Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

white's surfmaster pi dedektör

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 09 Temmuz 2008, 12:40:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

can

Merhabalar.

surfmaster pi, güzel bir dedektör, yıllar önce yapıp çalıştırmıştım çok küçük bir pcb hazırlamıştım, biraz bodrumu araştırayım bulunca fotoğraflarım, yanılmıyorsam güç transistörü çok ısınıyordu aklımda kaldığı kadarıyla osilatör devresinde TLC555 kullanmalısınız diğer 555 ler olmuyor sorunun kaynağı bu, birde bobin çok hassas öyle delta gibi falan değil osiloskop şart fakat güzel bir dedektör ayırımı var biraz tecrübe ile topraktan demirmi çıkacak başka birşeymi anlayabiliyorsunuz.
saygılar.
Linkback: Ynt: white's surfmaster pi dedektör

asenkron

bu makine ile ilgili verecegin bilgiler cok önemli  tlc555 deneyelim o zaman
bobin ayarı konusunda verecegin bilgileri bekliyoruz .

emekli AMCA


arkadaşlar Delta nın tahtını sallayacak bir dedektör olacak herhalde ayrımlı...
yalınız can anlamadığım şu..

hem ayrımlı bir pi hemde iyi diyorsun sonrada bodrumda biryerlere koymuşsun .. ;)

selamlar...

can

Haklısın emekli AMCA.
Benimki hobi bir sürü dedektör yaptım bu güne kadar, hala boş zamanlarımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum benim için önemli olan devreyi çalıştırmak, başarmak 20 yıl öncesi BFO cihazlarından tutunda günümüze kadar örnek vermek gerekirse: Jetco bfo, classic I, classic II-III, sniffer, delta, shadow,magnum, süperscan,Twinloop,Vb. bu arada belirtmeden geçemeyeceğim Twinloop gerçekten harika bir cihaz, Alman Pulse dedektör sitesindeki cihazların hepsini yaptım Atmel işlemciyi bulamadığımdan hepsi yatıyor sadece işlemci programlanıp karta takılacak, malzemeleri söküp başka devrelerde değerlendirmek istiyorum bana bayağı bir maliyeti dokunuyor fakat inanın söküp bozmaya kıyamıyorum bir gün hepsini orijinal bir şekilde kutulara yerleştirip kolleksiyon yapacağım ,haliyle evde kalabalık yapıyor sanırım 50 adeti geçmiştir bende ne yapayım poşetleyip bodruma kaldırıyorum, bir gün zamanım olursa hepsini toplu bir yerde fotoğraflayıp buraya yollarım.
saygılar.

emekli AMCA



bu yönünü çok sevdim ..ne kadar pratik yaparsan o kadar iyi..

bazı arkadaşlar bir devre ile bir iki ay uğraştık diye söyleniyorlar bir de sana baksınlar netteki bütün devreleri yapmışsın bu bir sevgi işi.

ben araştırma çalışmalarım için son iki ayda 15 devre dizayn edip pcb yapıp çalıştırdım ..şu an hepsini dağıttım parçaları rafa ve de en önemlisi öğrendiğim çok değerli bilgileri de beynime koydum ..ben karlıyım....

can


Pratik yapmak konusunda size katılıyorum, bende bu şekilde çok şeyler öğrendim bu bir merak işi çok inatçıyım bir işi bitirmeden bırakmam, çok araştırma yaparım, bir ara concentric bobinlerle uğraşırken işi tam olarak başaramayınca bunalıma girmiştim, çevremde bana bilgi verebilecek kimseler yoktu, bazı detaylı konuları Net de bile bulamıyorsunuz, ozaman benim gibi parayı verip orijinal başlıklar alıyorsunuz parçalayıp bunalımdan çıkıyorsunuz. Şu sıralarda malesef dedektör işlerine fazla zaman ayıramıyorum .
Ayrıca Surfmaster Pi için söyleyebileceklerim, kondansatörler %1 toleranslı olacak aldığım bazı notları karıştırdım 27 cm, 500 uH, 2.2 ohm bobin kullanmışım ayrıca bu cihazda S.A.T özelliği bulunuyor yani otamatik treshold, toprak yapısına göre tresholdu ayarlıyor mineralli yerde fark ediyorsunuz, cihazı yaptıktan sonra toprakta denemelisiniz ev ortamında çalışmaya uygun değil hatta evde çalışmadığını düşünüp günlerce arıza arayabilirsiniz, birde TLC555 kullanılacak çevresindeki dirençlerin toleranslarına şemadan bir bakın. Tüm devrelerde olduğu gibi bunda da çok temiz ve kaliteli bir işçilik gerekiyor aksi halde verim alamazsınız.
saygılar.

siberci7

seni tebrik ediyorum can. yalnız alman pulse sitesindeki dedektörlerin yazılımları demo. bilgin olsun. adam, orijinal yazılım yüklü atmel i tek olarak bile vermiyor. komple bord u veriyor..

UNIQUE - TA5DF

can özletmiştin kendini hoş gldin.
surf masterla ilgili paylaşımların çok işimize yarayacak emin ol. 3900 ü de sayende yapmıştık. özletme kendini gel buralara arasıra.
TA5DF

asenkron

     arkadaslar  ırf9640  denedikten sonra sizi bilgilendirmedik.sonucları yazayım dedim kartı feriduna gönderdim pıc  versiyonu üstüne calışıyor.  yayınlanan  tıp32 yerine  ırf9640 takıyorsunuz geyt araya 27 ohm civarında direnc takın  baskaca  r28 direnci 240 k  bu direncin yerinetrimpot takın  140 k gibi olunca kanal çalışıyo.bu durumda  dıscten dogru zamanlamayı yakaladıgınızda  60-70 algılıyor denememde cumhuriyet altını kullandım.canın dediği gibi  altınla demiri ayırt edebiliyorsunuz cihaz evde pek denemeye müsait degil canın dediği gibi.erıc forester  modifiyeli seması gedotechte var orda all metall uygulamış .isteyen deneyebilir kullanımı kolay yapımı kolay bir devre.denenmiş  bobini  27 cm cap  18 tur 0.60-0.70 tel kullandık.  dc direnci  1-1.5 arası birseydi tam hatırlamıyorum.

remzi

Cumhuriyet altınının büyüklüğü aşağı yukarı 1YTL kadar. 1Ytl büyüklüğünde bir parayı 60-70 cm den bulabiliyorsan maşallah asenkron usta...

asenkron

arkadaslar makina  sallamalıdır belirtmeyi unutmusum ses cıkışıda kulaklıdır kulaklıkla sesteki degişimi daha rahat fark edersiniz.

ali kaptan

devrenin orjinal şemasına göre çizilmiş pcb ve yerleşim planı.yerleşim planında bazı baglantılar görülmüyor onları da şemaya göre bağlarsanız sorun olmaz..ben henüz tıp 32c ile deneyemedim.tr iş yerinde kalmış.fakat denemek için sabırsızlanıyorum.yapacak arkadaşlara kolay gelsin

ali kaptan


kemall

#73
dedektörü yaptım fakat tekkk parayı max. 10cm belki okadarda değil algıladı cihaz olarak buuu devreyi yaptım ayırım bilee yokk nasıl oluyor peki ?
http://img241.imageshack.us/img241/4918/img9721dr9.jpg

sky2008

Sayın arkadaşlar tebrikler mükemmel çalışma olmuş.
maksimum derinlik 1ytl. de ne kadar.
60cm. ile 70cm. olduğu yazılmış gerçekten doğrumudur.
Ayrımlı modda derinlikte azalma oluyor mu?Bobin adsl kablo
ile yapılabilir mi?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

asenkron

makina sallamalı sabit duran 1 ytl 10cm görüyosa iyi zamanı tutturdugunda 60-70cm cumhuriyet altınını gördü.

kemall

Alıntı yapılan: asenkron - 14 Aralık 2008, 14:40:37
makina sallamalı sabit duran 1 ytl 10cm görüyosa iyi zamanı tutturdugunda 60-70cm cumhuriyet altınını gördü.
iyii zamanı nasıl tuturabılırımkı direnlerin karbon olması sorun teskil etmyecegını duusnuyorum tlc555 kulllanmadım bobınlemı alakalı? asenkron kaçç turda kaçç spir kaçlık telden başlık yaptın?

asenkron

tlc bende kullanmadım fark edebilir.bobin. 27cm cap 18 tur 0.70 sardım 1.7 dc direnci  . 0.50 olsa daha iyi gibi denemedim.benim mak 1 ytlyi sllmadan senin dediğin gibi 10 cm civarı görüyordu.kart bir kaç güne tekrar gelicek .trimpot degerlerini ölçerim.

kemall

Alıntı yapılan: asenkron - 15 Aralık 2008, 00:10:14
tlc bende kullanmadım fark edebilir.bobin. 27cm cap 18 tur 0.70 sardım 1.7 dc direnci  . 0.50 olsa daha iyi gibi denemedim.benim mak 1 ytlyi sllmadan senin dediğin gibi 10 cm civarı görüyordu.kart bir kaç güne tekrar gelicek .trimpot degerlerini ölçerim.
trimpot değerleri farkk etmiyorki açtığın zaman 555i galiba frekansını tamamen kısıyor deleayın zaten fonksiyonu yokk gibi çokk turlu trimpotlarla yaptığım için tryshold isee acılıp kıısıldıgında hassaslıkta derınlıkt artıyor cıhaz metal olan yerde denıyorum dahada hassas olması lazımken ennn mantıklı degerı 1ytl 5-10cm birde ennn iyii değeri başlıkta geotechte 25 cm coil 19 turns, 0.5 mm

kemall

ne5534 yerine lf356 denedinmi? benn denedim dahada hassas oluyor amaa derinlikte bişey fark etmiyor


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious