Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Alıntı yapılan: poliksi - 12 Ekim 2016, 22:10:16
arkadaslar mezar ama kup değil ama  genel yapı  olarak kup topragı kullanılmıs ara ara içinden çanak çömlek çıkıyor :)

Bir iki foto da atsaydın keşke:)
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

gettobir

Alıntı yapılan: Karadağ - 12 Ekim 2016, 22:14:47
Alıntı yapılan: gettobir - 12 Ekim 2016, 22:05:12
sizden ricam cihazın kablolarını taktık bilgisayarı açtık tek tek başlıkla çekim yapmak için neler yapmak lazım yazarmısınız bu arada eke şimdiye kadar yaptığım tüm çekimleri ekliyorum.

Dedektörde çekim için öncelikle dedektörün menüsünden alan bilgilerini girmeniz gerekli. Yol sayısı, örnek sayısı, çekim alanı en ve boy bilgileri girilmeli. Sonrasında dedektörü çalışma modlarından 3D moduna almalısınız. Sonra Tuneye basarak ana ekrana dönmelisiniz. Ana ekrana döndüğünüzde ekranda birkaç saniyeliğine Bağlandı yazısı çıkmalı. Buraya kadar tamamsa çekime dair ayarlar yapılmış demektir. Şimdi sıra çekimde. Eğer büyük başlık kullanılacaksa elcik, küçük başlık kullanılacaksa tutma kolu ara kablosu ile dedektöre bağlantı yapılmalı ve çekim alanının sol alt köşesinden başlanarak çekim yapılmalı. Bu sırada her bir örnekte ekranda X yazısı çıkacak. Her dönmeniz gerektiğinde de yaki yol deiştiğinde de Y çıkacak. Çekim bittiğinde de Son yazısı çıkacak. Bunlar da tamamsa çekim bitmiş ve hafızaya kayıt olmuş demektir. Şimdi görüntüuü alma kısmına geçelim. Bunun için öncelikle pc yi açıp programı açoypruz. Ardından bluetooth bağlantı testi yapılıyor. Ve en son soldan üstten 3. ikondan dedektördeki datalara ulaşılıyor. En son çekim en büyük rakamlı çekimdir. Buna çift tıklayıp pc ye datayı indiriyoruz ve açıyoruz.

sayın karadağ bunu yapmayı öğrendim. her seferinde aşağıdaki gibi görüntü alıyoruz.
aslında benim sorduğum kare başlık ile hiç cihaza kayıt yapmadan pc destekli çekimi aynı şekilde anlatırmısınız. ilginiz için teşekkür ediyorum.

poliksi

Karadağ

Alıntı yapılan: gettobir - 12 Ekim 2016, 23:59:18
Alıntı yapılan: Karadağ - 12 Ekim 2016, 22:14:47
Alıntı yapılan: gettobir - 12 Ekim 2016, 22:05:12
sizden ricam cihazın kablolarını taktık bilgisayarı açtık tek tek başlıkla çekim yapmak için neler yapmak lazım yazarmısınız bu arada eke şimdiye kadar yaptığım tüm çekimleri ekliyorum.

Dedektörde çekim için öncelikle dedektörün menüsünden alan bilgilerini girmeniz gerekli. Yol sayısı, örnek sayısı, çekim alanı en ve boy bilgileri girilmeli. Sonrasında dedektörü çalışma modlarından 3D moduna almalısınız. Sonra Tuneye basarak ana ekrana dönmelisiniz. Ana ekrana döndüğünüzde ekranda birkaç saniyeliğine Bağlandı yazısı çıkmalı. Buraya kadar tamamsa çekime dair ayarlar yapılmış demektir. Şimdi sıra çekimde. Eğer büyük başlık kullanılacaksa elcik, küçük başlık kullanılacaksa tutma kolu ara kablosu ile dedektöre bağlantı yapılmalı ve çekim alanının sol alt köşesinden başlanarak çekim yapılmalı. Bu sırada her bir örnekte ekranda X yazısı çıkacak. Her dönmeniz gerektiğinde de yaki yol deiştiğinde de Y çıkacak. Çekim bittiğinde de Son yazısı çıkacak. Bunlar da tamamsa çekim bitmiş ve hafızaya kayıt olmuş demektir. Şimdi görüntüuü alma kısmına geçelim. Bunun için öncelikle pc yi açıp programı açoypruz. Ardından bluetooth bağlantı testi yapılıyor. Ve en son soldan üstten 3. ikondan dedektördeki datalara ulaşılıyor. En son çekim en büyük rakamlı çekimdir. Buna çift tıklayıp pc ye datayı indiriyoruz ve açıyoruz.

sayın karadağ bunu yapmayı öğrendim. her seferinde aşağıdaki gibi görüntü alıyoruz.
aslında benim sorduğum kare başlık ile hiç cihaza kayıt yapmadan pc destekli çekimi aynı şekilde anlatırmısınız. ilginiz için teşekkür ediyorum.

Buradan yazarak uzun iş. Beni arayın anlatayım.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Karadağ

poliksi

Ankebut

Alıntı yapılan: poliksi - 14 Ekim 2016, 22:05:45
ne demek usta
Poliksi dostum doğada böyle küp toprağı  simetri oluşturmaz. muhtemelen insanlar tarafından belirli bir ölçüde yerleştirilmiş ve zamanla toza dönüşmüş küp kiremit veya tuğla parçaları falandır. Çünkü küp ve tuğla yapmak için kullanılan kırmızı toprakta bu kadar yoğun manyetik alan bulunmaz ancak ısıl işlemden sonra manyetik alan bu kadar artar diye düşünüyorum.

poliksi

kaya mezarı acılmamıs  cekiç çok güzel vermiş. :)

tivos

gettobir

delta pulsenin 1m başlığı ile çekim yapınca hep buna benzer görüntü alıyorum bi bakarmısınz bir yanlışlıkmı yapıyorum.

extremesss

Çekimler 2*2 arkadaşlar. Yorumlarınız nedir ?

extremesss

Bu da Te deki görüntü...

userNAME

ÜSTADLAR ÖNCELİKLE SELAMUN ALEYKÜM DEĞERLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER :)

gettobir

eyer çekim hatan yoksa burayı kesinlikle tekrar ve tekrar çek önce yüzün güneye baksın sonra kuzeye baksın öyle çek

poliksi

Karadağ

Alıntı yapılan: poliksi - 03 Kasım 2016, 07:53:49
feature=youtu.be

userNAME arkadaşım buda senin incenelenen datan

Başarılar

Video için teşekkür ederiz Poliksi. Eline sağlık.

poliksi

ne demek usta bilgi baylaştıkça güzel

userNAME

Alıntı yapılan: poliksi - 03 Kasım 2016, 07:53:49
feature=youtu.be

userNAME arkadaşım buda senin incenelenen datan

Başarılar

Ustam çok teşekkür ederim cidden hem benim için hemde diğer arkadaşlar için güzel bir anlatım olmuş emeğine sağlık eyvallah :)

poliksi

NE demek usta yardimci olduysam ne mutlu bana bol sans

cepni84

ustalardan yorum bekliyorum....

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious