Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

basit fakat iyi bir dedektör

Başlatan asahin58, 13 Haziran 2016, 22:21:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

icazet

tamam.dirençte yön olmuyor diye biliyorum ama?
Linkback: Ynt: basit fakat iyi bir dedektör

bkr

bi sira direnç bagladıgında yönleri aynı olsun
*Bir kimse için söylenen kusûr,onda varsa, bu söz gıybet olur. Yoksa iftirâ olur. Hadîs'i şerîf
*Bir zaman gelir ki, insanlar kazancının helâldan mı, haramdan mı olduğunu düşünmez. Hadîs-i şerîf
*Müslüman kardeşinle mücâdele, münâkaşa ve alay etme! Yerine getiremeyeceğin şeyi ona vadetme! Hadîs'i şerîf
*İhlâs, dünya faydalarını düşünmeyip ibâdetlerini yalnız Allahü teâlânın rızası için yapmaktır. İmâm-ı Rabbani "Rahmetullahi aleyh"
*Saçının ağarmasından ibret almayana, nasihat kâr etmez Abdülaziz bin Ebû Revvâd "Rahmetullahi aleyh"

icazet

bizim ilçede saglam bi elektronikçi yokki anasını satıyım hiç bişey bulamıyorum elimde olanlarla bu kadar oldu önerebileceginiz bi internet sitesi vs varmı lm353,tl072 veırf 740 alcam.teşekkürler resimleri atayım dediöm.ayrıca teşekkürler şahin ve murat bey.

jickata

Direnclerin yönü yoktur,arkadaslarI yanIltmayalIm lutfen.
''Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir.'' HZ. Muhammed
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'' HZ. Ali
''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' Mustafa Kemal Atatürk

mguleryuz

Ankebut

arkadaş dirençler aynı yönde olsun derken sanırım kodları okunması rahat olsun diye demiş olabilir. ;D
ben öyle anladım...

bkr

Dirençlerin yönü yok lakın ben bu devrede bir dirençin arkasından onunden gelen direnci degiştirdim mi devre calışmıyor.
*Bir kimse için söylenen kusûr,onda varsa, bu söz gıybet olur. Yoksa iftirâ olur. Hadîs'i şerîf
*Bir zaman gelir ki, insanlar kazancının helâldan mı, haramdan mı olduğunu düşünmez. Hadîs-i şerîf
*Müslüman kardeşinle mücâdele, münâkaşa ve alay etme! Yerine getiremeyeceğin şeyi ona vadetme! Hadîs'i şerîf
*İhlâs, dünya faydalarını düşünmeyip ibâdetlerini yalnız Allahü teâlânın rızası için yapmaktır. İmâm-ı Rabbani "Rahmetullahi aleyh"
*Saçının ağarmasından ibret almayana, nasihat kâr etmez Abdülaziz bin Ebû Revvâd "Rahmetullahi aleyh"

bkr

benim topladıgımda calışmadı

asahin58

Alıntı yapılan: muratacar - 30 Ekim 2016, 22:45:38
benim topladıgımda calışmadı

siz de yaptınız ve çalışmadı öyle mi peki enerji verdiğinizde hiç mi ses gelmedi. veya bobinde inleme hiç mi olmadı

bkr

ustam senin devrenin aynısı toplayıp calıştırdık ya senın topladıgın dirinçlerin seninkinden farklı yaptım mı calışmıyordu şu an çalışıyor senın ki ile aynı yaptım

bkr

icazet arkadaşa dirençlerin yönune dikkat et dedim dirençlerin yonu varmı yok degilmi şimdi aydın ustam senin gösterdigin gibi topladıgım devre calışıyor degilmi direnci ters bagladım mı calışmıyor onu dedim demek istedim  (jikata usta) dirençlerin yönü yoktur arkadaşları yanıltmayalım dedi bende calışmıyor direncı ters bagladım mı. Gösterildiği gibi bagladım mı calısıyor

asahin58

güzel bir an çalıştıramadım diyince... arkadaşlar devre basit. ırf yi lehimlerken bile bacaklarını fazla ısıtmayın bacaklarını tek tek ve soğutarak lehim yapın. dediğim gibi mümkün mertebe resimdeki parçaları kullanın buradaki resimde farklı olarak 33ohm yerine 100 ohm kullandım ve lm358 yerine ki o da çalıştırıyor tl072 kullandım atlamaları unutmayın üç adet atlama var devrede plaketi lehimlemeden önce tüm yollar araqsında kısadevre kontrolü yapın tüm yolların bir ucundan diğer uçları arasıdaki iletkenliği kontrol edin göremediğiniz bir yerde bakır levha kopmuş veya ince bir çizik olabilir dirençleri sağlamdır diye direk lehimlemeyin önce devreye ekleyeceğiniz dirençleri ölçü aleti ile ölçün parçaları lehimledikten sonra plaketi diş fırçası ile ve kolonya ile iyice temizleyin. eğer devreniz bu şekilde çalışır ise bobinden inleme sesi gelecek ve potansiyometre ile hoparlör sesini susana kadar çevirdiğinizde bobine metal yaklaştırınca ses verecektir ben ilk başta 9v+9v 18volt ile besliyordum fakat amperi küçük olduğu için pil ömrü kısa oluyordu ben de 12 volt 1.3 amper bir akü ile besledim ve devreye ek olarak 7809 voltaj regülatörü ekledim bu aşamada c1 100nf değerini  200nf yaptım.

asahin58

arkadaşlar dirençlerin yönü yok aynı direncin rengi ne tarafa gelirse gelsin fark etmez. sonuç aynıdır ölçü aleti ile bunu test edebilirsiniz. aynı değeri verecektir. sadece devreye eklemeden önce sağlamlığının kontrolünü ölçü aleti ile yapmanızda fayda var.

bkr

Aydın ustam 7809 regülatör yerine 7812 kullansam nasıl olurmu

asahin58

olur tabi devre 12 volt il de çalışabiliyor

Ankebut

direnci ters çevirince akım geçiyor ters çevirince geçmiyorsa illaki yenisiyle değiştirmen gereklidir. şu anda çalışıyor olabilir ama daha sonra tekrar arıza verecektir. Çünkü parça sorunludur.

asahin58

7812 regülatörünü 15V-24V arası voltaj ile beslemeniz grekli

asahin58

Alıntı yapılan: Ankebut - 30 Ekim 2016, 23:38:40
direnci ters çevirince akım geçiyor ters çevirince geçmiyorsa illaki yenisiyle değiştirmen gereklidir. şu anda çalışıyor olabilir ama daha sonra tekrar arıza verecektir. Çünkü parça sorunludur.

evet bir nevi diyot görevi görebilir ki o yüzden dirençleri devreye lehimlemeden ölçmek daha akıllıca olur.

bkr

kara1453

Alıntı yapılan: muratacar - 30 Ekim 2016, 23:35:12
Aydın ustam 7809 regülatör yerine 7812 kullansam nasıl olurmu
7812 ile  kulanacaksan  15 voltla  beslemen gerek sen 7809 kulan  12 voltla  çalıştır

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious