Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

50x80 elips baslik tasarimi

Başlatan mehdi06, 12 Kasım 2016, 01:48:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehdi06

sa ustalar

ben plexglass ile baslik yapmayi düşünüyorum 3mm plexyi elip biciminde cnc router ile kestirip altina ayni sekilde dekota ile dekotaya kablo sarmak icin kanal acacam ve bu kanalı salyangoz baslik gibi araya 5_10 mm araliklarla tel sarmayi duşunuyorum elips salyangoz baslik yapmis olacam sizce performans olarak ve verim olarak nasil olur teller arasindaki bosluk sayesinde daha kalin tel ile daha cok sipir sarila bilir bosluk arttikcq enduktans degerini ayarliya bilirim sipir sayisini arttirmanin faydasi olacagini dusunuyorum bu basligi 3s plus icin tasarliyorum yarin bi deneme yapmayi dusunuyorum fikirve desteklerinizi bekliyorum
saygilar
Linkback: 50x80 elips baslik tasarimi

Karadağ

Alıntı yapılan: mehdi06 - 12 Kasım 2016, 01:48:47
sa ustalar

ben plexglass ile baslik yapmayi düşünüyorum 3mm plexyi elip biciminde cnc router ile kestirip altina ayni sekilde dekota ile dekotaya kablo sarmak icin kanal acacam ve bu kanalı salyangoz baslik gibi araya 5_10 mm araliklarla tel sarmayi duşunuyorum elips salyangoz baslik yapmis olacam sizce performans olarak ve verim olarak nasil olur teller arasindaki bosluk sayesinde daha kalin tel ile daha cok sipir sarila bilir bosluk arttikcq enduktans degerini ayarliya bilirim sipir sayisini arttirmanin faydasi olacagini dusunuyorum bu basligi 3s plus icin tasarliyorum yarin bi deneme yapmayi dusunuyorum fikirve desteklerinizi bekliyorum
saygilar

Salyangoz başlık normal başlığa göre daha iyi sonuç verecektir. Özellikle ufak metallerde.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

mehdi06

tasarımı bu şekilde yaptım çizgileri cnc de kazıyıp içine tel saracam inşallah verimli olur.

Ankebut

Ustam başlığın ölçüleri gördüğüm gibi 50x80 mi?

mehdi06

Ankebut

:D :D :D :D  iyiymiş be ustam. Herkesin kol kasları farklıdır. :D :D :D

mehdi06

ustam emmin ol kazma sallamıyorum artık plus bu konuda beni çok rahatlattı ne olduğunu biliyorum artık ama eskiden kazma sallamaktan gelen kaslar duruyor :D

...SİNYALCİ...

Kolay gelsin başarılar.Saygılar
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

ugurkan06

ben 0.5 teli  ikiye katladım 1 lik tel oldu bununla 12 sipir sardım. 1x1 başlık yaptım.  2,5Ohm ve  endüktans 630 oldu acaba sorun teşkil edermi.

mehdi06

niye 0.5den 1 yaptığınızı anlamadım ama değerler normal gibi deneyin sonucu paylaşırsanız bizlerde öğrenmiş oluruz:D

...SİNYALCİ...

Benim şimdiye kadar bu işten anladığım 2-3 R ve 400-600 uH arası değerde sarılmış bobin ve uygun söndürme direnci,kaliteli işçilik.Saygılar

#Anonim#

mehdi06

ebat tek tek için çok büyük

mehdi06

Grasviti ve kendime yaptığım plexy basliklar

grasviti

Evet ebat tek tek için çok büyük değil mi mehdi ustamm :))

Lenovo A7020a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cepni84

Alıntı yapılan: mehdi06 - 17 Mart 2017, 23:20:24
Grasviti ve kendime yaptığım plexy basliklar

eline sağlık mehdi usta , nasıl yaptığını anlatırmısın ? (plastik kalıp ? )

grasviti

Mehdi usta dahii yapmadığı bilmediği bisey yok sağ olsun :)) Allah razı olsun yardımcı oluyor

Lenovo A7020a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mehdi06

45 lik başlık için
0.60 emaye telden
21 sipir
2.2 R
576 uh mikrohenry
Mesafe ve performansını gün içerisinde paylaşırım
Saygilar

...SİNYALCİ...

Kolay gelsin ustam ellerine sağlık başarılar.Saygılar

cepni84

Alıntı yapılan: mehdi06 - 18 Mart 2017, 08:46:55
45 lik başlık için
0.60 emaye telden
21 sipir
2.2 R
576 uh mikrohenry
Mesafe ve performansını gün içerisinde paylaşırım
Saygilar
tamam , peki kalıp işini nasıl hallettin ?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious