Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 16 Eylül 2015, 15:42:24
ustalarım iki tane çekim ekledim...
değerli yorumlarınızı bekliyorum...

çekim yapılan yerde kuyu ve kapak taşının bulunduğunu ve gizli geçit bağlantısı olduğunundan bahsediliyor...

saygılarımla...
Ustam sonunda araziye de çıkmış.Hemide çekim yapmış.
Bol şanslar ;)
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Mustafa-

Onur ustam çekimi bir arkadaş yaptı... ;)

Karadağ ustam zemin sulak ve otlar çok imiş...
operatör acemiliğinden kaynaklı hatalı ölçüm alınmışda olabilir...

tivos

Ustalar sezonu açtık. Yaklaşık 10 çekimim var fakat şimdilik birini yüklüyorum. Diğerleri için çalışamadım. Bunu yükleme sebebim süzgeç kullanımı ile ilgili . Süzgeçler doğru ayarlandığında gerçek hedefi nasıl bulabileceğimizi çok net gösteren bir çekim. Yorumlarınızı da bekliyorum. rar dosyasıda ek'de. Kolay gelsin...

Mustafa-

eline sağlık ustam...
çok güzel çekimler...filtre ve renk ayarlarının resminide eklermisin ustam...

tivos

bay17

tivos ustam ; eklemiş olduğunuz cekim örneğini eğer özel değilse , nedir  ne değildir ? açıklama imkanınız var mı ?  uc asağı beş yukarı bende kurcaladım orneğinizi .
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

bay17

tivos ustam ; yuzey suzgecini -0,1 den 0 a aldığımda ilk goruntu (resim adında yazan) ve 0 dan + 0,6 ya yükselttiğimde elde edilen görüntü  ikinci resim .
İşin inceliklerini  yazarsanız çok iyi olur  :D
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

bay17

bunlarda benim 2 yıl önce oluşturduğum test sahasından  elle yaptığım ilk çekim . data dosyası ekte . baslangıç yerinin az ilerisine 15cm uzunluğunda demir parçası koydum toprak üstüne  , orantılama  daha belli olsun diye yani sağ alt köşede ki sinyal demir parçası .

yaptığım çekimde bana süpriz olan bir görüntü çıktı  :D  ham görüntülerden sonra ki resimlerde paintle çizip anlatmaya çalışacağım . 3 metreye yakın eni olan ve 2,5 metre derinliği olan çukur açtık bir tàrafına cep yontemiyle  19kg luk yağ tenekesi içi boş olarak koyduk . irili ufaklı parcaları rampa şeklinde  derinden sığa doğru bir kaç parça yerleştirdik . Koyduğumuz tenekenin  doğrultusunda 1,5 metre uzunluğunda 50cm yüksekliğinde  sunta ve kontraplaktan üstün körü destekli  üstü kapalı bir mezar oluşturmaya çalıştık . bu mezarın tam ortasına plastik bir kasa dik olarak üstündeki kontraplaağı desteklemesi için tarafımdan koyuldu . Bu kasa grafikte tam ortadaki yükseltidir gayet net .

İşin garip tarafı bizim koyduğumuz tenekede net bir şekilde belli ama hemen yanındaki ( belki 40_50 cm kadar)  daha büyük ve uzun olan hatta bir kısmı çekimin dışında kalmış olan dikdörtgen şekil  ^-^  tenekeyi biraz daha yan tarafa koyalım deseymişiz ne olduğunu anlayacakmıştık . Dün yaptım bu çekimi ve o şeklin ne olduğunu anlamak için bi kepçe ayarlıcaz  hayırlısı bakalım , gökte ararken yerde mi bulcaz bilemiyorum .

tivos

Bay17 usta burası yakında açılacak. Özel mülk içerisinde. Açıldığında açık resmini de eklemeyi düşünüyorum. Daha önceki tecrübelerime bakarak buranın roma dönemine ait tuğla mezar olduğunu tahmin ediyorum. Kısmet olursa Bayramdan önce açılır ve resimlerini eklerim . Kolay gelsin...

sahbaylar

Alıntı yapılan: tivos - 21 Eylül 2015, 12:00:38
Bay17 usta burası yakında açılacak. Özel mülk içerisinde. Açıldığında açık resmini de eklemeyi düşünüyorum. Daha önceki tecrübelerime bakarak buranın roma dönemine ait tuğla mezar olduğunu tahmin ediyorum. Kısmet olursa Bayramdan önce açılır ve resimlerini eklerim . Kolay gelsin...
Ellerinize sağlık tivos ustam. Çekimler çok hoş
Olduğu kadar , Olmadığı da kader.( mevlana)

bay17

burda ki resimde çizmeye çalıştım

bay17

Anladım tivos ustam ;)  , Hayırlı uğurlu olur inşallah .

tivos

Teşekkürler sahbaylar ustam. Allah razı olsun

tivos

İnşallah Bay17 usta umarım güzel olur.

sahbaylar

Karadağ ustam 3d çekimlerin görüntüsünü daha kolay bir şekilde netleştirecek bir program yapmanız cihazınıza bir artı puan katacaktır diye düşünüyorum. Mesela alttaki gibi bir resmi hem görecek hemde netlestirecek bir program.netligini resmin altindaki buna benzer paralel butonlarla sağlarsak daha çok verim alınır diye düşünüyorum

onur600

Alıntı yapılan: sahbaylar - 21 Eylül 2015, 12:10:12
Karadağ ustam 3d çekimlerin görüntüsünü daha kolay bir şekilde netleştirecek bir program yapmanız cihazınıza bir artı puan katacaktır diye düşünüyorum. Mesela alttaki gibi bir resmi hem görecek hemde netlestirecek bir program.netligini resmin altindaki buna benzer paralel butonlarla sağlarsak daha çok verim alınır diye düşünüyorum
Görüntü netliğini hızlı ve pratik yapmak için,data sayfasından hiç çıkmadan;filtreleme sayfasını biraz küçültüp bar haline getirirsek hem her harekette görüntüdeki değişim görülür hemde bi ileri iki geri yapmadan kullanıcı kurtulur.
Bilmem anlatabildim mi?
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

sahbaylar

Alıntı yapılan: onur600 - 21 Eylül 2015, 12:34:38
Alıntı yapılan: sahbaylar - 21 Eylül 2015, 12:10:12
Görüntü netliğini hızlı ve pratik yapmak için,data sayfasından hiç çıkmadan;filtreleme sayfasını biraz küçültüp bar haline getirirsek hem her harekette görüntüdeki değişim görülür hemde bi ileri iki geri yapmadan kullanıcı kurtulur.
Bilmem anlatabildim mi?
Evet aynen öyle. Eş zamanlı olarak takip etme olanagı sunar . hem pratik hem kısa süreli.

bay17

ya da  görüntüleme yazılımını  dışarıdan kontrol edebileceğimiz kontrol ünitesi olsa pc bağlantılı , şöyle şık bişey  ;D   çok turlu potlarla falan hassas ayarlar yapabilecemiz bişey , evirip çevire bileceğimiz .  arazide ne kadar kullanışlı olur bilmiyorum ama masa başında birden fazla tıklama uygulama tuşlamaya göre daha kıvrak olur . Gerçi  insan oğlu işte ,  hep daha iyisi ama hep  8) 

tivos

Pot işi gerçekten güzel olabilir. Ama denemek lazım. Usta bunu değerlendirir sanırım.

pro-TR

arkadaşlar ben menuye artırma ve azaltma ekletirken bunları kasteddim ama karadağ beni anlamadı, o menude artış ve eksilişin değerini yazması lazımdı ama olmadı
bu hali pek kullanışlı değil,sonuçta ben anlatamadım siz anlatmaya çalışın karadağ ustaya
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious