Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

poliksi

işte o derinlikte mezar yok ustam 2.30 m kadar bir şey çıkmadı  işaretlenen yerde çıktı mezar cıktı
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

Karadağ

Alıntı yapılan: poliksi - 10 Temmuz 2016, 12:42:18
işte o derinlikte mezar yok ustam 2.30 m kadar bir şey çıkmadı  işaretlenen yerde çıktı mezar cıktı

Eğer sen burayı açtın ve mezar dediğin gibi çıktı ise kesinlikle çekimi ters yapmışsın :) Çünkü burada enine değil boyuna mezar var.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

poliksi

ustam çekim kesinlikle doğru peki daha derinde olma olasılığı var mı :)

Karadağ

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

poliksi

Alıntı yapılan: Karadağ - 10 Temmuz 2016, 13:19:47
olabilir

ustam bir arkadas o mezarlığın tüm mazemelerin olduğu altda bir oda var dediler muhtemelen orası 8-10 derinlik gibi  ne  kadar doğru bilemedim

Ankebut

işaretlediğin yerde mezar olduğunu nasıl anladın da kazdın 2,30 çok merak ettim dostum.. O0

Ankebut

ayrıca burası komple mezarlık olup hepsi lahit tarzı mezarlarmı?

Ankebut

Poliksi dostum bunlar nedir peki?

poliksi

sorumda o zaten  60 cm cıkan mezarı gormedi  mezarın bir kısmını actık  açınca çıktı  en-boy 2x2 derinlik  230 cm  o gösterdiğine ulaşamadım  3 cekim yaptım aynı emareleriveriyor zaten

poliksi

poliksi

mezar taslık olan yerde lahite hiç benzemiyor anekbut usta :)

Ankebut

dostum gradyometre veya manyetometre manyetik yoğunluğunu gösteriyor ya da şiddetini diyelim. Şimdi karadağ ustanın cihazhlarında  ve diğer cihazların büyük bir miktarında kullanılan sistem şudur; manyetik yoğunluk en yüksek olan durum kırmızı rengin en yüksek olduğu durum (pozitif değerler), manyetik alan yoğunluğunun en az olduğu durumda mavinin en koyu olduğu (negatif değerler) durumdur. yani aslında bu cihazlar şu budur bu budur diye söylemiyor, biz sadece yoğunluk ve düşüklük durumuna göre yorum yapıyoruz. boş bir lahit çevresine göre daha az manyetik yoğunluğa sahip olduğu için çevresi yeşil veya kırmızı lahitte mavi görülebilir, ama lahit derinlik azdır veya içi toprak dolmuştur bu seferde aynı ortamda yeşil görülebilir. bir mezar duvarı veya çatısında tuğla veya kiremit kullanılmamışsa asla kırmızı olarak görülmeyecektir. çatısı veya tabanın da demir türevi bulanan bir boşluk perdelenecektir ve asla boşluk şeklinde anomali görülmeyecektir. içi dolu bir mezarda yani toprak veya taşla dolu olsun belli olması yok denecek kadar az bir görüntü verecektir bizlere. sadece çok yoğun olan demir türevleri ( demir çelik, nikel, manyetit taşları, yanık toprak, kiremit, tuğla, vb) mesafeye bağlı olarak ve büyüklüğe bağlı olarak en derinden görünebilirler. (bu arada ismimin değişik bir versiyonu daha çıktı anekbut..bu da iyi fena değil.)

Karadağ

mezar yapısı ollamayn bir mezarsa görmez ki  zaten. Alet yapı tesbiti yapıyor. Yapı yoksa algılama da olmaz.

poliksi

Karadağ ustam ben senin dediğine katılıyorum iste sıkıntı yapi çok derinde bence

poliksi

ankebut  dostum arada oluyor ısım karısıklıgı  1 numaradaki taşları görüyormusunuz oranın mezar yapısı ıle alakası yok  daha öncedende söyledim altda oda var dedi muhtemelen giriş bura diye düşünüyorum  karadag ustamında dediği gibi olamayan şeyi vermez cihaz bence

Karadağ

Hadi bakalım inşallah oda çıkar.

okantex

"çatısı veya tabanın da demir türevi bulanan bir boşluk perdelenecektir ve asla boşluk şeklinde anomali görülmeyecektir."  Ankebut ustadan alıntı.

ustam , tabanı veya tavanı boydan boya  demir turevi( kiremit vs.. ise  mi,   
tas duvar .taban.tavan dan olusan bir bosluk ,yani oda icinde demir turevi obje olsa nasıl goruntu olacak..
poliksi  nin  cekimindeki kırmızılıklar yada yesillikler , isaretlenen yerler  bosluk icindeki  demir turevi obje goruntusu mu oluyor.

simdi soyle birsey sormak  istiyorum.. programda  manyetik yogunluk goruyoruz diyorsunuz ya .. karsılastırmayı    cekimi yapılan verileri  kendi icinde karsılastırarak mı goruntuyu olusuturuyor sistem.

eger oyle ise  , poliksi nin cekim yaptıgı alan ,%100 odanın icinde kalıyor.. bu durumda   niye yesil  icinde   kırmızı degilde   . ,  mavi icinde yesil gosteriyor

simdi  poliksi hocam , 2x2  degild2  10 x10 gibi bir olcum mu yapacak.. ki asagıda oda soz konusu ise 8-10 mt de 2x2 oda olmaz herhalde...daha genis cekim yapılırsa belki hali hazırda istenildiginde girelebilecegi tunel agıda goruntuye alınabilir..
poliksi ustam nasıl oldu da bu genis cekimi hala yapmadı.. nasıl dayanabiliyor merak ediyorum.. ben bile meraklandım dogrusu

poliksi

Kardeşim  2 metrelik cukur. Var onu nasıl cekeyim  öyle ha dedim mi olmuyor   baraj çalışması var açılmazsa su altında kalacak :) buda ayrı mesele  ben eminim ama derinlik sıkıntısı var o olsa sıkıntı bitecek  bence

Ankebut

ARKADAŞLAR HATA VARSA SÖYLEYİNİZ.

Ankebut

Sevgili okantex görüntü aldığımız hedeflerin boyu doğru orantılı bir şekilde derine indikçe küçülürler. Bu orantı kabaca şöyledir. Bu sistemde perspektifsel küçülme metodu vardır. Hedefin büyüklüğünü bilmek ve ölçülen alanın en veya boyunu bilmek gerekir. basit bir örnek vereyim yer altında bir oda var boyutları
2x2 olsun  derinlik 2 metre ise ekranda hedef sana 31 cmx31 cm olarak görünür.
2x2 olsun derinlik 3 metre ise ekranda hedef sana 20,5 cm x20,5 cm olarak görünür.

2x2 olsun derinlik 5 metre ise ekranda hedef sana 12,4 cm x12,4 cm olarak görünür.

Bu verilerde tabiiki bu kadar santim görülmez bunu da çektiğin görüntü ile orantı kuracaksın. Mesela gradyometre ile 4x4 metre görüntü aldın ise; bilgisayar ekranındaki her santim aslında 50 cm tekabül eder. Biraz karışık oldu ama kısaca kullanıcı 2x2 metrelik bir odayı 5 metreden algılamışsa ; almış olduğu bu görüntü bilgisayar ekranında 4 milimetre x 4 milimetre olarak görür.
Not: son yaptığım çalışmalar bu yöndeydi ayrıntı isteyen olursa anlatırım. veya farklı olarak verileri olan varsa geliştirme adına fikir alışverişleri yapabiliriz.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious