Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

delta pulse modifiye

Başlatan dekoratör, 03 Mayıs 2008, 18:59:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dekoratör

arkadaşlar bu başlık altında delta pulse şemasında yaptığımız faydalı değişiklikleri paylaşırsak herkes yararlanabilir. ben bu projeye başladığımdan beri kararsızlık sorunuyla uğraşıyorum. durup durup kendiliğinden ses çıkarıyor cihaz. sanıyorum en sonunda çözdüm. çözümü yazmadan önce bu konu hakkında siz değerli arkadaşlarımdan detaylı bilgi almak istiyorum.forumda gördüğüm kadarıyle aynı dertten muzdarip arkadaşlar var. sorunlarını iletmişler ama ben hiç bir yerde bu sorunun çözümü hakkında doyurucu bir bilgiye ulaşamadım.
ya çoğu arkadaşın cihazı mükemmel çalışıyor yada herkezin cihazı kararsız. ben elektronik işleriyle hobi olarak uğraşıyorum ve bu işlerde çok fazla teorik bilgiye sahip değilim. ama sorunun çözümünü ararken şemayı defalarca inceledim en sonunda sankide bir yerde olmaması gereken bir parçaya rastladım. dediğim gibi teorik olarak bilgim yok bulduğum yerdeki parçayı kafama göre düzelttim şimdilik 2 gündür alet kararlı çalışıyor.sadece bir parçanın yerini değiştirdim. şu anda sankide gain potu biraz küçük gibi geliyor potun sonlarında akorda geliyor. vaktim olursa değiştireceğim. evet cihazında kararsızlık sorunu olanlar buraya......                      saygılarımla

Linkback: delta pulse modifiye
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

reis54

eğer cihazı yapmışsan ve çalışır durumda ise dökümanı buraya eklersen memnun oluruz yani mesela pcb de bir sorun varmı veya kullanılan malzemelerde değişen yada malzeme listesinin haricinde kulanılan eleman yada elemanlar

Uykusuz

Açık şema ve PCB de hiç bir değişikliğe gitmenize gerek yok. Açık şema ve PCB sorunsuz çalışmaktadır. Mlzeme listesinden şüphelenen arkadaşlar pcb montaj gösterimine göre iki dakka çıkarıversinler listelerini. Entegrelerinizin sahte olmadığına KESİNLİKLE dikkat edin. Özet olarak delta pulse de hiçbir modifiyeye gerek yok.

reis54

uykusuz usta pcb ve  malzeme listesinden şüphem yok yanlız kullanılan kondansatör elektrolitik veya polyester voltları kaç birde drençler kaç watlık bunuda açıklarsan memnun oluruz teşekkürler ...

dekoratör

ahmet hoca r22 nin bir bacağını d5 entegresinin 3 nolu bacağından çıkarıp aynı opampın 1 nolu bacağına bağlayınca bu devrede ne oluyor acaba elektriksel olarak? ben böyle yaptım kendi kendine salınımlar ortadan kalktı. yani belkide benim devrede arızalı parça var ben bulamıyorum. ama bu şekilde kutuladım bu gün deneme amaçlı araziye çıktık bayağı bir kararlı çalıştı. yalnız toprak kırmızıydı bilmiyorum ondanmı havada çok iyi ama toprakta sinyal potunu sonuna kadar açmama rağmen ötüyor bu belki o bölgenin toprağından olabilir.bilmiyorum. birde bu değişiklikten sonra gain potunun değeri sanırım az gelmeye başladı sonlarında doğru akort oluyor.yerine kaç k.ohm pot takmam lazım.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

Uykusuz

Devrenizde arızalı veya patetes malzemeler vardır. Yaptığınız iş çok mantıkız olmuş opampın girişini bir kapasiteye teslim etmişsiniz ve geri beslemesiz bırakmışsınız. Yukarıda da yazdığım gibi devrenin şeması doğrudur ve hiç bir değişikliğe gerek yoktur. Saygılar.

dekoratör

ahmet devrede diğer opampların + girişleride (galiba 3 tanesinin)sadece şaseye bağlanmış.belkide şema çok doğrudur ve benim cihazımda arızalı parça vardır.peki bu r22 direncini d5a nın 1 nolu ucuyla d9c nin 3 nolu ucuna bağlayınca devre düzgün çalışıyorsa bu hangi parçada arıza aramamız hakkında size bir fikir veriyormu acaba? ben dirençlerin tamamını ölçtüm değerleri doğru zaten lf 357 nin sahte olmasından dolayı 2-3 takım entegre aldım zaman zaman hepsini değiştirip denedim kapasitörleride tam değerinde kullandım.diyotların hepsi sağlam transistörlerin hepsi sağlam.ırf 740- 840 denedim sonuç aynı.20k pot bulamadım 22 k kullandım acaba ondanmı diye 20 k stero bulup onu taktım gene sonuç aynı söndürme direncini 2.2 k kullanmaya karar verdim potlar ters çalışmadığı için.çok iyi lehim yaptım kısa devre yok.bütün bunları defalarca kontrol ettiğim için son çare olarak r 22 yi düşündüm önce devreden söktüm ses kötü çıktığı için d5 a opampının çıkışına bağlayınca ilginç bir şekilde  kararlı çalışmaya başladı.şimdi benim ricam anlattıklarımdan yola çıkarak  benim devremdeki arızayı tespit etmeye çalışmak.vaktiniz olursa benim dediğim r 22 bağlantısını yapıp osiloskopla falan bakıp devrede ne değişiyor diye üzerinde durursanız memnun olurum.birde devrelerinde kararsızlık olan arkadaşlar da denerse eğer daha iyi fikir edinebiliriz. saygılar

Uykusuz

Daha önceden de belirttiğim gibi açık şema doğrudur. Birkere kendinizin eklediği harici tüm müdahaleleri orjinal haline çevirin ve aklınızdan devrede değişiklik yapmayı silin. Devrenizde herşley orjinal şemaya göre olduğunu ve herşeyin sağlam olduğuna emin olduğunuzda alttaki yazıyı okuyun eğer şema üzerinde değişiklikler yapmakta ısrarlıysanız bu konuda size yardımcı olamayacağım.

Delta Pulse'yi kullanıma hazırlamak başlığında SENS potansını ortalıyın demiştik. Siz bu SENS potansını minimum direnç gösterecek şekilde ayarlayın ve öyle deneyin. National firmasının LF357 sini kullanmayın ST firmasının LF357N entegresini kullanın. Potlarınızın ters çalışmadığına kesinlikle emin olun bundan da yapar. Eğer denemeleri evde yapıyorsanız tüplü tv ve monitörlerin hepsini kapatın gerekirse sigortaları attırın öyle denemeler yapın. Frekans ayar trimpotunuzu maksimum direnç konumuna alın ben bu şekilde daha stabil bir çalışma alde ediyorum. Saygılar.

reis54

uskusuz usta kullacağımız entegreler hangi firmaya ait olsun yani patates malzeme olmadığını nasıl anlayabiliriz

Uykusuz

Akşama fotoğraflar ekleyerek belirteceğim Saygılar.

dekoratör

ahmet bey bağlantıları orjinal haline getirdim.kutuladım. ara sıra salınım yapıyor. sanırım malzemelerimde sorun var. bunu böylece bir kenara bırakıp. önce taseroyu yapacağım. sonra çok daha dikkatli olarak deltayı. 
başınızı ağrıttıysak özür dileriz çalışmalarınızda başarılar. ayrıca yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
saygılar

Uykusuz

Estafurullah bildiğimiz kadarınca her zaman yardımcı olmaya çalışırız. Ayrıca temiz çalışma olmuş tebrik ederim. Saygılar.

ercan

sayın arkadaşlar, aranıza biraz geç katılmış biri olarak sizin verdiğiniz değerli bilgiler sayesinde delta pulse dedektörünü fazla zorluk çekmeden 2-3 gün içerisinde çalıştırdım.arazide deneme şanşım olmadı.fakat cihaz evde kararsız çalıştığından dolayı 15 gündür çeşitli bobinler denedim.50 kuruşta 50cm,1 lirada 55 cm,hatta diyot yada dirençten artan 3 santimlik kırpıntıyı bile 20 cm den algılattım.bu bobini   1 ytl ye aldığım yuvarlak 37 cm çapındaki plastik tepsinin hafifçe  konik olan kenarına,0.8 emaye telden 28 sipir sarmıştım. fakat ben kararlılığa taktığım için ,2.2k lık ve 680 ohm luk sönümleme dirençlerini  metal filmlerle değiştirdim.yine transistörü zıt emk dan koruyan 1n4148 diyotları 1n5819 şotki diyotlarla değiştirdim.sonuç olarak cihaz öncekinden çok daha kararlı çalışmaya başladı. bununla yetinmeyip tl062 opampları,tl082 lerle değiştirdim.sanırım derinlikte 3-5 cm  artış oldu gibi geldi bana.toplam masraf 2 ytl tuttu.yazacaklarım bu kadar,ALLAH'a emanet olun sağlıcakla kalın.                     

remzi

Yav biz aylarca uğraşıyoruz 2-3cm mesafe uzamıyor siz diyorsunuzki ben 2 günde yaptım mesafe 55 cm. İnandırıcı değil...

ercan

remzi kardeşim,ben 20 yıllık amatörüm eskiden  piyasada iyi dedektör şeması olmadığı için yaptıgım sayısız bfo dedektör vardır.lakin hiç birinden memnun olmamıştım.ben son 3-5 senedir yoğun olarak yürüttüğüm amatörlüğe ara vermiştim,ama yıların tecrübesi var bobinin nasıl sarılacağınıda bilirim.kalemle ojeyle yüzlerce devre çizdim ve yaptım.siz bu kadar hazır bilgi ve imkanlarla aylarca uğraşıyorsanız,sizde bir sorun var demektir,benim size tavsiyem bilginiz ve beceriniz gelişene kadar zor devrelerden uzak durun .seni ayıplamıyorum, zamanında bende bu zorlukları fazlasıyla yaşamıştım.lütfen bilgi ve tecrübeye biraz saygı.

emekli AMCA

inan remzi...

bana gelen bir dizilmiş delta kartını kontrol edip bobin sarıp çalıştırdım ..ilk defasında sorunsuz çalıştı 1tl 35cm hemde üzerinde 1k sönümleme direnci vardı ..

bence de devre sağlam...

ama herkesin merak ettiği bobinlerden fazla akım geçirmek için tx sürelerini uzattım resimdeki gibi oldu 8A akıttım ama nafile  birşey değişmedi... :)

çünkü örnekleme darbeleriylede oynamam lazımdı ama işm çok bıraktım öylece ve çalışır durumda  ..

Uykusuz

Merhaba

Cihazınızın kararsız çalışması ev ortamında çalıştırıyor olmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Özellikle tv lerin smps devresrinden yüksek gerilim trafolarından oldukça fazla etkileniyor. Cihazınızı tüm sigortaları attırıp akü ile çalıştırın kararsızlık sorunu muhtemelen düzelecektir.

ercan

uykusuz usta dediğiniz şekilde denemiştim,çok hassas ayarlamada cihazda kendiliğinden artıp azalan ses meydana geliyordu.yukarda açıkladığım değişikliklerden sonra evde akşam vakti televizyon,bilgisayar,kompakt fluoresanlar hatta çamaşır makinası çalışıyorken,cihazda eskisine göre çok iyi bir kararlılık elde ettim.yardımların için sağol,yeni projelerini dört gözle bekliyorum.haa birde şu minelab sd2000 işine      bir el atsan diyorum sana zahmet.bana baskı devresi lazım.

remzi

Emekli amca bende ilk denemelerimde cihazı çalıştırıdım. Şemada problem olmadığını biliyorum. Benim yaptığım cihazda 30 cm civarından tek parayı algılıyor. Ama Ne yaptıysam 35 cm olmadı. Şimdi arkadaş diyorki havada 55 cm den alıyor. Doğru ise arkadaşa helal olsun...

durmaz

Arkadaşlar bende şimdiye kadar 4 ad delta yaptım 1 ytl de 35 cm yi geçmedi
banada inandırıcı gelmedi.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious