akünün kapasitesinin az geldiğini söylemiştim.bir 1.3a akü daha paralel bağla düzelir.
usta dogru dıyorsun onu dendım duzeldı faakt busefer amperlı çüçç kaynağına baglıyorum sorun gene aynı yanıı aküyü başkta dedektorde denıyorum deltada çalışıyor benmkınde tıkk busorunlar oluşuyor

ercan

sayın arkadaşlar,dün aldığım sonuçlara kemerimin tokasının neden olduğunun eşofman giydiğim için bu gün farkına varabildim.ceplerimi boşaltıyordum ama kemeri akıl edemiyordum.tedbirsizliğim ve aceleciliğimden dolayı herkesten özür diliyorum.bu gün aldığım sonuçlardan hüsrana uğradım.para 35 -37 arası,10x10 plaket 75-80 arası anca.ama cihaz bu sefer tık-tık sesi vermeden direk uğuldama şeklinde ötüyor.neyse sizleri boş yere meşgul ettiysek kusurumuza bakmayın.

gpr67

:D   haybe ... plastik kemer kat öyle deneme yap ..

ATIBAR

arkadaşlar ii akşmalar elimizde pulse star 2 var ve biz bu makinanın devresinde batarya nın çarpması sonucu 3 tane diyotunu kırdık Allah rızası için bi yardım edin.Fotoları falan gönderebilirim hatta irtibat için atibar@hotmail.com

kemall

deltayı daha modifiye etmeden önce bütün bulanet cihazı yapan arkadaşlara sesleniyorum :
forumdaki denilenlerin hepsini uyguladım fakat hiçç birr sonuç elde edemedim.
benn kendi yaptıklarımı anlatayım sizz karar verin nasıl boğuştuğuma!!!!!!!!!!!
evvela dedektröü toplarken  çokk dikkatli vede temiz çalıştım bobini bağlamadan önce ilkk yaptığım cihazı bütün potlar görevini yapıyormu diye tekk tekk kontro ettim vede anormal malzemeler olduğunu yada yanlış bağlantı yaptığımı testt etmek için. sonra cihaza ilkk başlarda 30cm. başlıktan 25-28tur 0.50lik telden sarım yaptım vernikledikte yani polyesterle fırçaladım sert oldu. sonra bobini gerçekten devreye bağladığım zaman (aradaki kablo olmadan direk bobin uçları) başlığı oynatsam dahil ayarlar değişmiyor hepp sabit uu birr hata çünkü dedektörün asıl başlık ayarı toprakta olur bobin havada onatılınca ayalrarın değişeceğine inanıyorum çünkü buna şöyle kanaat getirdim :
buuu uygulamaya geçmeden önceki çalışmalarımda stereo blenadajlı mikrofon kablosunun şasesini devrenin entegrelere +0- volt cıkartıgı bölümdeki  0 rıı şase oalrak kabul edersek şasayi oraya bağladım hernahni birr yerden kablo dışş etkilerden etkilenmesin diye...
sonra diğer ikii canlı ucuda bobine verdiğimde , cihazda hassasiyet denilen hiçç bişey olmuyordu meşhur bahsettiğiniz tıkk tıkk sesini elde edememdim hiçç birr zaman defalarca konu açmama rağmen kimse yardımcı olamadı vede bucihaz hakkında bişeylerin artık saklandığına kanaat getirdim sonra kendim başlık sardım snifferden etkilenerek 23tur 38çap. 0.50lik telden direk aynı bobin uçlarını cihaza uyguladım daha önceki yaptğım uygulamalarla aynıydı artık kendim kanat getirdim kendime benn buuu işii beceremiyeceğim diye !!!!
sonra birr araa buuu yaptığım 38çaptaki başlığın uçlarına tekkli mikrofon kablosu bağladım birisi canlı biriside bleandajlı olan tarafını bağladım kablonun boşta kaln uçları daha önce yaptığım stereo kablonun ikii ucuna bağladım mosfet aşırı akım çekmeye başladı ....
fikir yürüttüm benn aradki kablo bağlantısını yanlış yapıyorum diye ..
direk montaj yaptığım dedektörün bobin yerine bağlanacak araa kablo olan stero mikrofon kalbosunun ikii ucunu söktüm oraya direk ;
artıya şase (blandaj tarafı ) gelecek şekilde diğer ucuda mosfetin d sine bağladım vede direk boboine bağladım gerçekten harika çalıştı tekk parayı 50cmden açık havada yakalıyordu . sonuç çokk iyiydi.
fakat bişeyi atlıyordum . mosfet ısııyordu mosfetin ısınması gereksiz yere güçç sarfiyeti oluyordu tecrübe eden arkadaşlara sorduğumda bizim çalışmalarımızda mosfetler hayatta ısınmaz cevabını aldım ......... mosfet ısındığı zamanda aküü 11.5v düşünce dengeler karışıyordu vede saçma saçma sesler çıkarıyordu belliki sistemin bütün dengesi kayıyordu. gene benim için sorundu. artık uğraşmaktan sıkıldım.
1m2 başlık güzel çalışır diye burada söylenen  0.50lik telden 16tur söndürme direnci swichle seçmeli halde 1.1k vede 2.2k olarak hazırlamıştım vede cihazı açtığımda sonuç gene hüsran saçma saçma sinyaller çıkartıyordu. gene başılı olamamıştım. artık arkadaşlara yapan kişilere sorduklarım uygulamayıda yaptım herşey nafile .... sonn olarakta adsl telinden yapmaya çalıştım vede hiçç birr şekilde metal yakalamayı başarasmadım bütün herşeyin denegesini bozuyordu.
sonn olarak uykusuz arkadaşın yaptıklarına saygı duyarak şunu dilee getirmeye çalışıyorum.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious