Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Su altı dedektör Pirate

Başlatan asahin58, 21 Ekim 2016, 16:16:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

komple

Hüzünlü bi hikaye :)
Bugün izmir çeşmealtına gittim bi arkadaşımı alarak.Yaptığım cihaz bence güzeldi.1 tl yi 16,17 cm den ne güzel yakalıyordu.su üstünde tabiki yani havada :)Bana göre su geçirmez bi sistemde yapmıştım.Hemen daldım suya, millet elinde bi aletle  denize girmeyi görmediği için gözler bendeydi.nerde hata yaptıysam su aldı cihaz ve bozuldu.millette kendi ne döndü dedektörle dalan adam cırtladı diye  :)
Linkback: Ynt: Su altı dedektör Pirate

VENOM

usta geçmiş olsun, canınız sağsa gerisi hikaye, her şey hallolur,, 2 güne kadar benim de deneme şansım olacak diye ümit ediyorum. yarın akşama kadar yapıştırıcılar kurusun diye dokunmayacağım, şu hali de yeterli ama olsun iyice kurusun dayson emmi, sıradaki proje için kafamda çok güzel bir fikir var, istedikleri kadar balsalar da anlayamacakları bir cihaz olacak😀
milletin tepkisini hep merak etmişimdir, sorun olmayacak gibi,, tekrar geçmiş olsun.
Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir...

komple

Alıntı yapılan: VENOM - 27 Ağustos 2019, 00:07:39
usta geçmiş olsun, canınız sağsa gerisi hikaye, her şey hallolur,, 2 güne kadar benim de deneme şansım olacak diye ümit ediyorum. yarın akşama kadar yapıştırıcılar kurusun diye dokunmayacağım, şu hali de yeterli ama olsun iyice kurusun dayson emmi, sıradaki proje için kafamda çok güzel bir fikir var, istedikleri kadar balsalar da anlayamacakları bir cihaz olacak😀
milletin tepkisini hep merak etmişimdir, sorun olmayacak gibi,, tekrar geçmiş olsun.
Cihaz su alınca temiz su  ile temizledim hemen hocam.pili söktüm tabiki hemen.akşamda eve gelince saf alkol ile tamizledim diş fırçası ile.şu an eskisi gibi çalışıyor.Yanlız şu var evdeki test ile kumsaldaki test çok farklı.mutlaka dış aksama su geçirmez pot gerektiriyor ayar için.karada yapptıgım ayar su altında olmadı.devamlı ötüyor cşhaz.

asahin58

Potlardan önceki 47k direncini 50k potu ortalayacak şekilde değiştirin
50k pot ortada iken 10k pot ile cihazı havada metal göstermeden susturmalı ve ses verir halde olmalı ki tuzlu suda 50k pot ile size ayarlama fırsatı olsun
Şöyle yapın 47k direncini iptal edip yerine 100k takın dışarıya alacağınız 50 ve10k potları ortalayın ve 100k pot ile cihazın ses verip sustuğu konumu bulun 100k potdaki bu değeri ölçün diyelimki 32k işte bu direnç değerini 47k direncinin yerine takın
Bu şekilde 10k potun yeterli olmadığı zaman 50k pot ile ayar yapıp 10k potun komuta etmesini sağlayın

komple

Alıntı yapılan: asahin58 - 28 Ağustos 2019, 00:37:56
Potlardan önceki 47k direncini 50k potu ortalayacak şekilde değiştirin
50k pot ortada iken 10k pot ile cihazı havada metal göstermeden susturmalı ve ses verir halde olmalı ki tuzlu suda 50k pot ile size ayarlama fırsatı olsun
Şöyle yapın 47k direncini iptal edip yerine 100k takın dışarıya alacağınız 50 ve10k potları ortalayın ve 100k pot ile cihazın ses verip sustuğu konumu bulun 100k potdaki bu değeri ölçün diyelimki 32k işte bu direnç değerini 47k direncinin yerine takın
Bu şekilde 10k potun yeterli olmadığı zaman 50k pot ile ayar yapıp 10k potun komuta etmesini sağlayın
Dediklerinizi deniyecem hocam.Dün cihaza bitik sayılabilecek 2 adet 9v pil taktım.potu sonuna kadar kıssamda devamlı öttü.Sorum şu yüzden eski kullanmadığım laptopun bataryasını parçaladım 3.7 v 6 pil çıktı.4 tane taksam dedektöre 14.8 v yapar yakarmıyız devreyi.kaldiki bu piller 4.2 volta kadar çıkıyormuş tam dolu halinde.4 çarpı 4.2 17 v a yakın vi değer çıkıyor.Görüşleriniz nedir?

VENOM

şimdilik su almasa da işe yarar bulunan her hangi bir malzeme de yok,, şişe kapağı, çakmak gibi malzemeler,,
bugün dışarı çıkıp sahilde otururken genç bir arkadaş, arkadaşına seslendi, gel bişey söyleyecem,, saat bulduummm dedi😁😁 dedim vay arkadaş ya.. neyse denemelere devam,, bulamamış olmak bulmayacağımız anlamına gelmez,, rast gitsin..

VENOM

düne göre bugün daha verimliydi, 😁😁 5 kuruş olsa da kuruş 😁😁 bu günün hasılatı,

Kerasus28

hayırlısı be ustam nasipten öte yol yok ;)  bidahakine artık
KÜN FE YEKÜN...

VENOM

Alıntı yapılan: Kerasus28 - 08 Eylül 2019, 22:12:14
hayırlısı be ustam nasipten öte yol yok ;)  bidahakine artık

aynen dediğin gibi ustam,
zaten bir daha ki sistemi istediğim gibi yaparsam, ben ne zaman sudayım cihaz da benimle beraber, istediğim zaman açıp kullanabilirim, güneş doğmadan kalkıp denize girmek yok :) ama acelesi yok, sindire sindire yapayım diyorum. eyvallah ustam. 

Skandal

usta merhaba Devreyi yaptım bobin ve Led hariç. . birde tek pot kullandım 50K. Bu şekilde enerji verince devamlı ötüyor normalmidir. acaba??bobini ledi birde 10k pot ekleyince çalışırmı ki ?  ( Bu arada Ledi bağlıyacam yerde 10 v gibi bir enerji var.

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

asahin58

Bobin olmadan sürekli ötmesi normal 10k pot olmasada olur ince ayar yapmak zorlaşır sadece.
Bobin takıncada ötme devam ederse öncelikle potun önündeki 47k direncini kısadevre yapın veya pot bağlantı ucunu 47k nın diğer ucuna lehimleyin
10 volt enerji nereden ölçtünüz
Bobini takınca enerjiyi ilk verdiginizde birkaç saniye ötüp sonra susacaktır susmaz ise pot ile susturmaya çalışın o da olmaz ise potun 47k bağlantı yerini 47k nin diger ucuna takın başka sorun yoksa çalışacaktır

asahin58

Lede paralel direnç var o direnci öyle seç ki ledi bağlamadan 3.5 volt civarı bir voltsj olsun direnç değri ohm cinsinden ne kadar küçük olursa (örnek 100 ohm 1.7 volt ya da 300 ohm da 5 volt verir) volt düşük büyük olursa yüksek olur

Skandal

Usta Küçük devreyi bıraktım büyüğünü yaptım.

Lakin buzerda ince bir cızırtı var. ( zor duyuluyor ) Başkada bişi yok . Led voltajı valan oke.

Pirate dizilim şemasının aynısını yaptım tek fark Buzer önündeki 4001 diyot BD140 A bakıyor çizgisi. ( Şemada Dirence bakıyor ) Nasıl olması gerekli.

Sönümleme Direncini 150 ohm kullandım..

[size=78%]pot olarakta aynı şemadaki gibi 50k ve 10k pot var. önünde de şemadaki gibi 47 ohmlar mevcut. [/size]

Neden ses çıkmıyor acaba. sesiz suskun. sorun nerde bulamadım . yardımlarınızı bekliyorum.

VENOM

Usta buzzerın yönünü değiştirip deneyebilirsiniz,

VENOM

Sönümleme direnci 30-40k civarı diye hatırlıyorum. 33k takmıştım sanırım, eve gidince bi bakayım ustam.

asahin58

Alıntı yapılan: Skandal - 03 Ekim 2019, 03:38:43
Usta Küçük devreyi bıraktım büyüğünü yaptım.

Lakin buzerda ince bir cızırtı var. ( zor duyuluyor ) Başkada bişi yok . Led voltajı valan oke.

Pirate dizilim şemasının aynısını yaptım tek fark Buzer önündeki 4001 diyot BD140 A bakıyor çizgisi. ( Şemada Dirence bakıyor ) Nasıl olması gerekli.

Sönümleme Direncini 150 ohm kullandım..

[size=78%]pot olarakta aynı şemadaki gibi 50k ve 10k pot var. önünde de şemadaki gibi 47 ohmlar mevcut. [/size]

Neden ses çıkmıyor acaba. sesiz suskun. sorun nerde bulamadım . yardımlarınızı bekliyorum.

Buzzerin ordaki 4001 diyotunun çizgili tarafı + dirence diyer taraf transistöre bağlı olmalı
sönümleme direnci çok düşük 300 ile 400 ohm arası bir değer deneyin
potları önündeki 47k direncinden değil 1mohm direncinden bağlayın.

Kerasus28

18650   4 adet seri bağlı pilleri 12 volta sabitledim ama amper 3 ün üstünde peki acaba devre gereken kadarmı amper çeker yoksa 3 amper devreyi yakarmı?

KÜN FE YEKÜN...

asahin58

Alıntı yapılan: Kerasus28 - 07 Ekim 2019, 17:38:00
18650   4 adet seri bağlı pilleri 12 volta sabitledim ama amper 3 ün üstünde peki acaba devre gereken kadarmı amper çeker yoksa 3 amper devreyi yakarmı?

Pulse devrelerde amper ne kadar yüksekse o kadar iyidir açıkcası devre elemanlarının entegre ve transistörlerin özelliklerini inceleyerek max amper değerlerine bakmak gerekli 3 amper sorun olmaz diye düşünüyorum olmadı batarya çıkışına 1 veya 2 amperlik diyot ekleyebilirsin örneğin 4001 diyotu ile 1 amper giriş sağlayabilirsin

Kerasus28

teşekkürler asahin ustam peki devrenin girişine tek diyotlamı bu uygulamayı yapacağım
KÜN FE YEKÜN...

BuLutBey

Alıntı yapılan: Kerasus28 - 07 Ekim 2019, 17:38:00

Amper istediği kadr yüksek olsun sorun çıkmaz yeterki voltajı sabitle . 10 amp bile olsa cihaz çek2ceği kadarını kullanır cihaza hiç bir zararı olmaz . Diyota falan gerek yok .
Eğer İnanıyorsanız Galip Olan sizlersiniz

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious