Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

PCB baskısı için yardım

Başlatan wtrk, 23 Ocak 2015, 16:21:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wtrk

Arkadaşlar merhaba.
Aşağıdaki metal dedektörü devresini ( Tübitak'ın sitesinden alıntı ) PCB ye aktarmak istiyorum, bu devreyi ISIS'le cizmeyi denedim ancak CD4093 library'de olmadığı için yapamadım.  ISIS'i bugün kullanmaya başladım.
Aşağıdaki devrenin PCB ye basılacak halini pdf olarak yada jpg olarak elinizde varsa paylaşabilrimisiniz ?
Ve eğer mümkünse hangi programda full çizem durumum olur, daha önce 3de design yaptığım için çizim programı çok zor gelmedi bana.

Linkback: PCB baskısı için yardım
NoBodY CaN StoP Me.!!!

galaksi

Mesleğiniz ne? ne iş yapıyorsunuz?

wtrk

Suanda network uzmani olarak calisiyorum 4 yildir.
oncesinde 3d design ve motion graphic isi yaptim 5 yil.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

walkman

wtrk usta, çizim ve yerleşim planını ekliyorum. Bobin değerlerini de yazarsanız kullanmak isteyen başkalarına faydalı olacaktır.Kolay gelsin

wtrk

ustam teşekkür ederim..
Siz mi çizdiniz eğer çizdiyseniz hangi programı kullandınız ?
Şuan da Atrium 'u indiriyorum kütüphanesinin zengin olduğunu düşünerek.
Bobinle ilgili bilgiye bakıp bilgi veririm, yardımlarınız için teşekkürler.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

walkman

wtrk usta, mesajınızı görünce çizip yardımcı olayım dedim. Sprint layout programı kullanıyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

wtrk

Alıntı yapılan: walkman - 24 Ocak 2015, 00:41:52
wtrk usta, mesajınızı görünce çizip yardımcı olayım dedim. Sprint layout programı kullanıyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Allah razı olsun ustam..
NoBodY CaN StoP Me.!!!

walkman

Alıntı yapılan: wtrk - 24 Ocak 2015, 00:45:07
Alıntı yapılan: walkman - 24 Ocak 2015, 00:41:52

Allah razı olsun ustam..

Amin usta cümlemizden.

galaksi

Benzer bir devre.
yaklaşık 40 Khz de çalışmaktadır.
L : 70 tur.  0.30 mm emaye telden 120mm çapında daire şeklinde olacak.
Potla frekansların karışımı sıfırlanır. ses istenilen tona getirilir. sese bağlı ferro - non ferro ayırımı yapar.

fearless_035

Galaksi Usta pcb dosyasi varsa paylasirmisinz eger yoksa czebilirm yinede saolun
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

galaksi

Alıntı yapılan: fearless_035 - 24 Ocak 2015, 01:55:40
Galaksi Usta pcb dosyasi varsa paylasirmisinz eger yoksa czebilirm yinede saolun
ustam buyrun ikisi bir arada :)

fearless_035

"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

wtrk

NoBodY CaN StoP Me.!!!

mc_307

Alıntı yapılan: galaksi - 24 Ocak 2015, 02:53:39
Alıntı yapılan: fearless_035 - 24 Ocak 2015, 01:55:40
ustam buyrun ikisi bir arada :)
@galaksi ustam bu sprint layoutta mesela pcbyi hazırladınız, bunu siyah beyaz baskı dökümanı alırken a4 sayfaya ben sığdırabildiğim kadar yazdırmak istiyorum. aynı pcb baskıyı nasıl kopyalarız ve bu şekilde hazırlarız.
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

galaksi

Print butonuna tıklayın, açılan menüde üstte Tile yazan butona basın
Açılan pencerede X ve Y değerlerini değiştirerek sayfaya olabildiğince çoğaltabilirsiniz.

serkan2727

başlık kaç  cm  kaç tur  agalar

serkan2727

mc_307

Alıntı yapılan: galaksi - 24 Ocak 2015, 22:53:50
Print butonuna tıklayın, açılan menüde üstte Tile yazan butona basın
Açılan pencerede X ve Y değerlerini değiştirerek sayfaya olabildiğince çoğaltabilirsiniz.
Sagol ustam şimdi işteyim gündüz denerim
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

wtrk

Alıntı yapılan: serkan2727 - 24 Ocak 2015, 23:02:21
başlık kaç  cm  kaç tur  agalar

Arama bobini olarak 50 sarımdan oluşan bir bobin hazırlanmalı. Sarım işleminin 13cm çaplı silindirik bir malzeme üzerine 0.30mm çaplı emaye kaplı bakır tel kullanılarak yapılması gerekiyor.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

eva123

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious