Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

SORULARLA TÜM YÖNLERİYLE DEFİNECİLİK

Başlatan Master Hunter, 10 Eylül 2007, 10:11:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ankebut

VAHDETTİN PADİŞAH DÖNEMİNE AİT GÜMÜŞ PARA ÖRNEKLERİ

Linkback: Ynt: SORULARLA TÜM YÖNLERİYLE DEFİNECİLİK

Ankebut

MEHMET REŞAT PADİŞAH DÖNEMİNE AİT GÜMÜŞ PARA ÖRNEKLERİ

Ankebut

ZİYARETÇİ OLARAK GİRİŞ YAPAN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE...

Sitemizde yayınlanan bir çok resim videoyu görebilmek için üye olmanız gerekmektedir.Saygılarımla

Ankebut

ABDULHAMİT HAN DÖNEMİNE AİT GÜMÜŞ PARA ÖRNEKLERİ

Ankebut

ABDULMECİT PADİŞAH DÖNEMİNE AİT ALTIN PARALAR

Ankebut

DEĞERLİ PARALAR

Osmanlı'nın son altı padişahının parası ne işe yarar diyen arkadaşlara ufak bir hatırlatma yapalım. Osmanlı dönemine ait gümüş paralar koleksiyonerler elinde 10 tl ile 10.000 tl arasında değişen fiyatlarla satılabilmektedirler.

Ankebut

DEĞERLİ PARALAR-2

Osmanlı dönemine ait son altı padişahın altın paraları da koleksiyonerlerin elinde 250 tl-15.000 tl arasında değişen fiyatlarla el değiştirmekdir.

Ankebut

DEĞERLİ PARALAR -3

Osmanlı dönemine ait son altı padişahın  bakır ve nikel para değerleride 2 tl -350 tl arasında değişmektedir.

Ankebut

DEĞERLİ PARALAR-4

Son altı padişah dönemi kağıt banknotların değerleride 50 tl-10.000 tl arası alıcı bulmaktadır.

Ankebut

PARALAR HAKKINDA KISA BİLGİ:

Paraların tarihi eskiliği az da olsa önemli olabilir ancak asıl önemli konu piyasada bulunan sayısıdır. Bir para adet olarak piyasada ne kadar az ise o kadar değerli olmaktadır. Örneğin 1000 tane basılmış olan bir bakır para, 1000000 tane basılmış olan altın paradan daha değerli olabilmektedir. Bir para ne kadar nadir ise o kadar değerlidir. Bunun yanında temiz olması da önemlidir. Yazı ve resimlerin silinmemiş olması değerini arttırmaktadır.

Ankebut

UYDULARLA TARİHİ YERLEŞİM TESPİTİ

Şehir efsaneleri her yerde yayılmaktadır. Uydudan define tespiti yaptılar diye. Gerçi ben bu konuya pek girmek istemiyorum. Ancak şunu biliyorum ki, evimizde oturduğumuz yerden bizde tarihi eserlerin olduğu yerleşim yerlerin tespit edebiliriz. Artık herkesin evinde internet ve uydu haritalama programları bulunmaktadır. Bizim tek yapmamız gereken yüzey araştırması yapacağımız bölgeyi birde uydu haritadan takip etmektir. Bazen bu haritalar çok şey ifade ederler. Yerden göremediğiniz veya görüpte mana veremediğiniz bir çok oluşum yukarıdan bakılınca anlam kazanabilmektedir. Önemli olan dikkat ve neye baktığınızı bilmektir.Uydu haritalardan bakmakla eski mezarlık alanlar, yapı temelleri, yıkılmış duvarlar, höyükler,tümülüsler, kuyular, şehir ve yerleşim kalıntıları, eski kuyu yerleri, hatta tüneller, su kanalları, gizlenmiş mağara veya yeraltı tesisleri girişleri vb yerler haritadan tespit edilebilmektedir. Uydudan tespit edilmiş bir höyük yerleşimi:

Ankebut

UYDUDAN YERLEŞİM YERİ TESPİTİ

Aşağıdaki örnekte olduğu gibi uydudan bakıldığında duvar kalıntıları ,patikalar ve diğer izler gayet net bir biçimde belli olmaktadır.

Ankebut

KESİŞEN PATİKALAR

Uydudan bakıldığı zaman eski patikaların bir yerde kesiştiği görülmektedir. Çevrede ise toprak altında kalmış antik duvar izleri belli olmaktadır. Yani patikaları bile takip etmek bizleri eski yerleşim kalıntılarına götürmektedir.

Ankebut

ELE VEREN BOZULMALAR

Örnekte olduğu gibi tümülüs olarak yapılan bir tepenin çevresine köy kurulmuş ancak tümülüs tepesindeki oluşan çöküntü kendini ele vermektedir. Bu tepenin doğal olmadığını, meydana gelen çöküntü açıkça göstermektedir.

Ankebut

UYDUDAN TARİHİ YER TESPİTLERİ-VAN ÇAVUŞTEPE KALINTILARI

Aşağıdaki resimdede görüldüğü üzere uydudan bakıldığı zaman van ili içinde bulunan tarihi çavuştepe kalıntıları belli olmaktadır. Yerleşim yeri duvarları rahatlıkla görülmektedir. Kale kalıntısı olduğu sanılan izler sırt boyunca uzanmaktadır.

Not: Ziyaretçi giriş yapan arkadaşlar lütfen resimleri görmek için üye olunuz.

Ankebut

HÖYÜK ÖRNEĞİ UYDU TESPİTİ

Resimde de görüldüğü gibi höyük yıllar geçtikçe üzerinde yeni yapılar yapıldıkça katman haline gelmiştir. Tepenin bir bölümü katmanlaşmış ve belli olmaktadır, diğer yüzey ise yer ile birleşmiş aynı hizada görülmektedir. Yani böyle höyükler bizi yanıltmasınlar. İllada höyük denilince düzlükte yükselen bir tepe akla gelmesin. Gerçi büyük bir çoğunluğu düzlüklerde tepe  şeklinde bulunmakta birlikte değişik görünümde de olabilirler.

Ankebut

HÖYÜK ÖRNEĞİ UYDU TESPİTİ-2
Bu örnekte de görüldüğü gibi höyük üstü düzleşmiş bir biçimdedir. Yanlardan yükselti şeklinde bir tepe halini almıştır. Burada dikkat çeken ön önemli özellik höyüklerin su kenarlarında yapılmış olmasıdır. Bu höyükleri bulmak için belirleyicilik özelliğidir.

Ankebut

HARİTALARIN ZOOM YAPILARAK BÖLGE ARAŞTIRILMASI

Örnek te görüldüğü gibi belirli bir mesafeden bakılarak yapılan incelemede pek bir şeye benzetemediğimiz görüntü;  netliği en iyi ve en son yapılabilecek bir yakınlaştırma sonucunda; beşgen duvarlarla çevrili bir yerleşim yeri ortaya çıkmaktadır. Ayrıca çevre patikaların belirli yerlerde olmasıda giriş kısmının bu yerde olduğu anlamına gelmektedir. Bir yapı toprak altında veya yeşillik altında kalmış olsa dahi yukarıdan bakıldıkça kendini bir takım izlerle ele vermektedir. Bu gibi yerlerde üzerinde dolaşsanız dahi dikkat çekmeyecek bir takım yapı kalıntıları , yukarıdan bakıldıkça anlam kazanmaktadır. Cihazlarla çevre taraması yapacağınız yerleri önceden haritalardan incelemek, daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

Ankebut

SAHTE DEFİNE VE DEFİNECİLERE DİKKAT

Kolay para kazanmak uğruna insanlarımızın gözleri ve gönülleri kapanmış durumda. Bunu fırsat bilen sahtekarlar ve dolandırıcılarda hemen bulmuşlar yollarını.

1-Sahte define haritaları.
2-Arazinde define var.
3-Define bulduk satmamız lazım.
4-Falanca ülkeden sanat eseri getirdik
5-Kırmızı civamız var. vb bir çok sahtekarlık örnekleri mevcuttur.

Bunları kısaca tanıyalım ve bu gibi durumlara kesinlikle aldanmayalım.

mehdi06

Alıntı yapılan: Ankebut - 15 Haziran 2015, 22:16:15
SAHTE DEFİNE VE DEFİNECİLERE DİKKAT

Kolay para kazanmak uğruna insanlarımızın gözleri ve gönülleri kapanmış durumda. Bunu fırsat bilen sahtekarlar ve dolandırıcılarda hemen bulmuşlar yollarını.

1-Sahte define haritaları.
2-Arazinde define var.
3-Define bulduk satmamız lazım.
4-Falanca ülkeden sanat eseri getirdik
5-Kırmızı civamız var. vb bir çok sahtekarlık örnekleri mevcuttur.

Bunları kısaca tanıyalım ve bu gibi durumlara kesinlikle aldanmayalım.
Aynen hocam daha haftasonu arkadaşlardan birisi geldi elinde 40 tane sikke tam 40 birtanesi parlak temizlemişler  gerisi çar çamur böyle ilk bakınca altını anımsatıyo yozgattan bulduk satacaz diyorlar temiz olanı aldım masaya vurdum tını tını değil dp3s ile havada baktım +10 veriyo cebimden 1 tl çıkarttım onada +10 verdi dedimki bunlar 5 para etmez bence değersiz bizim abilerden birisi atladı yok manyakmısın malzeme ortada bronz bu diyo acayip para eder diyo iyi abi dedim ben karışmıyorum aldılar birtanesini experin yanına gittiler exper sahte demiş bizim yavrularda geri geldi bulanlar yemin billah ediyo abi valla şukadar kazdık şöyle çıkarttık dükkanda bunlara iki çıkıştım bizim arkadaş verdi dedi biriside aracılık yapacaktık dedi bunları biraz çırpıp yolladım anlatacağım o ki kendiniz çıktıgını görmeden inanmayın hiç birşeye sikkelerden bir kaçtane duruyo yarın resmini çekip atayım arkadaşlar dikkatli olsunlar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious