Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

HAMMER HEAD YAPAN ARKADAŞLAR Bİ BAKARMISINIZ

Başlatan cihan19, 04 Aralık 2007, 15:36:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cihan19

ENDUSTRİYEL ELEKTRONİK FETHİYE

Uykusuz

devrede butona bastıktan sonra hassasiyetin yavaş yavaş düştüğünü yazmıştınız. Devrenin opamplarının birinin çıkışlarında butona bastıktan sonra hasasiyet düşünceye kadar bir gerilim değişmesi olması gerekiyor. Mesela botona bastınız, ve sonra çektiniz. Şimdi dedektörünüz tek parayı sallıyorum 15 cm den algılıyor ve yavaş yavaş bu mesafe düşüyor. Butona basıp çektikten sonra hassasiyetin düşme süresini öğrenin mesela 10 saniye olsun...

Sonra tekrar butona basıp çekin. Bobine metal falan yaklaştırmayın. Bu düşme süresinde bir pampın çıkışında da gerilim değişimi olması gerekiyor. Bu opampı bulmalısınız. Benim tahminimce size dediğim çıkışta olması gerekiyor ama yok diyorsunuz. Bu değişimi yakalayın.

cihan19

abi ilk tutuyom probu oraya digital multimetrede 8.56 volt çıkıyo butona basıyom 12.55 volta kadar çıkıyo ve bırakınca yavaş yavaş eblli bir süre sonra 5 saniye içinde 8.60 falan oluyo ya neden böyle bi durum var anlamadığım olay neden kaydırıyo.

Uykusuz

evet ben de size bunu soruyorum hep bu şekilde ayrıntıları yazın. bastım şu oldu çektim bu oldu şu kadar sürdü falan filan...

Sorun tl072 devrenizde olma ihtimali var. TLo072 lere bağlı tüm direnç ve kondansatörleri açık şemayı takip ederek kontrol edin. bu bölge çok temiz olsun tinerle falan iyice temizleyin. Entegrenin beslemelrinde değişiklik var mı? doğru şekilde geliyor mu?

Bir de zamanlayıcı entegrelerin (74hc221) zamanlamaları da çok önemlidir. Bunlara bağlı direnç ve kondansatörleri aynen yazdığı gibi taktınız değil mi buralarda da kısadevre veya her.gi bir reçine tarzı birşey kalmasın.

cihan19

abi bide 74hc 221 yerine 74hc123 kullandım bundan oluşan bi sorun olamaz dimi bi abiye sordum potları çok turlu pot kullanırsan bu sorun gider diyo am aanlayamadım çok turlu pot ile her zaman ayar yapamayız ki dimi abi elle en hassa yeri bulup kullanmamız gerekiyo dimi dedktörü.

Uykusuz

Cihazda trimpot kullsnılması gereken yerlerde çok turlu kullanın. Şimdilik en hassas olduğu noktayı boşverin sabit kaldığı noktayı bulun. Sabit kaldığı noktayı bulduktan sonra hassasiyet ikinci planda

cihan19

abi ya şimdi benim tam olarak anlamadığım ben bu devrede poatansiyo metre olan yerlerde çok turlu kullandım diyelim peki her zaman nasıl ayarlıcam bunu dışardan ayar yapmam gerek yada bu çok turluları iptal ettiklerimemi kullancam
nasıl olcak abi

Uykusuz

devrede trimpot takılması gereke yerlere çok turlu trimpot kullanın. Yine potansiyometre kullanılması gereken yerlerde potansiyometre kullanırsınız. hangi ayarlar sürekli kullanılmıyorsa o ayarlar yerine trimpot koyarsınız bir kere ayarlarsınız öyle kalır.
http://thunting.com/geotech/forums/forumdisplay.php?f=16
bu forumu inceleyin bu cihazın hangi ayarları sabit hangi ayarları sürekli kullanılmalı ve kalibrasyonu nasıl yapılmalı bunları araştırın. Cihazın kalibrasyonunu yapmadan uğraşmamız boşuna gibi geliyor bana. Ama sorunu bulduk gibi gerilim düşmesi olan yer var bunun sebebini kalibrasyon yapmadan bulamayız.

cihan19

hım tamam ozaman sabit olan yerlere çok turlu pot kullanmak lazım denemek lazım dimi abi yardımcı olduğun için çok saol abi allah razı olsun k.i.b iyi forumlar bunu bi deneyeyim sonra yine sizinle paylaşırım abi iyi forumlar...
abi bide verdiğin siteye girdim ama bu yabancı hiç bişi anlamadım abi bana nereye çok turlu kullanacağımı bulabilirmisin abi sana zahmet veya türkçe bi kaynak olan yer varmı abi şimdiden tsk ederim.

elaass

Alıntı yapılan: asenkron - 05 Aralık 2007, 22:16:49
uykusuz ders calısıyor cihan 19 pek zamanı yoktur.sen potları baya azaltmısın
hammerreadın 8 potlusu ve 3 potlusunu yapıyorlardı .sen ikkiye düsürdün nereye ne kullandın elass gönder madem calıstırdı o yardım eder.susturcak potu sen eksiltmisin öyle anlasılıyor.

fotoğraflar bozuk olmuş tekrar çekeceğim.
Kablo kanalına monte ettim 3,5x10x17cm ebatlarında
gayet kararlı çalışıyor bobin değiştirdiğimde bile çok kolay ayar yapılabiliyor.
Alıntı yapılan: cihan19 - 06 Aralık 2007, 18:48:57
valla entegrenin herşeyi aynı gözüküyo ama devre çalışıyo anlattığım gibi çalışıyo. arkadaşım sen dediğin r45 ve r31 demi pot kullandın diğerlerinde kullanmadınmı.
Ben R31-42-45-46 Bunlara pot takıp dışarı aldım.
Masterhunter ın konfügürasyonu yaptım R2-3-23-35 kısa devre

elaass

Alıntı yapılan: cihan19 - 06 Aralık 2007, 21:05:09
slm mutsuz kardeş hım ben emin olamadım ya ama bulcaz elinde sonunda ben bunu ödev olarak yaptım hocaya vercem işte ondan sonra bide kendim yapcam hobby olark dursun evde ama işin ilginç tarafı bu melet neden böyle yapıyo bide mosfeti ben kendim değiştirdim ırfp 460
IRF 740 kullandın olmayınca mı IRFP460 kullandın
BU iki mos birebir muadil değil

IRF740 N - CHANNEL 400V - 0.48 Ohm - 10 A - TO-220
IRFP460 N-CHANNEL 500V - 0.22 OHM - 18.4A - TO-247
İç dirençler farklı
Birde senin R11 ısınıyormu?

cihan19

elass slm kardeş bire bir muadil değil o mosfet direnç ısınmıyor ben dememek için taktım okey sen potları nasıl pot kullandın kardeşim.

elaass

Alıntı yapılan: cihan19 - 09 Aralık 2007, 01:09:58
elass slm kardeş bire bir muadil değil o mosfet direnç ısınmıyor ben dememek için taktım okey sen potları nasıl pot kullandın kardeşim.
Ya bildiğimiz potansiyımetre

Dün deneme yaptım 25 cm cap 3 tur adsl kablosu +2(toplam 26 tur) tur iç kablo =1 lira 28-30 cm 18 cm lik tencere kapağı 80-85 cm

cihan19

ya kardeş benim devrede kayma oluyo ya bunun sebebi ne olabilir ya bir türlü çözemedik sen hiç devrede çok turlu pot kullandınmı peki onu sorayım bide kullandıysan hangi R lerde kullandın kardeş.

elaass

Alıntı yapılan: cihan19 - 09 Aralık 2007, 13:24:22
ya kardeş benim devrede kayma oluyo ya bunun sebebi ne olabilir ya bir türlü çözemedik sen hiç devrede çok turlu pot kullandınmı peki onu sorayım bide kullandıysan hangi R lerde kullandın kardeş.
Devrenin hiçbir yerınde çok turlu potansiyometre kullanmadım

yeraltıcı

benim hammerhead sürekli ötüyor. Bir kaç farklı başlık denemiştim, Acaba arızalandımı? Birde şunu sorayım, akü zayıf ise yapabilirmi? :-[

cihan19

elass kardeş benim devrede bir yerde çok turlu pot var ama neden kaydırıyo onu çözemedim bide şimdi dedektörü bozdum +- yanlış bağladım bakalım nereler bozuldu offffffff offffffffff.

elaass

Alıntı yapılan: cihan19 - 10 Aralık 2007, 20:53:26
elass kardeş benim devrede bir yerde çok turlu pot var ama neden kaydırıyo onu çözemedim bide şimdi dedektörü bozdum +- yanlış bağladım bakalım nereler bozuldu offffffff offffffffff.
7660 gitmiştir muhkemelen.çok turlu trimpot problem çıkarmaz ki.
R31-42-45-46 sürekli kullanman gerekecek olan potlar bunların elinin altında olması gerekir.R23-18 onları kartın üzerinde bırakabilirsin.

elaass

Dün akşam bir deneme daha yaptım çok hassas bir ayarla 1 lirayı 36 cm den 18 cm çaplı tencere kapağını 95-100 cm den algılatabildim.

elaass

Yakında fotoğraflarını koyarım çok güzel bir iskelet yaptım
Başlık olarak 30 cm lik yapmayı düşünüyorum.Bence en iyisi 30 luk olur

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious