Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

delta pulse 2 buton sayısını azaltmak

Başlatan KIRIK.DR, 28 Ocak 2017, 23:05:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KIRIK.DR

Merhabalar delta pulse 2 kit aldım bir sene önce devreyi topladım fakat istenilen şekilde çalıştıramadım , devreyle ilgili arıza gidermek için elimde yeterli ölçüm cihazları yoktu .. Şimdi elimde prokitin mt5210 LCR metresi , Avometre ve Hantek'in 20 Mhz lik pc osiloskopu mevcut devrenin arızalarını araştırmak için bakmak istiyorum aynı zamanda devredeki 7 buton sayısını da azaltmak istiyorum çok ince ayarla ilgili olanları kullanmak istemiyorum , zamanında forumda bir yerlerde 4 butonlu olarak da çalıştıran arkadaşları görmüstüm. Buton sayısını azaltmak için yardım istiyorum. Her denemede cıyy vıyy ses duymaktan buton ayarlamaktan dogru düzgün çalışıyor mu anlayamıyorum. derinlikten biraz kayıp olması benim için çok önemli degil çalıştırabilirsem amacım sahil kenarlarında hobi olarak metal toplamak, ayrım vs de önemli değil çiviye bile ötmesi benim için sorun değil... Bir de ustalardan ricam cihazın arıza tespiti ile ilgili bakılması gereken yerler ile ilgili ayrı bi konu başlığı oluşturulması .. Çünkü delta pulse 2 ile ilgili 122 sayfa yazı yazılmış sayfaların içinde şurası mı burası mı derken baya kaybolunuyor.. Herkese iyi çalışmalar..
Linkback: delta pulse 2 buton sayısını azaltmak

Karadağ

Güç potunu maksim olacak şekilde sabit dirençle değiştirin, 500K lık sens potun yerine 100K sabit direnç takın. Cihazı otomatik tunede kullanacaksanız tune potunu hiç takmayın.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

KIRIK.DR

@Karadağ hocam teşekkürler. Malzeme listesinde C31 10.000uF yazıyor bana gelen kitte bu kapasite 1000uF 16v çıktı devreyi bu sekilde çalıştırmaya çalışmışım. Şimdi elimdeki malzemelerden 6800uF 16v buldum bunun ile değiştiriyorum .

Karadağ

Alıntı yapılan: KIRIK.DR - 28 Ocak 2017, 23:57:34
@Karadağ hocam teşekkürler. Malzeme listesinde C31 10.000uF yazıyor bana gelen kitte bu kapasite 1000uF 16v çıktı devreyi bu sekilde çalıştırmaya çalışmışım. Şimdi elimdeki malzemelerden 6800uF 16v buldum bunun ile değiştiriyorum .

6800uf kullanın. Ben de 6800 kullanıyorum.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

KIRIK.DR

Hocam birde 556nın mosfeti sürüp sürmediğini kontrol etmek için 9. bacağında frekans ölçmeniz lazım yazmış bi arkadaş oradan da ölçtüğüm frekansın fotosunu atıyorum . 6800 uf ile değiştirdikten sonra görüntü şu şekilde.

KIRIK.DR

Adım adım devreyi kontrol ediyorum , bobinin direnci 2.5 ohm kitten çıkan 1 ohmluk taş direnç ile 3.5 ohm direnç ölçüyorum . Bobinin endüktansı 410 mikro Henri. Bobin ile ilgili herşey tamam gözüküyor. Değerler istenen aralıklarda.

Karadağ

Alıntı yapılan: KIRIK.DR - 29 Ocak 2017, 00:04:18
Hocam birde 556nın mosfeti sürüp sürmediğini kontrol etmek için 9. bacağında frekans ölçmeniz lazım yazmış bi arkadaş oradan da ölçtüğüm frekansın fotosunu atıyorum . 6800 uf ile değiştirdikten sonra görüntü şu şekilde.

bu görüntü eğer 556 nın çıkışı ise bi gariplik var.

KIRIK.DR

@Karadağ hocam normalde nasıl bi sinyal almamız gerekiyor görüntü var mı ..

Karadağ

yaklaşık 100hz lik ve 300-400usn lik pulseler görmelisiniz.

KIRIK.DR

Butonları azaltmaya çalıştım NOİSE yerine 22k SENS yerine 100k direnç taktım . Ledlerin ikisi birden yanmaya başladı. ses yok ve mosfet (IRF840) biraz ısındı. Potlar takılı iken ledlerden sadece yeşil led yanıyordu. Akü voltajım yüksek bittiğini sanmıyorum.

Karadağ

22k yı biraz düşük takarak deneyin 15-17k gibi

KIRIK.DR

son haliyle ses potunu kısa devre yaptım , noise butonundaki 22k yı 15k ile değiştirdim. sens potunu da 100k ile değiştirdim , Şu an mosfet ısınmayı kesti. Devredeki diğer elemanları da kontrol edip ettikçe sonuçlarını yazacağım .

KIRIK.DR

KIRIK.DR

@Karadağ hocam bazı düzeltmeler yapıyorum. Öncelikle 556.nın 9. pini yerine 13. pininden ölçtüğüm frekansın fotosunu atmışım doğrusunu şimdi tekrar atıyorum . V3 - V4 birbirine paralel bağlı olduğu için üzerinden ölçü aleti ile öltüğümde kesik gibi gözüktü bana yolları takip etmeden ölçmüştüm. Yine de yenileriyle değiştirdim . V3-V4 sağlam . Son görüntü de şu şekilde.

Karadağ

Alıntı yapılan: KIRIK.DR - 29 Ocak 2017, 16:32:42
@Karadağ hocam bazı düzeltmeler yapıyorum. Öncelikle 556.nın 9. pini yerine 13. pininden ölçtüğüm frekansın fotosunu atmışım doğrusunu şimdi tekrar atıyorum . V3 - V4 birbirine paralel bağlı olduğu için üzerinden ölçü aleti ile öltüğümde kesik gibi gözüktü bana yolları takip etmeden ölçmüştüm. Yine de yenileriyle değiştirdim . V3-V4 sağlam . Son görüntü de şu şekilde.

Bu şekil anlamsız. Biryerlerde bir hata var.

KIRIK.DR

Henuz ölçümleri tamamlayamadım fakat mevcut durumda böyle çalışıyor..

kara

Önce demirin üstünden kaldırmalısın betonun içinde demir yokmu  en az 50 cm yukarda olsun

Karadağ

Alıntı yapılan: KIRIK.DR - 01 Şubat 2017, 22:32:06

Henuz ölçümleri tamamlayamadım fakat mevcut durumda böyle çalışıyor..

Bobin o şekilde iken dedektörün çalışma şansı malesef ki yok.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious