Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

SORULARLA TÜM YÖNLERİYLE DEFİNECİLİK

Başlatan Master Hunter, 10 Eylül 2007, 10:11:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ankebut

Alıntı yapılan: jickata - 21 Aralık 2014, 07:52:19
FaydalI bilgiler icin tesekkurler Ankebut.


Jickata ustam çok sağol elimden geldiği kadar yazmaya çalışıyorum


Saygılarımla...
Linkback: Ynt: SORULARLA TÜM YÖNLERİYLE DEFİNECİLİK

Ankebut

Alıntı yapılan: walkman - 21 Aralık 2014, 15:06:19
Ankebut ustam, bu bilgileri bir araya toplayıp bir teknolojiekibi kitapçığı oluşturalım. Yer yer kitapçık içerisinde aramanın nasıl yapılacağı, işaretlere göre nelere bakılması gerektiği ve makina kullanımı konusunda bilgilendirme amaçlı resim ve şemalar da ekleyelim.
Bu konuda yardıma her zaman hazır olduğumu belirtmek isterim.

Mustafa ustamız da görsel olarak konuyu hareketlendirecek detaylar eklerse süper olacak.

Bilgiler için çok teşekkürler. Emeğinize sağlık.


Walkman ustam yazdıklarımı beğenmen beni mutlu etti.. :D
Site içinde elektronikmi düşüncelerin yoksa basım kitabı şeklindemi?
Ben sadece kişisel bilgilerimi ve araştırma sonuçlarımı yazıyorum. Başka nasıl bir faydam olur bilemiyorum?
Yeni bir ana başlık altında mı oluştursak. Fikirlerini açarsan sevinirim.
Saygılarımla..


walkman

#42
Ankebut ustam yazmış olduklarınızı derleyip tek bir döküman haline getirerek sitedeki tüm arkadaşlara faydalı olması bakımından hem DP3S için hemde Tüm yönleri ile definecilikle ilgili görsel materyaller ve örneklerle destelik e kitaplar hazırlnması önce şahsım sonra da tüm arkadaşlar için çok faydalı olacağı düşüncesindeyim. Takıldığınız yerde ya da yardıma ihtiyaç duyduğunuzda herzaman burada olduğumu belirtmek isterim.

Bir zamanlar teknolojiekibi olarak bir e dergi çıkaralım diye espri de olsa konusu geçmiş idi. Bence fena da olmaz. Bazen her.gi bir projenin veya konunun akış düzenini bozan ve bizi en başlara götüren mesajların hem önüne geçmek hemde proje hakkında yeterli bilgisi olmayanlara bireysel eğitim vermek adına yapılması gerektiği düşüncesindeyim.

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=5566.20

Benim bu konuda teklifim Karadağ ustamızın genel moderatörlüğünde, Mustafa ustamızın animasyon ve grafik sanatları kullanması ve bilgi ve tecrübesi bakımından bize yol gösterici editör olarak yönlendirmesi ile site içerisinde kullanabileceğimiz bir e dergi çıkartılmasıdır. Hatta bu konuda anket bile yapabiliriz. Hangi konuların seçilmesi veya işlenmesi isteniyor ise o ay o konularda dergimizi çıkaralım.

Bu konulara örnek olması bakımından daha önce de görsel çalışamalar konu başlığı altında şahsım birkaç dokuman eklemiştim.
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=5630.msg60508#msg60508

Saygılar

Ankebut

Ustam tabii dergi işi hoş olur. Ancak uğraş isteyen bir konu. Çalışmanı gördüm çok güzel eline sağlık. Ama işte bu tür çalışmalar satır aralarında kaybolup gidiyor. Çalışmaların toplanma işine katılıyorum. Belki şöyle bir şey olabilir: Bu çalışmalar ayıklanmak suretiyle dediğin gibi elektronik bir kitaba dönüştürülür ancak forum içinde olmaz da sitenin ana sayfasında yayınlanabilir. Sadece üyelere değil herkese açık da olabilir. Veya sadece üyeler görebilir. Ama ana sayfadan ulaşılması ve bir başlık altında toplanılması daha iyi olacağı kanaatindeyim. Tabii ki bu benim fikrim. Belki daha ilginç fikirleri olan arkadaşlarda vardır. Karadağ ustam ne düşünür bu konuda bilemiyorum..
Saygılarımla

Ankebut

#44
                           

SADECE DEFİNE Mİ?

Yurdumuz akarsu yönünden ve altın madenleri yönünden zengin bir coğrafyaya sahiptir. Bu bölgeler şöyle özetlenebilir:
Bolkar dağları,Yeşelli mağarası civarı,Erzurum Narman –Karadağ civarı,Manisa Salihli,Hatay-Kızıldağındaki altın Akillı Çay, Asi nehrine karışır.Kırklareli-İğneada kumsalları Çanakkale maden dağı,Kartal dağı,Serçeler,Terziler bölgeleri,Bilecik Söğüt arası Rize-Çayeli ,Ergani Artvin,Yusufeli,Esendere,Kastamonu –Küre,Bakibaba,Aşıköy,                                                              İzmir,Karşıyaka,İzmir-Arapdağ,Antakya-Kisecik,Kars-Kagızman,Çanakkele-Yenice, Bayındır,Ödemiş,Kula,Alaşehir,Salihli,Antalya Boğaçayı,Bergama,Çanakkele Asytra maden bölgesi,Çanakkale Şahinli bölgesi, Bilecik Korudanlık maden bölgesi, Balıkesir Beyköy maden bölgesi,Manisa Sart maden bölgesi,Balıkesir Havran Küçükdere civarı,Artvin Ardanuç,Artvin cerattepe,Eskişehir sivrihisar,kaymaz.İzmir efemçukuru,Uşak,eşme,Kışladağ,Gümüşhane-Mastra ,Çanakkel ayvacık.............
Saymakla bitmez aslında ülkemiz altın madeni ve diğer madenler yönünden oldukça zengindir. Bu sayı yaklaşık Beşbin tondur. Evet yanlış duymadınız 5.000 tondur. Muhtemelen bu rakamda küçültülerek bizlere verilen rakamlardır. Muhtemelen gerçek rakam bu sayının belkide kat ve kat fazlasıdır. Uydulardan yapılan maden araştırmalarına göre Ülkemizde 580 noktada altın maden yatakları tespit edilmiştir.
Binlerce yıldır işletilen Anadolu madenleri 1920 li yıllardan sonra yavaş yavaş kapanmış ve kapılarına kilit vurulmuştur. Dünya definecileri sadece gömü araştırmakla kalmazlar. Yer altında bulunan bu altın madenlerinin yer yeryüzüne döktüğü zenginlikleride araştırırlar. Fakat biz ülkemizde ne yapıyoruz. Beşbin ton altın dururken sikke peşinde koşuyoruz. Ülkemizde bu işe hevesli kimselerin madenler konusunda da kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Dedektörle bir araziyi araştırırken belki de yanında bulunan bir dere yatağında bir kiloluk altın bir külçe kaya yatmaktadır. İşte bu gibi durumlara düşmemek için arayıcıların çok yönlü arama yapmaları kaçınılmaz olmaktadır.
Yüzeyde altın çok nadir olarak bulunur. Büyük çoğunluğu yer altında bulunmaktadır. Bu sebeple çok derin maden tünelleri kazılmaktadır. Ancak akarsular bu zahmetten bizleri kurtarmışlardır. Birçok akarsu yeraltında bulunan altın madenlerinden geçerlerken sürükledikleri parçaları yeryüzüne dökmüşlerdir. Genelde dere yataklarında altın bulunmakla birlikte bunların da ince yönleri bulunmaktadır.
Altın ağır bir madendir. Büyük parçaların yüzeye çıkması nadir olmakla birlikte büyük bir güç ile çıkabilmektedirler. Ancak fazla şiddetli olmayan sular tarafından fazla sürüklenemezler bu sebeple akarsu kaynaklarının başlangıç noktalarında takılıp kalırlar. Büyük parçalar genelde akarsu başlangıç noktalarında bulunmaktadırlar. Altın bulunduğu ortamdan yaklaşık 5,5- 6 kat daha ağırdır. Bu yüzden de akarsu tarafından taşınırken belirli noktalarda dibe batmakta ve orada birikir altın rezervlerini oluşturmaktadır.


Akarsularda altın arama yapılacağı zaman dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır.
1-Arama yapacağınız akarsu yatağı kurumuş ve belki binlerce belki milyonlarca yıl önce kurumuş bir yer olsun. Yani taze bir yatak olmasın. Bunun nedeni de binlerce yıl boyunca taşınan altın ile yeni taşınmaya altın arasında büyük bir fark vardır.
2-Akarsu yataklarında suyun aşındırdığı ana kaya bulunmalıdır. Ana kayadan kasıt suyun aşındırması sonucu taşınan malzemelerin altında kalan kaya kütleleridir. Ancak bu tortul kaya kütlesi olarak anlaşılmamalıdır. Bu konu karıştırılmaktadır. Tortul tabaka sonradan taşınarak ana kaya üzerinde birikim yapmış çöküntü malzemelerden oluşur. Bizim aradığımız böyle karman çorman bir tabaka değil, suyun taşıyamadığı ana kaya tabakası.
3-Su yoluyla taşınan altın akarsu içinde bulunan anakaya üzerindeki çatlaklara dolarlar. Ancak bu çatlaklarda suyun akışına teğet olmalıdır. Suyun akış yönünde bulunan çatlakların altın tutması beklenemez.
4-Suyun akış yönüne teğet bulunan çatlakların alt tarafları kese şeklinde oyuk olabiliyorlar ve altın zerrelerin birleşmesi sonucu altın yumruları meydana çıkıyorlar. Böyle çatlaklar bir keski yardımıyla kırıldığı zaman bu yumrulara kolayca erişilebilir.
5-Kuru akarsu yataklarının dönemeç kısımlarında viraj bölümlerinde altın parçacıkları bulunabiliyor. Bunun özelliğide altının bu virajlara takılıp kalmasından ibarettir.
6-Akarsuların aktıkları yatağın genişleme yaptığı yerlerde de altın dibe batıyor ve zengin yataklar meydana getirebiliyor. Buralarda akarsu genişleme yaptığı için su şiddetini kaybediyor. Taşınamayan altın dibe çöküyor.
7-Birde akarsu içinde bulunan büyük kaya kütlelerinin suyun çarptığı arka kısmında altın çarparak dibe doğru çöker, ayrıca akarsu yatağının tabanında bulunan engel oluşturabilecek yer şekilleride set halinde altını bu kısımlarda biriktirmektedir.
8-En son da zerre altınların en uzak mesafeye taşınması yani kumluk bölgelere kadar ulaşmasıyla, kuma takılan parçacıkların burada birikmesi sonucu oluşan yataklardır. Bu bölümdeki altın genelde mikroskobik yapıda veya zerrecik şeklindedir. Ancak bu bölgelerde de zengin yataklar bulunmaktadır.

Kuru akarsu yataklarında bulunan altın yumruları yüzeyde olduğu için dedektörle kolayca tespit edilebilmektedirler. Ana kayada bulunan paralel çatlak içlerinde ise dedektöre bile gerek kalmadan keski ve çekiç yardımıyla ortaya çıkabilmektedirler. Elek yardımıyla filmlerde gördüğünüz gibi altın aramak istiyorsanız. Akarsuların genişlediği ve şiddetini kaybettiği  suyun ağır ağır aktığı bölümlerde dipten alacağınız kumluk örnekleri eleyerek veya madenci kasesinde su ile yıkayarak kontrol edebilirsiniz. Akarsuların ortaya çıktığı kaynaklara en yakın bu durgun su düzlüklerinde daha büyük parçaların bulunabileceğini unutmayınız.
Saygılarımla..



fearless_035

Ankebut Ustam bende bu konunun pesine cok dustum yakinimda bi altin madeni var  dediginiz gibi buyuk kayalarin icinden cikiyo kayalari kirip kamyonlarla islemeye goturuyolar dagin yarisini bitirdiler nerdeyse alman asilli bi firma  bu dagin ve bu dagin ynindaki daglar cok yamacli daglardan akan sular iki dagin arsindan akiyo  vlf chaz aldim btane  kullanmak nasip olmasdi daha ama ilk musayt oldugumda cikcam gzcem. Verdiginiz bilgiler cok guzel tsk. Ederm  saygilar.. Bu arada  bn kafama gore bu chazi almadim o o koyde yasayn bi abim suyun icinde yururken cok ufak sim gibi sari seyler var dedi  cok merak ediym  yazi beklemicm bi gitcm vala ;)
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)


"T€kNoLojī €kīBī"

Ankebut

Alıntı yapılan: fearless_035 - 24 Aralık 2014, 22:02:35
Ankebut Ustam bende bu konunun pesine cok dustum yakinimda bi altin madeni var  dediginiz gibi buyuk kayalarin icinden cikiyo kayalari kirip kamyonlarla islemeye goturuyolar dagin yarisini bitirdiler nerdeyse alman asilli bi firma  bu dagin ve bu dagin ynindaki daglar cok yamacli daglardan akan sular iki dagin arsindan akiyo  vlf chaz aldim btane  kullanmak nasip olmasdi daha ama ilk musayt oldugumda cikcam gzcem. Verdiginiz bilgiler cok guzel tsk. Ederm  saygilar.. Bu arada  bn kafama gore bu chazi almadim o o koyde yasayn bi abim suyun icinde yururken cok ufak sim gibi sari seyler var dedi  cok merak ediym  yazi beklemicm bi gitcm vala ;)
Sayın fearless_035 biliyorsun kaşıkçı elması bile iki tahta kaşığa satılmıştı neden bulan kişinin mücevheri tanımamasından kaynaklanıyordu. Şırnak ta bir vatandaş evin dış sıvasını yaparken bir sandık içinde sarı toz buluyor evin çamuruna karıştırıyor. Duvarları falan sıvıyor. Maalesef altın tozu doluymuş sandık ... Şimdi evin dışı güneşte parlıyormuş..
Kimbilir ne madenlerin üstünden atlayarak geçiyoruz. Arama yapacaksan anlattıklarıma dikkat edersen inşallah bir  şeyler denk gelir. Bölge ile alakalı veya yer şekilleri ile ilgili her türlü soruyu sorabilirsiniz.
Gittiğin zaman akarsu hakkında bilgi verirsen altının toplanma yeri hakkında bilgi vermeye çalışırım
Saygılarımla..

fearless_035

Saolasin ustam vala cok isime yaricak bilgiler size ozelden yazarim. ins  nasip olr ole bi durum parasini fln gctim heyecani yetiyo bna   :D  i gcelr ustmm saolsin
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)


"T€kNoLojī €kīBī"

Ankebut

Alıntı yapılan: fearless_035 - 24 Aralık 2014, 22:21:00
Saolasin ustam vala cok isime yaricak bilgiler size ozelden yazarim. ins  nasip olr ole bi durum parasini fln gctim heyecani yetiyo bna   :D  i gcelr ustmm saolsin
Sende sağol bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi yazmaya çalışacağım

Ankebut

                    NEHİRDE ALTIN ARAMA

mc_307

Slm Ankebut ustam bu akarsuda altın arama işi benim ilgimi çekiyor. Afyon bilhass sultandağları civarında da varmıdır.
Birde su belgesel sizin anlattıklarınızı destekliyor
http://www.dailymotion.com/video/xkyihp_h-channel-dunya-nasil-olustu-altin_tech
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

Ankebut

Sayın Mc_307 ülkemizin hemen hemen heryerinde altın bulunmaktadır. Sadece çıkartılıp çıkartılmamasının karına bakılmaktadır. Genelde ülkemizde ton başına altın oranı dünya standartlarının üstündedir. Ancak pahalı ekipmanların maliyeti bunu karşılarmı bu hesaplanır. Tabiiki sokaktaki seyyar satıcı ile dükkan aynı malzemeyi satar ama masrafları farklı olduğu için seyyar satıcı daha fazla kazanır. Bireysel olarak kişilerin karı daha fazla olur. Nehirlerin altın taşıması her yerde görülmektedir. Fakat taşıdıkları parçalar genelde zerre boyutlarındadır. Bir önceki yazımda bu konu ayrıntılı ve öz bir şekilde anlatılmıştı. Bahsettiğim gibi sadece halen akarsu olması gerekmiyor,Yani içinde su olmayan kurumuş eski nehir yatakları daha zengin oluyorlar.
Saygılarımla



Ankebut


Ankebut

PİMAŞ BORULAR YAN YANA DİZİLİR VE BİRLEŞTİRİLİRLER BÖYLECE BİR ÇEŞİT MİNİ BARAJ ELDE EDİLMİŞ OLUR. ZAMAN ZAMAN BUNLAR SUDAN ÇIKARTILIR İÇİNDEKİ BİRİKİM MALZEMELER TOPLANIR VE TUZAK TEKRAR YERİNE BIRAKILIR. BU ŞEKİLDE BORULARIN SAYISI İSTEĞE GÖRE ARTTIRILABİLİR.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Ankebut, bence senin bu yazılarını oturup derlemeli ve bir arada toplamalıyız. Emeğin için teşekkürler.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Ankebut

Alıntı yapılan: Karadağ - 25 Aralık 2014, 00:15:18
Merhaba Arkadaşlar,

Ankebut, bence senin bu yazılarını oturup derlemeli ve bir arada toplamalıyız. Emeğin için teşekkürler.

Saygılar
Ustam çok sağolasın siteye bir şeyler katmak istemiştim. İnşallah faydalı oluyordur..
Saygılarımla

fearless_035

Karadag usta dediginize bnde katiliyorm bnde  videolu olarak  desteklicm  fotolar ve bilgiler paylascam .
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)


"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

Karadag usta dediginize bnde katiliyorm bnde  videolu olarak  desteklicm  fotolar ve bilgiler paylascam .
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)


"T€kNoLojī €kīBī"

Ankebut

                   BİR VİDEODA BENDEN





Burada altın tuzağının nasıl kullanıldığına dikkat edelim.

acemi-usta

Alıntı yapılan: Ankebut - 25 Aralık 2014, 19:47:47
                   BİR VİDEODA BENDEN





Burada altın tuzağının nasıl kullanıldığına dikkat edelim.
ben  bu işin leğenini bile yaptım  valla yerine göreiyi verimi var  :P
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious