Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

impossibleman

Selamün Aleyküm Ustalarım. Dp3s Plus + gradyometre ile yaptığım çekimleri tam yorumlayamadım. Derinlik, ebat ve yapılar hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var. Çekimler ektedir.  Birde anlamadığım birşey var çekim yaparken çekim dataları  genelde 2 rakam. boş olan yerleri hep sıfır metal olabilecek yerler ise sadece tek değer çıkıyor. Biryerdemi yanlış yapıyorum acaba. Saygılarımla.
Linkback: Dp3s plus Gradyometre çekimi

impossibleman

Mesela burada bir metal mi var. Yüzeysel

impossibleman

Burdada kral tacı gibi çıkmış :)

poliksi

çekimlerine baktım kardeş fazla hata var ve bir çekim yaparken çekim alanını geniş tut yapıyı fark edelim ve açıkcası yaptığın çekimleri düzgünde sıralasan iyi olur muş karma karış ve nasıl bir toprakta yaptın ?

impossibleman

Alıntı yapılan: poliksi - 04 Ağustos 2016, 19:37:27
çekimlerine baktım kardeş fazla hata var ve bir çekim yaparken çekim alanını geniş tut yapıyı fark edelim ve açıkcası yaptığın çekimleri düzgünde sıralasan iyi olur muş karma karış ve nasıl bir toprakta yaptın ?
Teşekkürler üstadım. bir yerde hata yapıyorum sanırım ama nerde :) onu bir çözersem

Ankebut

Poliksi dostum aksilik olmazsa bende 1 ay içinde görüntü atmaya başlayabilirim. :D :D :D
Artık yarışırız beraber.Bir arkadaşım yurtdışına çıkmayı ve kalmayı planlıyor. Cihazlarını da bana hediye edecekmiş. :D :D :D . CONRAD MANYETOMETRESİ- MİNELAB EXPLORER ve STİNGER PULSE. Bakalım bizde kısmetimizi yakalayalım. Full takımla bende işbaşı yapabilirim. :D :D :D

poliksi

Bol sans nasipli olan kazansin ;)

Ankebut

Sağol dostum milleti görünce kıskandım ne yapayım. ;D

cepni84

Alıntı yapılan: Ankebut - 06 Ağustos 2016, 13:59:48
Sağol dostum milleti görünce kıskandım ne yapayım. ;D

olan var olmayan var her yerde konuşmayın boyle :'( :'( :'(

Ankebut

Cepni 84 dostum ortağımda dp 3s3d manyetometre vardı satınca kaldım ortada ...her ne kadar gönlüm teknoloji ekibi ürünlerinde olsada ; tedarik edene kadar bu cihazlarla oyalancaz artık.. sağolsun dostum verdiği sözü tutar inşallah ...en azından sitedeki şuanki durgunluk biraz açılır diye düşünüyorum.
Darısı da senin başına inşallah... :D :D :D

cepni84

inşallah , cihaz olmayınca  gözler data bekler oldu sitede :D

Ankebut

Alıntı yapılan: cepni84 - 06 Ağustos 2016, 22:25:48
inşallah , cihaz olmayınca  gözler data bekler oldu sitede :D
Benimde senden bir farkım yok dostum ...

extremesss

Siteye ilk otomatik çekim eklemem, zemin düzgün olmadığı için 20 cm yukarıdan tuttum ama sıfırlamayı dalgınlıkla zemine teğet yaptım galiba ama yine de değerli yorumlarınızı bekliyorum. Ölçüm alanı 2*2m.

extremesss

Bu da başka bir yer, ölçek 2*2.

extremesss

impossibleman

ustalarım yeni çekimlerim. daha geniş olarak çekim aldım. 3*3 gibi. yardımcı olabilirmisiniz.

poliksi

arkadaşlar datalarınıza akşam bakabilirim  bilginiz olsun

poliksi

Alıntı yapılan: extremesss - 07 Ağustos 2016, 21:27:37
Siteye ilk otomatik çekim eklemem, zemin düzgün olmadığı için 20 cm yukarıdan tuttum ama sıfırlamayı dalgınlıkla zemine teğet yaptım galiba ama yine de değerli yorumlarınızı bekliyorum. Ölçüm alanı 2*2m.

çektiğin yer eşilmiş toprak yada mineralli toprak ama bir yapı oldugunu sanmıyorum

extremesss

Alıntı yapılan: poliksi - 08 Ağustos 2016, 19:37:58
Alıntı yapılan: extremesss - 07 Ağustos 2016, 21:27:37

çektiğin yer eşilmiş toprak yada mineralli toprak ama bir yapı oldugunu sanmıyorum

Bu da manuel çekimi bu daha düzgün sanırım.

Bu da m

poliksi

Alıntı yapılan: impossibleman - 08 Ağustos 2016, 02:27:18
ustalarım yeni çekimlerim. daha geniş olarak çekim aldım. 3*3 gibi. yardımcı olabilirmisiniz.

eger teorime gore 3 ile 5 metre arasında kup yada cisim var. acarsan bilgim olsun teoride derinlik olçmeye çalışıyorumda

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious