Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

VLF mi PI mi TR mi

Başlatan asel38, 27 Kasım 2012, 17:27:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asel38

Arkadaşlar bir sure dir dedektor yapımına ve foruma vakit ayıramadıgım için yazamadım
fakat uzun suredir sizlerle paylaşmayı dündügüm test sonuclarını veriyorum

AŞAĞIDAKİ TESTLER PİYASADAKİ EN İYİ LERE GORE VE EN İYİ SONUCLARA GÖRE VERİLMİŞ TOPRAK ALTI DEĞERLERDİR
HER DEDEKTOR AYNI SONUCU VERECEK ANLAMINDA DEĞİL  SİSTEMLERDEN ELDE EDİLEBİLEK EN İYİ VERİYİ İÇERMEKTEDİR

temiz toprakta 1sene onceden gomulmus: 1m de (fren merkezi pik demiri ), 1,5m de (30cm lik krom tepsi),  2,5 metrede (aliminyum kucuk boy tencere),  3,5m de (bakır kulplu 14cm ye 20cm)   
ve tek parada gibi testlerde yumusak toprakta yeni mesafe değiştirilerek elle test edildi
killi ve kireçli toprakta 1sene once gomulmuş: 1,25m de (18cm ye 8 cm  çift katlı bakır plaket), 1,75cm de (45cm ye 30 cm sac terek rafı), ve 30cm de (tek para) ile testedilmiştir
(cep usulu değil kepçe kullanarak yapılmış kapalı test sahalarıdır) tr dedektor 2 baslıklı dır. dedektorlere reklam olmasın diye marka vermiyorum. Amaç amatorler olarak hedef belirlemek. 

VLF DEDEKTORLER:----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AYIRDIM                                        : Ayırdım da en iyi olan vlf
TEMİZ TOPRAKTA ALGILAMA              : Tek parada  30-40cm buyuk materyalde  1,35 m . stabilite  iyi
MİNERALLİ TOPRAKTA ALGILAMA     : Tek parada 22 cm stabilite kotu
KİLLİ KİREÇLİ TOPRAKTA ALGILAMA  :Tek parada 18 cm stabilite iyi
KAYA ALTINDAN ALGILAMA              : koca bir metali maksimum 35-40cm
NEMDEN ETKİLENME                       :temiz toprakta az, killi toprakta fazla etkilendi

Pİ DEDEKTORLER:-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AYIRDIM                                       :geneli ayrımda netlik yok (piyasanın eniyisi sadece kuçuk baslıkla piyasaya arz ediliyor bu  bile vlf kadar iyi denemez ama tatminkar)
TEMİZ TOPRAKTA ALGILAMA          :kucuk baslıklı Tek parada 60cm, buyuk materyal 2m,  1,2ye1,2lik buyuk baslıkla 3,5 m tabi taşımada sorunolmakla beraber. bizim yaptıklarımız tek parada max 30cm
MİNERALLİ TOPRAKTA ALGILAMA    : yuzeyde kirlilik fazla olunca  hassasiyet açık gezilemiyor yuzeydeki edy akımları yuzunden alttan gelenler edy akımları algılanamadan  sönuyor secilik kayboluyor
KİLLİ KİREÇLİ TOPRAKTA ALGILAMA: bu toprak yapısını sadece power palsi guclu olan pi dedektorler delebildi ama sadece buyuk baslıkla 1,25 lik ve 1,75 lik testi geçebildi yavaş yurumez isek es geçebiliriz
KAYA ALTINDAN ALGILAMA            : en kotü yanı maden yapılı kayalardan etkilendi, temiz kayalarda farklı sonuclar verdi ama iyi denebilir
NEMDEN ETKİLENME                      :en az etkilenen sistem oldu

TR DEDEKTORLER:-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AYIRDIM                                      :piyasaya arz edilenlerde ayrım yok benzer sistemle analiz edebilenler var
TEMİZ TOPRAKTA ALGILAMA         :bizim testimizde 3,5m yi rahat aldı ama 6m yi test edenler oldu çunku temiz toprakta toprak ayarı istemedi hassasiyet max ta çalıştı derinlik mesafe ölçümüde tuttu
MİNERALLİ TOPRAKTA ALGILAMA   :ufak bir toprak ayarı ile hiç tınmadı bile en rahat gezebilen dedektor çünku çaytabağından küçük metalleri algılamıyor TEK PARA HİÇ YOK
KİLLİ KİREÇLİ TOPRAKTA ALGILAMA:bu toprakta bu dedektor kor oldu neredeyse hiç göremez oldu toprak ayarıda azda olsa istedi algıladıgı metallerinde mesafesini olçemedi
KAYA ALTINDAN ALGILAMA            :maden yapılı kayalardan hiç etkilenmedi yeterki toprak ayarı tutsun, yine diğerlerinden daha derin oldu,tabiki mesafe kısaldı
NEMDEN ETKİLENME                     :ıslak toprakta hiç toprak ayarı tutmadığı için sağlıklı gezilemedi algılama stabil değildi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NOT:
VLF:ayrım açısndan çok güzel taşıması en kolay batarya tuketimi mükemmel, kötü yanı ise derinlik fos, tektekte ise yeni nesil ayrımlı  pi lerin altında kalmaya başladı

TR:derinlik te enderin dedektor taşınabilirlikte ve gezdirmede çok pratik tek kişik dedektor. kotu yanı ise ayrımsız ıslak zemin sevmiyor killi toprakta çok az iş görüyor kucuk malzeme gormuyor
gerçi bu özelliği ayrıma ihtiyaç duyurmuyor.mesafe olçümüde yapabiliyor.

PI:  her iki dedektorün işinide  ortak görme açısından ideal ancak iyi sonuçlar alabilmek için stabiliteden ödün vermek gerekiyor. yeni nesil sadece kucuk başlıklarla piyasaya arz edilen pi dedektorler
artık tektekçiliktede iyi, 2m ye kadar buyuk metalleride algılamada iyi, biraz gacırtıya alışmak ister. derin aramada tr nin sevmediği yerlerde buyuk başlıkla kullanılabilir tr kadar olmasada iş gorur
fakat metalik kaya gormesi en kotü özelliği

DİĞER SİSTEMLER:magnetometreler, resistive metreler, yaklaşık TR benzeri çalışan em cihazlar gpr ler,anomalik yapı için olup dedektor sınıfının dışında kalırlar
sadece ferro metal goren magnetometreler hariç

sizlerin yorumları ve bu verilere kendi toprak testlerini eklemek isteyen arkadaşların katkılarını bekleriz.
Linkback: VLF mi PI mi TR mi

defineciii

merhaaba  oncelıkle  hosgeldınız    buyuk  ustalar  varken  bana yazmak dusmez ama   benımde  tespıtlerım   var   dedektorler konusunda  tecrubelı degılım ama    gercekten  ıyı bır arastırmacıyım   koskoca  ınternet  denızını  ıyı  takp ederım  once  takıp etmek gerek   sonra  bır  cıhaz yapmak ıstersek 
bızı  dogru  yola ulastırır  ısımızı  kolaylastırır  kısaca 

asel38   yazılarınıza katılıyorum   dedektor  dedınız  sıstemlerde    2--3  metrede  altına ayrım  hayal  kalıcak  uzun bır sure daha

dıger sıstemlere  gelınce   bunlar  fabrıkaların  muhendıslerınce  hazırlanmıs   ozel cıhazlar dıyelım 

boyle sıstemler   genıs bır alan ıcın  ve  cogu  cok derınlere kadar sınyaller yayıyor  yazılım  ve pc  desteklenmıs   compak  cıhazlar yapacagı ıse gore sınıflanmıs  bızım yapmamaız mumkun degıl ancak bır  sahız  kendı oturum  yazılımını  altın ıcın  tarayacak sekılde yazrsa  olabılır  dusuncem   dıger sıstemlerı  yabana atmamak lazım   dıger sıstemlerı  dedektor dıyıp  pıyasaya satmaları  zor  yasalarımız bu konuda sıkı tetbırler alınmıs 

en azından  uzun bır sure daha  bunlar  tartısılcak   

teslacoil

siz bu sonuçlardan ne çıkartınız bilmiyorum ama hepsinin derdi sıkıntısı kusuru ve iş gördükleri yerler var diğer bahsedilmeyenlerde dahil  bu olayın böyle olması sadece dedektörleri zengin eder
ortaya karışık bir dedektör varsa alalım yada yapalım yoksa suan için en güzel garanti sistem
pi dedektör her yola geliyo varsın ayrımı net olmasını o da çözülür
ufak obje büyük obje boşluk ayrımda yarı yarıya yapımı en basit olan
voltranı oluşturucak adam varsa çıksın yoksa
5 ayda 5senelik internet dedektör mazisi okudum
hep aynı tas aynı hamam uçanların  kaçanların hepsi hava başkada bir şey yok
2d 3d 4d 5sinci boyut yok mu daha boyut önce sen toprak altında metali tespit adam gibi boyutunu da alırsın mesafesinide
GURU gürültü hepsi :D
selametle

UNIQUE - TA5DF

Hooop döndük 2008 e ....  ::)
TA5DF

mkm

Kolay gelsin ustalar Tesla^Pulse^Coil  usta size sormak istiyorum forumda yazılar var ama insanın kafası karışıyor  hangi pi dedektörü yamamı önerirsiniz biraz iş görecek  normal

teslacoil

selam mkm
benim sana önerim tavsiyem pulse dedektör olarak Dp3 tür neden dersen sana bir çok sebebi var
1 bu cihaz hakkındfa her türlü döküman var
2 bu cihaz hakkında 135 sayfa ileti ve bilgi var
3 istedikten sonra her türlü malzemeyi toplu halde temin edebileceğin yerin var
4 yapmaya karar verdiğin taktirde başından sonuna tecrüblerini sana aktarabilcek
sorun çıktığı taktirde yardımcı olacak kullan ve  yapanlar var
yeterki doğru malzemeyi doğru sekilde montajını tamamla
5 verimi ve mesafeleri ufak büyük obje olarak ihtiyacını karşılayacak seviylerde
tek para 40-45cm büyük obje 3-5 mt
7 büyük ekran glcd menüsünde sesli ayrım metal ayrımı ayar osilaskopu boşluk tespiti var
sen yap yeterki sana yardımcı olucak en başta ben varım
milletin en büyük hatası genelde yanlış direnç takmak yanlış bağlantı bunu yapma yeter
konturol ederek özenerek montaj yap yüzde 100 çalışır
--------------------------------------------------------------------------------------------------
UNIQUE hocam
valla sıf ayıp olmasın diye kişilere ve ustalara saygımdan yoksa bir çok yerden bir çok alıntı yapardım aynı şeyleri kaç kere hatmetmişler gördüm bana 1 sefer yeter
ben şimdi hepsinin çözümünü uygulanmış bir devrenin çalışmasını yapıyorum
belki çok kişiler geldi geçti esti geçti dersin içinden  ama benimkinde fırtına kopucak
çekilin yoldan acemi ustanız geliyo :D
herşeye çözüm buldumda bir tek bu yazım hatalarını düzeltmeye çözüm bulamadım hocam
ne olucak halimiz

asel38

anlama zorlugu çeken arkadaşlar hayatında tr yi kullanmamış yada kullanmıssa bile nasıl kullanacagını bilmeyenler gozunu acıp pi dedektor goren kolay oldugu icin hep pi dedektorle ugrasan arkadaslar
cok soylendi biz bunları biliyoruz havası yapmanlar
rusların tr dedektoru 24  metreye inebilirken
dunyada piden5metrenin ustu bahsi bile gecmez
gpr ler bile tr mantıgı verici alıcı  ile calısır hemde (dusuk frekans daha derindir tezini çürüterek)
bu forumda yetişip baska sıstemden haberi bile olmayanlarla tartısmak istemiyorum

asel38

ayrıca anlatılmak istenen diğer şey:
toprak faktoru goz ardı edildiği için kimisi dedektoru kıracak olur, kimisi de iyi sonuç aldıgı için öğünür
herşeyi kendinden bilirler o yüzden bir çoğu forumlarda tartışıp kalp kırarlar
oysa ülkenin dogusunda toprak yapısı farklı ortasında farklı batısında farlı olabildiği gibi maden şehirlerinde hepsi bir arada bulunabilir.
biz bu bilgileri defineciler zengin olsun diye değil
ulkenin bilgi  teknolo geleceği acısından zengin olsun diye paylaşıyoruz
2023 te herkes her şeyi  anlayacak

theplot1978

Asel 38 kardes bu 24 metreye inen tr dedektorun markasini yazsanda incelesek merak ettim nasil biseymis

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious