Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

PI dedektör tasarımı.

Başlatan Uykusuz, 27 Ocak 2008, 20:44:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UNIQUE - TA5DF

iserdem arkadaşım süpersiniz. başarılar....
Linkback: Ynt: PI dedektör tasarımı.
TA5DF

amatör

Uykusuz kardeşimizin verdiği bilgi ve dökümanların değeri biçilmez.Samimi teşekkürler,selamlar.Devamını merakla bekliyoruz.

Uykusuz

Merhaba arkadaşlar, Tasarlamış olduğum PI dedektörde altın ile demiri ayırt ettim. En kısa zamanda videosunu ekleyeceğim. Ayrıntılı bilgilerini zaman buldukça aktaracağım.

ali kaptan

pı dedektörlerde sample1 ve sample2 neye göre ve ne amaçlı yapılıyor.delta için soracak olursak bu değerler ne olmalı?

Uykusuz

#24
Forumda bir grafik vermiştim zamanlama grafiği. Bu grafiğer göre eğrinin eğimi inceleniyor. Delta da ayarlanabilir signal ve sens örnekleri yüzünden sinyalde izler kalıyor. Bu yüzden delta bu iş için pek uygun değil ek devreler istiyor.



Sönümlenme tam olarak böyle çıkmıyor ama benzer bir grafik elde edilebiliyor. Delta da bu anlarda opamp doyumda kalıyor.

ali kaptan

deltadaki sens ve signal örneklerinin alınış amacı nedir peki.yani delta ayrım yapmıyor o halde neden örnekleme var

Uykusuz

Örnekleme, istenilen bir anda sinyalin bir kısmının bir birimde genlik bilgisinin saklanması anlamındadır. PI dedektörlerde önümlenmenin uzaması metalin varlığını, sönümlenmenin eğimi metalin varlığını belirtir. Deltada da uzaması beklenen sinyalin o anı sürekli örneklenir ve alınan örnekde değişmeler var mı diye incelenir. Yani alıcı opampın çıkışındaki sinyalin tümü işleme tabi tutulmaz. Sadece lazım olan kısım işleme alınır. Bunun için de istenilen anı çekip alabilmek için örnekleme şarttır. Saygılar.

Uykusuz

Bu da arkadaşlar altın ile demir testinin videosu,



Demirde X  2-3 gibi değerler gösterirken altında bu 8-9 a çıkıyor. Zaten grafiğin eğiminden de bariz bu fark görünüyor. Şu an en kaba ayarlarda testi yaptım ve preamfi katımda sorunlar var. Dedektör 8 bit adc ile çalışıyor şuan. ADC 16bit kullanmayı düşünüyorum. Böylece derinlik biraz daha artacak ve metaller arası farklar daha belirgin olacak. Şu anki derinlik delta pulse ile aynı. PI dedektörde demir ile altın farkı budur. 16 bit adc kullanıldığında bu 5 fark 256 kat artacak.

Ortamda elektriksel gürültü çok fazla olduğundan barlar biraz oynak çıkıyor. Fakat bunun için yeni fonksiyonlar ekledim cihaza videosunu upload ediyorum onu da eklerim birazdan.


emir

çok  güzel  olmuş.hayırlı olsun
DADAŞ

Uykusuz

Teşekkürler emir,

Diğer videoyu birtürlü gönderemedim internet bağlantım çok kötü kopup duruyor. Google nin Video Uploader diye bir programını buldum şimdi onunla deniyorum bakalım olursa gönderirim diğer videoyu da.

emir

demin  verdigin  linkden  güzel izledik.ya  uykusuz   derinligi  garretten  fazla  deltanın  bu  ayrımla  ondanda  iyi  olur.
DADAŞ

ortas

Video yu izledim harika olmuş eline sağlık. Devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Uykusuz

#32
Teşekkürler ortas, projemi sonlandırdıktan sonra bu başlık altında ayrıntılı olarak çalışma prensibini yazacağım. Ve herkesin rahatça yapabileceği ayrımlı bir PI dedektör tasarlayacağız birlikte.

emekli AMCA


Tebrik ederim güzel bir çalışma olmuş.... bence işin zor kısmı bitmiş .

başarılarının devamını dilerim..


remzi

Eline sağlık uykusuz güzel olmuş...

Uykusuz


asenkron

    uykusuz güzel olmuş eline saglık.bu gece bu baslıga yazdıgım ikinci msj ilkini serverler yedi herhalde. ;D

dekoratör

  uykusuz tebrikler eline zihnine sağlık.
  en alttaki spectrum gibi olan şekillere demir için sağ tarafta altın için sol tarafta görünmesini sağlayabilirsen veya tersi.süper kullanışlı  olur. kolay gelsin çalışmalarında başarılar dilerim...
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

Uykusuz

#38
Teşekkürler arkadaşlar,

asenkron ilk mesajını yanlışlıkla deltapulse başlığına göndermişsin orada teşekkür etttim sana.

Arkadaşlar bu da ikinci video:



Burada ortamda bulunan elektriksel gürültüden etkilenmeyi en aza indirecek bir program ekledim dedektöre. Ortalama başlığı altında olan bu programla gönderilen her pals sonrası ekranda sonuç gösterilmiyor. Ortalamada girilen sayı değeri kadar pals gönderiliyor ve bunların sonuçları bir bölümde toplanıyor daha sonra girilen sayı değeri kadar toplama yapıldıktan sonra sonuç girilen sayı değerine bölünüyor ve ekrana yansıtılıyor. Yani aritmetik ortalama yapılıyor.

Osilaskoptan da görüldüğü üzere oldukça fazla olan gürültü barlarda hissedimiyor. Ortamda gürültü ne kadar fazla ise bu ortalama sayısını arttırıyoruz. Bu sayı arttıkça ekranın yenilenmesi gecikmeli oluyor Ortalama sayısı azaltıldıkça ekran yenilenmesi daha da hızlı oluyor. Kullanıcı temiz bir bar elde edinceye kadar ortalama sayısı ile istediği gibi oynayabilecek.

Cihaza bir menü daha ekleyeceğim otomatik ayarla mendüsü, Cihaz içinde bulunduğu gürültü derecesini bulup ortalamayo kendisi de ayarlayabilecek. Preamfi katım şu an arızalı ses kartına gidecek olan bilgileri de ayarladım ses kartını da ekleyince prototip olarak devre tamamen çalışmuış olacak. Bir de yüksek çözünürlükte adc ekledi mi olay tamamdır.

remzi

Uykusuz cihaz ayrımı çok iyi yapıyor gibi gözüküyor. Topraktada aynı şekilde ise sonuç çok güzel...


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious