Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

PIM-1 PI Sistem Metal Dedektörü

Başlatan Uykusuz, 30 Mayıs 2010, 18:24:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emekli AMCA

bayram  yaptığın iş çok acemice biliyormusun..? sen tecrubelisin böyle yapmaman lazım  ..

diyorsun ki  devreyi dizdim enerji verdim regülatorler ısınıyor ses gelmiyor .???

başka bir başlıkta devreye ilk enerji verirken ampermetre bağlayın diye yazdım...uygulamamışsın..devren kaç mA çekiyor  onu yazmalıydın mesela ..

sen beni bekle istersen  başlangıç  şu aşamalardan olacak.

devrede pic ve bobin yokken enerji verilip yapılacak kontroller.

devrede pic takılı  ama bobin yokken yapılacak  kontroller

devreye bobini de ekeyip yapılacak kontroller gibi

bunları detaylı bir şekilde şema ve pcb yerleşim üzerinde işaretleyerek anlatacağım..

selamlar..
Linkback: Ynt: PIM-1 PI Sistem Metal Dedektörü

rayman

belkii aşırıı akım çekmesi lcdnin ledine direnç bağlamış olmamasıdır şemayı incelemedim belkii şemada varsada farklıı değerr girmiştir!!!!
Haklıysan korkma. HAK seni korur....

gurdal

amca devre problemsiz çalışıyor diye kontrol etmemiştim ama.bakıcam pazar günü.7905 yanmış sanırım,sizi beklesem iyi olcak sanırım
Amatör

emekli AMCA

gürdal  benim iş salıya kaldı .kargo firması başka şehre göndermiş benim paketi..

bu arada seni 877 nin kac mhz olduğunu öğrenemedim benimkinde 20/p yazıyor yani 20mhz sadece i/p yazanları anlayamadım..

gurdal

amcacım aldığım entegrenin ismi yerleşim resmindeki gibi.zaten ekran felan bağlamamıştım akşam ve yarın uğraşırım yalnız 7905 neden yandı anlam veremedim.birde 74vhc4046n yerine cd4046 vermişler bakalım ne olacak.biraz uğraşayım.inş entegreler yanmamıştır.bende skop için prop  alcam p.tesi.sizde o zamana kadar zaten devreyi çalıştırmış olursunuz.neyse amca şimdilik iyi akşamlar size
Amatör

ercan

gürdal kardeş bari +5 v konrol etmeden PİC ve LCD yi takmıyaydın anında bozuluyorlar...
yani pic ve lcd takmadan önce +5 voltu özellikle kontrol etmeliyiz..

asel38

s.a
877A i/p ler 20mhz dir yalnız derlerken 877 ile 877a arasında sayfa yapısı farklı olduğu için derlerken hangisi derlenecekse ona gore derlenmiş olmalı A ise A ya gore derlenmeli
A nın hex i yuklenmeli

pro-TR

Alıntı yapılan: pro-TR - 26 Haziran 2010, 23:45:34
s.a.
arkadaşlar PIM-1 i yapma fırsatımız olmadı ama, yapan arkadaşlara kolaylık olsun diye kendi yaptığım ICSP programmeri ekliyorum. kendi çalışmalarımda sorunsuz olarak çalıştırmaktayım. program olarak WINPIC800 v3,58 versiyonunu kullanmaktayım.
http://www.upload.gen.tr/d.php/s13/e7m1wnxe/ICsp.rar.html
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

emekli AMCA

merhabalar  ...

cihazın çalıştırılmaya hazırlanması..

pcb üzerine  ic olarak sadece mc34063 ü takın
lcd  ,pic,74-4046 takılı değil , 12dcV u devreye verin
bu durumda sadece step-up converter çalışır ve devrenin besleme voltajlarını kontrol edeceğiz.
devrenin şasesiyle  D5 in cathode de 8,6dcVolması gerek, yaklaşık 80mA çekiyor(bende  bu değer çıktı).
şimdi boş ic soketlerinden  +5v ve-5v kontrolu yapacağız..buraya kadar tamamsa enerjiyi kesip . .  !
U4 ,U6 ,hoparlör ve LCD yi takın enerji verin ampermetreye bakın akımda aşırı bir değişim var mı diye,üsteki
kontrolları tekrar yapın normalse şimdi  ses cıkışını VCO yu ve  LCD backlight kontrolu yaparken hem akım
hem de voltaj kontrolu yapacağız çökme varmı diye.devrede enerji var devam ediyoruz..

ses ve VCO kontrolü:

elimize bir kablo  parçası alıyoruz bir ucunu pic soketinin 11(+5v) nolu pine diğer ucunu  24 nolu pine
takıyoruz.24 nolu pine bağlı olan R19 üzerinden akan akım  C19  da doldurarak VCO devresini çalıştırır
ses geliyorsa  durum normal şimdi  kabloyu kaldırsak da ses devam eder ..nedeni ise C19 un dolu olmasıdır..
şimdi kablomuzun bir ucu 24 nolu pinde kalırken diğer ucu 12nolu pine(şase) temaslayıp C19u boşaltarak
sesi durdurabiliriz.burada şunu gözlememiz gerek  ses çıktığında çekilen akımın  250mA ya çıktığını
göreceksiniz  bunun nedeni hoparlor omajı ve R28 sınırlama direnci.bu ikisi iyi dengelenip ayarlanmalı
çok fazla ses fazla harcama demek  ayrıca R28 i 1w takmanızı öneririm ısınıyor.

LCD backlight kontrolu

kablomuzun bir ucunu 11 nolu pine takıp diğer ucunu 15 nolu pine takınca  lcd arka aydınlatma ışığı
yanacak..şimdi ses kontrolundaki gibi yapın  C19 boşalana kadar ses devam edeceğinden  LCD aydınlatma
konrtolunu da o anda yapın bu iki deneme  fazla akım çeken yerler konverteri yükleyip devre içi besleme voltajlarının  stabilitesini kontrol etmiş oluyoruz.

buraya kadar herşey normalse enerjiyi kesip proğramlanmış pic i soketine takabilirsiniz  enerji verin ve LCD yi
izleyerek butonların kontrolunu yapıp işlevlerini altına yazın..

ikinci aşamada bobin takıp son ayarları yazacağım..

yapanlara kolay gelsin..

Uykusuz

Sayın emekli AMCA, katkıların için teşekkürler.

Arkadaşlar forumda oluşan sorundan dolayı birkaç mesajı silmek zorunda kaldım. Mesajları silinen arkadaşlar kusura bakmasınlar.

Saygılar.

gurdal

http://tr.sevenload.com/videolar/zlSaq9y-Pim-1-Brg

s.aleyküm hayırlı işler abiler kardeşler.arkadaşlar problem benden kaynaklıymış devre gözü kapalı yapıp enerji versen çalışacak durumda.devreyi tasarlayıp bizimle paylaşan  uykusuz kardeşime teşekür ederim.tabi bu noktada bize her zaman yol gösteren ışık tutan emekli amcaya ve diğer usta abilerede ayrıca teşekür ediyorum.şu an 4x20 ekranım yok ıc ye 4x20 hex"i yüklemiştim.onun için menünün tamamını göremedim.denediğim başlık brn-1"in başlığıdır cihaz hakikaten stabil çalışıyor kabaca 5x5 bakır plaketi 40 cm den algıladı.tabi bu arada saat 2 olduğu için bıraktım.yeni başlık yapıp ayrıntıları sizinle paylaşırım.şimdilik hoşca kalın.
Amatör

mustafa_ozcan

çok güzel olmuş gürdal ellerine sağlık hayırlı olsun

BİRDE ARKADAŞLAR SİTEDEN DOSYA ALIMINDA VİRÜSLÜ BİR KOD ÇALIŞTIRIYOR SAYFA

SİTEMİZ BAŞARISINI SİNDİREMİYEN İÇ VEYA DIŞ MİHRABLAR TARAFINDAN SALDIRI ALABİLİYOR OLABİLİR...

[IMG]http://img651.imageshack.us/img651/5522/adszwq.jpg[/img]

SİTEYE BİRDE HANGİ ÜLKELERDEN BÖLGELERDEN GİRİŞ YAPILDIĞINA DAİR UFAK BİR RESİMLİ SCİRİPT EKLERSE WEBMASTER MEMNUN OLURUZ...

mustafa_ozcan

Schematic_Prints.pdf
DOSYASI VİRÜSLÜ ARKADAŞLAR

Uykusuz

Merhaba,

Nasıl tespit ettiniz anlatır mısınız? Nasıl bakıldığını bilmiyorum da.

mustafa_ozcan

kaspersky_pure yakaladı ekran görüntüsünü ekledim uykusuz baba yanlış anladın beni...

mustafa_ozcan

Uykusuz

estağfurullah, ben anlamam bu işlerden pek, uyardığınız için teşekkür ederim  :)

Karadağ

mustafa_ozcan

Bu trojeni ben yakalayamadım siz kaspersky haricinde görebiliyormusunuz?
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

mustafa_ozcan

yok trojanı sadece kaspersky görüyor dosya alırken siteden pim1 açık devre şemasını indirirken oluyor...
http://www.kaspersky.com/pure-latest-versions?downlink=206911765

mustafa_ozcan

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious