Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

sadece altın gümüş bronz metalini algılama teknikleri

Başlatan erraltay, 13 Kasım 2013, 17:00:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erraltay

erraltay

yapan satan olsaydı,hemen satın alırdım,öyle bi şansımız yok,,, sadece çalışma tekniği mantığını biliyoruz,

onur600

Ben beklediğim cevabı aldım...Yolunuz açık olsun...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

erraltay

bu projeye olumlu gören varsa, birlikte çalışarak çözmeyi yapmayı düşünen var ise,ben bunu yapan şahısdan sensörün kalibreli çalışma yazılımını alabilirim,biz sadece aynı anda altın gümüş,bronz metallerinin doğal resonans frekanslarını göndererek titreşmesi ,,yani verici bölümünü çözelim,sensörün o titreşimleri algılayıp sadece istenilen metale haber vermesi bana ait.

elc

Mrb;

yanlış hatırlamıyorsam bir yerde okuduğum kadarı ile altının rezonans frekansı 6,59khz di (whites başlıklarının gördüğüm geneli bu frekansta çalışıyor) siz burada mhz düzeyinde frekanslardan bahsetmişsiniz burada bahsettiğiniz mantıkta bir algılayıcı yapmak mümkün olsa dahi arada toprak faktörü ve çevresel gürültü faktörleri de var frekans kirliliğide cabası bu mantıkta çalışan bir cihaz olur ise eğer ben 1-5metre arası bir derinliğe razıyım yani öyle 100metre gibi uçuk rakamlar istemiyorum

diyelimki bir verici yaptık pll veya fll yda işlemci kontrollü osilatör  6,59khz  frekansı oluşturduk  bu frekans toprak altında bulunan örneğin altın da bir etkileşim yada titreşim oluşturdu bizde bahsettiğiniz sensör yardımıyla çevresel frekans veya gürültüleri fitreleyerek dinledik

peki ya aradaki toprak faktörü ne olacak yani geri dönen frekansda değişime uğramadan topraktan nasıl geçecek üstelik yüzlerce çeşit toprak ve içerisinde barındırdığı minareller vs.

Saygılar.
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

erraltay

mhz mertebelerinde derken ,ben gerçektende kanıtlanmış değerleri bilmiyorum.bunlar net üzerinden bulduğum değerler.

pro-TR

slm arkadaşlar konuyu yeni okuyabildim, anladığım kadarıyla da metallerin rezonans frekanslarından bahsedilmiş, böylesi bir olayın varlığı kanıtlanmış mı? ben henüz bulamadım, bulan arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekliyorum, bahsedilen küsüratlı frekansların oluşturulması kolay zira AD9850 DDS entegreli bir frekans üreticim var, milimlik frekansları oluşturabiliyorum, ancak böylesi bir durumun olacağını sanmıyorum. (amacım sizleri yalanlamak değil sadece şahsi olarak ikna olamadığımdan )
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

elc

slm rezonans ile ilgili çeşitli frekanslarda ilginç bir deney

farklı bir deney
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

erraltay

internetten alıntı bir açıklama : Rezonans bir sistemde genliğin sonsuza gitmesi olarak tarif edilir.Bunu şöyle açıklayabiliriz.Doğada her maddenin bir titreşim genliği vardır.Yani bir binanın,bir köprünün,bir camın dahada küçüğe inersek atomların da bir titreşme frekansı vardır.Eğer siz bu sistemlere dışarıdan periyodik hareketli bir titreşim uygularsanız ve bu titreşimler o sistemin frekansına eşit olursa işte bu noktada genlik sonsuza itelenir  ve bu muhtemelen bu sistemlerin yapısını bozmuş olursunuz.

erraltay

bu video da, cam bir bardağa uygulanan kendi doğal resonans frekansı ile titreşe,titreşe bardağın kırıldığını görüyoruz

fth

Boylebir cihaz yapılmış olsa bunun algılama mesafesi ne olur bilen varmi?

ercan

Alıntı yapılan: erraltay - 14 Kasım 2013, 18:07:21
yabancı sitelerde de ingilizce olarak altın gümüş bronz doğal resonans frekansları  ,,diye arama yaptığımda yabancı formlarda altın için 1.7mhz  ----1.729mhz---1.712mhz---gümüş içinde 4.047mhz--4.046mhz----4.0652mhz.buldum,,
ama gerçek olanı şu, istenilen metalin gerçek doğal resonans frekansı o metale verilirse o metal sıfır noktadan titreşe titreşe sonsuz bir resonans gösterir,
diğer alıcı sensörün görevide zaten o titreşimi algılamak.

Evet ama gözardı ettiğiniz önemli bir konu var.bu rezonanslar, laboratuvarlarda 1-2 Tesla gibi çok yüksek manyetik alanlara maruz bırakıldığında oluşan ve yine özel laboratuvar cihazlarıyla ölçülebilen frekanslar.yoksa doğada bu yüksek manyetik alan etkisinde değilken birşey olduğu yok. LRL cilerin iddia ettiği gibi olsaydı bile toprağın altındaki nesnelerin atomlarının rezonansını gözlemlemek imkansızdır.

ServetsizServet

Merhaba ;
Sayın pro tr ustamın belirttiği gibi sinyal oluşturmak işin başlangıcı yapılabilir  fakat laboratuvar ortamında ki veriler ile alınan sonucu arazide almak imkansız olacaktır ,4,2mhz diyelim toprak altında metrajı belli olmayan bir nesneyi metali odaklansak bile etraftaki mineral ve diğer metaller cihazı etki leyecektir  birde yüksek frekans larda çalışmak çok zordur frekans büyüdük ce aslında iş zorlaşır ,, bunu RF olarak söylüyorum dedektörde yüksek frekans uygulamam yok ; dediğiniz laboratuvar ortamında denenebilir verilere bakılabilir ,,
saygılar sevgiler ,,bilgiler ,için teşekkürler  ;)
Okumak tutkuların en soylusudur,

adanali

Alıntı yapılan: erraltay - 15 Kasım 2013, 09:43:37
bu projeye olumlu gören varsa, birlikte çalışarak çözmeyi yapmayı düşünen var ise,ben bunu yapan şahısdan sensörün kalibreli çalışma yazılımını alabilirim,biz sadece aynı anda altın gümüş,bronz metallerinin doğal resonans frekanslarını göndererek titreşmesi ,,yani verici bölümünü çözelim,sensörün o titreşimleri algılayıp sadece istenilen metale haber vermesi bana ait.

çok enteresan havadan frekans gönderip  toprak altındaki en az 2 metre derinlikteki bir metalin moleküllerini harekete geçirip  yakalamak gibi birşey

ama şöyle bir durum var  etki ve tepki bir adama tokat atarsan oda sana tokat atar
toprak altındaki sabit duran bir nesneyi ama fiziksel ama moleküler  olarak bir etki vermeden  tepki almak çokkk zor diyorum 

erraltay

toprak altındaki,istenilen metallere, her.gi bir tepki vermeden(ısı -ışık- manyetik v.b) ordaki maddenin varlığından asla haberimiz olmaz,,
titreşim algılayan sensör için, bu da ,aynı sensör ile mikrokontrol üzerinden gönderilen kuantum fiziğinde o metale ait doğal resonans frekans değerini ilettiğinizde ,toprak altındaki o metal sıfır noktadan başlayıp titreşmeye başlar,yani resonansa sokulur ,resonansa girer,
    sensör alıcı moduna geçtiğinde aldığı bu titreşimi ,yine adc sinde yapılan kalibre ile çevirir.
altın için 38,931,841hz. gümüş için 38,962,532 hz.

erraltay

sabit bir noktaya bağladığınız çok ince bir iple, altın bir yüzüğü sarkıttığınızda, titreşim spektrometresinin piezo antenli aparatı ile gönderdiğiniz hz frekansla o metali resonansa girdiğinini sallanmaya başladığını görürsünüz.salınımın en çok,şiddetli olduğu andaki değer o metalin resonans frekansını verir.
      net üzerindeki teoride olan değerler aklınızı karıştırmasın.

yalcinisgudengil

CÜMLETTEN SELAMIN ALEYKÜM 3 YIL KUYUMCULUK YAPTIM AYNI ANDA AMATÖR ELEKTRONİK İLE HALA UĞRAŞIYORUM GÖNÜL VE NEFİS ARZU EDİYORKİ TOPRAĞIN ALTINDA OLAN KIYMETLI İRİ METALLERİ BULALIM YANLIZ ŞU AN TEKNOLOJİDE GELİNEN nokta TOPRAĞIN 1 METRESİNE KADAR ELDEKİ DEDEKTÖRÜN KAPASİTESİNE BAĞLI İYİ BİR VLF DEDEKTÖR İSE BİRAZ İRİ BİR METALİ ÖRNEĞİN BİR BİLEZİĞİ ALGILIYOR CİNSİNİ AZ BUÇUK TESBİT EDEBİLİYOR EN AZINDAN DEĞERLİ DEĞERSİZ SİNYALİNİ VERİYOR ŞİMDİ KUYUMCULUK SEKTÖRÜNE BAKTIĞIMIZDE ELEKTRONİK AYAR OKUMA CİHAZLARI DAHA HENÜZ YENİ YENİ PİYASAYA GİRİŞ YAPTI 1000-1500 $ CİVARINDA SATIŞA SUNULDU CİHAZ İLE BİRLİKTE CİHAZI KALİBRE EDEBİLMENİZ İÇİN 14 AYAR YÜZÜK DE BU RAKKAMA DAHİLDİR ÇALIŞMA SİSTEMİ ŞU ŞEKİLDE CİHAZIN ANOT KISMINA 14 AYAR YÜZÜĞÜ KOYUP CİHAZDAN GELEN KATOT PROP VAR DEĞİŞKEN UÇLU ANOT ÜZERİNE KOYDUĞUNUZ YÜZÜĞÜ KATOT İLE DOKUNUP 14 AYARA KALİBRE EDİYORSUNUZ SONRASINDA 24 AYAR HAS İLE 5 VEYA 6 AYAR KARIŞIMLI ALTININ MİYARINI ÖĞRENEBİLİYORSUNUZ EVVELDEN BU İŞLEM MEYENK TAŞINA ALTIN OLDUĞU ŞÜPHE EDİLEN METAL SÜRÜLÜR ÜZERİNE ASİT DÖKÜLÜR KIZILLIK KAYBOLURSA YA ALTIN DEĞİL VEYA DÜŞÜK AYAR DENİLİRDİ DOĞRUDUR YARATILMIŞ HER MADDE HER METAL KENDİNCE BİR FREKANS YAYAR LAKİN BUNU ALGILAYACAK KULAK NEREDE 14 AYAR 1 KİLO GRAM ALTINI ELE ALALIM 1 KİLOGRAM ALTIN DİYE BİZE GÖZÜKENİN OYSA SADECE 585 GRAMI HAS YANI 24 AYAR ALTIN DIR GERİSİ ELDE ETMEK İSTEDİĞİNİZ RENGE GÖRE BAKIR VE GÜMÜŞ MADENİNDEN MEYDANA GELMİŞTİR VE ERİTİLİRKEN BU ŞEKİLDE ERİTİLİR 1 KİLO GRAMIN HER YERİNDE AYNI MİKTAR KARIŞIMI BULABİLİRSİNİZ HOMOJEN BİR YAPI BU KARIŞIMIN FREKANSI NE OLUR BUNU DUYABİLECEK BİR KULAK OLSA İDİ NE MÜKEMMEL OLU İDİ NEFİS NELER ÇEKİYOR LAKİN HER ŞEY NEFSİMİZE BIRAKILMIYOR

harunarslanli

Merhaba, elektronikten anlamam ama ben de ne  zamandır maddelerin resonansından faydalanılması gerektiğini ve bunun nasıl olabileceğini düşünüyorum. Bir sitede görmüştüm, cam şakülün en kral dedektör olduğu yazıyordu, kristal şeklinde bir cam şaküle ip bağlıyorsunuz ve her maddenin resonansına göre tutma mesafesini ayarlıyorsunuz. Hatta bazı cm. ölçüleri de vermişler, altında şu kadar, gümüşte şu kadar, boşlukta şu kadar diye, Sonra denedim gerçekten de doğru cam kristal şakül altının üzerine tutup daire yapana kadar ayarlamasını yaptığınızda o frekansı yakalıyorsunuz ve diğer altınlara sarkma yapıyor. Gümüşte ve diğer maddelerde aynı şekilde hatta suda bile. Yani hangi maddenin aranacağı mesafede ipi tutup ararsanız o maddenin üzerine gidene kadar sarkma yapıyor ve o maddenin üzerine gelince daire çizerek sürekli dönüyor. Bunu arazide denedim ama daha önce de söylediğim gibi toprak bambaşka bir şey. Toprağa gelince iş değişiyor. Altın diye döndüğü yere dp3si tutuyorum hareket yok. Yani yapacağımız sistem o kadar hassas olmalı ki başka hiçbir frekanstan etkilenmeden sadece aradğımız malzemenin frekansını yakalasın. Şahsen bu sistemin işe yarayacağına inanıyorum ama teknik olarak yetersizim yardımcı olmak isterdim ama elektronikten hiç anlamam. Fakat bu sistemi keşfedenin de şimdiden köşe olacağı garantisini verebilirim.
Saygılar...
Hakiki ömrünü bulunduğun gün bil...

mc_307

Harunarslanlı usta metallerin bir rezonansı vardır doğru, ama araştırın çok yüksek değerlerde ve bu ftekansı elde etseniz rezonans elekron kopmasına yarıyor, bununda anlamını biliyorsunuzdur, o maddenin başka bir maddeye dönüşmesidir. Ve basit şekilde olacak iş değildir. Gelelim tekrar konuya. LRL işine ilk girenler benim gibi bu rezonans olayına dalar. Ama bana göre ve tecrübeme göre; her metalin belli bir frekans etkisi altında hareketli statik yük oluşturduğunu düşünüyorum. Bu sadece frekans etkisi altındayken oluyor, frekansı kesince herşey normal şartlara dönüyor. Frekans devresi ve metal arasında hareketli yükler bir kutuplaşma oluşturuyor, elimize aldığımız L çubuklar bu hattan geçerken çubuklar hareketleniyor ve metalin yönü bulunuyor. Burda L çubuklar elektroskoptaki Metal yaprakların ta kendisi...
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

Xagama

Öncelikle selamlar iyi niyetli kardeşim.Konu ilgimi çekti  bütün mesajları okudum.saat çok geç oldu fakat ayni frekans tekniği ile 50 mt den yarım gıram altın 15 cm  den alanı gördüm düşündükleriniz  doğru inşallah başarırsınız .

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious