Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

ALTININ FREKANSI

Başlatan umitedi, 01 Mayıs 2018, 00:04:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umitedi

BEN ÜMİT EDİKLİ.
Altının Frekansı diye birşey yoktur  Bobin frekansını negatif ve pozitif yönde etkileyen iletkenler vardır

ALINTI :Kimi bobinlerin içinde bir nüve (çekirdek) vardır, nüve çeşitli
maddelerden yapılabilir; demir veya sıkıştırılmış demir tozu olan ferit (ferro malzeme), nüve
olarak kullanılabilir. Bu nedenle bobinler, hava boşluklu olduğu gibi demir veya ferit nüveli
olarak da üretilir.
Havalı bobinin boyu ile oynanarak değeri değiştirilir. Karkas içine
yerleştirilen ferrit nüve, bobinin değerini havalıya göre 4 katına kadar arttırabilir. Bakır
çekirdek ise bobinin değerini azaltır.

YANİ Bu şu demek oluyor . Bakır ve altın gibi metaller ile demir metalinin  bobinin frekansına olan etkisi farklıdır. Buda ayrıma neden olan sebeblerden biridir .

Birçok kişi düşük frekansın toprağa daha iyi işlediğini iddia etse de durum böyle değildir  Toprağa işlemek verdiğiniz güçle alakalı bir durumdur . Güçlü bir dalgayı toprağa işleseniz dahi bu Manyetik alan yada RF enerjisinin yansımasını okumak ayrı bir iştir ve zordur .

AYRICA altınla Demir metalini ayırmanın elektronik olarak farklı bir yöntemi daha var

Linkback: ALTININ FREKANSI

türkelli

Nedir o farklı yöntem usta


Veysel Şahin Karaca

#2
Altını bulmak istiyorsan bu linkteki makinaları kullanman lazım. Başka bişeye gerek yok.

Kesin sonuca ulaştırıyor.

https://www.teknolojiekibi.com/magaza/derindedektorler/pulsedektor/m1-emf-gradiometre-emi/

https://www.teknolojiekibi.com/magaza/3dgoruntuleme/vh-9/canli-cekim-coklu-manyetometre/

Ankebut

Arkadaşlar altının özelliklerine bakmak lazım nedir altını ayıran özellik. Benim gördüğüm kadarıyla
sadece uzun süre toprak altında kalsada çok ince bir pas tabakası yapar buda sıfır pas olarak kabul
edilir. Yani altın yansıtmadan başka  ve iletkenlikten başka bir şekilde diğer metallerden ayırt edilebileceğini sanmıyorum. Kızılötesi ışınları yüzde 99 gibi yüksek bir şekilde yansıtır, radyo dalgalarını yansıtır, toprak altında kalan altın yanında bulunan diğer metallere göre  iyi bir iletkenlik gösterir. Birde oksitlenmediği için toprakla temas etmiş altın metali çevresinde oksit bulunmaz ama bununda olması için sadece altın metalinin yalnız olarak
toprakta bulunması gerekir. Altınla ilgili başka da bir konu aklıma gelmiyor. Ama metallerin rezonans yöntemiyle ayırt edilmesi pek de mantıklı gelmiyor. Altın metali saf halde bulunmaz ziynet olanlar alaşım halinde olurlar, rezonansları illaki değişir. alaşımlar bir kere halis özelliklerini kaybederler ve yeni bir oluşum içine girerler. Bu sebeple altın frekansını bulsanızda sadece saf madenlerde işe yarayacağını sanıyorum. Saygılarımla

umitedi

Altını diğer metallerden ayırmanın iyi yöntemi vardır. Bunlardan birincisi manyetik alan üzerinde metallerin yaptığı etkiden frekans değişmesinin farklı olduğunu görmektir.
ALINTI :Kimi bobinlerin içinde bir nüve (çekirdek) vardır, nüve çeşitli [/size] Bakır ve altın gibi metaller ile demir metalinin  bobinin frekansına olan etkisi farklıdır. Buda ayrıma neden olan sebeblerden biridir . Birçok kişi düşük frekansın toprağa daha iyi işlediğini iddia etse de durum böyle değildir  Toprağa işlemek verdiğiniz güçle alakalı bir durumdur . Güçlü bir dalgayı toprağa işleseniz dahi bu Manyetik alan yada RF enerjisinin yansımasını okumak ayrı bir iştir ve zordur .


D

umitedi

Rezonansta yüksek VAR ile 50-200kHz aralığında iki eliptik bobin sürmeyi düşünün ve her bir sıfır farkına dengelendikten sonra seri ya da voltaj ayarlı akımdaki farkı ölçün. Stepup otomatik transformatörlere izin verilir. [/size]Faz kayması ve amplitüd farkı, esasen, her bir bobin diferensiyel empedansıdır, çünkü düzlemsel bobinler arasındaki boşluğu geçtikten sonra empedanstaki PPM değişikliklerinde ölçülür. Bunu PLL'ler ve diferansiyel amplifikatörler kullanarak nasıl yapacağınızı düşünün. SNR, PLL'leri kullanarak> 60dB'dir.Sonra bir pimi 30 cm mesafede algılayabilirsiniz. Döngü çapı, demir içeren metalin uzaklığından daha fazla olduğunda en hassas olanıdır. Mıknatıs tel halkalarına ortogonal olan ilmeklerin yansıdığı H alanının empedansını değiştirir. Litz teli, Self Resonant Frekansınızı (SRF) yükseltir.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious