Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Pulse mi VLF mi?

Başlatan walkman, 29 Nisan 2014, 23:52:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

walkman

Arkadaşlar merhaba;

Karadağ ustamızın teknolojiekibine kazandırdığı DP3S şahsım adına ve sitedeki birçok arkadaşımıza göre kendi alanında rüştünü ispatlamıştır. Ayrım konusunda ve diğer özelliklerindeki gerek donanımsal gerekse yazılımsal iyileştirmeler  DP3S'i sınıfında en üst sıralara çıkarmış ve sitemizden bazı arkadaşlarında dediği gibi o olmadan araziye çıkmam dedirtecek kadar olmazsa olmaz hale getirmiştir.

Ustamıza şahsım adına bir kez daha  teşekkür etmek istiyorum.

Şimdi bu konu başlığını açmamdaki amacım Karadağ ustamızın biraz daha az uyumasını sağlamak  :D hem de  VLF Mİ PULSE mi konusunda ustamızı bu konuya eğilmesini sağlamaktır.

Şimdi ortaya çıkarılması istediğimiz makina ustamızın tabiri ile CİĞERLİ bir VLF mi olsun yoksa YÜREKLİ bir Pulse mi?

Arkadaşlar sizler ne dersiniz Pulse ile yola devam mı etmeli yoksa süper ayrımlı dijital bir VLF ile yeni bir çığır mı açmalı?

Eller klavyede gözler ustamızın bize sunacağı alternatiflerde olsun.
Tüm arkadaşların katılımlarını bekliyorum. Saygılar

Linkback: Pulse mi VLF mi?

karahasan35

Sayın valkman kişisel görüşüm ve kanaatim  pulse ye devam hele 3s 3d gibi özellikleri olan pulseye can kurban keza benim gözümde vlf ne olursa olsun çıkmaz sokaktır.Ama pulse farklıdır özellikle sayın karadağ ın yaptığı pulsenin önü herzaman açıktır.Bir pulse vlf vazifesi görebilir ama bir vlf asla pulsenin görevini yapmaz tabi bu ikisi farklı katogoriler vlf cimiyiz pulse cimiyiz ben vlf ile araziye çıkamam tabi bunlar benim düşüncem ama sayın karadağ ın yaptığı her makineye gücüm yettiğince sahip olabilmeyi isterim.
Geldiğin yeri unutursan,gideceğin yolda kaybolursun.

yusufii

avantajları ve dezavantajlarını karşılaştırmak lazım
konu için teşekürler benimde aklımdaki soru pulse mi vlf mi
BİLDİĞİM TEK ŞEY HİÇ BİRŞEY BİLMEDİĞİM

ServetsizServet

Alıntı yapılan: yusufii - 30 Nisan 2014, 00:21:49
avantajları ve dezavantajlarını karşılaştırmak lazım
konu için teşekürler benimde aklımdaki soru pulse mi vlf mi
Günaydın merhaba ;
Bence kötü vlf de adama kök söktürüyor ;) birde v.l.f. bobin yapmak zorr :D çalışma prensipleri karşılaştırılabilir ,
her iki sistemde olmalı :D
Okumak tutkuların en soylusudur,

onur600

s.a.
Walkman ustam,güzel bir konuya değinmişsiniz...
Bence PI sistem ve vlf sistem amaçları farklı cihazlar.Bu nedenle,3s de küçük objelere duyarlılık artmış vlf ile yarış olmuşsada bize bir vlf cihaz her zaman lazım olacaktır.

Arazide dolaşırken hangi mesafede neyle karşılaşılacağı belli olmadığından arazi taraması yapılırken her iki sistemde mutlaka yanımızda bulunmalı.Arazi tecrübesi olanlar bunları bilirler ;)

Birde şu varki  ürün yelpazemizin geniş olması her zaman iyidir.
Örneğin sitemizde vlf cihaz yapan bir çok arkadaşın PI sistemler üzerine hiç bir iletisi yok.Onların ilgi alanında olmadığı için sanırım.

Bu nedenle vlf sistemde, tecrübeli arkadaşların tecrübesi ve Hüseyin ustanın yaratıcılığının birleştirilmesi mutlaka üst düzey bir cihaz ortaya çıkaracaktır.

Şirketleşme,markalaşma adına çok uygun olur.Manyometreden pinpointer'e dek...
Saygılar.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Karadağ

Arkadaşlar bu konu iyi oldu.

Benim için faydalı olacak cevabın sorusunu direkt sorayım. GPX serisi gibi bir pulse mi yoksa sağlam bir vlf mi? Bu ikisini de yapmak benim için aşağı yukarı yakın şeyler. Gönül her ikisini de ister ama o zaman 1 günün 24 saatten fazla olması lazım:)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

walkman

karahasan35 ustam tabiki kişisel tercihlere diyeceğimiz yok. Ancak ayrım konusuna gelince vlf pi makinalara fark atıyor. İşte bu konu bunun için açıldı acaba Karadağ ustama vlf mi yapsa yoksa vlf ayarında bir pi mi yapmasını sağlasak?

climber74 ustam ama düzgün bir vlf de araziye kök söktürür bunuda unutmamak lazım. "Zahmet rahatta, rahat zahmettedir" sözü herhalde buraya uygun olacaktır. ;)

onur600 ustam mesajınız çok yerinde tespitlerle dolu. Teşekkürler. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Sitemizde çok iyi vlf yapan kişiler var ve pi konusuna ait dediğiniz gibi tek bir mesajları yok. İlgi alanları farklı olduğundan mıdır yoksa pi onların gözünde olmazsa da olur durumunda mıdır bilemeyiz.

Sitemizde vlf ile uğraşan ustalarımın da değerli yorumlarını bekliyorum. Onlar kendilerini bilirler ben isim vermeyeceğim. ;D

Ancak Pi makineler ile de çok güzel tespitler yapıldığını gerek sitemize yazanlardan gerekse de etraftan duyduklarımızla herkes az çok biliyordur.

babacan82 ustam çok haklısınız  pi ile araziye gidip tel çivi, teneke toplayanı çok duydum. :D Ancak pi olmadan da derin arama yapılması vlf ile imkansız gibi.

Arazi tecrübem çok fazla yok.Bunun için vlf mi Pi konusunda kararsız kaldığımdan bu konuyu açmayı uygun buldum. Değerleri ustalarımın yorumlarına katılıyorum.

Karadağ ustam daha az uyusun diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum :D

Saygılar

karahasan35

Sayın walkman elbette vlf pi ye göre daha iyi ayrım yapar çünkü katogori farklı madem pi de baya yol aldık arz talep olarak bakarsak vlf isteyenler çoğunlukta ozaman sayın karadağ sadece vlf yapsın  saygılar.

karahasan35

Modaratör arkadaşlardan bir isteğim olcak formda belki vardır varsada  metal dedektör şemaları bölümüne girdiğimizde göz önünde olcak sabit kilitli konu olcak şekilde  vlf metal dedektörleri artıları eksileri pulse metal dedektörleri artıları eksileri diye iki başlık altında olsa iyi olcak sanırım keza  bilmeyen veya makine almak yapmak isteyen elindeki makinenin ne olduğunu öğrenebilceği kısa öz anlaşılır bilgiler içersin çünkü vlf pulse kıyaslaması açılan her konu başlık altında karşımıza çıkmakta saygılar.

yusufii

Alıntı yapılan: karahasan35 - 30 Nisan 2014, 17:52:49
       Modaratör arkadaşlardan bir isteğim olcak formda belki vardır varsada  metal dedektör şemaları bölümüne girdiğimizde göz önünde olcak sabit kilitli konu olcak şekilde  vlf metal dedektörleri artıları eksileri pulse metal dedektörleri artıları eksileri diye iki başlık altında olsa iyi olcak sanırım keza  bilmeyen veya makine almak yapmak isteyen elindeki makinenin ne olduğunu öğrenebilceği kısa öz anlaşılır bilgiler içersin çünkü vlf pulse kıyaslaması açılan her konu başlık altında karşımıza çıkmakta saygılar.
Kesinlikle olması. Gereken bir konu.

karahasan35

Ben yanlış algılamışım õzür. Her şey nasip kısmet tabi saygılar.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

DP3 ün yeni versiyonu VLF leri kıskandırıyor :) Bir denemenizi tavsiye ederim ;) Arkadaşlar benim ihtiyacım olan şu. GPX serisi ile VLF dedektörlerden iyi bitanesini kullanan arkadaşların yada bilen arkadaşların hangisini neden tercih edeceği.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

elc

vlf - pi ikiside  arazide aynı anda gerekiyor ve iş görme olarak %30 diyebilirim ayrıca arazide diğer  açıkları kapatacak bir cihaz daha şart gpr tarzı
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

walkman

Alıntı yapılan: yusufii - 30 Nisan 2014, 22:48:39
Alıntı yapılan: Karadağ - 30 Nisan 2014, 20:49:18
Merhaba Arkadaşlar,

DP3 ün yeni versiyonu VLF leri kıskandırıyor :) Bir denemenizi tavsiye ederim ;) Arkadaşlar benim ihtiyacım olan şu. GPX serisi ile VLF dedektörlerden iyi bitanesini kullanan arkadaşların yada bilen arkadaşların hangisini neden tercih edeceği.

Saygılar

şanssızlık işte ne dp3 ü nede dp3s i kullanabildim  nasip kısmet

demekki kısmette yokmuş

Geç hiç yoktan iyidir ustam. Tam alıp kullanma zamanıdır.

yusufii

Alıntı yapılan: walkman - 30 Nisan 2014, 22:54:17
Merhaba Arkadaşlar,

Saygılar

demekki kısmette yokmuş

her  ikisinide de monte olarak  almıştım ama çalıştırıp kullanamadım sadece dp2 yi kullanma fırsatım oldu sağlık olsun ama gözümde kaldı

İspanyol

karadag ustamın sorusuna cevap vereyım wlf dedektörlerın derınlıklerı bellı ayrımı gusel ama her yerde kullanamazsın wlf nedenı asırı yogun mıneralde asla derıne gıtmez ve hayalı sesler verır gpx pulsede kullanılan sıstemle asla derınlık dusmeyecek kadar azdır ve altına en hasas bır cıhazdır mercımek kadar olan altın madenını asla wlf onun aldıgı derınlıkten alması ımkansızdır önemlı olan hususu gpx zemın sesı yaparak topraktakı mıneral degısıklıgı ve derındeki kucuk sınyallerı daha net yakalamaya yarıyor ayrıca gpx cıhazın ayrımıda daha kalıtelı olursa onu kullanan wlf elıne almaz

walkman

İspanyol ustam konuya katılımınızdan dolayı teşekkür ederim.
Size söyle bir sorum olacak hangi vlf ve hangi pi makinaları kullandınız. Marka ve isim belirtirseniz daha iyi anlaşırız
Burada sormamdaki amacım el yapımı makinaları yoksa fabriksayon makinalar mı kullanıldı.

Çünkü siz de bilirsiniz ki vlf bobin kurulumu biraz zahmetlidir. Detaylara daha sonra gireceğim sizden gelecek cevapları bekliyorum. Saygılar

İspanyol

gpx 4500 tesero tejon - x1 gıbı cıhazlar kullandım baslıklarda asla sorun olmadı cunku ustalar tarafından yapıldı  amac wlf kötulemek deıl wlf iş yapar ama derınlıklerı sınırlı ama gpx tahmın edemedıgınız derınlıkten alır hava testı yapın cok az görur havada ama ellenmemıs toprakta super ötesı dıye bılırım sürülmus tarlada tek tek yapacaksanız wlf tercıh ederım gpx onun kadar iş görmuyor ama en mınerallı yerde asla degerlı demeyen degerlı madenı gpx super alıyor ama bazı yerde yuzeydekını dahı wlf görmuyor

ceryan3200

başlığı bozulan bir vlf cihaza orjinal yedek bi başlık alın ve bakın eskisiyle performansı aynımı aynı olmadığını göreceksiniz buda şu demek oluyor her cihaz sadece en iyi verimi ilk devreye uygun hale getirilen başlıkla verecektir fabrikasyon bile olsa biri birini tutmaz benim tecrübem bu yönde hiçbir zaman seri üretim bi cihazla tek tek özenle yapılmış cihaz bir olmaz
ceryan3200

yusufii

Alıntı yapılan: yusufii - 30 Nisan 2014, 23:13:06
Alıntı yapılan: walkman - 30 Nisan 2014, 22:54:17
Merhaba Arkadaşlar,

Saygılar

demekki kısmette yokmuş

her  ikisinide de monte olarak  almıştım ama çalıştırıp kullanamadım sadece dp2 yi kullanma fırsatım oldu sağlık olsun ama gözümde kaldı

yardımcı olmaya çalışan tüm arkadşlar çok teşekür ederim birkez daha teknoloji ekibinin bir aile olduğunu daha kanıtladınız hepinize saygılarımı sunarım

dp3 ve dp3s şu anda karadağ ustanın çayını kahvesini içiyor güç kaynağından besleniyor kuşkusuz sayın karadağ gereğini yapacaktır
SAYGILAR

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious