Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

delta pulse modifiye

Başlatan dekoratör, 03 Mayıs 2008, 18:59:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercan

arkadaşlar,bobinin endüktansını,empedansını tutturamıyorsunuz.hesaplamadan karambola adsl den bobin sarıyorsunuz.sonra 15i 20yi geçmedi diyorsunuz.ben bunu bütün ayarlar maksimum 50 cmlik plastik boruyu bobinin tam merkezine dayayıp parayı arkasına bobine paralel  olacak şekilde elde ettim                                                                                                                                                                                           bu devamlı sinyal değil tıktıktık şeklinde zayıf biralıştı ama neticede parayı o mesafeden küçük tel parçasını yarısından daha az bir mesafeden algılama 8-10 cm den sinyal .zira benim sardığım bobinde(konik)bobin ekseninden uzaklaşınca ve para dik konumdayken baya düşme oluyor.sizin bobinleriniz farklı çap ve şekildeyse farklı sonuçlar vermesi normaldir.bu bobini yeni aldığım ölçü aletiyle ölçtümde endüktansı 550 uh empedansı 2 ohm ölçmüştüm,hesaplarken 400 olarak hesaplamıştım.helical bobin için.sonra endüktansın fazla oldugunu düşünerek daha verimli çalışır ümidiyle 3-4 sarım düşürerek 450uh yaptım.sonuç:100 de 20 düşüş oldu.bunları laf olsun diye yazmıyoruz.neticede bobin çok önemli.düzgün ve hesaplanarak sarılmalı.çeşitli bobinler denenerek en iyi bobin bulunabilir.
Linkback: Ynt: delta pulse modifiye

ercan

arkadaşlar,faydasız eleştirilerle vakit harcamak yerine sizlerin yardımıyla minelab sd2000 dedektörünü yapmayı düşünüyorum.yapımı biraz uğraştırabilir ama sanırım ayarlaması ve kullanımı kolay iyi bir cihaz.lcd ekranı yok ama yazılım problemide yok.yardımcı olursanız bu projeye başlamayı düşünüyorum.neden bu cihaz derseniz bu cihazda ayrım için baya çalışılmış olması .deltada iyi ama nal toplamak istemiyorum.yardımlarınızı ve yapıcı eleştirilerinizi bekliyorum.foruma katkısı olan arkadaşlara çok teşekkürler.

gpr67

1 ytl  50 55 santim cekiyo diyen arkadaslar anlatsın su ayarları bizde yapalım .benim deltada 35 santim cekiyo bobini 25 santim cap ads koplosu 8 li 4 tur sardım . ama daha ufak baslık yapacam 20 ile 15 arası yapmak istiyorum deneyen arkadaslar varmı . mesas atsın ...

Uykusuz

45 cm çaplı ADSL kablosundan 3 tur. (Toplamda 24 tur)

Bu durumda 1 YTL'yi 50 - 55 cm den algılamaktadır. İnanmayanlar projelerimiz bölümündeki videomu izleyebilirler.

ercan

arkadaşlar 15 cm de sardım 0,50 30 tur 350 uh fakAT 33 cmlik deki performansı vermedi.

gpr67

tsk ler yardımlar icin arkasalar ... ( uykusuz sana da kolay gelsin yeni projen pi ayrımlı cihazın icin )  :)

kemall

cihazda 10000mf varken ayarlar maximum seviyede iken cihazı açıyorum aşırı akım çekiyor mosfet ısınıyor birranda yükk çekmesi devrenin şakülün kaymasına sebep oluyor :D:D:D:D gerçek cihaz kullanımda cihaz açılırken vede bütün ayarlar ortada iken ayar yapmak doğru bence . yada benim cihazdamı problem varr kullanan arkadaşlar birr zahmet yazarlarsa sevinirim

ercan

rebciimam,kaç volt kaç amper akü bağladın?

ercan

gpr67 dün 80x80 bobin sardım 10lu şerit tek iletkenli kablodan tek tur.bu gün evde denedim.ancak güç ve hassasiyet potlarını minimuma alarak cihazı susturabildim. bu halde 20cmlik tencere kapağını 2m algıladı.denemek istersen.

emekli AMCA

Alıntı yapılan: ercan - 05 Kasım 2008, 20:45:52
gpr67 dün 80x80 bobin sardım 10lu şerit tek iletkenli kablodan tek tur.bu gün evde denedim.ancak güç ve hassasiyet potlarını minimuma alarak cihazı susturabildim. bu halde 20cmlik tencere kapağını 2m algıladı.denemek istersen.

tebrik ederim.. çok iyi bir sonuç almışsın ...

kemall

ercan çalışma güzel . benn adsl kablosundan bobin sardım 1mt2 vede küçük başlık için 4tur 8liii adsl kablosundan dedektör berbat oldu hiçç çekmeyle alakası yokk diyelimki senin bubobinin sağlıklı çalıştı bizim çalışan deltamı sorun vardı :D:D:D:D söndürme direncini netaktın ? bunlasrın omajları farklı olduğu için söndürme direnci,ni çokk düşürmen lazım buarada bana sorduğun aküde 12v. 1.3a

ercan

arkadaşlar.adsl ile sararken boşluklardan dolayı hesap tutmuyor endüktans fazla çıkıyor buda cihazın kararlılığını ve performansını olumsuz etkiliyor.bu bobini rasgele değil omaj ve endüktansını hesaplayıp kabloya uygun çapı bulduktan sonra yaptım.herkese kolay gelsin.

ercan

rebciimam bu aküyle cihazın sapıtması gayet normal.iyiki mosfeti ve direçleri yakmamışşın.enaz 2.2A tak.

ercan

yada 1tane 1.3 daha paralel bağla

gpr67

Alıntı yapılan: ercan - 05 Kasım 2008, 20:57:15
bunlar resimleri:

[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/955/pict0376ng9.jpg[/img]
[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/pict0376ng9.jpg/1/w800.png[/img][IMG]http://img98.imageshack.us/img98/8022/pict0377nk1.jpg[/img]
[IMG]http://img98.imageshack.us/img98/pict0377nk1.jpg/1/w800.png[/img]
bobinin   güzel olmus .  evdeki denemelerde  ne cikarsa delta aynısını toprakta veriyo .ama yarları yaparken toprakta tula  kerpic ve siyah toprak (bor )  olmasın .delta bunlarıda buluyoo . bide altını ayarlarken kazanc ayarını  sağ tarafta bırak .haassasiyetle esik ayarları ortala .ve ses kısık kısık gelene kadar ayarla .o zaman derinlik ve arayacayın metalli daha rahat bulursun ........ deltada kazanc ayarı altını sol tarafta ince ayarla buluyo ortalınca görmüyo ...ben denemelerde  25 caplı adsl 4 tur sardım .

ercan

sağol kardeş.inşallah araziye çıkınca dediğin gibi yaparım.

anfici

selam arkadaşlar...benim yaptığım cihazımda çok az bi sinyal sesi çıkıyor...sizin cihazlarınızdada böyle problem varmıdır yoksa sadece benim cihaz mı sorunlu ayrıca sahte entegreleri ayırt edebilirmiyiz cvp larınıza şimdiden teşekküerler... ;)

anfici

selam arkadaşlar benim delta pluse cihazımda ses çok az çkıyor nedeni ne olabilir acaba yanıtlarsanız sevinirim...şimdiden teşekkürler...

Uykusuz

Besleme geriliniz normal olmayabilir
Ses çıkış dirençleri yanlış olabilir
Ses potu arızalı olabilir
Hoparlörünüz sorunlu olabilir

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious