Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

tesoro golden sabre bobin

Başlatan harddrive, 12 Şubat 2008, 20:59:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asenkron

arkadasım iki bobininde rözenansını kontrol et eksik yazmısım akort kondansatörlerini taktıktan sonra osiloscopla minumum genlige ayarla .biz burdayız ne demek .her zaman bekleriz.
Linkback: Ynt: tesoro golden sabre bobin

sky2008

Sayın arkadaşlar alüminyum folyo arasında 1cm. boşluk bırakmadan bobin yapılırsa çalışmaz mı?Uykusuz arkadaşımız alüminyum folyoda hiç boşluk bırakmadan yaptığını ifade etti.Olabilir mi?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

çavuş

hocam ben deltayı yaptım bitirdim. ama delta altına fazla duyarlı değil başka bir tanae daha yapacağım.siz daha iyi bilirsiniz tesero golden sabre mi yoksa nexus imi yapayım ?

Uykusuz

Alıntı yapılan: sky2008 - 24 Şubat 2008, 01:38:53
Sayın arkadaşlar alüminyum folyo arasında 1cm. boşluk bırakmadan bobin yapılırsa çalışmaz mı?Uykusuz arkadaşımız alüminyum folyoda hiç boşluk bırakmadan yaptığını ifade etti.Olabilir mi?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba

:) Devre elinizdeydi ve çalıştığını siz de gördünüz. Benim forumdaki tesoro videosu da aralık bırakılmadan yapılmış bobinle çekildi.

Fakat aralık bırakılması gerekiyor mu diye sormak istiyorsanız, evet. Aralık bırakılması folyonun kısadevre olmuş sekonder etkisi yapmaması için yapılıyor. Fakat yapmasanız da çalışır. Devrenizin hiç çalışmaması bu yüzden değil.

Saygılar.

10kaptan10

evet arkadaşlar bende folyoya boşluk bırakmadım ve çalıştı hiç çalış mamasının bobinle alakası yok

çavuş

hocam bu tgs nin bobini acayip birşey biraz karışık....

sky2008

Sayın uykusuz ahmet arkadaşım cevap için çok teşekkürler.Ben sadece 1cm. boşluk bırakılması gerekiyormu diye sormuştum.Cevabındanda net olarak anlaşılıyor.Sadece derinliği bu durum etkilermi,diye sorma ihtiyacı duydum.Çünkü thunting.com forumlarında genelde 1cm. boşluk bırakılmış.Bazı arkadaşlarda 1cm. bırakılmazsa olumsuzluklar olabileceğini ifade etmişler.Bnim devre çalışıyor sorun yok,fakat derinlik olayı düştü.Bobin ayarları kaydığı için olabilir zannedersem.Tekrar ince ayar yapıp deneyeceğim.Saygılar.

çavuş

hocam bu tgs nin bobinlerinin bir kenarını düz yapmadan yuvarlak şekilde kullansak olmazmı??

Uykusuz

Hekese merhaba

Sayın sky2008, derinliğinizin düşme sebebi yüksek ihtimalle bobinlerinizi kaymı olmasınanır.

Sayın çavuş, bobinler ister DD ,ster OO yapın farketmez.

sky2008

Sayın arkadaşlar bu resimdeki bağlantıya göre hangi bobin telleri alüminyum folyoya lehimlenecek.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılar.
http://www.imageturk.com/goster.php?res=5bbefcd46ae8ebeb317cN.JPG

Uykusuz

Sayın sky2008 resimde son yazan yerlerin alimiyum folyoya lehimleneceği görülüyor.

sky2008

Teşekkürler sayın ahmet arkadaşım.Bende öyle biliyorum ama emin olmak için tekrar sordum.

çavuş

peki uykusuz hocam end yazan yerler ve bobinlere sarılı folyolar birleştirilip tx in bir ucuna ve kablomuzun folyosuna oradan da şaseye mi gidecek?

hocam birde kablomuzda tx diye gösterilen folyo yerine direk olarak iletken kullansak ve onu şaseye bağlarsak olmazmı?

erolunall

Selam

Daha derin istiyorsanız bobini
TX 100 sarım
RX 105
tel = 30AWG (0.25 boyasız)mm 0.3 mm
255x137  mm dd olacak

resimleri var bide ince ayarı var

32 cm yapan hiç yok ama ölçüsü aşada belki daa iyi olur

alıntı

No. I am using original setup as on schematic posted earlier.
My coil is 27cm (255x137) as described earlier..
To gain more depth you should null coil proper, as described earlier...
With 32cm coil i think you should detect 2cm coin at at least 40cm in the air and for sure at 25cm in the ground...maybe few cm more, depends of soil mineralization - most important!
For 32cm coil use 0.3mm wire, and approx. 92-95 turns for TX and 95-100 turns for RX, inductances; 6mH for TX and 6.5mH for Rx....
Disc.pot to "2", Sense pot. to "8", in Disc mode of course....
If you add 1M resistor you'll have much better audio response but also risk to ocassional chatters appear...again mostly depend of soil type...
Pleas when finished, DO some ground tests with both machines and post results here!
Regards!

selamlar

alıntı

No. I am using original setup as on schematic posted earlier.
My coil is 27cm (255x137) as described earlier..
To gain more depth you should null coil proper, as described earlier...
With 32cm coil i think you should detect 2cm coin at at least 40cm in the air and for sure at 25cm in the ground...maybe few cm more, depends of soil mineralization - most important!
For 32cm coil use 0.3mm wire, and approx. 92-95 turns for TX and 95-100 turns for RX, inductances; 6mH for TX and 6.5mH for Rx....
Disc.pot to "2", Sense pot. to "8", in Disc mode of course....
If you add 1M resistor you'll have much better audio response but also risk to ocassional chatters appear...again mostly depend of soil type...
Pleas when finished, DO some ground tests with both machines and post results here!
Regards!

selamlar

remzi

Arkadaşlar bişey sorayım bobin sararken bobin telini neyin üzerine sarıyorsunuz. Pratik bir yolunuz veya bir sarma aparatınız varmı?

remzi

Bobin sarma aparatı gizli bilgi galiba ;D

YAK

sn remzi bobin sarma aparatı sır değil tabi.yapımı basit bir alet.marangoz mengeneleri var.bu mengenelerin ben avadanlık satan bir dükkan gezerken küçüğünü gördüm aldım.bu mengenenin çenesinin biri sabit diğeri hareketli.Birde hareketli çenenin üzerinde hareket ettiği kısım var.10 cm çapında ve 1.5cm kalınlığında fiber bir parça tam daire olacak şekilde tornada yuvarlak yapılır.daha sonra bu fiberin içi 1 cm oyularak makara haline getirilir.veye buna benzer hazır makarada kullanabilirsiniz.daha sonra makara testereyle tam merkezinden ikiye bölünür.makaranın yarısı mengenenin bir çenesine diğer yarısıda diğer çeneye monte edilir.Çeneler kapandığında tam daire açıldığında iki yarım daire olur.hareketli çeneyi istenilen çapta bobine göre ayarlamak için birde sıkıştırma vidası takılır.böylece istenilen çapta bobin sarmaya elverişli aletimiz hazır olur.
.

remzi

Varna VLF devresini yapıyorum. Bobinleri sardım. Alıcı bobinine bağlanan kapasitörün değerini nasıl hesaplıyoruz arkadaşlar. Basit bir yöntemi varmı?

remzi

Deneme yanılma yöntemi ilemi bulcaz?...

erolunall

selam

frekans ölçerle bulunur heralde ama ayarlı  capasitörle dene ,yapanlara sor....
burdada bobin sıfırlama bağlantısı var.
http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=12692&highlight=lm308+tl081+tesoro&page=11
erol

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious