Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

EVDE PCB BASKI YAPIMI ÇOOK KOLAY

Başlatan alcapane, 29 Ocak 2008, 17:01:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alcapane

http://www.youtube.com/watch?v=woIr9xhzw7A&feature=related vidio yu izleyin hak werirsiniz.TEŞEKKÜR ETMENİZE GEREK YOOK ;) BU İŞLEN DEN SONRA PLASTİK BİR KABA 4/5 TUZRUHU VE 1/5 PERHİDROL (ECZANELERDEN BULABİLİRSİNİZ) KARIŞIMI HAZIRLAYIP İÇİNE ATIN BİRKAÇ DAKİKA SONRA BAKIRLEVHA ERİMEYE BAŞLIYACAK SONRASI SİZE KALMIŞ ;)
Linkback: EVDE PCB BASKI YAPIMI ÇOOK KOLAY

gnani

Ben en iyi verimi a4 kağıdından aldım kuşeleri çıkartırken tonerde çıktı hep. Ayrıca nedense benim plaketin erimesi 8 saat sürdü :) nedendir bilmem 3 ölçek tuzruhu 1 ölçek perhydrol koydum kabus gibiydi valla

yanlızkurt

piyasada tuzruhu diye farklı kimyasallar fason mallar olabiliyor. peroksitte farklı olabilir. malzemende vardır bişey. mesela delta pulse nin kartını 30 sn 1 dk arasında alabiliyorum. onlarca eşekarısını telef edecek bir buhar çıkarıyor.  :D :D :D

elaass

Alıntı yapılan: gnani - 25 Şubat 2008, 14:33:10
Ben en iyi verimi a4 kağıdından aldım kuşeleri çıkartırken tonerde çıktı hep. Ayrıca nedense benim plaketin erimesi 8 saat sürdü :) nedendir bilmem 3 ölçek tuzruhu 1 ölçek perhydrol koydum kabus gibiydi valla
5 ölçek tuz ruhuna 1 ölçek perhidrol peroksit en iyi karışım.
Bu karışımda bir kaç dakika sürer ( bakır kısmı alta gelecek şekilde )

kadir4161

ARKADAŞLAR İLK YAPIM DENEMELERİNDE BENDE DE AYNI SORUN VARDI 1 ŞİŞE PRDROL İLE BİR DEVREYİ ZOR ÇIKARIYORDUM BAZEN FAZLA OLDUĞU ZAMAN TONERİ BİLE ÇIKARIYORDU.BEN METAL KAP KULLANIYORDUM BİRGÜN BİR BAKDIM TAVANIN TİPİ DELİNDİ SONRA PLASTİK KAPTA YAPMAYA BAŞLADIM O DA NE BİR KAPAK PRDROL İLE DEVREYİ ÇOK RAHAT ÇIKARIYOR.DEMEK İSTEDİĞİM PLASTİK KAP KULLANIN.

reis54

ustalar karışımı perhidrol ve tuzruhu karışımını yaparken su kullanıyormuyuz 1 şişe perhidrol bitirdim ama devreyi çıkartamadım tonerleri kaldırıyor neden acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ......

Uykusuz

Su kullanmıyorum. Tuzruhu/Perhydrol = 10 oranında karışım yapıyorum. Saygılar.

reis54

TGSL pcb sini çıkartmaya çalıştım ve olmadı TGSL için hazırlanan karışım ne kadar yazarsanız memnun olurum yani tuzruhu ne kadar perhidrol ne kadar saygılar...

Uykusuz

Yukarıdaki oran her pcb için geçerlidir.

çavuş

arkadaşlar bir kaba tuz ruhunun kapağıyla 4 kapak tuz ruhuna 1 kapak(tuz ruhunun kapağıyla koyun) perhidrol
koyun karışım hazır.daha arttırmak isterseniz 8' e 2 , 12' ye 6 bu şekilde arttırabilirsiniz.daha sonra plaketi atın ve kabı sallayın plaket üzerindeki bakır levhanın eridiğinden emin olduktan sonra plaketi elinizi karışıma sürmemek koşuluyla çıkarıp hemen suya atın ondan sonrada plaketi fay la torsil öyle bişeylerle silin.
          kolay gelsin...

remzi50

Birde baski icin kullandiginiz yazicilar kac dpi lik bende eski bir yazici var 300x300 dpi ciktisindan pek memnun degilim.baski devre cikarmak icin yazicinin minumum cozunurlugu kac olmasi lazim 600 dpi memnun edermi?

remzi50

Belki bu sekilde utudende kurtulabiliriz  :)

10kaptan10

biraz tinerde işi halleder hem plaketi çizmeden

tmsh

Alıntı yapılan: yanlızkurt - 29 Şubat 2008, 22:06:28
piyasada tuzruhu diye farklı kimyasallar fason mallar olabiliyor. peroksitte farklı olabilir. malzemende vardır bişey. mesela delta pulse nin kartını 30 sn 1 dk arasında alabiliyorum. onlarca eşekarısını telef edecek bir buhar çıkarıyor.  :D :D :D

katılıyorum sana tuzruhu diye aldıgım madde her neyse artık katalizöre(perhidrole) gerek kalmadan plaketi eritebiliyor plaketi attıktan sonra yanma hızına göre su ilave ediyorum yoksa direk yakı :-[

ercan

arkadaşlar eczaneden perhidrol isterken %20 likten isteyin.tuzruhunun markalı olmasına dikkat edin ,tonerin kalkmaması içinse plaketin iyice temizlendiğinden emin olun.eriyince asitten hemen çıkarın.ütüyü pamuklu ayarında  önce 15- 20 sn plakete bastırın sonra dairesel hareketlerle 40 sn daha ütüleyin.ütü bitince daha önce hazırladığınız bulaşık deterjanı ve ılık su olan kaba bırakıp15- 20 dakika bekledikten sonra bantların ve dergi kağıdının kolayca çıktığını göreceksiniz.çok yakın yolların arasında ve delik yerlerinde  kalan bir parça kağıdıda bir bez yardımıyla hafifçe bastırarak temizleyin.pnp kağıdına boşuna para vermeyin.

cihan19

arkadaşlar bir de demirüç klorürle çıkartabilirsiniz. iyice kaynamış sıcak suya koyuyorsunuz 2 ölçek küçük bir plaket ise buda ayrı bir yöntem.
ENDUSTRİYEL ELEKTRONİK FETHİYE

tarikkoc

tuz ruhuna perhidrol yerine su eklesek olurmu maliyet olarak daha ucuz

dekoratör

temizlik malzemeleri satılan yerden tuz ruhu istedim yok nitrik asit var dedi. 10 saniye sürmüyor deneyin...
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

cihan19

saol dekoratör bi denemek lazım.
ENDUSTRİYEL ELEKTRONİK FETHİYE

ercan

dekoratör arkadaş yazmamışsın ama perhidrol koymuyorsun sanırım.perhidrol yoksa iyi ekonomik olur.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious