Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fearless_035

Daha dernlerı de var onlarda aynı net ustam
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

Yığma tüneli ve oda net ..

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

Bu goruntu Altı   oda kırmızı olan yer tavanı

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

Derinlik 10 metre civarı net görüntü emeğine sağlık hüseyin ustam

"T€kNoLojī €kīBī"

okantex

fearless ustam ,
goruntuler guzel , yanları almasıda eyvallah..anlasılır..
sordugum goruntude ortada yumurta gibi kırmızılık vardı.. acılmıs oda da icerde metal muhtemelen yok dimi
son gonderdigin tunelli yıgma da da ortada aynı yumurta seklinde kırmızılık var..

kırmız renk  metal gostergesi degil mi? odalar kiremitten tavan orgusune mi sahip demek istiyorsunuz,kırmızı tavan derken..

fearless_035

Metal görüntüsü çok farklı bu chazda  kızrmızılık oda tavanı tuğlaya yakın mineralli tas o yüzden kırmızı ve oval olmasının sebebi oda yuvarlak elips şeklinde ve tavanda düz deyıl yuvarlak geldiği için ole veriyor Chaz. Bak ters çevrilmiş görüntüye en altı yani tavan olan yeri oval görünüyor kırmızı  sonra boşluk var yeşil azda olsa buda az bı mıktar kum var ıcınde o yuzden az bı bosluk var kumla tavan arasında oda yesıl ıste sonra yine duvarlar eş işçiliği var dizilmiş doğaya aykırı bunu da yakalamak gerekıyo

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

Bide metal olması imkânsız burada zaten çünkü yol yapım vb sırasında devlet tarafından açılmış yerler biz sade chazın verimini ve denemelerini yapmak için kullandık burayı kesınlıkle kacak kazıya karşıyım

"T€kNoLojī €kīBī"

TEKİM MURAT

Ustalar bilgi paylaşmak isterim faarlesin bugün yüklediği görüntü yığma tepe ben kendim çektim bu görüntü tepenin başlangıcı tünel var tünelin hemen girişinde mezar görüntüsü 4,5metre civarında tahmini derinlik arazi görüntüsü tam çekemedim o yüzden yüklemedik üstteki görüntü kayaya oyma mezarlar çekimlerde şunu fark ettim açık mezarlar koyu renkte ve sıkı çıkıyor açık mezarlar dağınık renkte her kırmızı renk metal demek deyip burada bize gereken işçilik yer altındaki yapılan işçilik cihaz bize onu anlatıyorsa orada bir şey aramak lazım her boşluk mezar oda deyil cihaz onuda anlatıyor yterki dilinden anlayın

Ustalar cihazın değerini bilmek lazım böyle bir cihaz yok hatta böyle bir cihaz yapacak adam yok birtane var oda Hüseyin usta ustanın değerini bilmek lazım ustam saygılar büyüksün eline su dökecek usta tanımam inanın bunu ben canı gönülden söylüyorum

okantex

peki bu oda yada boslukta metal olsa idi goruntu nasıl olacaktı..

fearless_035

Bu konunun başlarında kepçe ile kazılıp gömülen video yu izleyin 6 parca metal vardı hatta  yolu tube da mevcut gladyometre ile cekım

"T€kNoLojī €kīBī"

Ankebut

Alıntı yapılan: fearless_035 - 16 Eylül 2015, 19:40:56
Bide metal olması imkânsız burada zaten çünkü yol yapım vb sırasında devlet tarafından açılmış yerler biz sade chazın verimini ve denemelerini yapmak için kullandık burayı kesınlıkle kacak kazıya karşıyım

Sevgili fearless_035 tutumun dolayısıyla seni tebrik ederim. Hatırlatma amacıyla yazıyorum,Gradiometre de veya manyetometre de görülen kırmızılıklar, manyetik değişiklik içerdiği için kırmızı görünüyor. Manyetik içeren metaller olabileceği gibi, yüksek ısıl işlem görmüş tuğla,kiremit bu tarz duvarlar, tavanlar,tabanlıklar veya kırmızı toprak dediğimiz yerlerde yangın sonucu meydana gelen yüksek ısı sonucunda da oluşan bozulmalar veya manyetik özelliği taşıyan kayalarda manyetometre tarzı cihazlar bu tarz veriler almaktadırlar.Saygı ve sevgilerimle

Ankebut

Alıntı yapılan: okantex - 16 Eylül 2015, 21:03:33
peki bu oda yada boslukta metal olsa idi goruntu nasıl olacaktı..
Sevgili  okanteX hangi veri daha güçlüyse diğerini bastırır. Mesela üst üste iki tane boş oda düşün üstteki küçük alttaki büyük olsun. Sen üsttekini alttakinin içinde görürsün. Ama iki oda üst üste olduğunu farkedemeyebilirsin. Metaller veya manyetik özelliği olan cisimler içinde geçerlidir. Hangisi güçlü manyetik özellik gösteriyorsa alttakini veya üstündekini bastırır.Saygılarımla

fearless_035

"T€kNoLojī €kīBī"

okantex

;)  gulmeyince sistem yazmaya izin vermedi ya...aynı anda 2 kisi yazamıyor mu..bekletiyor..
abiler,  soyle diyeyim..
fearless ustam  , bahsettigin diamagntic iceri olan malzemeler  ..guzel.. fakat onların hepsi  direkt topraga gomulu

bosluk icinde diamagnetik metal olsa  ,bakır gumus ,altın.. her ne ise...  goruntu nasıl olacak...yine sarı sekiller mi cıkacak..yoksa bosluk onu perdeliyecek mi....
diyeceksinki  yamactaki oda da teneke koydum kırmızı olarak belirdi.. demirin dunyanın manyetigine etkisi tartısılmaz... ama diamagnetikler o kadar fazla belirgin etki yapmasa gerek..
bu durumda bosluk icinde degerli metallerin gorunumu nasıl olacak...diyorum  ama  birde ,piyadaki gradiometreler olsun manyetometreler olsun Hüseyin ustamın sensoru gibi diamagnetiklere hassas degil..
kimin kimi golgeleyecegiini bu durumda kestiremiyorum. onun icinde sizin testlerinizin degeri tartısılmaz.. tesekkurler..

TEKİM MURAT

Ustalar metal görüntüsü derinlik ve metalin büyüklüğüne göre değişiyor metali görüyor  görmesi için tecrübe gerekir buda çok test çalışma gerektirir cihazın ekranını okumak lazım

Ankebut

Alıntı yapılan: okantex - 16 Eylül 2015, 21:50:17
;)  gulmeyince sistem yazmaya izin vermedi ya...aynı anda 2 kisi yazamıyor mu..bekletiyor..
abiler,  soyle diyeyim..
fearless ustam  , bahsettigin diamagntic iceri olan malzemeler  ..guzel.. fakat onların hepsi  direkt topraga gomulu

bosluk icinde diamagnetik metal olsa  ,bakır gumus ,altın.. her ne ise...  goruntu nasıl olacak...yine sarı sekiller mi cıkacak..yoksa bosluk onu perdeliyecek mi....
diyeceksinki  yamactaki oda da teneke koydum kırmızı olarak belirdi.. demirin dunyanın manyetigine etkisi tartısılmaz... ama diamagnetikler o kadar fazla belirgin etki yapmasa gerek..
bu durumda bosluk icinde degerli metallerin gorunumu nasıl olacak...diyorum  ama  birde ,piyadaki gradiometreler olsun manyetometreler olsun Hüseyin ustamın sensoru gibi diamagnetiklere hassas degil..
kimin kimi golgeleyecegiini bu durumda kestiremiyorum. onun icinde sizin testlerinizin degeri tartısılmaz.. tesekkurler..
Sevgili okantex boşluk perdelemesi diye bir şey olamaz. Cihazlarda boşluk görünmesinin sebebi ; boşluk olan bölgenin üzerinde; kontrol yapılan dolgu bölgeye göre manyetik alanında azalma meydana gelmesinden kaynaklanmaktadır. Bu cihazın sensörünün manyetik alanlara karşı çok hassas olmasından kaynaklanmaktadır. Yani bir odanın içine manyetik özelliği olan bir cisim koyduğunda cihaz tabiiki bu metali gösterecektir. Ancak tavanında veya tabanında yüksek manyetik olan bir cisim bulunursa bu da perdeleme yapacaktır doğal olarak. Boşluk manyetik alanı perdelemez örneğin bir odanın tabanına gömeceğin bir demiri cihaz ekranda gösterecektir. Değerli metal soruyorsan bu cihazlarda değerli değersiz den ziyade yaydığı manyetik alan ile bir sınıflandırma yapılmaktadır. Eğer tabanda veya tavanda aradığın metalden daha yüksek bir manyetik alan varsa metalin görülmeyecektir. Zaten bu tarz cihazlar değerli metal aramak için değil , boşluk,tünel yapılar gibi arkeolojik eserleri  aramak için kullanılırlar.Bunları ararken diğer cisimlerde denk gelirse kontrol edilebilirler. Ama ağırlık yer altındaki yapılardır. Saygılarımla.

Karadağ

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 16 Eylül 2015, 15:42:24
ustalarım iki tane çekim ekledim...
değerli yorumlarınızı bekliyorum...

çekim yapılan yerde kuyu ve kapak taşının bulunduğunu ve gizli geçit bağlantısı olduğunundan bahsediliyor...

saygılarımla...

İki çekime de baktım. Biraz bölge ile ve çekimin yapılma şekli ile ilgili detaya ihtiyacım var. Datalarda iki çekimde de orta kısımda bir çökme gibi bişey algılanıyor ama net olarak bişey söylemek için detay lazım.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious