Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

nexus acayıp dedektör VİDEO GÖRÜNTÜLERİ EKLEDİM

Başlatan GORDİANUS, 12 Ocak 2008, 23:01:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yanlızkurt

Sn: Elektro_NİCK
Evet baştan başa ayrı bişey yapmak bence daha faydalı olacak. çünkü maduriyet bölgelerinde parça sorunu yaşıyoruz.  ;) kaliteli bir osilatör yapıp rahatça bulunabilen opamplar ve malzemeler kullanarak bişey yapmak gerek. giresunda 3Mohm luk direnç yok mesela. bunungibi kriterleri göz önüne alarak bişeyler yapalım.
diğer bir başlıkta power vlf olayı var. bu başlıkları biyere toplayıp made in Turkey sistemini oluşturalım.


Linkback: Ynt: nexus acayıp dedektör

Elektro_NİCK

  slm yalnızkurt,
  Ben varım bu işte,made ın Turkey damgasını vuralım artık!!  şimdi var gücümle işten kalan vaktimde verici osilatör  kısmı ile ilgileniyorum, ayrıcı cıkış transistörünün doyuma ulaşmaması lıneer calışması içinde  shottky diyot kullanacam. Yarın inş. plaket öncüsünü belirleyecegim. Bu yüzden verici cottpits osilatörünü hibrit tipte yapmak lazım  istediginde tak cıkarla verici güc devresini oynayarak arttırabilirim  ...
   En kolay bende  Karamanda  tl062-072-082, lm358-353-384  entegrelerini bulabiliyorum
ama işyerimden dolayı bircok numuneyi getirtebilirim fakat adet fazla olması lazım. o yüzden kısıtlı imkanlarla yapacagız artık.
  kolay gelsinn....

aykurtelektronik

freknas olarak 27 mhz lik tesiz transistörleride kullanılır ama daha düşük olmalı transistörlerin frekansı benim görüşüm daha iyi daha derin çalışır diye düşünüyorum mesela orta dalga radyo vericilerini incelemek lazım ne tip ve hangi frekans aralığında çalışan transistörler kullanıyorlar saygılar sevgiler

Elektro_NİCK

  slm,
O kadar  yüksek frekansta olması gerekmez. zaten bütün dedektörlerde genelde frekans aralıgı 15-7,5 kHZ aralıgındadır taner tuner devrelerindede bf tipi transistörler bildigim kadarı ile yogun kullanılıyorr

YAK

http://www.md4u.ru/forum/viewtopic.php?t=1312.
üstteki linkte şeması görülen nexus dedektör formda çok meşhur son günlerde.şema üzerinde bazı yanlış bölümler var. Başta besleme gerilimi 12V ikiye bölünürse +- 6V olur 11V nasıl oluyor.ikincisi,çıkış katına sinyal bağlantısı yok bobin nasıl sürülüyor.

asenkron

bobinin sürülmesinde problem yok.lm317 gerilim ciftleyici kullanmıs 11 volta regüle etmiş.

YAK

#86
sayın asenkron lm 317 gerilim çiftleyici olarak bağlanmamış bağlantı normal bağlantı şekli. gerilim çiftleyici şeklinde bağlansaydı devrede bobin olurdu.sadace opampla gerilimi ikiye bölmüş.BC 337 transistörünün kollektöründen R50 R51 in ortasına bir bağlantı olması gerekir.bu nexus elektorun dedektörüyle benzer.
http://thunting.com/geotech/forum/tech/images/Elektor_SHT.gif.

Elektro_NİCK

  slm
  Bencede osilatör kısmı  gücsüz,vedee  12 voltu 317 ile 1 volt düşürmüş buda lm317  orta ucundan gerilim bölücü drencler sayensindedir. op-amplada simetrik yapılmış sekil bana göre dogru, +,- arası 11 volt  +ile sase 5,5v olmuş oluyorr.Yalnız akım seviyesi sınırlı olurr dedektörün akımını ne derecede karsılar bilemiyorum ama güçlü bir osilatör cıkısı istenirse yetmez bencee

asenkron

#88
profesör lm317 de haklısın 5.5 v +- .bobin transistorlerine gelince 4046 nın 14 nolu pininden bobin tarafından ikazı vermiş dedigin gibi direnclerin ortasına baglanacak.haklısın pcb yide kontrol etmeli yaparken.

YAK

tamam asenkron iyi çalışmalar.alıcı opampı olarakta lm 741 kullanmış bu opamp yavaş bence.bunun yerine LF 356 kullanılması daha uygun olur.

yanlızkurt

Sn aykurtelektronik:

anladığım kadarı ile tv ve radyo teknik olarak sizin alanınız. bazı firmaların kendilerine özgü kullandıkları parçalar ve özel osilatör katları var.
sisde mutlaka benzer uygulamalarla karşılaşmışsınızdır. mesela bir tv tüneri yada bir entegreyi adamlar hem tüner hemde afamp olarak kullanıyor. bizde buna benzer bişeyler düşünebilirzi. mesela tünerlerde kullanılan transistörler yarı iletkenler.

bence öncelikli olarak bir blok diagram hazırlamak gerekli. ona göre modül modül kartları toparlamak. mesela verici alıcı kıyaslayıcı amp katları gibi.
dediğinizgibi düşük distorsiyonlu transistörler felan kullanmak gerekli.  ama bence daha basitleştirmek gerek aslında mesela bc548 çok rahat bulunan bir trasnistör. lm324 de öyle.
bize önce sabit frekanslı güçlü bir osilatör lazım. düşük frekanslarda ama güçlü. dış parazitleri bastırması gerekli

alcapane

magnumBg bu dedektörde güzel bir devre inceleyin başka yerde bulamassınız buda GORDİANUS arkadaşımızdan download linki http://rapidshare.com/files/90397753/MagnumBG.rar.html bu arada nexsus un başlık detaylarıyla uğraşıyoruz asiloskop olmadığı için deneme yanılma yöntemiyle yapmaya çalışıyoruz...başka yapan olmadımı nexsusu

Uykusuz

çalışmalarınız güzel arkadaşlar benim şu sınavlar beni mahvetti keşke boş zamanım olsa da ben de uğraşsam

asenkron

alcapen scop için siğze ücretsiz yazılım microfon girisğinden giriş yapacaksın blendajlı kablo ile 5v asmayacaksın ölçtügün yerde bir pot baglarsın 5k gibi. ben kullanıyorum bizim işlere yeterli oluyor.ölçtügünüz frekansın en az iki kartı sample frekansı secin.
http://xoomer.alice.it/sillanumsoft/index.htm

yanlızkurt

arkadaşlar birde şu durum var. akord bu akord nexusu diğerlerinden ayıran bir özellik. hatırladığım kadarı ile sadece istenen band aralığı geçirilerek diğer bantların bastırılması durumu.

bu konu hakkında Asenkron un bize yardımcı olabileceğini düşünüyorum. aykurtelektronik inde bu konu hakkında bilgisi vardır sanırım. çünkü olay osilatörle bitmiyor.

akord konusundaki bilgilerinizi paylaşırmısınız.

yanlızkurt

kaba olarak tarif edersem:
istediğimiz frekans dışındaki bütün frekanslar için kısa devre şeklinde davranır. yani seçtiğimiz frekansın dışındaki tüm frekansları şaseye atar. geriye sadece seçtiğimiz kalır.

lise 2 de işlemiştik bu konuyu sadece bukadarını hatırlayabiliyorum.

aykurtelektronik

 ;D ;D ;D ;D arkadaşlar kusura bakmayın bu aralar link işi ile uğraşıyorum  şehir içinde link ile güvenlik sistemi yapıyorum onun ile uğraştığım için forma giremiyorum bir iki gün yokum saygılar sevgiler çalışmalarınızda başarılar

asenkron

aykurt link dedinde sorayım elinde analog tx lnb varmı.varsa bir sey denemeni istiyecegim.

yanlızkurt

çeşitli cihazların tx katları
osilatörler hemen hemen bir birisinin aynısı bir fikir verebilir

http://rapidshare.com/files/90495090/tx_katlar__305_na_oernek.rar.html

aykurtelektronik

asenkron elimde var tx lnb kendi yaptıklarım deneyecek olduğumuz şey ne sen söyle


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious