Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sahinzzr

Sa rar ile nasil gonderecegiz bu konulardan pek anlamam onuda yazabilirmisiniz saygilar
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Bir dosyayı siteye yeni mesaj gönderimdeki ekler kısmında ekleyerek gönderebilirsiniz. Ekli bir dosyayı açmak için ise TeViewer programındaki dosyadan aç ikonunu kullanabilirsiniz.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

walkman

#182
Arkadaşlar eklemiş olduğumuz rar uzantılı görüntü dosyalarını kendi pc nizde görüntülemek için, rar içerisindeki veriyi masaüstüne çıkartın. Daha sonra TE 3B Metal Dedektörü Görüntüleyici programını açıp resimdeki işlem basamaklarını uygulayınız yapınız.

mc_307

slm walkman ustam, farklı programlara uyumlumu bu datalar. te programı paylaşımda değil sanırım.
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

walkman

mc_307 ustam bu datalar sadece TE 3D metal dedektörü görüntüleyici programı ile kullanılabiliyor. Ayrıca bu program kişiye özel bir kod ile kullanılabiliyor. Prorgamı Karadağ usta tarafından aktifleştirme kodu ile çalıştırabilirsiniz. TE programı paylaşımda değildir.

karahasan35

  Açıklamalar için teşekkür ederim sayın karadağ ve walkman ustalarım ama ben yinede görüntüleme sistemleri konusunda bilgi birikiminin fazla oldğunu düşündüğüm berk ustadan eğer varsa güzel bir çekim datasını paylaşmasını rica ediyorum saygılar.
Geldiğin yeri unutursan,gideceğin yolda kaybolursun.

sahinzzr


nişancı

Manyometre ile çektiğim bi goruntu sizce ne olabilir arkadaşlar ???

onur600

snaypır ustam,data yükleyebilirsen fikir yürütmek daha kolay olur...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

nişancı

Birazdan denerim ustam hiç yuklemedim ama

tivos

evet bu gün ki çekimler ve resimler. Ben biraz sinirlendiğim için bir şey yazmak istemedim. Yorumlarınızı bekliyorum.

tivos

çekilen görüntü. Uzantı uygun olmadığından datayı yükleyemedim. Bilen arkadaşlar anlatabilir mi

tivos


tivos


tivos

Bu yeşilin altındaki mavi kayanın altındaki boşluk anlamına mı geliyor. Bence biz bu programı okumayı bilmiyoruz. Bu konuda başka marka 3d makine kullanan arkadaşlardan bilgi almak lazım sanırım.

tivos


Karadağ


Merhaba Arkadaşlar,


Birkaç günlük aradan sonra yine buralardayım.


Tivos, renkler ve süzgeçler ile hatalı oranda oynamışsın sanırım. 3 adet resim ekledim. Resimler senin datanın ham hali, derinlik süzgeci ile düzenlenmiş hali ve alınan datada bence algılanan şey halinde. Çekiminde yapıyı algılamışsın.


Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

BERK

#197
Arkadaşlar bugüne değin dp3s 3d'nin gerek bobin başlıklarıyla alınan çekimlerle ilgili, gerekse manyotometerlerle alınan çekimlerle ilgili ne bir görüntü paylaşımı yaptım nede bir yorum yaptım.
Forumda dikkatimi çeken bir konu ekipmanı kullananın kulllandığı ekipmanla neler yapabileceğini veya neleri yapamayacağını bilememesi konusudur.

Öncelikle şunu açık ve net belirtmek isterim.Dp3s 3d üzerinde sensör veya yükseltecli bir sonda oluşturarak alınan örneklerde işlemcide işlenen örnekler grafiğin işleneceği program ara yüzeyinde gerçek zamanlı örneklenmekte.Yani sensörünüzden alınan örnekleri zaman aşımına uğratmadan ekranda görebiliyorsunuz.Bunun aksini bana iddia edecek biri sanırım çıkmaz karşıma.Gerek masa başında gerekse test parkurlarımda alınan örneklemelerde gerek modele gerekse yapıya ait örneklemerin aynı anda 3d görüntüleme programında eş zamanlı görülebildiğini teyit ettim.
Bu mükemmel üstü bir başarı.Ben arazi boyutunda üzerinden geçtiğim malzemeyi ekrana gerçek zamanlı düşürebiliyorsam bunu tasarlayana hizmeti gümüş tepsiyle değilde altın tepsiyle yaparım.

Alınan çekimlerde kim nasıl bir sonda oluşturdu bilemiyorum.Elindeki sondayla kim ne derinliğede iner bilemem.Kimi arkadaşları eklediği videolardan takip ediyorum.Ya sondayı tutuşlarında sorun var yada fizibilite yaptığı yeri nasıl fizibilite edeceğini bilmiyor.Zamanla bu konuda bir takım şeyler yazacam.

Manyotometerle alınan çekimlerde öncelikle neleri bulabiliriz neleri bulamayız onu belirleyelim.Bu tip sensörler ferromanyetik malzemeleri ve türevlerini beraberinde yapıların fizibilite edilmesinde bize imkan tanır.Diamanyeyik malzemelerin tesbiti için sabırla ortaya çıkacak sensörü bekleyin.

Burada bir çok arkadaş 3d grafikte ferromanyetik malzemenin ekrana nasıl düşeceğini az çok biliyor.Fakat yapının sensör kullanımına bağlı ekrana nasıl düştüğünü bilmiyor.

Örneğin tivos ustanın çekimlerini ele alarak konuya gireyim.Zamanlada sensör kullanımındaki hatalara değinecem.Dp3s 3d nin işleyişini çözdükten sonra illa datayı elime alıp incelememe gerek yok.
Tivos usta fizibilitesini gerçekleştirdiği yapının hem datasını hemde fotolarını eklemiş siteye.Sadece bu resimler üzerinden giderek kullanılan sensörün doğru örnekleme alıp alamadığını ortaya çıkarmak pekte zor değil.

Sensörden eksi bölgede örneklemeler alınıp yapı duvarları çizdirilmiş.Örnek olarak konulan resimler, çizdirilen data karşılaştırıldığında olması gereken olmuş.Bu tip sensörlerle yapılar denetlenirken kulağınıza küpe olsun yapının mutlak suretle elle inşa edilmiş olması gerekirki siz yapıyı ekrana düşürebilesiniz.Beraberinde içerisinden yapı malzemesi içermesi gerekirki yapının duvarlarında bir manyetik değişim oluşmuş olsun.Bu sensörlerle "ana kayaya bir tünel ve bu tünelin açıldığı bir mahsen yapılsa bu sensörler kendinizi yırtsanızda size ekrana her.gi bir tünel /mahsen çizdirmeyecektir.Ekrana bilgi düşebilmesi için mutlaka o oluşturulan yapıda anomali bir değişim olması lazım.Ülkemiz kuzey yarım kürede bulunmakta.Yer altında tabanı tavanı duvarları elle inşa edilerek oluşturulmuş yapılar yıllarca kuzey kutbunun ve çekirdeğin manyetik tesiriyle hem kendi içinde hem kendi dışında manyetik anomali değişiklikler oluştururlar.Bu değişikliğide biz yukarıdan bu tip sensörlerle okuruz.

İçi açılmış atmosferik koşullarla yüz yüze olan bu yapılarda bu anomali değişiklikler hayli zayıftır.

Tivos usta elinizdeki sensörün size tam anlamıyla cevap verebilmesi için o yapının toprak altında olması atmosferik koşullardan uzak olması gerekir.Siz sadece yapının duvarlarını ekrana düşürmüşsünüz.Siz ekranda yapıyı bir çukur gibi beklemektesiniz.Bak yapı duvarlarının bir yüzü toprağa gömülü kalmış.Yapının tabanı ve tavanı açıkta.Yapının tavanını resimlerden göremediğim için ekrana neden düşmediğini ifade edemeyecem.Ama gördüğüm gözlemlediğim şu sensör sadece yapı duvarındaki anomali değişimi ekrana çizdirebilmiş.

Nasıl bir sonda kullandığınızı vede örneklemeleri alırken sonda tutuş açınızdaki değişimide nasıl kontröl ettiğinizi bilemediğim için fazlacada birşey söylemek istemiyorum.


Fakat ortada bir gerçek var.Alınan örneklemeleri ben şahsım açısından söylüyorum, gerek masa başı çalışmalarımda gerekse özel olarak oluşturduğum test parkurlarımda gerçek zamanlı ekranda çizdirebiliyorum.


nişancı

Berk ustam çok güzel yazmışin , anladiğim bu konuda tecrubeliyiz sizden ricam bir kullanma kılavuzu hazırlaya bilir misiniz , ayrıca havayla temas eden boşluğu algılamazmı demek istediniz.

...SİNYALCİ...

Günaydın Snaypır ustam hayırlı işler saygılar
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious