Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

extremesss

poliksi

extremesss

Alıntı yapılan: poliksi - 17 Kasım 2016, 00:33:20
şim

senin videonun değerlendirmesini çekmeye çalıştım

Bu güzel yorumlama için teşekkür ediyorum. Bundan daha güzel anlatılamazdı.

Zaten burada 3 lahit iddia edildiği için bakmıştım. 3 adet boşluk ve 1 metal algılaması var. Görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler. Ağzına sağlık, Allah gönlüne göre versin.

poliksi

Ustam gradyometre ve manyo metre metal görmez bilgin olsun.

dedektörle metal çekimi yaptıysan o zaman başka görürsün

Başarılar kardeş.

extremesss

Alıntı yapılan: poliksi - 17 Kasım 2016, 08:46:49

Başarılar kardeş.

Poloski Usta, demir türevi algılama olduğunda pozitif ve negatif algılama yanyana oluyormuş. Hüseyin Usta bahsetmişti bundan.  Daha önce ben de,  bir arazi de gradiometrenin  demir algılamasını bizzat teyit ettim.  Yanlız senin yorumladığın çekimde ki pozitif algılamayı, dedektörün ne büyük başlığı ne de küçük başlığı göremedi. Hüseyin Usta da dahil herkesin yorum kısmında yanılma payı var çünkü bu iş aşırı arazi tecrübesi istiyor. Fakat haklı çıkmanı çok istiyorum. Dolu bir küpü kim istemez ki   :):):) 

Birşey çıksın çıkmasın sitedeki emeğin çok.

poliksi

şansın bol olsun ustam  çıkarsa en azında  bilgi verde bizde yanılma payımıza bakalım usta

impossibleman

arkadaşlar şu çekimleri çözemedim. yardımcı olabilirmisiniz. Karadağ ustam yoğunluğunuz yoksa size zahmet.

poliksi

görüntülerde hiç bir şey yok usta bilgin olsun

impossibleman

Alıntı yapılan: poliksi - 25 Kasım 2016, 00:04:08
görüntülerde hiç bir şey yok usta bilgin olsun
Teşekkürler üstadım. banada öyle geldi ama + ve - değerler karışık olunca şaşırdım.

cepni84

Başarılar kardeş.

Asıl soru şu gradyometre olsun manyomentre olsun bu cihazlar sadece yapı mı görür yoksa metal de görür mü ?

tivos

Cepni84 arkadaşım. Manyometre ve gradyometre yapı dışında sadece demir görür. Diğer metalleri görmez. Çok yakınlaştırıdığın da yada proba  değdirdiğinde sinyal verebilir...

cepni84

Alıntı yapılan: tivos - 25 Kasım 2016, 16:59:19
Cepni84 arkadaşım. Manyometre ve gradyometre yapı dışında sadece demir görür. Diğer metalleri görmez. Çok yakınlaştırıdığın da yada proba  değdirdiğinde sinyal verebilir...

sorma nedenim görmez diye arkadaşlar olunca ben mi yanlış biliyorum diye düşünmemden dolayı :P

Ankebut

gradyometre ve manyetomtre aslında yapı görür veya görmez demir görür veya metal görmez diye bir kalıp kurmak şaşırtıcı olabilir. Çok şey beklemek veya hiç bir şey beklenmez demekte olmaz.
Hangi madde olursa olsun manyetik alan şiddet miktarına göre algılama olur, Bu şekilde bilmek daha çok şey kazandırır bize..Ozaman bir liste yaparız neyde manyetik alan şiddeti yüksek neyde düşük veya yok ...bu listeye görede neyi görür neyi görmez anlaşılır. Mermer bir lahiti lahit olarak göremeyebilir ama o bölgeyi boşluk algısı şeklinde gösterir. Tuğlalı bir tünelide olduğu gibi aynı boyutlarıya gösterebilir.
Altın bir heykeli görmez ama demir,nikel,teneke çiviyide görebilir. Bu cihazları metal dedektörü gibi düşünmek büyük hata olur. Bununla ilgili bir liste yapılması çok uygun olur, yapılacak liste dünyada üretilen tüm manyetik sensörlü cihazları kapsayacaktır.

kara1453

Başarılar kardeş.
yanlışın var  metal  görür mıknatıslanma  var ise

kara1453

Alıntı yapılan: Ankebut - 26 Kasım 2016, 12:17:53
gradyometre ve manyetomtre aslında yapı görür veya görmez demir görür veya metal görmez diye bir kalıp kurmak şaşırtıcı olabilir. Çok şey beklemek veya hiç bir şey beklenmez demekte olmaz.
Hangi madde olursa olsun manyetik alan şiddet miktarına göre algılama olur, Bu şekilde bilmek daha çok şey kazandırır bize..Ozaman bir liste yaparız neyde manyetik alan şiddeti yüksek neyde düşük veya yok ...bu listeye görede neyi görür neyi görmez anlaşılır. Mermer bir lahiti lahit olarak göremeyebilir ama o bölgeyi boşluk algısı şeklinde gösterir. Tuğlalı bir tünelide olduğu gibi aynı boyutlarıya gösterebilir.
Altın bir heykeli görmez ama demir,nikel,teneke çiviyide görebilir. Bu cihazları metal dedektörü gibi düşünmek büyük hata olur. Bununla ilgili bir liste yapılması çok uygun olur, yapılacak liste dünyada üretilen tüm manyetik sensörlü cihazları kapsayacaktır.
usta lahiti  manyometre   hangi mantıkla  boşluk  olarak  gösterir  saygılar diyelim  manyometre  yaptık lahiti algılamasını  nasıl  test edebiliriz saygılar

Ankebut

Dostum lahiti boşluk gösterir derken tabir olarak öyle kullandım,cihazlar boşluk bulmaz , manyetik alan farkını biz öyle yorumlarız ,veya yazılımlar bu amaçlı yapılırlar,  mermer birlahit arkeolojik kalıntı olarak ileri seviye bir çalışmadır. Ama mermer manyetik özelliği göstermez. Zaten anlatmaya çalıştığım nokta bu manyetik sensörle yapılan cihazlarda boşluk bulur yapı bulur falan bir söylem olmaz. Manyetik alanın yüksekliğini veya düşüklüğü gösterir. Cihazı çalıştırdık toprak altında mermer bir lahit var en kötü 2 metreye 1 metre boyutlarında olsun. Toprak içinde hatırı sayılır bir hacim teşkil eder. Toprağın içindeki fondaki manyetik alan ve lahitin olduğu yerdeki manyetik alan farklı olacaktır. zaten biz o yüzden burada boşluk var diye bir yorum yapabiliyoruz ama boşluk zannetiğimiz bir yer mermer lahitte olabilir, boşlukta olabilir, kireçli bir kayada olabilir, belkide altın veya gümüş bir yığında olabilir. Ama buna karşılık tuğla mezar zannetiğimiz bir şeyde , demirli kayada olabilir,kırmızı toprakta çıkabilir.Bunları ayırmak tecrübe ve çok çalışmayla ilgilidir. cihazların nasıl çalıştığını bilmeyen ne gördüğünü bilmeyen biri kabahati cihaza atar.Bu da hata olur.

impossibleman

Arkadaşlar yeni bir çekim daha. yardımcı olacak ustalarımıza şimdiden teşekkür ederim. 3 farklı uzantıda aynı dosyayı attım. saygılarımla.

daywalker0123

ARKADAŞLAR ELİMDE DUOTECH HEM RESİZTİVİTE HEM GRADYOMETRE CİHAZ VARDIR.CİHAZLA 2 DEFA ARAZİYE ÇIKILMIŞTIR.CİHAZIN YANINDA KABLOLAR,8 ADET ÇELİK KAZIK ,TWİN PROBE YÖNTEMİNE AİT BÜTÜN ARAC GERECLER VERİLECEKTİR.TEK SIKINTI PC YOKTUR.İLGİLENEN ARKADAŞLAR ÖZELDEN MSJ ATABİLİR.CİHAZIN FİYATI 5000 TL ANCAK PAZARLIK PAYI VARDIR.CİHAZLA BERABER SURFER 8,SURFER 9,SURFER 10 SURFER 13 VE SURFER 13 PROGRAMLARI İLE VOXLER 3 VE VOXLER 4 PROGRAMLARI GÖNDERİLECEKTİR.

romAntik

şu çekimde ne görüyorsunuz... daha önce çubukla defalarca teyit edildi..nihayet gradiometre ilede çekim aldık..yorumlarınız..?

romAntik

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious