Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TOPRAK AYARI SORUNUNU ÇÖZELİM.

Başlatan YAK, 13 Temmuz 2011, 19:23:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YAK

      Herkese merhabalar.Tüm dedektörlerin ortak sorunu toprak etkisi.Malesef toprak etkisini yok eden bir sistem yok.Hava ortamında gayet güzel çalışan oldukça hassas ve derin olan bir çok dedektör toprağa yaklaştırılınca hem derinlik düşüyor hemde ayrım bozuluyor.dedektörlerde toprak ayarı tabir edilen ayar işlemi toprak etkisini silecek yerde duyarlığı azaltarak bir miktar toprak etkisini yok ediyor.
      hep beraber bu konuda fikir üreterek yararlı sonuçlara ulaşacağımızı sanıyorum.Herkesin katkısını bekliyorum.
      İyi çalışmalar.
Linkback: TOPRAK AYARI SORUNUNU ÇÖZELİM.

ceryan3200

selam profösör ustam slm forum zaten sorunun cevabınıda vermişiniz ustam bu dedektörlerin sorunu değil bizim sorunumuzdan kaynaklanıyor sebebi ise bende yok ama alıyorsunuz bir scop bir ölçü aleti evde vaya atelyelerde metal vb hertürlü parazitik ortamda birde yetmez gibi elimizdeki metallere en fazla hassasiyeti bulup derinliği en fazla olacak ayarlar yapmaya ve sabitlemeye evet bu ayarda haliyle dışarıya uymuyor aynı hatayı birçok kez yaptım bende en doğrusu bu toprak ve bobin son ince ayarları dışarda parazit etkilerin olmadığı ve metalden uzk ve hatta gerekirse minerali yoğun bir toprakta yapılırsa bu sorunlar zaten kalkacaktır nacizhane düşüncem budur saygılarımla herkeze iyi çalışmalar dilerim
ceryan3200

YAK

#2
    ceryan3200 dediğin gibi ev ortamında bu iş olmuyor.Nedeni ise döşeme tabanı üst tavan komple demir ızgara bir kafes gibi. 1 m uzaklıktan fazla metal algılayan dedektörler bu kafesin yanlış etkisi ve yönlendirmesi ile karşılaşıyor.benim düşündüğüm tedbir şimdilik toprak çeşitlerini plastik kaplara koyarak başlık ayarında kullanmak.diğer düşüncede aynen radyolarda olduğu gibi bir seçici filtre kullanmak.Bilindiği gibi radyolar dışardaki dalga salatasından istenilen sinyali seçerek sese dönüştürüyor.
herkese iyi çalışmalar.

Karadağ

Merhaba,

Ben bu sorunu aşmak için üretimi tamamlanmış ürünleri dış oramda kendi yaptığım farklı mineral yapısına sahip bir alanda kalibre ediyorum. Bu sayede bu problem büyük ölçüde aşılıyor. Kapalı alanda kalibre edilen dedektörler sizinde belirttiğiniz gibi ortamın yapısında bulunan metallerden çok etkileniyor ve sahada verimsiz çalışıyor.

Profesör, seçici filtreden bahsetmişsin. Bunu biraz açabilirmisin.

Saygılarımla
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 14 Temmuz 2011, 08:25:21
Profesör, seçici filtreden bahsetmişsin. Bunu biraz açabilirmisin.

Saygılarımla

s.a.
seçici filtre derken bant geçiren devrelerden bahsediyor sanırım. opamplarla band geçiren filtreler bu işi görebilir ama ne kadar sağlıklı olur, denemeden bilinmez.
benim merak ettiğim genel manada toprak ayarı sorunu ne tip bir dedektörde çözüm aranacak?
eğer PI sistemde varsa bende 1-2 cümle yazmak isterim. Şöyle ki delta Pulseden yola çıkacak olursak delta pulseyi mesafesi güzel yapan son kademeli kazanç sağlatan (4148+5k6 ve paralelindeki 4148+56k lık kısım) zira bu opampın girişinde 0,5v luk bir değişimi çıkışında 6v fark yaratan kattır. yani bu kısmın öncesinde 6v civarında bulunan sinyalimiz algılama esnasında 0,5v luk bir düşüş bize bahsettiğim kısımda 6v luk bir farksal değişim olarak VCO katını aktif etmektedir. bunun sebebi de sönümlenme dibinden aldığımız örnekleme sinyalimizin mV mertebesindeki değişimin büyütülmesinden kaynaklanıyor. delta pulseyi kullanıma hazırlamak adı altında bahsedilen uygulamada sens. (noise hangisi olduğunu tam hatırlamıyorum şuan) potu ile örnekleme noktamızı kaydırarak mV luk değişimi körelterek elde ediyoruz. buna yapılacak çözüm noktasında analog olarak nasıl yapılabilir bilemiyorum ama yazılımsal olarak çözüm üretmek çok zor değildir diye düşünüyorum.
Ayrıca toprak sorunu dediğimiz olay aslında makinamızın algıladığı metal parçacıklarıdır. makinanın bir kabahati yok zira yaptığımız makina metalleri algılaması için üretilmektedir. o görevini yapıyor ama mineral dediğimiz toprak içeriğindeki metal elementleri de görmesini istemiyoruz.
sonuç olarak işin adı ayrıma geliyor. yani biz makinaya metalleri algıla diyoruz ama şu metalleri de algılama dedirtmeliyiz.
benim düşüncelerim bu şekilde...

Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

ali kaptan

toprağın kapasitif etkisini de ilave etmek yerinde olur zannımca

gpr67

prn pi ben kendim kullanıyorum toprak etkisi sıfır bir cihaz ...

asenkron

prn pi ben kendim kullanıyorum toprak etkisi sıfır bir cihaz ...
BRN-pı   olarak duzeltıyorum ,tasarımcısı baron66 ayıp olmasın.bır cok kısı brn-pı sayesınde yazılımla tanıstı ,ögrendi.
bız brn-pı gelışıme acık bıraktık.tek opamlı denılıp hor görüldü .
bırde modıfıyelı brn görsenız ,yenı pcb yenı yazılım,tugla kıremıtte neymıs.yıne tek opamp derın aramaya yetıyor.fazlası parazıt.1x1 baslıkla 20x30 plaka bakır 2m gecık .
toprak ayarını bılırım ,2 senemı verdım yazılımı oturtana dek.ugrasanlara ALLAH kolaylık versın.
analog olarak ımkansız oldugunu söylıyebılırım sadece. saygılarımla.

pro-TR

Alıntı yapılan: asenkron - 15 Temmuz 2011, 22:34:51
prn pi ben kendim kullanıyorum toprak etkisi sıfır bir cihaz ...
BRN-pı   olarak duzeltıyorum ,tasarımcısı baron66 ayıp olmasın.bır cok kısı brn-pı sayesınde yazılımla tanıstı ,ögrendi.
bız brn-pı gelışıme acık bıraktık.tek opamlı denılıp hor görüldü .
bırde modıfıyelı brn görsenız ,yenı pcb yenı yazılım,tugla kıremıtte neymıs.yıne tek opamp derın aramaya yetıyor.fazlası parazıt.1x1 baslıkla 20x30 plaka bakır 2m gecık .
toprak ayarını bılırım ,2 senemı verdım yazılımı oturtana dek.ugrasanlara ALLAH kolaylık versın.
analog olarak ımkansız oldugunu söylıyebılırım sadece. saygılarımla.

s.a.
baran pı dedektör konsunda benimde söylemek istediğim var, şöyleki o makinayı tanıyıncaya kadar dijital bir makinanın neler yapabileceğini bilmiyordum. evet makina tek opamplı sade ve basit bir cihaz, belki çok fazla iş yapmaz gibi görünebilir. ama bana yazılımı öğreten heveslendiren bir cihaz bu manada baron66 ve asenkron ustaya teşekkürü  bir borç bilirim.ve asekron ustanında bunu geliştirdiğine inanıyorum.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

YAK

     Karadağ,Pro_TR,asenkron ve diğer ustalar.Seçici filtre konusunu şöyle açıklamak isterim.
1-VLF-IB dedektörler.
2-PI dedektörler.
   VLF-IB metal dedektörler:
Bilindiği üzere bu tip dedektörler genelde sinüs sinyali ile çalışmaktadır.Bu sinüs sinyalini oluşturan osilatörün ayrıca bir rezonans devresi de ihtiva etmesi nedeniyle aslında bir seçici filtre var demektir.Ayrıca alıcının da paralel bir LC rezonans devresi ihtiva etmesi nedeni ile seçici bir devre oluşturmaktadır.O zaman neden topraktan etkileniyor diye sorabilirsiniz.
    Verici rezonans devresi toprağa yaklaşınca topraktan etkilenerek bir miktar sönümlenir ve frekansı kayar.Bu sorunun çözümü için kararlı bir sinyal elde etmek lazım. Endüstrinin ürettiği dedektörlerde bu sorun kısmen çözülmüş gibi görünüyor.Kararlılık için verici osilatör frekansı belirleme elemanı olarak kuvars  kristali kullanılıp bu sönümlenmeden meydana gelen ferkans kayması band geçiren filtre ile filtrelenerek sorun bir miktar çözülmüştür. Fakat değişik toprak yapılarında buda yeterli olmayıp sorun oluşturmaktadaır.Son zamanlarda sinüs sinyali terk edilerek yerine içerisinde birkaç frekans bulunduran kare dalga kullanılmaya başlanmıştır.Bende bu fikri benimsiyorum.Doğrudan bobinden gönderilen kare dalganın hangi harmoniğinden metal etkileniyorsa onu filtreleyip almanın doğru olacağını düşünüyorum.
   2-PI dedektörler:
Bilindiği gibi PI dedektörlerde bir sönümlenme direnci birde sönümlenme eğrisi var.VLF-IB tekniği ile benzer yanı yok.Bu konudaki fikrimi bir fıkrayla açıklamak isterim.
    Nasreddin hoca çuvalı kaptığı gibi komşunun bostan tarlasına dalmış.Bulduğu kavun karpuzu çuvala doldurmaya başlamış.Derken komşusu bir sopayla yetişmiş.hocaya sormuş;
_ne yapıyorsun sen burada? bu kavunu karpuzu niye kopardın?hoca cevap vermiş,
_akşamki fırtına beni buraya attı biryerlere tutunayım derken bunlar elimde kaldı.
_peki bu kavunu karpuzu çuvala kim doldurdu? hoca cevaplamış;
_İşte oturdum bende bunu düşünüyordum.
    Arkadaşlar fıkra bu bende bu PI konusunu düşünüyorum fakat şu anda bir sonuç yok yardımcı olacak arkadaşların fikirlerini bekliyorum.Herkese iyi çalışmalar.

pro-TR

s.a.
yaşar ali ağbi fikirler hayalleri, hayaller yeni fikirleri doğurur, az önce VLF cihazlardaki toprak sorununda anladığım şu oluşturulan bir sinüs sinyali başlık toprağa tutulduğunda bir miktar kayma yaptığını yani frekansının kaydığını söylüyorsunuz. buna çözüm olarak şu şekilde hayal kursam ve uygulasak tutarmı?
diyelim ki bir vlf tasarlamaya karar verdik, sinüs sinyalini de bir şekilde işlemci ile yaptırdık (hayal bu ya imkansız olmadığınıda düşünüyorum) herneyse toprak sorununu aşmak içinde gönderme bobininde işlemci ile bir sinyal sayıcı koyduk ve sürekli kontrolümüz altına almaya çalıştık, misal 16 Khz ayarladık yada 6 Khz herneyse işlemci sürekli bu frekansı kontrol altında tutacak, başlığı toprağa yaklaştırdığımızda frekans kayma yaptı 16 khz olan 17 khz veya 15 khz oldu bu sefer işlemci hemen devreye girip frekansı bobinde sabit kalacak şekilde tekrar düzenledi. bu şekilde toprak sorununu gidermiş olumuyuz.
burada son söz olarak vlf de diyeceğim şu ki benim vlf deneyimim yok, şuan için bu deneyimi kazanmak için de ne ekonomik nede zaman olarak vaktim yok, ama birgün vlf ye de gecerim inş.
PI konusuna gelince, toprak sorununu aşmanın tek yolu ayrımdan gecer bunu söyler bunu iddia ederim. ayrım zor değil ancak PI cihazlar için ayrıma gelince de çok şey beklememek gerekir, ferro, non-ferro ayrımı kolay ama metal metal dökmek için çok donanım, ileri bilgi gerektirir, bu ikiside bende yok şimdilik...
bu arada fıkra güzel ve düşündürücü...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Mustafa-

arazi ölçümlerimde toprağa bobini yaklaştırdıkça alıcı opun ofsetinin kaydığını ve fetin aşırı ısınmaya başladığını gözlemledim.
toprakta bir metal yani metal içinde metal arıyoz pro-TR usta haklı
Alıntı yapılan: pro-TR - 18 Temmuz 2011, 00:55:29
toprak sorununu aşmanın tek yolu ayrımdan gecer bunu söyler bunu iddia ederim....



Karadağ

Merhaba,

Toprak ayarı ayrımdan geçer fakat bence burada olay çok da basit değildir. Çünkü birçok tasarım atölye ortamında, matematiksel olarak modellendirilmeden yapılmaktadır. Burada matematik olarak bahsettiğim opamp kazancı v.b. değil, direkt sönümlenmenin matematiksel olarak ifade edilmesidir. Hesaplamalar doğrultusunda yapılan bazı tasarımlarda da malzeme karakteristikleri yok sayılmaktadır. Bu durum, sonuçta çalışan ama tamamı ile kontrol altında olmayan ve bazende ne yaptığını tam anlayamadığımız sistemleri doğurmaktadır. Bu arada işin sinyal analizi kısmı da ayrı bir deryadır tabii. Biz genelde ne yaparız? Sararız bobini, önceden kullanılmış yada proteusta çalıştırdığımız(!) bir devre ile sürer ve bir yada birkaç opamp ile yükseltir sonrada bir denetleyici ile sinyali değerlendiririz. Peki bizim tüm bunları yaptığımız ortam elektriksel gürültü bazında, metal yoğunluğu bazında, dış etkenler bazında(sıcaklık+nem v.b.) ürünün kullanılacağı ortam ile aynımıdır? Hayır değildir. Bu nedenle de atölyede çok verimli olan dedektörümüz araziye çıktığında genelde sorunlar çıkartır. Aslında yapılması gereken şey sönümlenme eğrisinin matematiksel olarak modellenmesi, bu modellemede hiçbir etkenin yok sayılmaması, modelleme sonucu elde edilen veriler doğrultusunda değerlendirmenin yapılmasıdır. Zaten böyle yapılan bir dedektör genelde atölye ortamında düzgün çalışmayacaktır. Kusura bakmayın biraz uzattım, sonuç olarak(bence) evet toprak etkisini ayrımla egale edebiliriz fakat doğru bir ayrım yapabilirsek.

Saygılarımla
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

galaksi

Kopye etmek isteyek çok ama araştırma yapacak kıt...
1- Toprak ayarı nedir?...
önce bunun adını koyalım sonra problemleri sıralayalım.
her problem ortadan kaktığında hedefe daha yakın olacağız.

2- Bobinler nasıl bir kafanın içine konularak randımanı artırılır.
Diğer ifadeyle kafanın randımanını azaltan sebepler nelerdir..

3- Bobinin  çapı ne olmalıdır. [ Ne arayacağına bağlı ]

4- Alıcı devremizde aranan metal ne gibi bir değişiklik oluşturuyor.
Genlik mi frekans mı değişiyor.
Yabancı dedektörler neyi baz alarak hedef tespiti yapıyor.

5- Patates baskı malzemeleri bizler bilinçli tüketici olursak, satıcıların bunları satmasını engelleyebiliriz.

6- Amatör ruhlu olmayanlar bu siteye hiç uğramasınlar. Satın almak daha ucuza mal oluyor.

7- Bu işler ekip işleridir. Bölgesel olarak birbirimizi daha iyi tanıyıp ekipler oluşturalım.
Eskiden Zagor, Tommiks, Kızılmaske gibi tek kahramanlar vardı. Bizi onlarla kandırıp oyaladılar.
Daha sonra takım ruhunu aşılayan grup kahramanlar çıkardılar.
Şuna inanınki başarı planlı ve programlı bir şekilde çalışacak gruplarda olacaktır.
8 göz 2 gözden daha iyi görür,
4 akıl 1 akıldan daha iyi düşünür.

8- Yüz defa okuyunuz. Bir defa yapınız.

9 - " İlimsiz din topal, Dinsiz ilim kördür. "
     " Teorisiz ilim kör, Pratiksiz ilim topaldır. "
Teorileri iyi öğrenin ve bol pratik yapıp uygulayın.

Bu sitenin kıymetini iyi bilin satır aralarında çok güzel püfler gizli, araştırıp bulun.

10- Neymiş şu bobinin değeri ne, kaç sarım. Arkadaşım iyi araştır birçok bilgi aylardır paylaşılmış zaten.
" Armut piş, ağzıma düş." [ unutmayın ki armudun iyisi olgunu düşer, onu da .... yer.]

11- Emek kutsaldır. Kimse de yıllardır emek verdiğini size " Al ben yemedim siz yeyin diye vermez."

12- Balık tutmasını öğrenin.

İyi çalışmalar...

galaksi

Kaliteli Xtal osc. şemanın sağ alt bölümüde direnç ve LM358 den oluşan ısı kontrol devresiyle Xtal'in bulunduğu bölmenin ısısı sabit tutulmakta böylece ısı değişiminden frekansın değişmesi engellenmiştir.

Aynı şekilde bobini polyester bantla sarmak veya polyester içine koymakla bobinin ısı ve nemden etkilenmesi önlenir.

asenkron

  galaksi nin yazdıklarına tum yuregımle katılıyorum.ekıp calışması benım hep uyguladıgım yöntem ve ayrıca verımlı .pro-tr ıle uyguluyoruz .zamanında baron66 ıle uyguladık,zaman zaman gordıanus la calışmalarımız oluyor ve adlarını acıklayamayacagım dıger ustalar.fakat kımı bılgıler tıcarı sır oldugundan net ortamında paylasılmaz .toprak ayarı sorunu pı de az ken vlf de etken coktur.  devrelerı ıyılestırken modıfıye ederken bunları göz önune almak gerekır.vlf bobının dusmanı sıcaklık frekans degısır faz kayar.fıkraya gelınce yasar abı bır cuval karpuzu dusunurken ,bursa hali ustume kaldı ,ben ne edeyım.

pro-TR

s.a.
galaksi ustanın tespitleri yerinde şuan için eklenecek bişey yok ziyadesiyle yazmış, asekron ustamda haklı, belli bilgiler birçok deneyim araştırma ürünü yani kolay kazanılmadığı için harcaması zor, PI yada VLF yada bir başkası için kurulacak ekipte verilecek göreve hazırım. burada benim açıklamak istediğim bir konu var ki dikkat edilmesi gerekir. ekip derken herkes aynı bilgiye sahip olmasına gerek yok (zira öyle olsa ekibe gerek yok) kiminin analog bilgisi çoktur katkısını yapar, kimisi yazılımda iyidir, kimisinin dedektör tecrübesi çoktur, kimi malzemeye sınırı yoktur ama hangi malzemeyi nerede kullanacak bilemez, kimisinin vakti çoktur deney yapacak ortamı müsaittir. örnekleri çoğullamak mümkün, önemli olan dürüst, sırrını vermeyen, emeğini esirgemeyen yaptığını önemseyen arkadaşlar olsun, bir araya gelelim net ortamında çıkaralım bişeyler, burada önemli olan motor görevini üstlenecek bir ekipbaşının çıkmayışı bütün sorun.
burada ismen açıkca belirtiyorum. motor görevini karadağ, asenkron, profosör (olsa uykusuz veya emekli amca) veya gönüllü birisi (adını anımsamadığım) kurgulayın bir projeyi, kurun ekibi, dağıtın görevi çalışmayanı çıkaralım ortak kararla.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

gutaussehender

Aslında bu sönümleme egrisini kendimiz görsek sanki sürekli skopla dolaşmışız gibi işlemci yerine kendimiz daha iyi ayır ederiz sanırım.
yada yüksek çözünürlüklü  ve hızlı bir adc kullansak 24-32 bit gibi direk sönümlemeyi ölçsek  ve işlemcide daha fazla matematiksel işlem yapsak nasıl olur.

YAK

   Arkadaşlar yazdığınız yorumları iyice düşündüm.
kısaca çıkan sonuçlar şöyle
1-toprak ayarı ayrımdan geçer.
2-bu iş ekip işi tek kişinin başaracağı iş değil.
3-emek kutsaldır balık tutma öğretilir balık verilmez.

1-Toprak ayarı ayrımdan geçer:
Hemen belirtmeliyim arkadaşların tesbiti yerinde ve çok güzel.fakat herkesin arzuladığı olay zaten sadece altına çalışan bir dedektör yapmak.Bu olayı çözen cihaz kısmen gördüm.Fakat ondada toprak ayarı var. yani olayı tam çözememiş.Yani ayırma işlemi sırasında derinlik kayboluyor ve toprak ayarı yapmak zorundasınız.Bu şekilde en tepeden başlamak çok büyük zorluk çıkaracak kanaatindeyim.Benim fikrim en alttan başlamak.Önce ayrımsız topraktan etkilenmeyen dedektörü yapmak sonra ayrıma geçmektir.
    Eskiden beri ses sistemlerinde kaliteyi belirleyen bir söz vardır:''İyi bir HI-Fİ ses sisteminde hoparlörler sistemin yarısına eşittir''
yani siz ne kadar kaliteli ekipman kullanırsanız kullanın alacağınız sesin kalitesi hoparlörlere bağlıdır.Bu prensip aynen dedektörler içinde geçerlidir.Siz dedektör elektroniğini ne kadar geliştirirseniz geliştirin alacağınız sonuç arama bobinine ve toprak ayarına bağlıdır.Ve istisnasız şunu iddia ediyorum bu başlıkta forumun en önemli başlığıdır.Siz ne yaparsanız yapın toprakta bulunan mineral maddeleri insan oğlunun yaptığı metaller gibi dedektörünüz algılıyorsa henüz yolun başındasınız boş işlerle uğraşıyorsunuz demektir.
   2- bu iş ekip işi tek kişinin başaracağı iş değil.
Kesinlikle katılıyorum.bu amaçla ben daha önce ''çok yönlü dedektör kartı '' adı altında bir proje yaptım tüm analog kısımları yaptığım halde
bir sonuç göremedim.Ben her zaman ekibe varım desteklerim.
   3-emek tabiki kutsaldır hiç kimse yapılmış hazır bir dedektörün dökümanlarını istemezsin.Bu forumda sadece gidilecek yol ve prensipler paylaşılır.
herkese iyi çalışmalar.

pro-TR

Alıntı yapılan: Profesör - 21 Temmuz 2011, 20:04:39
      2- bu iş ekip işi tek kişinin başaracağı iş değil.
Kesinlikle katılıyorum.bu amaçla ben daha önce ''çok yönlü dedektör kartı '' adı altında bir proje yaptım tüm analog kısımları yaptığım halde
bir sonuç göremedim.Ben her zaman ekibe varım desteklerim.
 

profosör ustam bu konuda size hak veriyorum ve yanlış görmüyorum, bununla ilgili benimde çorum pı denemem oldu, ne var ki gördüğüm kadarıyla herkes herşeyi ile bitmiş bir devre bekledi ve öylece kaldı, ha bu arada ben çorum pı yi sonuçlandırdım sayılır, bana göre devre bitti, asekrona yolladım birde usta gözüyle o baksın varsa eksikleri tamamlasın
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious