Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta VLF

Başlatan Karadağ, 02 Eylül 2016, 21:02:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ankebut

Karadağ ustam profesyonel kişiler karmaşık cihaz kullanır diye bir söylem hatalı düşüncedir. Her elektronik cihazın tavsiyesinde şu ibare bulunur "kullanımı kolay veya basit olsun".
Ben 20 yıllık bir arayıcı olarak fikrimi beyan edeyim. yaptığın Bu vlf sistem cihazlar daha çok iş yapar ve satışı daha çok olur. Hata payları daha düşük ve verimleri yüksek olur.
Profesyonel bir kişi cihazın karmaşığını tercih etmez, hata payının düşük olmasını tercih eder,
Profesyonel bir kişi ayrımı veya derinliği kafaya takmaz , hayalet sinyal olmasında ne olursa olsun mantığıyla arama yapar.
Yok illa biraz daha gösterişli yapalım dersen, basit bir lcd ekran , metal algılamasını gösteren büyük puntolu rakam göstergesi oldumu cazip olur ( aslında gereksiz olur ekran  ama gösterişli olmasını isteyenler için ideal olur)
Ama hiç bir şey eklemene bile gerek yok bence. Mantık basit algıla tepki ver sese çevir gayet kullanışlı bir sistem bence.
Linkback: Ynt: Delta VLF

onur600

Tek tek arama yapan arkadaslarin bu kadar ayrima takilmalari bana ilginc geliyor.Yav esecenez yer 30-40cm etmeyin eylemeyin her sey altin degilki.
Basitce vlf cihazlar cift sesli yapiliyor.Bunuda cift sesli piyasa sunalim olsun bitsin.
Ama ben degersiz dediginide kazayim.Seytan doldurur.Bakmak gerekli
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

onur600

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Karadağ

Alıntı yapılan: onur600 - 09 Eylül 2016, 10:26:39
Tek tek arama yapan arkadaslarin bu kadar ayrima takilmalari bana ilginc geliyor.Yav esecenez yer 30-40cm etmeyin eylemeyin her sey altin degilki.
Basitce vlf cihazlar cift sesli yapiliyor.Bunuda cift sesli piyasa sunalim olsun bitsin.
Ama ben degersiz dediginide kazayim.Seytan doldurur.Bakmak gerekli
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Karadağ

Alıntı yapılan: Ankebut - 08 Eylül 2016, 23:31:30
Karadağ ustam profesyonel kişiler karmaşık cihaz kullanır diye bir söylem hatalı düşüncedir. Her elektronik cihazın tavsiyesinde şu ibare bulunur "kullanımı kolay veya basit olsun".
Ben 20 yıllık bir arayıcı olarak fikrimi beyan edeyim. yaptığın Bu vlf sistem cihazlar daha çok iş yapar ve satışı daha çok olur. Hata payları daha düşük ve verimleri yüksek olur.
Profesyonel bir kişi cihazın karmaşığını tercih etmez, hata payının düşük olmasını tercih eder,
Profesyonel bir kişi ayrımı veya derinliği kafaya takmaz , hayalet sinyal olmasında ne olursa olsun mantığıyla arama yapar.
Yok illa biraz daha gösterişli yapalım dersen, basit bir lcd ekran , metal algılamasını gösteren büyük puntolu rakam göstergesi oldumu cazip olur ( aslında gereksiz olur ekran  ama gösterişli olmasını isteyenler için ideal olur)
Ama hiç bir şey eklemene bile gerek yok bence. Mantık basit algıla tepki ver sese çevir gayet kullanışlı bir sistem bence.

Beğenmene sevindim.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

mustafacosgun

s.a
Konu açılmışken yazayım.Tektekçi ses ikazlı aletle çalışır.Gece vakti ekrana bakamaz.Gündüz bile olsa bakmak istemez.Şartlar ortada,çoban avcı gözetlerken bir  gözüyle de ekrana bakılmaz.Çoğu zaman olaylar bir dakikanın altında kontrolden çıkar.Aslında 3sle bile tektekçilik yapılabilir.Demire ayrı ses tonu ve sıksık tune yaptırmamak kaydıyla.Gerçi mineralli arama moduna ayarlayarak hallediyoruz ama...Sonuçta tune otomatikleşir mi nasıl olur bilemem,bi kolaylık lazım.Vlfden başladık pulseye geldik.Vlf pulse IB meselesi  değil hangi imkanları sundukları meselesi.3s alüminyumu ayırabiliyor mesela.Arama esnasında ekran lazım olmuyor,ibreliler hariç.Daha derin merak edildiğinde ses gelmese de ibre kımıldadımı yönlendirici olabiliyor.İşte bu durumda birkaç santim için parazitte olsa derinlik isteniyor.
Demire ayrı ses tonu gerekli.Demir ok uçları var mesela,yerde mi kalsın...Aletin ayrım yapamadığı derinliği demir gördüğüne göre ayırdığı derinlik nedir ki..Ses versin farklı tonda versin, kazip kazmamak bize kalsın.
Bobinler de 32liklerden küçüğü imal bile edilmemeli.Bobinin çapı ne ise derinliği o.Garip gelebilir ama buralarda 45cmlik vlfler moda,üstelik bir gram altı obollerden de vazgeçmeden.Sikkeler SCler toplanmış oboller kalmış çoğu yerde,alet bir numara daha iyi değilse ikincisin ve sonuncusun,üçüncülük yok.
Uzun dörtgen veya oval bobinler biraz incelense diyorum.Tam daire bobinler ideal tabi,ama çantaya sığma ve kamuflaj da önemli.Ne kadar küçük çanta  o kadar iyi.Daha kısa olabilmesi için sapları da dört parçalı yapıyoruz kendimiz.
Dijital makinelerde tuşlar içiçe kapılar şeklinde açıldığı için anlık giripçıkma yapılamıyor.Kısayol tuşları gibi sıkkullanılanlar için tuşlar olmalı
Kulaklıksız olmuyor.Ucuz  bir vlf de kablosuz kulaklık görünce çok hoşuma gitmişti.Koklatınca ceptelefonu kulaklıklarını tanıyan birşey pahalıyamı gelir..Kablosuz varken niye kablolu.
Daha başka şeyler de var,başladık devam...koklatma deyince bronz  gümüş altın aranacaklardan bir veya birkaçı koklatılıyor,bunun dışındakileri görmüyor.Yapılmış birşey ve yapılmalı diyorum.
Aletin görmesi istenenler örnekleme ile verilebiliyorsa görmemesi gerekenler de verilip parazit temizlemeye kullanılır,derinlik artırılabilir mi.Belki de yaptığınız birşey veya saçmalamaya başladım.

IB ümit verici ama minelab5000le bakıp gemaxla ayrım yapınca gözüm korkmuş..

Elektronikten anlamasam da takipteyim.3Ste mofsetin sınırlarından dolayı 1kw üzerine çıkılmadığını okuyorum.Parazit ayrı sebep.Karadağ usta için bunlar mazeret olamaz.Beş katını onkatını denemeli,yüzde yirmi yüzde elli kesmez.Sonra da  olmaz denecekse öyle demeli.
Arkadaşların hepsi aynı derken yüzünü görseniz...Neyse uzattım,dağıttım.Selam ile..

Karadağ

a.s.

Arazi tecrübelerinde haklısınız. Çok çeşit kullanıcı var. Her biri başka şeye iyi diyor çünkü kendi paramatlerelerine uyana iyi diyorlar. Delta VLF hiç ayar istemeden kullanım sunan, sadece değerli metale tepki veren bir ürün. Derinlik çok güzel ayrıca yüksek frekans olmasından dolayı altına çok duyarlı. Bu özellikleri onu diğer VLF lerden ayırıyor. Bu parametreler kendisi için uygun olan kullanıcılara uygun. Demiri de duyayım diyen kullanıcı için uygun değil malesef.

IB bambaşka bir ürün. Şu anda Türkiyede yerli tasasrım bu teknolojiye sahip olarak tekiz. Yabancı ürünlerde de sanırım 2 yada 3 ürün var bu teknolojiyi kullanan. Hani değersiz de kalmasın diyorsunuz ya işte IB o zaman lazım. IB algılamayı gerçekleştiriyor. Ayırabilirse ve değersiz derse sesi kırıyor. Temelde IB yada GPX gibi pulse dedektörlerin farkı yüksek mineralli arazilerde, tuğla yada mineralli taşlarda ortaya çıkıyor. Mesela mineralli toprakta VLF derinlik kaybederken IB de 1 cm bile fark etmiyor.

Gelelişm 3s ye. 3s artık bir ekol, bir mihenk taşı. Bundan 10 sene sonra da hala piyasada olacak, adı anılacak bir ürün. Sebeplerini uzun uzun yazmanın bir gereği yok. 3S de eksik olarak gördüklerimizi gidererek Plus adını verdik. Sürücüyü çok çok güçlü hale getirdik. Algılama derinliğini baya yüksek bir hale getirdik. Menüyü ana ekrana taşıdık v.b. Plus 3s nin 2 gömlek iyisi oldu. Bundan sonra da daha da iyileri olacak. Tabii sizlerin destekleri ile.

kato

hayırlı olsun ustam cok iyi  göruniyor ve de super...
demonte olarak satışı olcakmı. yoksa hzırmı satılacak ..
başarıların devamını dilerim....

Karadağ

Ürün 16 Khz de çalışıyor. Tam bir altın avcısı ;)

Kit yada demonte kit satışı yapmayacağım.

aress

hayırlı ugurlu olsun ustam

asel38

karadağ usta bunu tuttum tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun

Karadağ

Teşekkür ederim.

hüseyin4581

masallah cok guzel gorunuyor ve basıt bır cıhaz

Karadağ

Beğenmenize sevindim. Teşekkür ederim.

...SİNYALCİ...

Hüseyin ustam maşallah yine döktürmüşsün ellerine sağlık.Saygılar
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

Karadağ

Alıntı yapılan: elc - 03 Eylül 2016, 21:42:17
başlığın önünden eski tuğla geçirebilirmisiniz tepki veriyormu

Bunu denedim hiçbir tepki olmuyor.

semko87

abi ib mi alayım  bunu mu alayım ne fark var arada

Karadağ

VLF hiç ayar gerektirmeyen bir model. Kolay kullanımlı, aç ara şeklinde çalışan bir ürün. IB daha gpx tadında bir ürün.

bkr

Süper olmuş Ustam Ellerine Sağlık.
*Bir kimse için söylenen kusûr,onda varsa, bu söz gıybet olur. Yoksa iftirâ olur. Hadîs'i şerîf
*Bir zaman gelir ki, insanlar kazancının helâldan mı, haramdan mı olduğunu düşünmez. Hadîs-i şerîf
*Müslüman kardeşinle mücâdele, münâkaşa ve alay etme! Yerine getiremeyeceğin şeyi ona vadetme! Hadîs'i şerîf
*İhlâs, dünya faydalarını düşünmeyip ibâdetlerini yalnız Allahü teâlânın rızası için yapmaktır. İmâm-ı Rabbani "Rahmetullahi aleyh"
*Saçının ağarmasından ibret almayana, nasihat kâr etmez Abdülaziz bin Ebû Revvâd "Rahmetullahi aleyh"

Karadağ

Alıntı yapılan: muratacar - 23 Ekim 2016, 08:05:05
Süper olmuş Ustam Ellerine Sağlık.

Beğenmenize sevindim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious