Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

SORULARLA TÜM YÖNLERİYLE DEFİNECİLİK

Başlatan Master Hunter, 10 Eylül 2007, 10:11:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ankebut

MANYETOMETRE -GRADYOMETRE NEDİR ? NE İŞE YARAR---1

Manyetometreler ve gradyometreler içlerinde  manyetik alan  algılayıcı sensörler bulunan cihazlardır. Bu sensörler cisimlerdeki manyetik alan yoğunluğunu ölçmek için kullanılırlar. Sistem çok basitmiş gibi görünsede aslında karmaşık bir süreç ve etkileyici bir sonuç ile bizlere hizmet etmektedir.
1-BOŞLUK BULMA:
Dünya çekirdeğin dönmesiyle birlikte ortaya çıkan manyetik bir alana sahiptir. Buna dünyanın manyetik fonu diyebiliriz. Değişkenlik göstersede hemen hemen her yerde ortalama bir manyetik alan yoğunluğuna sahiptir. Manyetometre ve gradyometre bu manyetik fon sayesinde boşluk olan yerleri tespit edebilmektedir. Kabaca şöyle değerlendirebiliriz;güneşli bir günde ,güneş ile elimiz arasına şeffaf bir pencere camı koyarsak ,güneşten gelen ısıda bir oynama olduğunu farkederiz. Yani gözümüzü kapatsak dahi elimizdeki ısı farklığı sayesinde güneş ile elimiz arasında cam varmı yokmu anlayabiliriz. Güneş ışığı fonda vardır, camdan geçer, ancak etkisinde bir değişme meydana gelir. işte dünyanın fonunda bulunan manyetik alanda yeryüzüne doğru yayılırken boşluk içinden geçerse manyetik alanda çok küçük bir oynama meydana gelir. Bunu bizim algılamamız mümkün değildir. Manyetik alan farklılığı çok küçüktür. Ancak manyetometre ve gradyometre içinde bulunan manyetik sensörler bunları algılar ve bize toprak içinde boşluk olduğunu gösterir. Bu şekilde boşluklar tespit edilmiş olur.
Linkback: Ynt: SORULARLA TÜM YÖNLERİYLE DEFİNECİLİK

Ankebut

MANYETOMETRE GRADYOMETRE NEDİR? NE İŞE YARAR---2

2-HANGİ BOŞLUKLAR BULUNABİLİR;

Yeraltında bulunan bütün boşluklar bulunabilir.
Bunlar;
Kaya veya toprak içinde bulunan mağaralar
Kaya veya toprak içinde bulunan mezarlar, mezar odaları.
[/size]Kaya veya toprak içinde bulunan tüneller,mahzenler,gizli yerleşimler.
[/size]Yeraltında bulunan doğal veya yapay boşluklar.
[/size]Tepe içlerinde bulunan tümülüsler ve benzeri yapıların boşlukları.
[/size]Her türlü mağara benzeri oluşumlar.
[/size]Gizli sığınak.
[/size]Yeraltında saklı duran depo benzeri boşluklar.
[/size]Yeraltında bulunan bacalar,tüneller, kuyular...
[/size]Hertürlü gizli geçitler,bunların giriş noktaları..
[/size]Yeraltında bulunan hertürlü boşluk içeren yapılar.
[/size]
[/size]

Ankebut

MANYETOMETRE --GRADYOMETRE NEDİR ? NE İŞE YARAR--3

3-YERALTINDAKİ YAPILARI BULMA:

İnsanoğlu ateş ile tanıştığından beri yerleşim yerlerinde tuğla kullanılır olmuştur. Kırmızı toprak dediğimiz tuğlanın özünü ateşte pişirerek sağlam bir yapıya kavuşturmuşlardır. Bu fırınlama esnasında kırmızı toprak içindeki mineraller ısı ile birlikte manyetik alan özelliği kazanmışlar ve bu manyetik alan özelliğini korumuşlardır.Tuğlalar pişirme esnasında hangi yönde bulunuyorlarsa (kuzeygüney gibi) o yönde kutuplaşmışlardır.
Pişirilen tuğlalar veya kiremitler manyetik alan açısından zengin bir duruma gelmişlerdir. Uygarlıklar bu malzemeleri hemen hemen her yerde kullanmışlardır. Bunların haricinde manyetik açısından zengin olan volkanik kayalarda kullanılmışlardır. Bu malzemeler dünyanın fonunda bulunan manyetik alandan daha güçlü bir alana sahip olduğu için manyetik sensörler tarafından kolayca farkedilebilmektirler. Böylece yer altında ne tür bir yapı olduğunu anlamak çok kolay hale gelmektedir.

Ankebut

MANYETOMETRE ---GRADYOMETRE NEDİR? NE İŞE YARAR---4

4-HANGİ YAPILAR BULUNABİLİR:

Yer altında bulunan hemen hemen bütün yapılar bulunabilir.
Bunlar;
Tuğla duvarlı binalar,mezarlar,
Yeraltı su kanalları-tuğla borulu
Yeraltı kale veya sur kalıntıları
Yer altındaki gizli tüneller,
Tümülüs veya diğer mezar odaları
Toprak içinde bulunan çanak çömlek vb malzemeler ve bunları olduğu yapılar,
Tuğla tabanlı yapılar,
Tuğla tavanlı yapılar
Yeraltında kalmış köprü,kilise,kuyu kalıntıları..
Yeraltında kalmış tuğlalı ocak yerleri, baca yerleri,
Tuğla ile yapılmış yeraltında kalmış yollar,
Volkanik taş kullanılarak yapılmış her türlü yapı, taban taşları,tavan taşları, ana duvarlar,
Daha aklınıza gelebilecek her türlü yapı bulunabilmektedir.



Ankebut

MANYETOMETRE----GRADYOMETRE NEDİR? NE İŞE YARAR---5

5-YERALTINDAKİ METALLERİ BULMA:

Metaller manyetik alanda kaldıkları zaman veya dışarıdan bir etki ile manyetiklik özelliği kazanabilmektedir. Hatta hiç bir gözle görünen etki olmasa dahi dünyanın manyetik alanı içinde bulunduklarından metaller manyetik alan özelliği kazanırlar. Kaba olarak metalleri üç grupta toplamak mümkündür. (Konuların derinlemesine girmiyorum her kişiye hitap etme anlamında orta bir dil kullanmaya çalışıyorum.) Bunlardan birinci grup çok iyi manyetiklik özelliği kazanırlar ve hatta uzun süre bu durumlarını korurlar. İkinci grup aza yakın durumda manyetiklik özelliği kazanırlar kısa bir süre sonra bu özelliklerini kaybederler. Üçüncü grup ise hemen hemen sıfıra yakın bir değerde manyetiklik özelliği kazanırlar ve genelde bu sıfır olarak kabul edilir.
İşin ilginç tarafı değerli metal dediğimiz altın,gümüş,bakır ,bronz gibi metaller bu sınıfa girmektedir. Manyetometre veya gradyometre içinde bulunan manyetik sensörler sayesinde yer altında bulunan manyetik özelliği yüksek olan metaller gayet iyi ve net biçimde görülebilmektedirler. Peki değerli konumuna koyduğumuz altın,gümüş,bakır gibi metaller nasıl görülecekler. İşte burada Karadağ ustanın yaptığı cihazlar devreye giriyor. Karadağ usta en son çıkarmış olduğu cihazları piyasaya sürene kadar, manyetik sensörlerin bu metalleri göremediği sanılıyordu. Ama demek ki görülebiliyormuş. Mesele kaliteli cihazlar üretmekmiş. Gerçi bu tür sensörler boşluk ve yapı bulmak için üretilmiş olsalar da  Karadağ usta sayesinde ve teknoloji ekibi sayesinde metallerin büyük bir çoğunluğu da bu listeye girmiş oldu.

Ankebut

MANYETOMETRE--GRADYOMETRE NEDİR? NE İŞE YARAR---6

6-HANGİ METALLER BULUNUR:

Öncelikle bulunan metallerin demir,çelik,nikel vb ağırlıkta olduğunu söyleyelim, bu söylem bir dudak büktürtebilir insana...Ama birde bulunabilirler listesine bir göz atalım kararı sonraya bırakalım.
Metallerin bulunuşu metallerin derinliğine göre de değişmektedir.

Saydığım eşyalar demir ve benzeri metaller içeren eşyalardır.

Hemen hemen bütün kılıçlar
Ok başları, demir-çelik kamalar,hançerler
Kemer tokaları , kemerler, bileklikler,mızrak uçları,
Kalkanlar, miğferler, zırhlar,
Eski araba tekerlek kasnakları, göbekleri, milleri, at koşum takımları,
Eski toplar, gülleler, tüfekler,
çeşitli mutfak eşyaları, kepçeler, kazanlar, tencereler,tavalar, ocak malzemeleri
demirci aletleri, keserler, kazmalar, baltalar,gürzler,tırpan ve çiftçi ve tarla malzemeleri..
çeşitli ev eşyaları, karyolalar, demir kapılar,metal su boruları, çeşmeler, eski gaz lambaları,
Yer altında saklanan para kasaları, bina içlerinde bulunan kasalar,
su kapları, vazolar, süs eşyaları, heykel vb eserler
oturaklar,masalar, tenekeler,
toprak altında kalan metal kapaklar,tren rayları,borular, metal kutular,
yaz yaz bitmiyor, niye bu kadar çeşit yazdım , çünkü yeraltında demir, nikel,çelik ,teneke bulsak veya cihazımız bunları gösterse ne olur diyenlere örnek olsun diye böyle yaptım. Daha çok şeyler var ama bu kadar örnek bile bu cihazların ne kadar işe yarar ürünler olduğunu göstermeye yetmektedir.

Ankebut

MANYETOMETREMİ ?
GRADYOMETREMİ?
DİKEY SÖNSÖRLÜ MANYETOMETREMİ?
YATAY SENSÖRLÜ MANYETOMETREMİ?
ÇOKLU SENSÖRLÜ MANYETOMETREMİ? VB.....

Doğal olarak çeşitli isimler altında manyetometreler görmekteyiz. Bir çok kişi bunların arasındaki farkın en olduğunu bilmeyebilir. Bu çok normaldir. Ancak isimlere takılmak yersizdir. Manyetik alan ölçen tüm cihazların ana prensibi aynıdır. Hepsi manyetik sensör kullanır ve manyetik alanı ölçerler. Bütün bu cisimlerin ana teması budur. Farklılık daha sonra başlamaktadır. Mesela kullanılan sensörlerin kalitesi farklı olabilir, kullanılan sensör sayısı fazla olabilir,Sensörlerin diziliş biçimleri farklı olabilir, veri alınan gösterge analog olabilir, dijital olabilir,ekranlı olabilir veya Karadağ ustanın yaptığı gibi üç boyutlu ve anında görüntüyü bilgisayar ekranlarımıza aktaran bir sistem olabilir. Yani ek malzemeler veya değişik yöntemler kullandıkça kalitede değişmekte ve fiyatları ve isimleri de doğal olarak değişmektedir. Şöyle düşünmekte veya hesap yapmaktadır beynimiz . Ne kadarlık bir bütçem var , acaba ucuzu daha mı kötü veya en iyisi en pahalı mı olanı....çeşitli sorular beynimizi kemirebilir. Bütçemize bakıyoruz yeterli bir bütçemiz var ...ne yapıyoruz çoklu sensörü tercih ediyoruz. Biraz düşük bütçe ise gradyometre tercih ediyoruz. Daha da düşük ise manyetometre alıyoruz. Ama genel olarak yapılan iş aynı diye düşünebiliriz. Yani çoklu sensörü tercih eden bir kişi tabiiki iyi iş yapmıştır, ama manyetometreye parası yetip de bunu alan kişide kazıklanmamıştır. Bir arazı düşünelim, 10 metre kare olsun. Çoklu yatay sensörlü manyetometreyi açtık, mesela bir dakika da tarama yaptıysa 10 metre kareyi,,,,tekli sistemde ki manyetometreyi açtık mesela o da 3 dakika da tarar 10 metrekareyi.En büyük farkı böyle görün. Tabiiki fark bu kadar değildir daha bir çok farklılıklar illaki vardır. Ama dedim ya herkes parasına göre almalı, kimse kazıklanmış olmaz buna inanmak gerekir. Sonuçta hepsi yer altını yer üstüne getirerek görünmeyeni veya bilinmeyeni ortaya çıkarmaktadır.

fearless_035

"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)


"T€kNoLojī €kīBī"

Ankebut


Ankebut

ESKİ YAPILARDA AYDINLATMA ,HAVALANDIRMA BACALARI ,KANALLARI VEYA TÜNELLERİ:1

        1-Yapılarda havalandırma ve aydınlatma bir zorunluluktur. Günümüzde elektrikle aydınlatma ve havalandırma aygıtları olduğu için bu tarz bir tünel ve kanallar yapılmasına ihtiyaç yoktur , bu işler artık borularla ve metal tünellerle sağlanmaktadır. Sonuç itibari ile bina dışına genede bir boşluk bırakılma ihtiyacı vardır. Eski binalarda durum nasıldır? Eski dönemlerde elektrik olmadığı için veya bu kadar rahat kullanma imkanı olmadığı için binalarda doğal aydınlatma ve doğal havalandırma usulleri uygulanmıştır. Gerçi karbondioksit veya karbonmonoksit havadan ağır olduğu için yukarı doğru bir tünelin pek faydası olmayacağı için atalarımız bu işi iki tünel açarak halletmişlerdir. Isı farkı dolayısıyla oluşan hava akımında içerisi temiz hale getirilmiştir.Bazı gelişmiş toplumlarda ise havalandırma kanalları yere yakın yapılmıştır.Bu sebeple karbondikoksit veya karbonmonoksit daha rahat dışarı çıkma imkanı bulmuştur.






Ankebut

ESKİ YAPILARDA AYDINLATMA ,HAVALANDIRMA BACALARI ,KANALLARI VEYA TÜNELLERİ:2

Aydınlatma amaçlı yapılan tüneller güneşin doğuşu batışı ve dik açılı  duruşuna göre yapılmışlardır. Tüneller doğrudan aydınlatılmak istenen yerlere doğru açılırdı. Bir kaç istisna yer hariç durum böyledir. Ancak gümüş kaplamalı ayna veya parlatılmış bakır aynalar ile belki bir veya iki açılı aydınlatma tünelleri de yapılmışlardır. Ancak büyük bir çoğunluğu doğrudan yeraltındaki yapıyı görmektedir. Bu delikten bakan kimse gizli boşluklara da bakmış olur. Aydınlatma tünelleri veya kanalları geniş yapılırdı, genelde gökyüzüne doğru bakan pek nadir olsa da dönemin şeffaf camı ile kapanmış olanları da mevcuttu ancak bu camlar günümüze kalmadığı için bu aydınlatmalar kuyu görünümünde bulunmaktadırlar, veya halk tarafından kuyu sanılmaktadırlar. Bunları tespit etmek için şöyle bir şey uygulanır. Genelde kuyular toprak içlerine yapılırlar ancak eski yapılarda bulunan havalandırma, aydınlatma ve gizli tüneller her zaman kaya tabanlara yapılırdı.

Ankebut

ESKİ YAPILARDA AYDINLATMA ,HAVALANDIRMA BACALARI ,KANALLARI VEYA TÜNELLERİ:3
Sulama ve su taşıma ile kaçış tünelleri hariç su kenarlarına ,göl ve deniz kenarlarına veya bir kaç metre yüksekliklerine aydınlatma veya havalandırma bacaları yapılmazlar.
Çukur olan bölgelere , sel sularının taşındığı, toprak heyelanı olabilecek tepelere doğru bu bacalar yapılmazlar.
Yabani veya zararlı büyük hayvanların girebileceği şekilde ve yerlerde yapılmazlar. Herkesin görebileceği yol boylarına yapılmazlar.
İçeriye insan sızmalarına karşı en üst düzeyde güvenliklikli şekilde ve gözden uzak şekilde yapılırlar.
Ana kayalar hariç toprak içine yapılacaksa ki çok nadirdir. Tuğla bacaları örülürler , bunlar çok dar yapılabilirler. Dar olması ve tuğlalı olması demek üzeri dolgu toprak anlamına gelmektedir.
Genelde ana kayaya oyularak yapılırlar, çok derin olan böyle tüneller geniş olurlar ,kısa olan tüneller ise bir veya iki metre olanları ise kaya içinde dar olabilirlir, bunlar burgu veya mızraklarla açılmışlardır. Ancak çok derin olanlar içine insan girerek çalıştığı için geniş olmak zorundadır.

Ankebut

ESKİ YAPILARDA AYDINLATMA ,HAVALANDIRMA BACALARI ,KANALLARI VEYA TÜNELLERİ:4

Yeraltına, kaya içlerine,tepe veya dağ içlerine yapılan her türlü yapay boşluğun mutlaka bir şekilde bir dış bağlantısı olmaz zorundadır. Bu eski dönemlerde açık şimdi kapalı olabilir. Bu önemli değil önemli olan mutlaka bir bağlantısının olmasıdır. Bu hem giriş için hem de havalandırma amaçlı hemde aydınlatma amaçlı olmalidir. Yani elimizde bir tünel var ise bunun bitiminde mutlaka ya su deposu yani sarnıç, ya bir mağara, ya bir mezar, ya bir sığınak, ya da farklı amaçlı kullanılmış yapay veya doğal bir boşluk olmalıdır. Tünelimiz elde ancak bunlardan hiç biri yoksa bura da kayda değer bir şey yoktur. Bu tünellerin dar olanlarından bahsediyorum. Bazen tünel çok geniş olur hem tünel görünümünde olur hemde bahsettiğim özellikleri kapsayabilir. Bunlar çok nadir görülürler. Bu tüneller diğerlerinden ayrı tutulmalıdır. Genişlikleri zaten kendilerini belli edecektir. En kötü 150-200 cm genişlikte ise tabiiki kontrole değer bir yerdir. Ancak dediğim gibi elde normal bir tünel ,kanal, veya benzeri bir su kanalı tarzı bir oluşum var bitiminde faydalı bir eser yok ise boş bir kanaldır. Boşa vakit kaybıdır ve bize bilgi açısından hiç bir şey kazandırmazlar.

Ankebut

TÜRKİYEDEKİ MÜZELERİN BİLGİLERİ
ADANA
Adana - Arkeoloji Müzesi
Adres    : Fuzuli Cad. Seyhan-Adana-Telefon : (0322) 454 38 55-Fax   : (0322) 454 38 56
Adana - Etnografya Müzesi-
Adres    : Kuruköprü mah. Seyhan-Adana -Telefon : (0322) 454 38 55-Fax        : (0322) 454 38 56
Adana - Misis Mozaik Müzesi
Adres    : Yakapınar Beldesi Yüreğir-Adana-Telefon : (0322) 454 38 55-Fax       : (0322) 454 38 56
ADIYAMAN
Adıyaman Müzesi
Adres    : Atatürk Caddesi-Telefon : (0416) 216 29 29-Fax       : (0416) 216 98 98
AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar Müzesi
Adres    : Kurtuluş Caddesi No: 96 Afyon-Telefon : (0 272) 2151191–2152201-Fax       : (0 272) 2153975
AMASYA
Amasya Müzesi
Adres    : Atatürk Cad. AMASYA-Telefon : (0358) 2184513-Fax        : (0358) 2186957

Ankebut

TÜRKİYEDEKİ MÜZELERİN BİLGİLERİ
ANKARA
Anakara - Anadolu Medeniyetleri Müzesi-
Adres    : Gözcü Sok. No:2 Hisar/ANKARA-Telefon : (0312) 3243160-61
Fax        : (0312) 3112839-E-posta : anmedmuz@ttnet.net.tr----   muzemd0601@kultur.gov.tr
Gordion Müzesi-
Adres   : Yassıhöyük Köyü, Polatlı-Telefon : (0312) 638 21 88
Etnografya Müzesi
Adres    : Talatpaşa Bulvarı Ülkü Sok. No:4 (Eski Türk ocağı yanı) Opera/ANKARA
Telefon : (0312) 311 30 07-Fax        : (0312) 311 95 56
ANTALYA
Antalya Müzesi
Adres    : Konyaaltı Cad.  No:1 ANTALYA-Telefon : (0242) 2385688-2385689
Fax       : (0242) 2385687-E-posta : antalyamuzesi@ttnet.net.tr
Alanya Müzesi
Adres   : Saray Mah.Hilmi Balcı Sok.-Telefon : (0242) 5231228-Fax   : (0242) 5137116-E-posta : muze@alanya.gov.tr
Alanya Kızılkule Etnografya Müzesi
Telefon : (0242) 5133255-Fax   : (0242) 5137116-E-posta : muze@alanya.gov.tr
Side Müzesi
Adres   : Side/Manavgat/ANTALYA-Telefon : (0242) 7531006-Fax   : (0242) 7532749
AKSARAY
Aksaray Müzesi
Adres    : Hacılar Harmanı Mah. Konya Cad. 5. Bulvar No:16 AKSARAY-Telefon : 0 382 215 56 36
Faks      : 0 382 215 05 30 -e-posta  : aksaraymuzesi@kultur.gov.tr

Ankebut

TÜRKİYEDEKİ MÜZELERİN BİLGİLERİ
AYDIN
Aydın Arkeoloji Müzesi
Adres    : Hasanefendi Mah. Kültür Cad. No:3 AYDIN-Telefon : (0256) 2252259-Fax       : (0256) 2133591
Aphrodisias Müzesi
Adres    : Geyre Beldesi-KARACASU/AYDIN-Telefon : (0256) 4488003-
Fax       : (0256 4488261)-e-posta : afrodisias@ttnet.net.tr
Milet Müzesi
Adres    : Balat Köyü-Didim AYDIN-Telefon : (0256)8755206-Fax       : (0256)8755223
  BALIKESİR
Bandırma Arkeoloji Müzesi
Adres    : Paşabayır Mahallesi, Ziyaret Bahçesi Mevkii Bandırma.-Telefon : (0266) 715 41 38-Fax       : (0266) 714 82 71
Sıdıka Erke Etnografya Müzesi
Adres    : Serpil Faruk Parkı Karşısı EDREMİT-Telefon : (0266) 374 17 18-Fax        : (0266) 374 17 18
Kuva-yi Milliye Müzesi
Adres    :Anafartalar C. Eski Belediye Binası Balıkesir-Telefon : 0266 243 31 81-Fax        : 0266 245 30 27
BARTIN
Amasra Müzesi
Adres    : Kum Mahallesi, Dereoğlu Sokak No:4  - Telefon : 0378 315 10 06 -Faks      : 0378 315 31 35
BİLECİK
Söğüt Müzesi
Adres    : Kayhan Mah. Ertuğrulgazi Cad. No:17 Söğüt/BİLECİK-Telefon : (0228) 361 30 27-Fax        : (0228) 361 36 94
BİTLİS
Ahlat Müzesi
Adres    : Müze Müdürlüğü AHLAT-Telefon : (0434) 412.4026-Fax       : (0434).412.4026

Ankebut

TÜRKİYEDEKİ MÜZELERİN BİLGİLERİ

BOLU
Bolu Müzesi

Adres    : Kültür Merkezi Karamanlı Mahallesi –BOLU-Telefon : (0 374) 215 39 72-Fax       : (0 374) 215 16 91
BURDUR
Burdur Arkeoloji Müzesi

Adres    : Özgür Mah. Cevizli Sok. BURDUR-Telefon : (0248) 2331042-Fax       : (0248) 2338763
Burdur - Taş Oda Etnografya Müzesi
Adres    : Pazar Mahallesi, Veyis Sokak-Telefon : (0248) 233 10 42-Fax       : (0248) 233 10 42
BURSA
Bursa Arkeoloji Müzesi

Adres    : Kültürparkiçi-Çekirge/BURSA-Telefon : (0224) 2344918-Fax       : (0224) 2344919
Bursa Türk İslam Eserleri Müzesi
Adres    : Türk İslam Eserleri Müzesi BURSA-Telefon : (0224) 3277679-Fax       : (0224) 2344919
İznik Müzesi
Adres    : Şerefzade mah. Müze Sok. No:9 İznik/BURSA-Telefon : (0224) 7571027-Fax        : (0224) 7571960

Ankebut

TÜRKİYEDEKİ MÜZELERİN BİLGİLERİ

DİYARBAKIR MÜZESİ
Adres    : Selaaddin Yazıcıoğlu Cad. Dedeman Oteli yanıYenişehir/DİYARBAKIR
Telefon : (0412) 2246740–2244275-Fax       : (0412) 2230802
EDİRNE
Edirne Arkeoloji Müzesi
Adres    : Kadir Paşa Mektep Sok.   No: 7 EDİRNE-Telefon : (0284) 2251120-Fax       : (0284) 2255748
Edirne Türk İslam Eserleri Müzesi-
Adres   : Selimiye Camii Medresi-Telefon: (0284) 225 16 25
ELAZIĞI
Elazığı Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi
Adres    : Fırat Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kampüsü -Telefon : (0424) 241 11 30-Fax       : (0424) 241 11 31
ERZİNCAN
Ocak Köyü Özel Müzesi
Adres    : Ocak Köyü, Kemaliye-Telefon : (0446) 754 40 65-Fax       : (0446) 754 40 65
ERZURUM
Erzurum Arkeoloji Müzesi
Adres    : Yenişehir Caddesi No: 11-Telefon : (0442) 233 04 14-Fax        : (0442) 233 04 15
Türk İslam Eserleri Ve Etnografya Müzesi (Yakutiye Medresesi )
Adres    : Cumhuriyet Caddesi-Telefon : (0442) 235 19 64-Fax        : (0442) 233 04 15

Ankebut

TÜRKİYEDEKİ MÜZELERİN BİLGİLERİ




ESKİŞEHİR
Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi
Adres    : Arifiye Mahallesi Sencer Sokak Taşbaşı ESKİŞEHİR-Telefon : (0222) 220 48 79-
Fax       : (0222) 230 13 78-E-posta : muze2603@kultur.gov.tr
Eskişehir - Seyit Gazi Müzesi
Adres    : Seyitgazi Müze Müdürlüğü Seyyid Battalgazi Külliyesi Seyidgazi –ESKİŞEHİR-
Telefon : (0222) 671 30 82 – 671 30 38
GAZİANTEP
Gaziantep Arkeoloji Müzesi
Adres    : İstasyon Caddesi No: 2-Telefon : (0342) 231 11 71-Fax       : (0342) 230 30 17
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
Adres    : Eyüpoğlu Mahallesi, Hanifioğlu Sokak No: 64-Telefon : (0342) 230 42 21
Zeugma Mozaik Müzesi                                                                             
  Adres : Mithat Paşa Mah. Sani Konukoğlu Bulvarı Şehitkamil Merkez, Şehitkamil,  Telefon : 0342; 325 2727
GİRESUN
Giresun Arkeoloji Müzesi
Adres    : Sokakbaşı-Telefon : (0454) 212 13 22-Fax   : (0454) 212 17 61
HATAY
Hatay Arkeoloji Müzesi
Adres    : Cumhuriyet Mahallesi Gündüz Caddesi No.1 Hatay-Telefon : (0326) 214 61 67 -68
-Fax       : (0326) 214 61 67-E-posta : hatayarkeolojimuzesi@yahoo.com
ISPARTA
Isparta Müzesi
Adres    : Isparta Mahallesi Milet Caddesi No: 4-Telefon : (0246) 218 34 37-Fax       : (0246) 223 94 03

walkman

Ankebut ustam bilgiler için teşekkürler.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious