Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

PIM-1 PI Sistem Metal Dedektörü

Başlatan Uykusuz, 30 Mayıs 2010, 18:24:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uykusuz


çanaf

tebrikler asel38 kardeşim elinize sağlık.

çanaf

#62
değerli arkadaşlar pim-1 pi nin  2*16 lcd lisininde vaktim olursa videosunuda göndercem.

ercan

#63
asel38 arkadaşım güzel iş çıkarmışsın tebrik ederim.Pİ cihazlarda örnekleme süreleriyle oynayarak bazı metalleri reddetmek(reject) mümkün olabiliyor...hatta sadece tek bir metal cinsini görmesini sağlamakda mümkün...benim denemelerimde ve izlediğimiz videolarda gördüğüm kadarıyla mesafede büyük kayıplar oluyor...belki yazılımsal olarak hassasiyet kaybı olmadan, metalleri red-kabul olayı yapılabilir sanıyorum...
örneğin cihazımızda böyle bir özellik olsa mesafe kaybı olmadan minerali reddedebiliriz.yada çok çöp metal olan bir arazide istemediğimiz metal türünü cihaza gösterip reject yapsak ne güzel olurdu cihaz herşeye ötüp bize zaman kaybettirmezdi...Ne kadar doğrudur bilemem ama PD3200 hardware ne sahip stinger2'nin geliştirilmiş yazılımı sayesinde bunu becerebildiğini söylüyorlar?
Bu hususda stinger kullanan simon46 kardeşim detaylı malumat verirse merakımız giderilecektir...

ercan

Çanaf usta mesafe hakında biraz malumat verirsen ...mesela parayı yada 10x10 plaketi şurdan alıyor gibi...

çanaf

tabiki memnuniyetle 50krş 30cm lik 3.6ohm başlıkla 27-30cmden alıyo ben derinlikle falan ilgili bi uğraşıda bulunmadım açıkçası Stabilitesini çok sevdim bir sürü false sinyal ve kaymalı pi devrelerden sonra.müsait olduğumda zemindede deneyip bilgi vermeye çalışacağım İNŞALLAH.Ama benim tahminimce 60*60 ve üzeri başlıklarda gayet verimli olabileceğini tahmin ediyorum.Bunlardanda önemlisi  LAF ÜRETME YERİNE  bu devreyi dizayn edip burda paylaşan çok değerli uykusuzumuza bu başarısının devamını tekrar tekrar diliyorum inancım tam dırki vatan evlatlarımız daha nice güzelliklere imza atıcaktır.

simon46

#66
ERcan Arkadaşım 1 yıl öncesinde Stinger2'NİN bayiliğini yapıyordum.Şuan yapmıyorum.Stinger2 de kullanmıyorum..Bayilik yaptıgım zamanlarda cihazın tüm özelliklerini inceleme imkanı buldum.Yaptıgım her türlü testlerde cihazın hem artılarını hemde eksilerini ögrenmiş olduk..
Söylediğin gibi Stinger2 de hem red etme hemde kabul etme modu var.. bir objeyi red etmek istiyorsan, red etme modunda başlıga bu objeyi gösterip hafızaya aldıgında bu objeyi cihazı sıfırlayana kadar görmüyor.Aynı şeyi sadece görmesini istediğin metali kabul etme modunda hafızaya aldıgında sadece o metale sinyal veriyor..Bu yönleriyle fonksiyonlu bir cihaz stinger2..
Bunlar artı özellikleri olan bir cihaz..Yalnız bu cihazın eksi özellikleri artıların çok önüne geçmiş.
Eksileri nedir bir sıralayalım;1-Stabillik yok,balance çok çabuk bozuluyor,başlıkta en küçük dengesizlikte hayali sinyal veriyor..Özellikle biraz mineralli topraklarda kullanmak imkansız..
2-Büyük başlıkta dahi küçük para gibi objelere çok duyarlı..Bu yüzden büyük başlıkla çer çöp gibi yerlerde gezmek çok sıkıntılı oluyor.Böyle yerlerde çerçöpleri  red etme modunda red etsen dahi topragın mineral seviyesinin biraz yükselmesinde yine cihazın dengesi bozuluyor..Ve ayar kaçıyor..
3-balance seviyesini biraz kaybettiğinde cihazda derinlik çok kayboluyor..Bu durum dijital tüm cihazlardaki en büyük sorundur..
4-Ayrıma gelince,öyle düşünüldüğü gibi ayrım yok,degerli metallerin(altın-gümüş-bronz) bir kısmını degerli görürken bir kısmınıda degersiz görüyor..
Ve en önemliside topragın mineral degerleri ayrıma çok olumsuz etkileri oluyor..
Toprakta bakır sülfat oranı yüksekse yer altında demir olsa dahi degerli görüyor.
Zaten cihazdaki ayrımı gösteren rakamlar sabit degil sürekli degişiyor..Bu da insanı çok aldatıyor..Kısacası Pulse sistemlerde saglıklı bir ayrım yok..Pulselerde altın miktarı çogaldıkca demir sinyali verir..Bir çok gümüş parayı degersiz görür..
Bizans bronz ve bakır paralarını degersiz görür..O halde bu şekildeki bir ayrıma insan nasıl güvenebilir..?
Ayrımdan önce cihazın saglıklı çalışması ayrımdanda önemlidir..hAYALİ SİNYAL VERMEYEN MİNERALE DUYARLI OLMAYAN BİR CİHAZ EN AYRIMLI CİHAZDAN DAHA ÖNEMLİDİR..
STİNGER2 nin yazılımını yapan Rus mühendisden pulselerdeki ayrım konusunda  bilgi aldık..Adamın söylediği şu Pulseler sistem olarak tam saglıklı bir ayrım yapmaya müsait degiller dedi.Mesala Stinger2 nin Bulgar sitesine girip baktıgınızda Çeşitli metaller için ayrım grafigi vermiş fakat altın için vermemiş.ÇÜnkü altın işlenişine göre geniş zaman aralıgına sahiptirler bu yüzden altını demirden net ayırmak zordur..Cumhuriyet altınını degerli gören stinger2 reşat altınını degersiz görüyor mesala..

Bence iyi yapılmış analog cihazlar,dijitallerden daha iyidir..
saygılar..


ercan

Simon46 arkadaşım..verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..Senin anlattığın kadar detaylı olmasada, stingeri deneyen bir ahbabımdanda benzer şeyleri duymuştum ama,stinger2 forumlarda sadece artıları hatta senin söylediklerinle karşılaştırınca bayada abartılı yazıldığı için,senin eksileriyle beraber objektif değerlendirme yapacağını bilerekten sormuştum.. ;)

asel38

#68
s.a
bilgilendirmeler ve tebrikler için teşekkurler arkadaşlar.
ilginç bir sonuç daha size:
1--devreyi ek bir opamp ile kuvvetlendirdim mesafe artmadı ama sinyal ilk algıladığı anda full vurmaya basladı
2--transistorle gold pic usulu kuvvetlendirdim mesafe super oldu bu kezde pense ayrımı kayboldu ve reset duzeni kactı ama bir ara 45cm den algıladım fakat resetleyince mesafe 5 ila 10 santime dusuyordu anlam veremedim buyuk bobindede sinyal tersine  çalıştı
3--araya 4053 anahtarlama koydum bukez yine pense ayrımı kayboldu.
sonucta pense ayrımı tek opamp ile net oluyor. sanki osilaskopta goremediğimiz farklı harmonikler varda bir seye resetleyince ona sıfırlanıyor bu da simon46 kardeşimizi  doğruluyor. sanki tek opamlı devrede karmasık hormonikli sinizoidal varda aynı anda hem + hemde - birlikte cıkıyor oda mesafeyi kısıtlıyor gibi bir durum var

...SİNYALCİ...

simon46 açıklamaların için çok teşekkür ederim.aynı zamanda bir teşekkürde buna sebep olan sayın ercan abime.ALLAH kolaylık versin.
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

ali kaptan

verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkürler sayın simon46.

paylaşım için teşekkürler asel38.

electrosoft

السلام عليكم

Hi Uykusuz i cant find the BYV28-200 in my country have you a good substitute or simply can i remove it from schematic and for 330uh coil is also missed can i make it by my self another thing i found 74HC4046N can i use it instead 74VHC4046N
thanks for help

mammadm

hi all my name is mohammad and im iranian
i cant understand turkish language and i have some questions about this detector
whats the depth of this detector?what about it sensivity an stability?
if it work fine im gonna to build it and i hope you are help me
thanks, im waitig

mammadm

hellooooooooooo,nobody in this forum want to answer my question?
im waiting!!!!!!!!!!!!!!

mz6466

hi to all freind
how depth for gold coin with this pi detector???????

emekli AMCA


merhabalar..

bu gün PIM projesine başladım .başlamak isteyenler benimle beraber projeyi götürebilirler ..

ben her aşamada  her türlü bilgiyi  ,scop görüntülerini ,ayarlama ile bigiyi yaptığım her aşamada yazacağım  ..

bu gün PCB hazırladım .MC34063 üm eksik onu  sipariş edeceğim gelene kadar da dizmiş olurum ..





[IMG]http://dc199.4shared.com/img/323910827/268b5fd4/pim.jpg?rnd=0.4152757190128392[/img]

emekli AMCA



hi,  mz6466 , mammadm , electrosoft  ..

i m started this project to day.. follow me.

gurdal




s.aleyküm arkadaşlar abiler kardeşler ustalar hepinize kolay gele.ufaktan bende başladım hayırlısıyla inş bitirebilirim.






Amatör

mz6466

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 23 Haziran 2010, 20:34:31


hi,  mz6466 , mammadm , electrosoft  ..

i m started this project to day.. follow me.
tank you emekli AMCA
wait for you

emekli AMCA




bayram   kullandığın " L" üzerinde .681 yazıyor   330 uH olduğundan  eminmisin ?


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious