Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

PI dedektör tasarımı.

Başlatan Uykusuz, 27 Ocak 2008, 20:44:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nahita

Arkadaşlar benimki sadece fikir belki mantıksız gelecek ama,,,
iki darbe osilatörü ve iki verici bobin kullanıp, örnekleme yapılacak sinyalide ikiye çıkartmış olmazmıyız?? tabiki farklı zamanlarla.. Yani metale çarpıp geri dönen ve değerlendirme yapılacak iki sinyalimiz olur...
Linkback: Ynt: PI dedektör tasarımı.

Uykusuz

Bu aralar harici ADC kullanmakla uğraşıyorum. Yaptığım deneme devresini de değiştiriyorum daha derli toplu olacak.

siberci7

nahita, burada anladığım kadarıyla gönderici ve alıcı devrelerin çokluğunun bir önemi yok. gönderdiğin frekansı artırırsın olur biter. frekansı 2 katına çıkart, iki tane dedektörün olur.. burada değerlendirme devresi önemli bence. sd200 bunu yapmış. farklı frekansları farklı zamanlarda gönderip. farklı anlarda değerlendirme yapmış.. bunlarla uzaklık, büyüklük, toprak yapısı dezavantajlarını asgariye indirilmeye çalışılmış.. benim anladığım bu. yani herşeyi bir tencerede pişirip çıkana bakmış. bu yöntem, çok zor anlaşılanın, en kolay anlaşılacağı yöntem gibi görünüyor..kokuya bakmış..

baron66

bence iki ayrı frekans kullanmaya gerek yok, tek frekansı yeterince iyi analiz ederseniz istediğiniz sonuca ulaşırsınız. metal cinslerini bile ayırmak mümkün. söndürme direncini iyi belirleyip sönümlenme süresini yeterince iyi analiz edebilirseniz herşey mümkün. çalışmalarınızda başarılar diliyorum...
HAYALLERİ OLAN İNSAN DURDURULAMAZ.

ercan

#64
arkadaşlar tek frekansla örneğin karışık haldeki altın ve bakır paralar veya bakır oranı yüksek altın paralar nasıl bir eğri çizdiriyor.altın eğrisimi?bakır eğrisimi?her iki eğriden farklı bir şeymi?her ikisidemi?bu alaşım oranı anlaşılabiliyormu?

ali kaptan

can alıcı bir soru sordun.işte en büyük problemde bu.

siberci7

uykusuz, bir yerlerde her.gi bir işlemcinin,örnek 16f877  veya atmel, yazılımla yüksek hızlı adc görevi yaptırılabildiğini görmüştüm. olabilirmi?

nahita

Elektor"un Gameboy ile yapılmış osilaskop"u var yada buna benzer "kendimizin yapabileceği" 2 kanal osilaskop"u dedektörden örnekleme alacağımız noktalara bağlayıp kullansak diyorum............ nasıl olur ??? olurmu???? fikir!!!!!!!!!!

ali kaptan

elektorun gameboy osioskopu nası bişey.

nahita

#69
http://www.ranchbots.com/GBDSO/gbdso.htm

Bunun gibi bir osilaskop ne kadar iş yapar bilmiyorum ama eğer adapte edilebilirse dalga şekillerinden metalin cinsini tahmin etmek daha kolay olur sanırım.
Ustalar bir göz atın, ben umutluyum bu fikirden....

siberci7

nahita. güzel bir şeye benziyor. fakat linkler elektor a yönlendiriyor. ve elektorda buna denk gelemedim henüz. hakkında bilgi bulabilen varmı acaba?

ali kaptan

#71
oyun kasetinin içine yerleştirilen kiti 148 eu ya satıyorlar.kiti kaset gibi game boya yerleştiriyorsun ve osiloskop oluyor.güzel bişey ama bence pahalı

nahita

Burada Elektorun sayfaları var sanırım 2000 yılının 10. sayısı.

ercan

sayın arkadaşlar osiloskop hakkında mesajlarınızı elektronik bölümünde açtığım- osiloskop yapmak -başlığına gönderelim.

baron66

MUTLU YILLAR HERKESE ARKADAŞLARIM.
HAYALLERİ OLAN İNSAN DURDURULAMAZ.

solidus

@Uykusuz,
aslında tam olarak bulunan metalin cinsini ve yaklaşık derinliğini insan sesi ile (semi robotik !) bildiren bi şeyler yapmaya çalışıyorum. İşim gereği radar cihazları ile uğraşıyorum. Yardımlaşalım. Vatan Kazansın.

Uykusuz

Teknolojiekibi'ne hoşgeldiniz. Forumumuz yardımlaşma forumu, herzaman bildiğimiz kadarınca bilgi paylaşımına açığız.  ;)

Uykusuz



Bu da benim makinanın son hali arkadaşlar, kendisi dahili adc ile 6-7uS içersinde 24 örnek alabilmektedir. Örnekleme gecikmesi, örnekleme süresi, örnekleme aralığı, elektriksel gürültü filtrelemesi menüden ayarlanabilmektedir. Alınan örnekler istenildiği bölgenden istenilen sürede istenildiği kadar alınarak işlenebilmektedir. Üzerindeki sağlam donanım sayesinde devrede değişikliğe gitmeden sadece yazılımsal olarak farklı modellere izin verecek şekilde tasarlanmış üniversal bir cihazdır. Tamamen bitirildikten sonra denemeleri yapılıp gerekli tasarım bilgileri bu başlık altında anlatılacaktır.

ercan

tebrikler uykusuz  başarılarının devamını diliyorum.

asenkron

     tebrıkler guzel iş cıkarmışın


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious