Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta Pulse 3s Nano

Başlatan Karadağ, 17 Ağustos 2014, 21:26:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

Sa karadag ustam madem 12 bit islemciye gectiniz o zaman metal metal ayrimi da ekleseniz diyorum. Bu size zor olmasa gerek, zira ben sonumden aldigim 32 ornekle cok rahat metalleri ayirt edebiliyorum. Suan kaynak makinasi kontrol karti tasarimi isim yuzunden pi ye bakamiyorum ama sen yapabilirsin
Linkback: Ynt: Delta Pulse 3s Nano
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Alıntı yapılan: Ankebut - 19 Ocak 2015, 12:50:44
Alıntı yapılan: Karadağ - 19 Ocak 2015, 12:34:34
Alıntı yapılan: grkn - 19 Ocak 2015, 11:09:00
Karadağ ustam sabırsızlıkla sizi bekliyoruz

Çok değil az zaman istiyorum sizden :)

Ustam acele etme insanoğlu doyumsuzdur...Sen bunu yaparsın biz Delta Pulse Kuantum isteriz. :D .gerçi sen onuda yaparsın ama olsun nasıl olsa kar marttan sonra kalkıyor. İnşallah o zaman daha uygun olur çevre şartları..
Saygılarımla..

Ben elimden geldiğince istenileni yapmaya çalışırım her zaman. Sizin de dediğiniz gibi biraz zaman gerekiyor sadece.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 19 Ocak 2015, 13:33:20
Sa karadag ustam madem 12 bit islemciye gectiniz o zaman metal metal ayrimi da ekleseniz diyorum. Bu size zor olmasa gerek, zira ben sonumden aldigim 32 ornekle cok rahat metalleri ayirt edebiliyorum. Suan kaynak makinasi kontrol karti tasarimi isim yuzunden pi ye bakamiyorum ama sen yapabilirsin

Pro-TR,

İlk hedef küçük altına yüksek hassasiyetti. Şimdilik iyi görünyor. Ayrım konusunda gelirim orada hellederiz ne dersin :)

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 19 Ocak 2015, 14:19:13

Pro-TR,

İlk hedef küçük altına yüksek hassasiyetti. Şimdilik iyi görünyor. Ayrım konusunda gelirim orada hellederiz ne dersin :)

usta benim stabilite tırmalayışının nedeni bu zaten. kullanıcı ile tasarımcı arasındaki fark bu. kullanıcı stabilite deyince başlığın önündeki objeye tepkiyi anlar bizse önümüzdeki adc değerlerinin stabilitesine bakıyoruz. küçük altına yüksek hassasiyet konusunda eğer kabalık olarak görmezsen nacizane 1-2 söz söylemem gerekiyor.
zama içerisinde biz burada ve dışarda PI dedektörcülerin (özellikle delta pulse vb) yaw dedektörüm çok güzel, güzelde altını görmüyor diyor, yada vaktiyle uykusuz ustanın zamanında bitirme tezinde belirttiği troidal altının (bilezik vb) pı sistemde manyetik alana zıt Emk yarattığından tepki verdirimediğini vs vs demişlerdi. sonuç olarak PI cilerin altına PI nin tepkisinin demire göre daha zayıf olduğunu iddia ederler. demezler ki bakıra tepki müthiş o da değerli elementler sınıfında veya değerli metaller sınıfında...
herneyse kardeşim bunların alakası yok, bu sadece oluşturulan sönüm eğrisine göre durum değişir. zira opamp girişteki 0.6v luk sinyali kendi besleme aralığına kadar büyütür, senin o altının 0.6v luk sinyalin dışında kalırsa ne olacak elbette ki görmeyecek, neyse çok gevezelik ettik bugün.
selametle....
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 19 Ocak 2015, 14:41:36
Alıntı yapılan: Karadağ - 19 Ocak 2015, 14:19:13

Pro-TR,

usta benim stabilite tırmalayışının nedeni bu zaten. kullanıcı ile tasarımcı arasındaki fark bu. kullanıcı stabilite deyince başlığın önündeki objeye tepkiyi anlar bizse önümüzdeki adc değerlerinin stabilitesine bakıyoruz. küçük altına yüksek hassasiyet konusunda eğer kabalık olarak görmezsen nacizane 1-2 söz söylemem gerekiyor.
zama içerisinde biz burada ve dışarda PI dedektörcülerin (özellikle delta pulse vb) yaw dedektörüm çok güzel, güzelde altını görmüyor diyor, yada vaktiyle uykusuz ustanın zamanında bitirme tezinde belirttiği troidal altının (bilezik vb) pı sistemde manyetik alana zıt Emk yarattığından tepki verdirimediğini vs vs demişlerdi. sonuç olarak PI cilerin altına PI nin tepkisinin demire göre daha zayıf olduğunu iddia ederler. demezler ki bakıra tepki müthiş o da değerli elementler sınıfında veya değerli metaller sınıfında...
herneyse kardeşim bunların alakası yok, bu sadece oluşturulan sönüm eğrisine göre durum değişir. zira opamp girişteki 0.6v luk sinyali kendi besleme aralığına kadar büyütür, senin o altının 0.6v luk sinyalin dışında kalırsa ne olacak elbette ki görmeyecek, neyse çok gevezelik ettik bugün.
selametle....

Bir zamanlar pulsede ayrım olmaz denirdi şimdi var, bir zamanlar 3d nin ne olduğu bilinmezdi şimdi var. Biz bir zamanlar her bildiğimizi kesin doğru sanıp konuşmasaymışız şimdiye böyle yazacak malzeme çıkmazdı bana:) Hatta bakıyorum da bazen yine bildiğimizi kesin var sayarak konuşabiliyoruz. Bunlarda gelecekte kendimizi tiye almak için malzeme olur:) Sanırım bu durum bizim genlerimizden geliyor :)

Bu dedektörde 12 bit adc si olan bir mcu kullandım. Ayrı bir adc kullanmadım. Bu işleri baya değiştiriyor. Bir basamak daha yukarı çıkmış olduk. Ben şu an için 1 gr altın ile deneme yapıyorum. Sinyalin doğru yerinden doğru şekilde örnek alındığında veriler iyi görünüyor. Toprakta çok fazla deneme yapmadım daha. Stablite konusunda monocoil bir dedektör için en iyi düzeylere geldik diye düşünüyorum. Bu dedektörde bu durum belki bir çentik ileri gidebilir. Ben bu dedektörde temelde nugget ve küçük metalleri de işin içine katarak bir adım ilerlemeyi hedefledim. Zira pulse dedektörde derin arama için bir eksiğimiz yok. DP3s işimizi gayet iyi görüyor. Ayrımda da detaya girebiliriz pek tabii. Çorba pişirmek kolay değil tuz lazım, yağ lazım :) Ben dp3 ün yazılımında revizyon ile bu projeyi yaparım diye düşünüyordum ama pek öyle olmadı. Baştan yapmak ve biraz da uğraşmak zorunda kaldım. Bakalım nasıl bişey olacak :)

tivos

Ben sabırsızlıkla bekleyenlerdenim. 8)

fearless_035

Bekliyorz usta basarilarr  ;)
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

çanaf

Merhabalar,
Çok değerli kardeşim karadağ,
Tek kelime ile 3s nano gerçekten olağanüstü olmuş.
Hayran oldum.
TEBRİKLER.

moonborn85

3s Nano Ne zaman çıkacak acaba sabirsizlikla bekliyoruz

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Bakalım beğenecekmisiniz. Başlık 22x29cm. 1gr altın 20cm. 5 kuruş 25cm. küçük para 15cm.

https://www.youtube.com/watch?v=_RJ7GcD1DsM&index=1&list=PLEcFehUMCvaVOZuRUwG7n8DFIgWrcBjNa

Saygılar

Ankebut

Ustam eline koluna sağlık , pulse olmadığını bilmesem inan vlf sanırdım. Seside çok güzel olmuş .
Saygılarımla

walkman

Karadağ ustam benim özellikle dikkat,m, çeken ayrım konusundaki iki ton başarınız tebrik ederim. Ayrıca hem kare hemde üçgen ses çıkışı vermesi nano için güzel bir eklenti olmuş. Emeğinize ellerinize sağlık.

Ankebut

Artık vlf cihazlar yakında tarihin tozlu sayfalarında yer alacaklar.....

onur600

Sözün bittiği nokta...
Saygılar.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

tivos

Mükemmel olmuş. Eeeeeee ne zaman yapmaya başlıyoruz.

Mustafa-

ustam eline sağlık fevkaladenin fevkinde vlf tadında bir DP3S serisi NANO cihazımız daha oldu....

mc_307

Ustam bu nano smd  mi olacak ? Bizim  için yapması zor olur gibi. Tüm dökümanlar paylaşilacak mı yoksa pic mi alcaz
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

kuzen_212000

eline sağlık ustam ,,ses baya gerçekci olmuş müzik enstürümanı gibi
Ölen Hayvan İmiş.Aşıklar ölmezmiş....

kaptan

usta eline emeyine saglık tasarım ses duyarlılık süper ama size buda yetmez saygılar
hayır da şer de ALLAH tandır

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Beğenmenize sevindim. Elimden geldiğince güzel bişeyler yapmaya çalışıyorum ama zaman kısıtlı olunca işler zorlaşıyor. Müsait olduğumda birde size toprak test videosunu göndereyim :)

Devre SMD. Ben 3s de nasıl bir yol izledi isem aynısını izleyeceğim. Dokümanlarını yayınlayacağım. Eğer dip versiyonunu çizen olursa isteyen onu kullanabilir.

Saygılar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious