Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

toprağı delmiyor ?

Başlatan tekin_efe, 29 Ağustos 2012, 10:58:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tekin_efe

merhaba sayın ustalarım ,

el yapımı vlf lerde bir sorunu sizinle paylaşarak çözme konusunda yardım istiyorum.

yapılan tgsl idx smw benim gördüğüm bunlarda . başlık masa üstünde sabitken parayı salladığımız zaman masa üsütnde fevkalade çalışan stabil ayrımlı ve derinliği olan cihaz elde ediyoruz lakin bunun tam tersi parayı yere koyun toprağa gömmenize gerek yok başlığı sallayın ne derinlik kalıyor ne stabilite masa üsütnde 40 cmden alan dedektör başlığı sallayınca 5 cmden zor alıyor ki bunu toprağa gömüp denemeyi hiç denemeyin tam bir fiyasko parazitte cabası bunu akort olayına yormalayım akortla alakası olacağını sanmıyorum. bu sorunun kaynağını çözmüş değilim bu tür tecrübe yaşayan arkadaşım varmı veya deneyen oldumu konu için değerli fikirlernizi almak istedim şimdiden herkese teşekkürler.
Linkback: toprağı delmiyor ?

asenkron

vlf lerde bobın ayarı hassas oldugu kadar kart ayarlarıda önemli.bu konuda yakın zamanda vıdeolu egıtım hazırlıycam.

theplot1978

vlf dedektörlerde toprak ayarı diye bi olay var toprak ayarı yapılmayan dedektör el yapımıda olsa orjinalda olsa farketmez tekin efe kardes söylediklerine katılıyorum cogu cihaz masada guzel ama toprakta sapıtıyor

tekin_efe

Hocam toprak ayari olmazsa zaten cope at adim atamazsiniz toprak ayari olmadan . Bu iste baska bir is var bakalim ne cikacak

GORDİANUS

el yapımı fabrıka yapımı  fark etmes  2 sıde aynı sadece ıyı yapilmiş kötu yapilmiş cıhaz vardır. arkadaşin bassettıgı cıhazın bı yerınde kesın kusuru var

Dekamon

Arkadaşlar her zaman söylüyorum ve yine söyliyeyim sizler için;vlf dedektörlerde üzerinde çok iyi çalışmanız gerekecek en önemli ayrıntı bobindir..gerisi teferruattır..Bobin turundan bir tur eksik yada fazla dedektörün hem verimini düşürecektir hemde groun balans düzgün çalışmayacaktır..Kullandıgınız telin çapı, tur sayısı,sarım kalitesi,bobinin şekli ve şemali, verimi ciddi şekilde arttırır..Bobin deneyiminiz yoksa boşuna telleri heder etmeyin..bu işede kalkışmayın..Yakında hem Smw'nin hemde White'sın arazide toprak altı testlerini,topraktaki çalışmasını vede yüksek gerilim altında ne kadar stabil çalıştıgını göreceksiniz..Ve piyasada satılan uyduruk kıytırık vlflerden ne kadar iyi oldugunu göreceksiniz..herkese iyi çalışmalar..

İspanyol

internette şema yayınlanır hemen dızılıp baslıgı yapılır cıhaz super calısması beklenırse cok yanılırsınız ılk önce cıhaz yapan kısıde osiloskop sarttır ve devrenın her katlarını teker teker duzgun calısıp calısmadıgı ölcülecek en kücük yukleme bıle bakılacak baslıkta akort var ama onunda hilesı var skopta sıfırlasanız bile  kabloya gıden tellerden yıne akort kaca bılıyor o yuzden son vurus yeri var o yüzden cıhaz yıne  aptallaşacaktır 

YAK

Tekin efe kesinlikle haklı.Neden derseniz bakın kısa süre önce denemesini yaptığım dedektörlerdeki hayal kırıklığımı anlatayım.Öncelikle tesero lobo trac ile arazide arama yaptım fakat havada tek para 40cm iken toprakta 15cm düştü.Ayrım derseniz felaket önce dısc düğmesini solda bıraktım bir nesneye çalıştı topraktan çıkardım paslı çivi onu tekrar cihazın başlığına tutup cihazı sıfırladım yine aradım fakat bu seferde daha büyük paslı bir tel parçasına çalıştı.Dısc düğmesini en sağa çevirdim ayrımı maximuma getirdim cihaz çalıştı 10luk paslı inşaat demirine altın dedi.50 kuruşu 10cm kalınlığında bir taşın altına koydum lobo süpertrac buldu fisher F2 hiç görmedi.
    bu makinalar hikaye diye lorenzX5 le deneme yapmaya karar verdim.Havada tek para 50cm 35cm bobinle.Toprağa 1 lira gömdüm 18cm den zor aldı.Ne yapalım başkasına bakalım dedim whites spectra V3 ü denemeye karar verdim bir sürü caf caflı ayardan sonra havada 1 lira 40cm gördü fakat 1 lirayı daha gömmeden toprağın üzerine koydum derinlik 10cm düştü toprağa gömdüm.8cm den zor aldı.Denemelerime minelab explorer ile devam etmeye karar verdim.Nafile bir sürü kafa karıştıran alarmdan sonra 15cm den fazla derinlik görmedim.Fakat imdadıma minelab GP 3500 yetişti küçük bir sarı parçayı 32cm den alarak derinlikte 1 numara olduğunu gösterdi.fakat ayrım iyi değildi .Her ikaz verdiğinde çalışmak zorundasınız.Daha sonra iyi ayrımlı bir cihaz ararken Whites eagle spectrumla deneme yaptım. sonuç mükemmel.ayrım ve toprak ayarı çok iyi.tek parada derinlik 25cm.
   Bu yazdıklarımın palavra olduğunu düşünenler varsa sizde deneyin ve benim gibi sonuçları abartısız yazın.
herkese iyi çalışmalar dileğiyle.

tekin_efe

Profosor hocam agzina saglik.
Daha kapali bir kupun icindeki metali gorme olayi var topragin altinda. Ilk once topragi delmek lazim.
Baslik sabitken sikinti yok. Basligi salladiginiz an olay bitiyor. Ne stabilite ne derinlik. Birsuru etken var ama en onemlisi hangisi.

İspanyol

yasar ali abı sıtelerde bulunan semaların adam gıbı calısıp calısmadıgını  bılemem ama ben bır ustamızı gördum  kendı tasarımı olan wlf bıle adam her malzemenın yerlerını super gözu kapalı bıldıgı halde  her katı ölcup calısıyormu ne yapıyor dıye bakıyor  baslıkta herkes dıyorkı sılkon bılmem ne  bunlar  akortu kacırır en guzel yöntem  ekopsidir  en kucuk  tirimpot ayarı kacık olsun ondan bıle cıhazda ne ayrım kalır ne dısc bazı kısıler  benı yanlıs anlaya bılır alın elınızı bır kac toprak cesıtı baglayın cıhazı skopa toprak ayarı yapıyormu yapmıyormu skopta deneyın  cok seyler var daha mısal baslık ıcın tam yerıne getırdınız akortu skopta dırek sabıtledınız ve doldurma ıslemı yapacaksanız bence akort kacar  baslık cıhazın kalbı benım bıldıgım trde sayılı kısıler harıcınde serı uretım yapanda yok ve fabrıkasyon gıbı yapacak kısılerde türkıyemızde azdır  hıc kımse ustume alınmasın ama bu ıslerde bır sır var onuda saklıyorlar tıcarı oldugu ıcın

elyapimi

Alıntı yapılan: İspanyol - 30 Ağustos 2012, 16:27:30
yasar ali abı sıtelerde bulunan semaların adam gıbı calısıp calısmadıgını  bılemem ama ben bır ustamızı gördum  kendı tasarımı olan wlf bıle adam her malzemenın yerlerını super gözu kapalı bıldıgı halde  her katı ölcup calısıyormu ne yapıyor dıye bakıyor  baslıkta herkes dıyorkı sılkon bılmem ne  bunlar  akortu kacırır en guzel yöntem  ekopsidir  en kucuk  tirimpot ayarı kacık olsun ondan bıle cıhazda ne ayrım kalır ne dısc bazı kısıler  benı yanlıs anlaya bılır alın elınızı bır kac toprak cesıtı baglayın cıhazı skopa toprak ayarı yapıyormu yapmıyormu skopta deneyın  cok seyler var daha mısal baslık ıcın tam yerıne getırdınız akortu skopta dırek sabıtledınız ve doldurma ıslemı yapacaksanız bence akort kacar  baslık cıhazın kalbı benım bıldıgım trde sayılı kısıler harıcınde serı uretım yapanda yok ve fabrıkasyon gıbı yapacak kısılerde türkıyemızde azdır  hıc kımse ustume alınmasın ama bu ıslerde bır sır var onuda saklıyorlar tıcarı oldugu ıcın
sana katılıyorum murat kardeş.bizde bu kısa yoldan hedefe varma alışkanlığı var iken eli ayağı düzgün bi cihaz zor yapılır.bu ara skobu yeniledim diğeri pert oldu,pulse için herşey hazır tek eksiğimiz zaman.

İspanyol

ibrahim abi zaten wlflerde olsun pulselerde olsun tek dert toprak perdelemesidir wlf cihazların zaten yapacagı iş bellı ama wlf ıle orjınal ellenmemıs 100 senelık malzemede daha cok raikson  gösterıyor 26 cm baslıkla  15 khz bır cıhazla 100 senelık gömulmus olan madenı 1 tl 35 ila 40 cm alınır wlf cıhazların en zorlandıkları yerler balzat tası bulunan arazıde  derınlıgın düşmesidir heleki kısın işi bılmeyen kullancı o cıhazı susturamaz ve balzat tasına öter ne kadarda dısc acsa makınacılık ayrıdır kullanmak ayrıdır o yuzden  bu işler cok karmasık illakı arazı tecrubesıde ıster yaparken

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious