Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

tesero golden sabre

Başlatan extrocip, 04 Kasım 2007, 11:03:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

extrocip

Alıntı yapılan: asenkron - 24 Mayıs 2008, 22:38:53
baslık degeri sorulmuş
tx 100  tur rx 110 tur akort 8.5 nf  tel capı 0.30 emayesiz
tx   95  tur rx 100 tur akort 10 nf   tel capı 0.30 emayesiz

bu iki baslıgın diğer testlerini önümüzdeki hafta yapar yayınlarım p.tesi entegreler geliyor goldy tam bir deneyeyim.bu baslıklar tgsde sorunsuz calışmıştır.

çapı kaç olmalı ne tavsiye edersiniz
Linkback: Ynt: tesero golden sabre

asenkron

arkadasım randımanlı ölçü  22 cm cap
tx  140  rx 150 tur  0.25 tel benim denediğim

YILDIRAY

merhaba arkadaşlar tesoro golden sabreyi en sonunda çalıştırdım ancak mesafe çok kısa 25cm tencere kapağını 20cm ancak çekiyor.40cm dd bobin yapdım biri 94 biri 100 tur 32 ile 35 ohm geliyor notch potu nasıl çalışıyor ne yapmak lazım yardımcı olacak yada fikir verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum herkese kolay gelsin

elektro

selam arkadaşlar ben uykusuz arkadaşıma soru sormak istiyorum bo tesero makinayı  yapmış cok güzel olmuş eline sağlık  videolarını seyrettim  benim sormak istediğim soru  bu makinanın  bobin sarımlarını  kac tur  ve kac milimlik telden sardığını  tam olarak yazarsa cok ama cok sevineceğim 

elektro

uykusuz arkadaşım bu makinanın  orjinal bobin değerleri yokmu sıtandart  başlık yani   artı bu başlık d başlıkmı yoksa yuvarlakmı msn adresin bende kayıtlı ama  acmıyorsun galiba rahatsız ediyorsam kusura bakma

Uykusuz

Orjinal değerleri bilmiyorum malesef ben bu şekilde denedim OO veya DD farketmez. Performansı hakkındaki bilgileri forumu okuyarak elde edebilirsiniz daha önceden bu konularda çok konuşuldu.

Rica ederim rahatsızlık yok ben msn'i kullanmam çok nadir açarım. Google talk kullanıyorum daha çok.

elektro

uykusuz arkadaşım  tesero golden olan makina videonu izledim bu başlık kaca kac sardın bobin telinin  kac milimetre telden sardın acıklarsan cok sevinirim şuanda forumdayım valla seni bekliyordum gelirse sorayım diye

elektro

video da göstermiş olduğun  başlık  icin sordum  makinayı yapınca senin başlığın aynısı olsunki yapmış olduğum makinada arıza olursa başlıktan olmadığını emin olmak icin istemiştim 

Uykusuz

Verdiğim linkte tüm bilgiler detaylı olarak yazıyor.

Alıcı bobin 150 tur
Verici bobinim 140 tur
Her ikisi de 235mm çapında
Her ikisi de 0.3mm çaplı telde
OO veya DD farketmez

elektro

uykusuz arkadaşım teşekkür ederim rahatsız edmiyorumdur inşallah cok makinalar yaptım ama randıman bulamadım biliyorsun başlık cok önemli makinalarda

çavuş

uykusuz usta bu 235 mm iç çap mı yoksa toplam çapmı?

elektro

cavuş arkadaşım benim anladığım kadar tanesi   üst üste gelince d yapılınca darisel oluyor 

çavuş

Alıntı yapılan: elektro - 28 Ekim 2008, 15:29:02
cavuş arkadaşım benim anladığım kadar tanesi   üst üste gelince d yapılınca darisel oluyor 
evet öyle.ilk önce bobinleri O şeklinde sarıp sonra D şekline çevirebilirsin.

çavuş

uykusuz usta siz bu TGS birde TGSL yi yapıp çalıştırmıştınız heralde bir yerde bunları toprakta denediğinizide yazmıştınız acaba hangisi toprakta daha iyi TGS mi yoksa TGSL mi?

elektro

cavuş arkadaşım msn adresin varsa  konuşabilirmiyiz sanal_okey@hotmail.com

çavuş

arkadaşlar yardımcı olurmusunuz lütfen aşağıdaki linkten geotech de verilen değerleri hesaplatıyorum doğru sonuç çıkmıyor.yoksa bir yerde yanlışmı yapıyorum.

geotech den alıntı:

DD coil 255x133 mm
TX = 100 w 6 mH 0,25 mm without warnish(with warnish 0,27-0,28 mm)
RX = 105 w 6,5 mH 0,25 mm without warnish(with warnish 0,27-0,28 mm)

f= 14,4-14,8 kHz

bu değerleri yazdım buradaki sitede http://deepfriedneon.com/tesla_frame6.html doğru çıkmıyor.
ben akord kondansatörleri aynısı gibi aldım TX:20nF RX:15nF
nasıl olacak şimdi...

Ustura

Öncelikle selamlar,
vermiş olduğunuz L ve C değerleri için rezonans frekansı 14,5kHz. civarı çıkıyor.
Yani görünen bir hata yok sanırım.
L=6mH ve C=20nF için aşağıdaki formülden 14,5 kHz. hesaplanıyor...

f=1/(2*pi*karekök(L*C))

çavuş

evet o tamam ama RX:16.118kHz çıkıyor bu normalmi.

Ustura

Formülden çıkan değeri 14,5kHz. yapmak için yine formülü kullanırsanız
C=18,5nF değerini bulursunuz, yani ilave bir 3,3nF kapasitör ilave edeceksiniz demektir.
Aslına bakarsanız kullanacağınız malzemelerin %5-10 toleranslı olduğunu hatırlayıp
devreyi kurmadan bu kadar ince hesap yapmak ta boşuna bence...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious