Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

ELDORADO YENİ ÇİZİM

Başlatan değmenci, 25 Ocak 2013, 20:11:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

değmenci

bunlarda pdf alarak çıktı alabileceğiniz ön panel ve kutu
Linkback: Ynt: ELDORADO YENİ ÇİZİM

teslacoil

selam değmenci
saygılar sizin gibi her kez bildiği konuya destek verip devamını getirse site gerçekten rengarenk olucak
devre tasarımı ister  kendinin olsun modifiye olsun yada yaptığı kullandığı tecrübe ettiği cihaz olsun
bu konularda insan ilgilenmediği sistem olsada görünce paylaşımları imreniyo gerçekten yardımlarıız çalışmalarınızı devamını diliyorum
selametle kolay gelsin

tekin_efe

detaylar ektedir.
kolay gelsiin

değmenci

Arkadaşlar adamlar bobini bu şekilde yapmışlar umarım beyenirsiniz

keçelerli

bu eldorado işi baya kafama yatmaya başladı elimde malzemede bol
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

değmenci

Alıntı yapılan: Tesla^Pulse^Coil - 28 Ocak 2013, 07:18:57
selam değmenci
saygılar sizin gibi her kez bildiği konuya destek verip devamını getirse site gerçekten rengarenk olucak
devre tasarımı ister  kendinin olsun modifiye olsun yada yaptığı kullandığı tecrübe ettiği cihaz olsun
bu konularda insan ilgilenmediği sistem olsada görünce paylaşımları imreniyo gerçekten yardımlarıız çalışmalarınızı devamını diliyorum
selametle kolay gelsin

Tesla usta bu arada sizede teşekkür etmeden geçemicem bu konuda haklısınız

kaptan

selam usta güzel bir devreye benziyor başarılar dilerim
hayır da şer de ALLAH tandır

değmenci

arkadaşlar kutuyu bu şekilde tasarlamışlar bence çok güzel olmuş

arif28

arif28

teslacoil

bu cihaza tesla onayı veriyorum :D
videodaki bobin hakkında bilgi ulaştırabilirseniz bana cihazı yapıp üzerinde bobin ile ilgili çalışma yapar sunarım
yada sadece istenilen değerlere göre farklı bobin hazırlar
cihaz üzerinde tecrübeli kişi üzerinden sunulur
videodaki gibi yuvarlak başlığın durumu hakkında bilgi lazım

tekin_efe

Alıntı yapılan: Tesla^Pulse^Coil - 04 Şubat 2013, 12:01:16
bu cihaza tesla onayı veriyorum :D
videodaki bobin hakkında bilgi ulaştırabilirseniz bana cihazı yapıp üzerinde bobin ile ilgili çalışma yapar sunarım
yada sadece istenilen değerlere göre farklı bobin hazırlar
cihaz üzerinde tecrübeli kişi üzerinden sunulur
videodaki gibi yuvarlak başlığın durumu hakkında bilgi lazım

ustalar belkide birkaç defa yazdım bu konuyu kimse dikkate almadı.ben tekrar dile getirmek istiyorum.

bu devrenin çalışma frekansı 14 khz diyelim .  bunun anten bilgileri olmadığı yüzünden herkes birbirine bakıyor. ideal bobin değerlerini bulabilmemiz için. yani kaç mh sarılacağını nasıl bileceğiz. hadi bu devrenin ideal bobin değerlerini birisi hesap kitap yoluyla yapsın görelim. hep bunu araştırıyorum soruyorm kimsede yok. rlc hesaplama proğramıylada yapamadım. bu devreden 14khz çalışması için ideal bobin değerlerini nasıl bulacağız ? bunu çözersek kimsenin kafasında soru işareti kalmaz. deneme yanılma yoluyla olacak iş akıl işi değil bence . varmı fikri olan buna . zaten ideal mh. değerini buldutan sonra telin uzunluğundan çıkar sonuç ona görede bobin çapını ayarlarız. bobin çapı arttıkça tel boyu sabit olduğu halde her.gi bir değişme olurmu . mesela 22 metre tel 5 mh çıkıyor bunu 28 lik kalıpta 9 tur sararsak 38 lik başlıkta tur sayısı düşer peki henri değeri değişirmi ?  fikirleri toplayabiliriz birşeyler çıkartırız ortaya

tivos

Tesla^Pulse^Coil ustam kartı kendimiz yapsak başlığı satın alsak uyum sağlatabilirmiyiz.Başlık benim için sorun oluyor.osc bende yok. Başlığa ayar yapamıyorum.

değmenci

Arkadaşlar ben bu devreyi yaptım devre çalışıyor ama al metal moduna alınca cihazı sitabilitesi imkansız devrede ya bi hata var yada bobinle alakalı bi sorun var  işte bi klasik tesero devresi birde toprak ayarı sorunu var feriti silmek çok zor makinanaın başlık ölçülerini tam olarak bilen varsa belki denenebilir yoksa yapmaya değmez ama kutu belki bir fikir verebilir bizlere

değmenci

sayın tesla ustaeğer konsantirik bobin yapmayı planlıyorsanız bende konsaktrikle ilgili bilgiler var yaparım dersen yayınlaya biirim ama bobin değerleri düzenlenmesi gerekiyor yani benim yaptığım gibi olmuyor

ssforum

Eldorada projesi linkini verdiğim sitede teferruatlı olarak incelenmiş,bobin hakkıdada bigiler var.

http://www.xplorator.pl/cewki/budowa-sondy-dd-27cm-eldorado-ver.-bzyk-104.0.html

keçelerli

bu tesero serilerinin hiç biri iyi cihaz değil  bu cihazlar altını ve gümüşü pek sevmiyor kullananlara sorabilirsiniz. genelde kurşun ve bronz  a çok hassas  nerde kurşun var hemen yapışır  yeterki üstünden geç çok küçük kurşun lar bulur kullanıcıları heveslendirir ama bir tane küçük para bulamaz  bu teseroların genelinde var. 4 çeşit tesero kullandım  hepsi aynı  teseroların içinde en iyi olanı ilk çıkan tesero eldoradodur  oda maden yatakları aramak için çıkarılmış sayılı sayıda  küçüklere çok hassas vede derin   devreyi incelediğimde kartı büyük kapsamlı devreydi çok aşırı kablo vardı içinde ama cihazta işi bitiren bir pot var çok türlü cihazı öyle bir ayara getiriyor ki cihaz resmen uçuyor  5 krş 40 yakındı göz kararı   
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

theplot1978

benim hoşuma gitti bu devre...... daha önce hiç vlf cihazla ugrasmadım ama kutusuna kadar tasarladıklarınba göre demekki calısan bi devre kardağ hocam da el atarssa buna dijitalize olmus grafik lcd li bitane vlf miz olur :)

teslacoil

tekin efe
örnek 20mt  her.gi bir çaptaki telin dc direnci bulunan ortamdaki ısıya göre değişir ancak
endüntansı durumu çok farklı aynı kabloyu istediğim endüktansta sarabiliriz sarım sekline çapına sarılıdığı meteryale duruma göre  değişir hesap kitaba göre az çok belli oluyo bu değer sarımdan sonra az çok farklarda ortaya çıkar işçilik ve malzemeden kaynaklı biraz farklı sonuçlar çıkıyo çünki
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
cihaz hakkında hiç bir bilgim yok bir cihazın iyimi kötümü aslında devrenin temelinde neyin öneml olduğunu anlarım
birilerinin  kötü yada iyi demesine bakmam neyin önemli olduğunu nelerin yapılabileceği biliyorum
isterse 10cm den çeksin önemli değil mesafe artırırz ki durum öylede değil zaten
görmem gerken ince detayı ben gördüm çünki boşa kürek sallamam
dp3 yapmadan önce de devreye bakmadan direk siparişini verdim
bu gün geldiği nokta ve durumu belli su götürmez durum ortada
ozamanlar 30-35 denirken simdi 50-60 ları var
-------------------------------------------------------------------------------------------
ssforum 2 gün içinde tam detaylı araştırma başlıycam linke de bakarım tşklr
------------------------------------------------------------------------
değmenci usta
ister özelden gönder ister burdan farketmez bir hata sıkıntı ne varsa çözeriz önce orjinaline göre yapar daha sonra daha kaliteli nasıl olması gerekiyosa bakarız
----------------------------------------------------------------
theplot1978
abi te2012 bekliyorum bende kendi devremi ona uygulıycam vlf-pi-pi ib farketmez her analog  yapıyı bu sekilde dijitale çevirebiliriz
düz mantık devreyi çalıştıran değilde çalışması çözebilmiş kişilere güzel bir işlemci olucak
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

asenkron

tesero dedektörlerin genelinde göze ılk anda gözukmeyen sorunlar vardır.tx ler zayıftır havada ıyı toprakta mesafe yok.bu normaldır aslında hava mesafesının yuzde 60 toprak altıdır aslında.25-30 cm  toprak altı standart derinliktir.semasına şöyle bir baktım dısc kısmında eksiklik var sanırım tabiki ölçme yapmadan net bir sey söylemek yanlış olur.bf245 fetler bu devre için zayıf kalmaktadır.fetlerin kalitesi kanal dengelerini etkiler.ıcl7660 ise kaliteli modeli bulunmalı genelde piyasada çakma ürünler mevcut yeterli akımı veremiyor buda esik kaymasına yol açıyor.gelelim kablo ötmesine  fabrikanın kullandıgı düsük kapasıtelı kablolardan bulamadıgımızdan kazancı yüksek olan difrensıyel preamfikatör bize parazit olarak geri dönüyor.baslık akordu konusu defalarca işlendi anlatıldı.eski yazılarımdan bulabilirsiniz. saygılarımla.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious