Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

white's surfmaster pi dedektör

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 09 Temmuz 2008, 12:40:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asenkron

trimpotlar iş yapmasa koymazlardı .delay calışacak baska yolu yok .ayarını tutturmak zor .semasında canbazlık var önceki yazılarımda 240k direnci 141 k cekince sample kanalı calısıyor diye yazmıştım.bu cihaz calışıyor altınla bakırı bile ayırıyor.
Linkback: Ynt: white's surfmaster pi dedektör

kemall

bizde tamm sizden destek istiyoruz madem yaptın çalıştırdın bizede açııklarsan hekres için iyii olur diye düşünüyorum 240k 141k değerindemi olacak ? ideal bobin olaak nedüşünüyorsun birde bobinin henrsisi uyması lazım ayırmlı cihazlarda bizee tamm manasıyla neler yapmamız gerektiğini açıklabilirsen seviniriz yoksa uğraşalımmı kafamıza göre?

asenkron

surf tombaladan cıktı ara proje bu nedenle fazla bilgi veremedim calıştırdıktan sonra feriduna gönderdim 1-2 güne gelecek ayarlarına tekrar bakar cıkarırım.

kemall

sağol amaa benn ayar sormadım her dedektörde ayar farklı çıkar benn mazlemeler olarak farklı bişey eklermisin diye bekledim devre normal yapp çalıştır gibimi ? buarada pardon şunu söylemeliyim seni yanıltmadan buuu resimde yaptığım cihaz sanki farklı şemaya göre senn tıapa tıpp şemanın aynısınımı dizayn ettin yoksa boşş yere tırmalamayalım igine teşekkürler

asenkron

orjınal semadan farkı tıp32 yerine ırf9640 takılı g 27 ohm  baglı.benim pcb yapıyorsan malzeme hatan yoksa direk calışmalı.
ayarlıyamazsan gönderirsin ayarlarım.

kemall

senin pcb değil daha önceden verdiğim linkteki devreyi yaptım göndersem onuda ayarlıyabilirmisin?

asenkron

acele etmessen bakarım 10-15  gün yogunum.tabi bobinide göndercen ugrastırma beni bobinle.

dedektor33

http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=13810&page=2
45 numaradaki uzun PCB yi yaptım çalışıyor ama dışarda deneme şansım olmadı

kemall

Alıntı yapılan: dedektor33 - 17 Aralık 2008, 23:34:00
http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=13810&page=2
45 numaradaki uzun PCB yi yaptım çalışıyor ama dışarda deneme şansım olmadı
aynısını yaptım bende fakat azzz çekiyor sorun nedır dedektor33 bobıne neye entegreymı dıkkat ettın ?

ercan

ayrım yaptığını  ses tonundaki değişmeylemi tesbit ediyorsunuz.her metale değişik tondamı ötüyor bu cihaz.antınla bakırı ayırdığına göre.

çavuş

asenkron usta surf pi projesi yarım kaldı en son çizilen şema hangisi biraz daha bilgi verebilirmisiniz.

kemall

bende yaptım ayırımı yokk öylece duruyor işine lazım olana verebilirim özel mesaj atın

çavuş

Alıntı yapılan: rebciimam - 24 Ocak 2009, 12:41:03
bende yaptım ayırımı yokk öylece duruyor işine lazım olana verebilirim özel mesaj atın

ayrımlı olduğunu söylüyorlar.senin surf pi 1TL ne kadardan görüyor.asenkron ustanın yazdıklarını uyguladınmı?

kemall

uyguladım ayırım yokk benn oyle gordum tekk para 20-30cm varr sallamalı olarak calısıyor

ercan

Alıntı yapılan: ercan - 18 Aralık 2008, 20:28:21
ayrım yaptığını  ses tonundaki değişmeylemi tesbit ediyorsunuz.her metale değişik tondamı ötüyor bu cihaz.antınla bakırı ayırdığına göre.
bende devrede ayrımı gösterecek skala vb. her.gi birşey göremediğimden sormuştum fakat cevap gelmedi.

ali kaptan

bu cihaz ayrımı ses tonundaki farklılıkla yapıyor
cihaz sallamalıdır ama yanlış hatırlamıyorsam 1-2 eleman değişikliği ile sallamasız oluyor fakat sallamalı daha iyi çalışıyor

kemall

benn yaptıgımı söylüyorum sess tonu değişmiyor herşeye aynı hatta birr direnci 140k yaaa ayarlamıştım trimpotla skopta görünmesi gereken birr sinyal 140da çalışıyor diye asenkron usta söylemişti 240klık orjinal değeriydi fakat değişen hiçç bişey olmadı bence uğraşmayın

okalp46

asenkron arkadaş .ben bu formda yeniyim. elektronik seviyem sizler kadar değil. kendime metal ayırımlı dedektör yapmak istiyorum. sörf master'ın devre şemasını ve pdf formatındaki pcb şemasını buraya bi yüklerseniz sevinirim. formda bi kaçtane pcb olunca kafam karıştı? acaba hangisi ?

erolunall

YILDIRAY

ARKADAŞLAR BU HANGİSİ VE ÇALIŞIYOR MU

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious