Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

SMW TOPRAK DENEMELERİ

Başlatan Dekamon, 01 Kasım 2012, 18:42:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kato

merhaba walkman ustam smw 3 bilgileri sizde mevcutsa  yayınlarmısınız .pcb ve sayre .Ayrıcada bobin yapma calşmalarınız cok güzel olmuş ve cok aydınlatıcı elinize salık
Linkback: Ynt: SMW TOPRAK DENEMELERİ

ssforum

Sayın Walkman usta,çok güzel bir çalışma olmuş,devreyi yapacaklar için bütün bilgiler dosya içinde mevcut,bu güzel çalışmanız ve paylaşımınız için teşekkür ederim.Sevgi ve saygılar.

mdogen_kc

Eline sağlık Walkman usta.
Teşekkürler.
y!ld!Ray

makintel

Walkman Usta teşekkürler.  Saygılarımla.
Mert düşmanla Dünyanın bir ucuna git, kalleş dostla bir adımlık yolculuğa çıkma...

kato

neyaptıysam nasıl kablo denediysem smw555 kablo salandıktan sora paraziti kesemedim .sens  kısınca gidiyor fakat mesafe azalıyor
bol blendajlı kablo denedim olmadı .sonuc olarak bu kablodan dil kanatına vardım başka neden olabilir fikti olan varmi
denedim kabloların resimlerini cektikten sora ekleyecem

walkman

kato sorun kablo ve bobinden kaynaklıdır. Başka yerde hata aramayın. Bobinleri alüminyum folyo ile kaplayın. Mesafe düşüşü olur ancak stabilite ve paraziti ortadan kaldırabilirsiniz. Bobin ekranlama yaparken her iki folyo ucunu da şaşeye bağlamayı unutmayınız. Ayrıca rx ve tx için ayrı ayrı iki kablo kullanın. Bir önceki sayfada eklemiş olduğum yönergeleri takip ederek bobin hazırlarsanız sizin için daha keyifli bir süreç olacaktır.

Bu konu başlığı içinde okuyan ve anlayana gerçekten değerli bilgiler var. Devre yapacak arkadaşlar konuyu baştan sona kadar gözden geçirsinler.

Saygılar

keçelerli

(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

kato

s.a ustalar ilk kendi pcb yaptım smw 2 walkman ustaya verdi bilgiler icin teşekur ederim

walkman

kato ustam hayırlı olsun diyeyim. Pcb çok güzel olmuş. Sonuçlarını burada paylaşırsınız.
Takıldığınız yerde yardım edebilirim. Konu takibini iyi yaparsanız neler yapıldığının ipuçlarını göreceksiniz.

Çok yakında kolay pcb yapım aşamalarını ve püf noktalarını açıklayan bir pdf dosyası daha yayınlayacağım. Görsel çalışmalar konu başlığından takibini yapabilirsiniz.

Sitede bulunmamızın sebebi ticari olarak düşünmeden yardımlaşmak ve paylaşmak.

Saygılar

devriye20

kato usta dekoman patladı heralde saygılar

devriye20

düzeltme yapıyorum kato usta dekoman ustanın pcpsi patladı heralde walkman usta paylaştıgınız bilgiler icin  saygılar

kato

aynen dediniz gibi oldu devriye20 ustam

kato

smw 555 kulandım kabloların resimini ekliyorum usb kablosundan b irtulu paraziti kesemedim. kabloyu salayınca başla deyince ve sayre

kato

vlf

walkman usta ufak bir ilave ..phase (faz) en sagda ..disk ayrim en sagda iken akortlanmali yoksa altin gormez calisma en idael 7.50 khz dir ..tx 7.50 khz \\ rx 8.50 khz 1 khz fark olmali rx 10 milivolt tan 5 milivol okunmali rx ve tx ayri saselenmelidir akor bittikten sonra phase 4/1 geri cevrilerek demir silinir altin test edilir ...

vlf

(NOT)amplutute rx  osilatorunun sinus sinyalinin genligi ile alakalidir ...kobloda parazit varsa tx 16 mh  civarinda oldugundandir cogu arkadas lcm pili yenilemedigi icin  yanlis mh olcmektedir

YILDIRAY

s.a arkadaşlar grafit kaplama için çok farklı görüşler var. bazı yerlerde grafit ohm olarak 50k olmalı kimileri 5k olması gerekiyor diyor ben toz grafit ile bu omajı yakalayamadım. benim kullandığım toz grafit 3-4kat sürdüm ayakkabı boyası ile 300 ohm geldi ki 5k gibi bir değeri yakalamam mümkün değil  peki bunun doğrusu nedir.

vlf ustam vlf lerde bobindeki voltaj olçümü ac mi dc mi olçülmeli. aydınlatırsanız sevinirim.

vlf

555 versiyonunla bile toprak altinda 50 krs 45/ 50/55 cm den algilar iyi akor ve iyi ekranlama ile  30 32 dd baslik ile standardi ise 27 dd basliktir

vlf

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 18 Ağustos 2014, 20:31:42
s.a arkadaşlar grafit kaplama için çok farklı görüşler var. bazı yerlerde grafit ohm olarak 50k olmalı kimileri 5k olması gerekiyor diyor ben toz grafit ile bu omajı yakalayamadım. benim kullandığım toz grafit 3-4kat sürdüm ayakkabı boyası ile 300 ohm geldi ki 5k gibi bir değeri yakalamam mümkün değil  peki bunun doğrusu nedir.

vlf ustam vlf lerde bobindeki voltaj olçümü ac mi dc mi olçülmeli. aydınlatırsanız sevinirim.
Ac milivolt kademesinde olculur grfit isi ise sprey vernik boya purkurtunuz boyo kurumaya baslarken grafit tozunu yuzeye surunuz bi adet teli spiral halinde bobini yay gibi dusunun sariyorsunuz olay tamamdir  8) yani spiral sarilan teli saseye tasiyoruz rx ayri tx ayri saseleyin ....artik smw len ugrasmiyorum ...lig atladik kendi projelerimi tasarliyorum..T2M  ;)

kato

vlf ustam verdin bilgiler icin teşekur ederim ve projende  başarılar dilerim

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious