Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Bu nedir

Başlatan cengiz001, 06 Eylül 2016, 07:11:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cengiz001

30 cm civarı bakır şişi yere sapladı. Üzerine maşa ile kablo bağladı.  Diiiiiiiiitttt sürekli sinyal veren bir cihaz açıp 3-5 dakika bekledi. Sonra eline iki parça birleştirince 100 cm civarı uzunlukta bir cubuk aldı.  Bir maşa ile de ona kablo bağladı. Bir kablo da  maşa ucundan tutarak diğer eline aldı.  1 metrelik cubuk yere parelel olarak tutulunca aşağı yukarı, sağa sola veya ucu dairesel hareketler çizerek tepkiler verdi. Çeyrek altın ile yaptığımız sınavlardan %100 başarılı geçti.

Bu nedir diye sordum tabiki: bunu biz topladık. Parçalar dışardan geldi ( NASA'dan :))) gpr 4500 diyebiliriz dedi.
Bu beni baya etkiledi. Benzer bir şeyler aradım ama bulamadım. Gören duyan bilenler: bu nedir.
Linkback: Bu nedir
İlim ile alim olunur. Adamlık zor mesele

Ankebut

Cengiz001 bir foto atarsan bizide merakta bırakmasan.. :D  Böyle ilginç  bir şey görüp illa fotolamışsındır...

cengiz001

Çanta içinden hiç çıkamadı arkadaş ama derme catma bir kutusu vardı bir ara onu gördüm. Sır gibi sakladı adeta.

Karadağ

Bu tür hikayeleri 10 senedir dinliyorum. Ben insanlara inanmayın demekten bıktım insanlar inanmaktan bıkmadı :) Sadece mantık çerçevesinde düşünün ve olup olamayacağına siz karar verin.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

onur600

Alıntı yapılan: cengiz001 - 06 Eylül 2016, 07:11:05
30 cm civarı bakır şişi yere sapladı. Üzerine maşa ile kablo bağladı.  Diiiiiiiiitttt sürekli sinyal veren bir cihaz açıp 3-5 dakika bekledi. Sonra eline iki parça birleştirince 100 cm civarı uzunlukta bir cubuk aldı.  Bir maşa ile de ona kablo bağladı. Bir kablo da  maşa ucundan tutarak diğer eline aldı.  1 metrelik cubuk yere parelel olarak tutulunca aşağı yukarı, sağa sola veya ucu dairesel hareketler çizerek tepkiler verdi. Çeyrek altın ile yaptığımız sınavlardan %100 başarılı geçti.

Bu nedir diye sordum tabiki: bunu biz topladık. Parçalar dışardan geldi ( NASA'dan :))) gpr 4500 diyebiliriz dedi.
Bu beni baya etkiledi. Benzer bir şeyler aradım ama bulamadım. Gören duyan bilenler: bu nedir.
Gpr 4500 diyebiliriz dedigi an o vatandasin bittigi an.Kullandigi sistemle(bilgim yok)benzettigi urunun hic bir ortak yani yok.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

cengiz001

Eyvallah..
Ama çeyrek altın testi hatasız idi. Yerini bilmeden buldu. Gpr4500 sistemi olmadığı kesin ama başka bir şey olabilir mi diye kafam takıldı.

onur600

Boyle gizli cihazlar var. Ben bulundugu ortama bile girmeye korkuyorum.
Ama biz elimizdekilerle yetinelim.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Karadağ

Alıntı yapılan: cengiz001 - 06 Eylül 2016, 18:55:46
Eyvallah..
Ama çeyrek altın testi hatasız idi. Yerini bilmeden buldu. Gpr4500 sistemi olmadığı kesin ama başka bir şey olabilir mi diye kafam takıldı.

Siz siz olun mantığınıza yatmayan hiçbirşeye inanmayın. Poloroid makina ile define bulanı bile gördü bu alem :)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

jickata

Insan oglunda akIl var mantIk var.Hadi oyle cihaz var diyelim,o halde toprak altInda hic bir sey kalmamasI gerek.Kendi adIma inanmIyorum.
''Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir.'' HZ. Muhammed
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'' HZ. Ali
''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' Mustafa Kemal Atatürk

Ankebut

Alıntı yapılan: Karadağ - 07 Eylül 2016, 00:39:02
Alıntı yapılan: cengiz001 - 06 Eylül 2016, 18:55:46
Eyvallah..

Siz siz olun mantığınıza yatmayan hiçbirşeye inanmayın. Poloroid makina ile define bulanı bile gördü bu alem :)
Ustam bu polaroid foto makinesi 2000 li yıllarda bize geldi bırak define bulmayı adam bizim arkadaşın test için getirdiği altın bileziği cebe atıp götürüyordu neredeyse. Son anda farkettik.

finder

Alıntı yapılan: jickata - 07 Eylül 2016, 15:32:29
Insan oglunda akIl var mantIk var.Hadi oyle cihaz var diyelim,o halde toprak altInda hic bir sey kalmamasI gerek.Kendi adIma inanmIyorum.
Sadece bu basit mantık bile herşeyi ortaya koyuyor adamlar ne cihazlar yapıyorlar başlığı var gpr gibi tuttuğu yeri sadece tarıyor madenler arası ayırım bile yok ki iki antenle uzak mesafelerden net ayırım yaparak bulacak cihaz ?????? hiç düşünmeyin bile çünkü öyle bir cihaz gerçek manada yok.Yapılırsa zaten satılmaz daha doğrusu duyulmaz bile... :)

bay17

cengiz001 ; senin gördüğün cihaz  MFD , başka bişey değil . Yani Molleküler Frekans Ayrımı . Bu cihazda asıl önemli olan kullanacağın frekansı bilmen . Aletten cıkan seste kullandığı frekansın sesi ;)
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

cengiz001

Alıntı yapılan: bay17 - 10 Eylül 2016, 13:59:13
cengiz001 ; senin gördüğün cihaz  MFD , başka bişey değil . Yani Molleküler Frekans Ayrımı . Bu cihazda asıl önemli olan kullanacağın frekansı bilmen . Aletten cıkan seste kullandığı frekansın sesi ;)
Bu MFD dediğin sistem hakkında bilgin var mı usta

cengiz001

Sen mfd dediğinden beri araştırıyorum usta. Ama hiç biri o sistem gibi degil. Aynı kutudan kablo ile sinyal çubuğunu Çakıp yine aynı kutudan bir kablo ile elinde tuttuğu  1m lik  çubuğu ; inanin kırbaç gibi salliyorsun.  Aşağı yukarı, sağa sola ve dairesel hareket ediyordu ucu.

cengiz001

Telefondan dolayi yazım hataları oluşuyor.  Kusura bakmayın.
Bu cihazın şeması olsa valla yapar bir denerdim

bay17

Sistem MFD  fakat anladığım kadariyla  bahsi geçen kişi kendince uyarlama yapmis ve anlattığından anladığım başarılı gibi . Peki kutudan yere cubuk cakiyor  da ayni kutudan elindeki cubuklara kablo cekip  , yere cakili cihazla arazide nasil dolaşıyor . Elde ki cubuklara giden kablo baya baya uzun o zaman ?? Ya da hedef nokta tespitini nasil yapiyor ? 

Birde şu var ,  bu tip cihazlar az mineralli yada tuğla kremit olmayan arazide iyi sonuç verebilir fakat yoğun mineralli arazide  denemek gerekli aslinda . Arazi farklılığı yaniltabilir . Diğer arkadaşların yazdığı gibi mineralede gitme durumu oluyor fakat asil mesele mineralin ya da tuğla kremitin üzerine geldiğinde  durumu anlayabilmende .
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

cengiz001

Kablo gayet kısa. Dolaşmıyor.  Yön bulup tekrar kuruyor tekrar yere cakiyor .17 tane frekans var dedi. Ne arayacaksak sadece onun frekansını ayarlıyorum. İşlem görmüş altın ile doğal altını bile ayırt ediyorum diyor arkadaş. 

bay17

Arkadaş değişik bir yol ayarlanmış  ama sistem temel yapi itibariyle MFD  .

Ankebut

Define bulmak için bu tarz bir alan tarama yapılabilirmi diye sorarsak? Bu teorik olarak mümkündür, ancak cisimlerden yayılan bir dalga yoktur bu sebeple yapılacak cihaz verici ve alıcı katı olması gerekir ki, önce aranacak metal uyarılır ve sonra dinlemeye geçilir, tabii rezonans ses dalgası olduğu için alıcı ve verici katları bu şekilde imal edilmelidir, yani verici mikrofan alıcı ise hopörlerden meydana gelmelidir,  bu şekilde metalleri tespit etmek mümkün ancak şöyle bir sorun vardır, bu metallerin saf halde olması gerekir. yani saf 24 ayar bir altının doğal frekansını bulsanız bile kullanılan altınların çoğu veya hemen hemen hepsi bakır veya gümüş veya bir metal ile karışım olduğu için doğal saf altın ile aynı rezonansta olmazlar. Karışım olan metallerin hepsi fiziksel değişime uğrarlar bu yüzden bunların tespitleri mümkün değildir.

cengiz001

Gpr ile bu mantıkla cihaz yapılabilir mi 

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious