Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

tesero golden sabre

Başlatan extrocip, 04 Kasım 2007, 11:03:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

çavuş

Alıntı yapılan: 10kaptan10 - 17 Haziran 2008, 16:39:07
arkadaşlar benim tgs de -5 volt olması gereken yerler de hep -7,22 volt var bunun sebebi nedir sizce ?
bendede aynı sonuç çıkıyor -7 li birşeyler heralde bobinde kaynaklanıyor..
Linkback: Ynt: tesero golden sabre

10kaptan10

buyrun arkadaşlar buda benim yapmış olduğum başlık çalışmam
http://www.savefile.com/files/1622084

10kaptan10

buda videosu arkadaşlar ametör işi bu kadar oluyor
http://www.savefile.com/files/1622183

asenkron

videonu seyrettim daha iyisi samda kayısı eline saglık güzel olmuş.mavi izolasyon köpügü kullanmısın bobinleri alttan tutturmusun göstermedin.dış mukavemeti için kaportacıların anadolları tamir ettikleri malzemeyi bir dene derim.denersen haber et oluyomu olmuyomu bilelim.

10kaptan10

teşekkürler asenkron
bobini alttan çekmeyi unutmuşum bir ara çeker onuda koyarım
bobinleri köpüğün içerisine gömüp üzerine silikon çektim aslında dediğin gibi üzerine ince bir polyester çekilse iyi olur fakat benim kafamda başka bir proje var bakalım hayırlısı

YILDIRAY

10KAPTAN10 KARDEŞİM SENİN YAPTIĞIN TGS RESİMLERİNİ YAYINLAYABİLİRMİSİN.SAĞOL

10kaptan10

buyrun buda bobin alttan görünüş

10kaptan10

buda devre

devrenin üzerinde çok oynama yaptığım için biraz şakülü kaçmış :) :)

remzi

eline sağlık güzel olmuş...

çavuş

arkadaşlar bu vlf dedektörler kola kutusu,kapağı gibi metallere ötüyormu acaba.ben tam olarak bobinimi halledemediğim için sizlere soruyorum.
kolay gelsin....

remzi

Ayrımlı bölümde ötmüyor. ayrımsızsa öter...

10kaptan10

Alıntı yapılan: çavuş - 24 Haziran 2008, 08:59:40
arkadaşlar bu vlf dedektörler kola kutusu,kapağı gibi metallere ötüyormu acaba.ben tam olarak bobinimi halledemediğim için sizlere soruyorum.
kolay gelsin....
kola kutusu aliminyumdur dolayısıyla öter kapağıda öyle

çavuş

10kaptan10 senin yaptığın bobin ölçülerini kaç tursa,boyu,eni rx tx yazabilirmisin buraya.
teşekkürler....

10kaptan10

90-100-28 çap 16,5 ve 18,5 ohm geliyor

kagaa

arkadaşlar bu devre maksimum kaç cm den algılama yapıyor ?
yani büyük bir metal için soruyorum delta puls kadar mesafesi varmı?

10kaptan10

arkadaşın bu devre tektekçi devresidir öyle pı sistem delta gibi fazla derine inemez atıyorum deltanın 1 metrede aldığı metali bununla ancak 50 santimde görebiliriz diye düşünüyorum metalin büyümeside çok fazla mesafede bir değişiklik göstermiyor benim gözlemlerim bu

kagaa

eywallah abicim bende aynı şeyi gözlemledim ondan sormuştum
tgsl yaptım tek parayı 25 cm den falan alıyo büyük metali de max. 40 cm den galan alıyo
ee olmadıki şimdi bu bana derine inebilecek ve ayrımlı olacak devre lazım neyi tavsiye edersiniz?

remzi

Nexus derinliği iyi ama orjinalinin ayrımı iyi değil. emeki amcanın modifiyesi daha iyi çalışıyor...

10kaptan10

bu tip makinalardan çok şey bekleyen kendini kandırır arkadaşlar ben den söylemesi

remzi

Benim şuana kadar çalıştırdığım en iyi devre nexus. akşam biraz modifiye etmeye çalıştım. Mesafe olarak çok iyi. 10x10 cm lik pcb plaketini 1mt den çok rahat bir şekilde hissediyor...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious