Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Manyetometre - Gaussmetre -Tesla Metre ile dedektör bobini güç ölçümü

Başlatan teslacoil, 20 Ağustos 2012, 01:14:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teslacoil

Karadağ

Merhaba Tesla,

Sağolsun Berk bana bitane flc100 gönderecek. Neyin ne olduğu net ortaya çıkar artık.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

teslacoil

manyetik alanlana karşı aşırı derecede Doyumsuz obur karışımlı alaşım  mu metal
% 77 nikel,% 16 demir,% 5 oranında, bakır ve% 2 krom veya molibden
http://en.wikipedia.org/wiki/Mu-metal
30 adet hurda hardiskten  elde ettiğim bu metalleri erititirp silindir haline getitiricem flc 2000 ni imal ederim artık bu gidişle :)
neodyum magnetlerde yanın da cabası onlarlada magnet motor yaparım artık
kalan aliminyumlarda geri hurdacıya
mu metalin kilosu kaç para haberi olsa acaba satarmaydı bana :D

defineciii

arkadaslar    bırde bu sıteyı  ınceledım   buda  manyeto metre  cıhazı ararstıtırken buldum   devreyı  herseyı ayrıntılı vermıs   fft  tarzı  bı ınceleme yapılmıs

http://www.vlf.it/romero3/ics101.html

bu sıtede  em cıhazı  ıyı oldu yazıyo
http://www.geosurvey.co.nz/services.html

ınceleyılm arsıvleylım   bılgılerı  lazım olur bı gun

BERK

Tesla ustam şimdi sen östenit malzemeyi eritip yeniden aynı malzemeyimi elde edecem diyorsun.Kızma darılma ama sana gülerim.Bikere o önünde gördüğün malzemede Cr vede N içeriği okadar diğil.Birinde %18 ise diğerinde %12 dir.Bu tip malzemeler çok görecelidir.Elde etmek istediğin çeliğin faz yapısına  göre içerisine S,Cu,Ca, vede Bi gibi alaşım elementleri eklersiniz.Bu sayede istenilen özellikte malzeme elde edersiniz.Ustam şunu bilmeni isterim ben burada hiç bir arkadaşımla onun bunun yarışını yapmam fakat bildiğim bir konudada yazarim.Böylesi malzemelerin faz yapılarını 1/1000000 büyütmede uzun bir süre ileri teknolojilerle incelemiş bir insanım.Sizin öyle malzmeleri eritme girişimine girmenize gerek yok.Piyasa o malzemelerden kaynıyor.Evlerimizdeki çay demlikleride östenit malzemlerdir.Bu demliklerde uyanıklar karbon oranını bıraz yüksek tuttukları için çok azda olsa mıknatızdan etkileniyorlar.Bu saha tecrübelerimin üzerinden 4 yıl gibi bir zaman geçti ama yinede oturup bir araştırma yapsam tesla ustam sana istediğin malzemeyi şap diye standardıyla buldururum.İstersen sac malzeme al istersen mil tipi malzeme almak iste

teslacoil

selam berk
açıklama yapmasanda sen ne yazarsan yaz aslında neyi amaçlayıp neyi vurgulamak istediğini anlardım sıkıntı yok gülmekte gülmeden gülmeye fark var  :D
konumuza gelince sonuçta ben sadece elektrikçiyim her şeyi bilemeyebilirm ama bilmeye öğrenmeye gayret ediyorum
amaç üzerinde bilgi sahibi olmadığımız bu ürünü temin edip işimizi görmek bu alış verişte 20 tl ye bol miktarda neodyum mıknatış ve mu metal elde ettim mıknatısları bir kenara bırakırsak metaller bunların hepsinin aynı oranda karışım içermediiğinin farkındayım
hazır ürün bulunmayısı yada fiyatlarından dolayı yada temin edemediğimde
uraşırım  bu tür şeylerle kafaya koyduğumuda yaparım
mu metal sünger gibi manyetik alanı üzerine topluyo doymadanda diğer tarafa aktarmıyo ve bunun oranı videodada anlaşılıyor
bu metalimizin üzerine sardığımız bobinle ölçüm ve analizini yapıyoruz durum bu ona göre nasıl bir sekil ve boyutlarda gerekiyorsa bunu elde edip yaparız
biz burda kalabalık bir toplulukta gözüksek burada bir lik olduğumuz hissetitircek kişi sayısı
çok az yardımlaşırız devamlı her şeyin vakti zamanı gelince
bizimkisi imkansızlıkların içinden gelen başarı
carbon A metal yani metal olmayan bir kimyasal element fakat bazı karbon bileşikleri var bunlardan biri grafit mesela
mıktası tepki veren yarı metal özelliği taşıyor
ben işi gücü bırakıp carbon metalmidir caydanlıktaki mıknatıslanmasıyla ne alaksı var diye konuyu farklı yöne çekersem ozaman bende art niyet ara
bir başka carbon bileşi olan carbon dioksit soluyup zehirlenmişimdir  kesin başka bir tarafından solumamı önerebilirsin :D
kesfedilmeyenin bilnimeyenein peşinde koşturmaya devam kimse bize önümüze hazır getirip bırakmaz emek vericez mecbur
görüşürüz kolay gelsin

teslacoil

defineci teşekkür etme niyetim vardı unuttum verdiğin link için açılan sitedeki bilgileri araştırıp okurum vakit olunca
teşekürler arkadaşım
kolay gelsin
berk alarm işi çok yaptım o barkotun ürünlerinden temin etmek için ayrıca vakit bulunca gidip alıcam
önce bir tanede ufak yapıyım sonuca bakarım
sen yabancı değilsin bizede sanada teşekkür ederim ayrıca verdiğin bilgiler için :)

teslacoil

herkeze selam
şimdi aşağıda eklediğim basit bir kullanıslı devre fet girişli düşük gürültülü tl084 etrafına kurulmuştur
devre milivolt kademesinde ibreli bir ölçü aletiyle gözlemlenir ayrıca kulaklık çıkışıyla ses olarak da duyulabilir
devrenin girişinde bağlanan radyant indüktör 1mh dir istenirse bu 1.8 mh kaadar olanlarıda aynı sekilde kulanılabilir
ara bağlantı kablosu folyolu coaxiel kablo ile aktarılır devredeki R4 ve R3 artı sivçle devrenin kazancı artırılabilir yada potans kulanılabilir
devre en yüksek kazancı 50 hz ile 5khz arasındadır 400 khz de bile 30db kazancı vardır yüksek frekansların net ölçümleri ancak daha hasas devrelerle ölçülebilir bununla ilgili grafik netlik içermeyebilir
sonuç olarak üzerinden akım geçen bir elektrik kablosundan manyetik alan yayan her türlü cihaza kadar temmassıs olarak ölçümleri yapılabilir
işin başında amaçladığımız dedektör manyetik alan güç verimleride  dahil  bu devre pi dedktörler için en uygun frekanslarda
ölçmesini yapabilecek durumda
kendi başına ise manyetik alan maruz bırakılmış metallerin durumuna göre bir alıcı katı haline gelebilir göşterdiği değer sıfır noktası olarak şeçilip farklılıklarla gözlemlenebilir
devre hakkında verilen bilgiler ışında özetledim
kolay gelsin

pro-TR

Alıntı yapılan: Tesla^Pulse^Coil - 17 Kasım 2012, 04:46:28
manyetik alanlana karşı aşırı derecede Doyumsuz obur karışımlı alaşım  mu metal
% 77 nikel,% 16 demir,% 5 oranında, bakır ve% 2 krom veya molibden
http://en.wikipedia.org/wiki/Mu-metal
30 adet hurda hardiskten  elde ettiğim bu metalleri erititirp silindir haline getitiricem flc 2000 ni imal ederim artık bu gidişle :)
neodyum magnetlerde yanın da cabası onlarlada magnet motor yaparım artık
kalan aliminyumlarda geri hurdacıya
mu metalin kilosu kaç para haberi olsa acaba satarmaydı bana :D

s.a.
tesla usta buradaki mumetalden temin ettim, ancak şimdi bu metali nasıl ferrit haline dönüştürmemiz gerekiyor, yani elimizde mumetal var fakat yüksek performansta deney yapabilmek için bu metalin şeklini değştirmemiz lazım, kalem gibi hale nasıl sokabiliriz? fikri gelen yazsın...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

teslacoil

benim aklımdaydı sana söyliycektim unttum dün konuştuk eritmek  malzemenin yapısını bozar dediler öyle kaldı neyse
ben şimdi ufak traşlama setlerinden arkadaşta var jet moturu gibi ufak aparatları onunla düz olarak dilimliycem ufak jet motoru
her birinden 2 parça çıksa kalınlıkta toplamda 4 tanesi şimdilik yeter gibi denemek için çıkan parçaların sekli yamuk olmasa kolay olucak tı yada mengeneye bağlayıp düz olarak testereyle kesebilirsin yada biraz kalın olarak her birinden bir tane çıkartarak
şimdilik kare gibi oluccak ama belki sonra başka bir tornada yada eğeyle yuvarlatılabilir
maksat bir şey elde ediliyormu bir halta yarıycakmı
elin yahudisinine fgmsine para vermeyelim :)
vakit buldukça çözüm ararım yine gerekirse amcam tornacı sanayiye gider halletirim
berk bulurum diyodu iş görürse hazır silindir sekinde bulup alrız ilerde

defineciii

merhaba tesla usta   yanlıs anlama ama tecrubem var  bu konuda   bu malzemelere  jet tası  kullanma   kenarları yakıyor  ve kenarları  bırtek  demır tessteresı  kullanabılırsın  oda  bu  madde sert oldu ıcın  kesmede zorluk yasarsın ı    en guzelı   bır  tornacıya  vermen  bunları  sulanarak  frezede  cok rahat  ısletebılırsın  yada tanıdın bır frezecı varsa  sen kullanaıp  ıstedın olcude rahat  bu malzemeyı ıslersın    ekonomık olarak  zor ıs  frezecı  bır kac malzeme ıcın  ıs yapmıyo yapsada  cok para ısteyebılır  hatırlı bırılerı varsa  yaptır   bu ıs frezecının ısı   

pro-TR

s.a.
vereceğin şekil nasıl bilmem ama bana kalırsa bu metalden 2 şekil çıkarmak gerekir
1. şekil ferrit çubuk şeklinde 8.lik inşaat demiri gibi,
2. şekil ise bu çubuğu üzerindeki bobinle birlikte içine alabilecek bir boru şeklinde olması gerekir diye düşünüyorum. zira noktasal bir ölçüm için bu tip bir kalkan içerisine koymak gerekmez mi?

pro-TR

az önce mumetali dikdörtgen olarak kestim, demir testeresi ile kolay kesiliyor. bir HDD den 2 adet  çıkıyor ve bu iki adetten dikdörtgen olarak bir kesit elde edilebiliyor.

defineciii

Alıntı yapılan: pro-TR - 19 Kasım 2012, 16:48:48
az önce mumetali dikdörtgen olarak kestim, demir testeresi ile kolay kesiliyor. bir HDD den 2 adet  çıkıyor ve bu iki adetten dikdörtgen olarak bir kesit elde edilebiliyor.

selamı abı   mu metal  gormedım  ama  nıkel ve  krom  karısımları   sert malzemelerdır  paslanmaz grubuna gırerler kolay kesılmez  bı nıkel krom  kestıysen bılırsın abı  demır cubuk gıbı  kolay kesılmez kestın parcanın kesıdıne bakarmısın  hafıf kızılmı  kırmızımsımı  eger oyleyse  ıcıne  cok bakır karısmıs olabılır  yanılıp  deneylerden yanlıs sonuc almayasınız   permoloy dıye   mumetal dıye   yanılmayın  metalı bı bılene bı  gostermenızde yarar var 

sayglar

teslacoil

dediğim gibi büyük 1rer parça çıkıyo üst üste 4 tanesi birleştirip tornaya bağladımı yus varlak çıkartılır
torna frezecici işine gelince  amcam babam dayım kople bu meslekten amcam hala topkapıda tim1 de dükkan işletiyo
çok para istermi bilmiyom :D
dediğim gibi gerekirse elle de yapılır matkaba motora bağladımı eğeyle taş motoruryla yuvarlatılır
hepsinde aynı metali kullanmak zorundalar hdd de bu işi riske atıpta başka malzeme kullanamazlar belki karışımları aynı oranda olmaz ama zaten hangi oranın daha iyi olabileceğini kim bilebir bu sekilde denencek artık mecbur
rezitive tarzı toprak analizi arazi yapısı çıkartmak
yada bulunan metalin ferro olup olmadığını garantiler bir cihaz yapılabilir
gerekirse yapay manyetik alan yayıcak bir düzenek eklenir maksat topraktaki metalleri actif konuma getirip gözlemlemek gibi
değerli metal yada altın konusunda zannetmiyorumki  iş görsün
şimdilik düşüncem bu sekilde

defineciii

az önce  bır hard dısk   soktum  resmı taze   mu metalmı  bakalım  bı test ıcın  ıstanbul metale  gostereyım  bı zamanda   parcanın ustunde  malzeme rahat gorunuyor

teslacoil

mevzu farklıydı yanlış anladın bizim uraştımız mıknatısa yapışık olan metalle işimiz iyi oldu malzeme sitesi inceleriz
----------------------------------------
defineci
mu metal için karışım oranları yukarda yazmıştım öyle bir oran da çıkar tahminim
varsa imkan dediğiniz yerde bu oranlarda karışmış şekilde silindirik çubuk olarak lazım
ufaklarıyla deneme yapılırda bir fayalar salanırsın daha büyükleri yapılıp güzel çihazlar ortaya çıkartılabilir sanırım
radar diye sattıklaırı cihaz ahanda nikel bobinden ibaret işte :D
utanmadan birde 10bin 20bin istiyolar neyine istiyolarsa dimi :D
bu arada sağlam hddleri parçlamayın bari yazık lazım olur

defineciii

merhaba   tesla usta  bu tur metal  superalısım olarakta gecıyor pc lerın  sok bobınlerınde kullanılıyomus resım altta   bos kaldıkca vakıt oldurmek ıcın  oyalanıyorum  bunlarla   kolygsn

http://www.technopat.net/2012/05/02/ecsten-super-alasim-sok-bobinleri/

teslacoil

elimde bolca bozuk power suplley var tamirle uraşmıyorum fakat malzemlerini değerlendiriyorum sok bobinlerinde ferrit troid nüvelere sarılıyo olması lazım denk gelmedi hiç tekrar bakarım
elimdeki metalleri mil haline getiricem ilk fırsatta
teroid nüve olan yuvarlak tiptede bu metalden bulabilirsek oda lazım
The Golden Compas yapıcam dip köşe kenar tarama :D
mil şeklinde mu metal etrafına  bobini sardıktan sonra ayrıca dışınada ferit nüve kalkan geçirmek gerekir odaklamak için
tecrübe etmedim ama benim düşümcem  lazer gibi
radardan kenar taramaya super pi deketörlere kadar hepsinden biraz tilkiler dolaşıyo aklımda
bir gün elbet o gün de gelcek en güzel sistem cihazların yapımını gerçekleştiricem :D

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious