Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

10kaptan10

Alıntı yapılan: keçelerli - 04 Ekim 2013, 22:05:13
Alıntı yapılan: 10kaptan10 - 03 Ekim 2013, 16:41:33
iyi olmuş toprak
eline sağlık
teşekkürler abi.görüşemez olduk artık işler yoğun galiba

mercek arkadaşım sitede bütün bilgileri mevcut bu cihazın hatasız bir şekilde çalışıyor cihaz yeterki sen yanlış yapma
evet dostum biraz yoğunum gerçi akşamarı boşum ama biraz maddi sıkıntılar var onun için elim kolum bağlı
forumu sürekli takip ediyorum arkadaşlar gerçekten güzel işler çıkarıyor banada yalnızca gıpta ile takip etmek kalıyor
Linkback: Ynt: elyapimi VLF

elyapimi

Alıntı yapılan: keçelerli - 04 Ekim 2013, 22:27:37
benim en sevdiğim dedektörler faz kaymalı olanlar çünkü parayı bulan cihaz bunlar benim görüşüm  çok cihaz denedim  çünkü elyapımı hepsini ikiye katlar. xp goldmax power ile arasında pek bi fark yok.bizzat denedim .tam bi para avcısı  elyapımı   şunuda demeden geçmicem eksiksikleri varmı derseniz var .bunları aşmak lazım ama kimse paylaşım derdinde değil bişey kapan siteden elini çekiyor bilende söylemiyor zaten . faz kaymalı cihazlarda en sevmediğim şey   tuğlanın altındaki paraya demir sinyali vermesi buda her tuğla için geçerli değil tabi tuğlaya ötme yok ama altındakine demir sinyali vermesi .ustalar yazarsa görüşlerini okuruz bu konu hakkında  merhaba.tuğlaya demir sinyali vermesinin nedeni tuğlanınmineralli oluşundan kaynaklanıyor.sebebide aşırı mineral tuğla ters efektler yani negatif sinyal oluşturmasındandır.bildiğiniz gibi bizim devremizdeki 393 voltaj karşılaştırıcısı aynı zamanda özel veya kapısı(ecslusive or gate) olarak çalışmaktadır.bu devremizin çıkışının pozitife sürülebilmesi için her iki girişininde mutlaka referans voltajı üzerinde pozitif olması gerekmektedir.ne varki biz ayrım kanalını demir türevi metalleri negatif sinyal üretecek şekilde ayarladığımız zaman tuğlada mecburen doğal yapsı gereği negatif sinyal oluşturmaktadır.bu önlenemezmi?imkansız değil fakat çok zor.bir veya iki kanal daha ilave ederek ayrım kanalının demir türevlerinin negatif sinyal üretimine dokunmadan tuğladan gelen negatif sinyaller bi dereceye kadar dengelenebilir.fakat bu defada iki sinyalin aynı anda komparatöre ulaşmaması nedeniyle zaman farkı ndan ötürü komparatörün saçmaladığı görülür.bunu aşmak içinde ilave edeceğimiz denge kanallarının sample ve hold işlemlerini tek bir c kapasitesinde yapmak gerekir.zor ve karmaşık bir iş.başka yollarıda var tabii.senin bildiğin ve daha yapmadığımız cihazda bu problemlerin hepsi giderildi.kafada hepsi hazır.devreler tek tek denendi ve çalışmaya hazır yapılmayı bekliyor.derinl,k olarak belki biraz daha düşük ama toprak tuğla bu cihaz için varlığıyla yokluğu hiç fark etmiyor.yakında görüşmek üzere..   

exclusive

durmaz

Usta  köprüyü geçen  bir daha uğramıyor.

elyapimi

Alıntı yapılan: durmaz - 05 Ekim 2013, 11:57:39
Usta  köprüyü geçen  bir daha uğramıyor.
bu ne demektam anlayamadım ama dediğin doğru.işte o nedenle bende yeni cihaz hakkında fazla bir şey söyleyemiyorum.

durmaz

Usta demek istediğim güzel bir cihaz yapan hemen ticari düşünüyor paylaşma yok (değerli ustalarımız hariç).

diamondbrillant

ÇOK BAŞARILI BİR DEDEKTÖR  FAKAT ARAZİDE KULLANIMI NASIL BUNUNLA İLGİLİ  BİLGİ BULAMADIM.MAKİNA  SALLAMALIMI YOKSA SALLAMASIZ BİR MAKİNAMIDIR.TOPRAK ,TUĞLA  AYARLAR NASIL YAPILACAK BİLEN ANLATSA İYİ OLACAK.

walkman

el yapımı ustam konuyu canlandırsanız diyorum :D

elyapimi

Alıntı yapılan: walkman - 10 Ekim 2013, 01:00:51
merhaba.konuyu elbette canlandırmak isterim ama inanın benim zamanım yok.bildiğiniz gibi ben çiftçilik yapıyorum ve yaz geldimi bağ bahçe işinden bu işlere vakit kalmıyor.şunu söyleyebilirim ki bu cihazı yapmak isteyenler benim verdiğim pcb ve ayar için nasıl bir yol izleneceğine dair yazılarıma bakarak pekala başarabilirler.zaten elektronik kısmın montajında bir problem yok.tek zorluk bobin ve ayarda.bunun içinde skop şart arkadaşlar.bunun dışında ben yine yardıncı olmaya çalışacağım ama şu an için gerçekten zaman bir problem.inanın özel mesajlara dahi cevap vermekte zorlanıyorum ve zamanı baya bi geriden takip edebiliyorum.

keçelerli

walkman usta  elyapımına yeni bir pcb çizebilirsiniz kartın  şimdiki hali büyük kutu bulmak sıkıntılı oluyor ne dersiniz
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

walkman

Alıntı yapılan: keçelerli - 10 Ekim 2013, 18:32:57
walkman usta  elyapımına yeni bir pcb çizebilirsiniz kartın  şimdiki hali büyük kutu bulmak sıkıntılı oluyor ne dersiniz

Yeni bir çizim için pek söz vermeyeyim ama elimdeki kendi çizimi ekleyeyim

walkman

Alıntı yapılan: elyapimi - 10 Ekim 2013, 13:51:27
Alıntı yapılan: walkman - 10 Ekim 2013, 01:00:51
merhaba.konuyu elbette canlandırmak isterim ama inanın benim zamanım yok.bildiğiniz gibi ben çiftçilik yapıyorum ve yaz geldimi bağ bahçe işinden bu işlere vakit kalmıyor.şunu söyleyebilirim ki bu cihazı yapmak isteyenler benim verdiğim pcb ve ayar için nasıl bir yol izleneceğine dair yazılarıma bakarak pekala başarabilirler.zaten elektronik kısmın montajında bir problem yok.tek zorluk bobin ve ayarda.bunun içinde skop şart arkadaşlar.bunun dışında ben yine yardıncı olmaya çalışacağım ama şu an için gerçekten zaman bir problem.inanın özel mesajlara dahi cevap vermekte zorlanıyorum ve zamanı baya bi geriden takip edebiliyorum.

Elyapımı ustam sizinle anlaşalım.Siz el yapımı dedektör kısımına yardımcı olun bende çiftçilik konusunda yardım edeyim.Nede olsa birbirimize yakın mesafedeyiz :D :D

Arasıra da olsa sizi aramızda görmekten mutluyuz.Saygılar

walkman

Arkadaşlar elyapımı pcb büyük diyenlere bir alternatif bakalım beğenecek misiniz?

pcb iki parça olarak yapılıp pinler header ile birleştirilecektir. Pcb ebatları 95x100 mm

ServetsizServet

Alıntı yapılan: walkman - 11 Ekim 2013, 00:59:28
Arkadaşlar elyapımı pcb büyük diyenlere bir alternatif bakalım beğenecek misiniz?

pcb iki parça olarak yapılıp pinler header ile birleştirilecektir. Pcb ebatları 95x100 mm
Merhaba ,
Walkman usta mükemmel açıkçası çok güzel bir çalışma olmuş :) bende dp2 yi küçültmeyi düşünüyorum
fabrikadan IClerin  sd lerini istedim zira bizim mb35 şasede bazı ıcler kullanılıyor ,peki çalıştığınız ürün plaketini gönderiyormusunuz ?
başarılar ustacım saygılar sevgiler alllah zihin açıklığı versin ,
Okumak tutkuların en soylusudur,

onur600

walkman usta regülenin altındaki kondansatörde biterslik var sanırım...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

elyapimi

o c lerde bi terslik yokta buradan görebildiğim kadarıyla şse bağlantısı unutulmuş gibi sanki.

elyapimi

bu layerle birleştirilmiş plaketler çok güzel olmuş lakin iki plaket katlandığı zaman rx girişi ile ses devresinin çıkışı aşağı yukarı üst üste gelmekteve bu durum ses aşırı hassas olan rx girişini etkileme olasılığı olabilir.yapacak arkadaşların bir tedbir olarak buna dikkat etmesi önerilir.giriş ve çıkışların birbirine uzak olması daima istenilen iyi bir durumdur.

onur600

c lerde terslik yok ancak en sağdaki c nin iki bacağıda +  şase bağlantısı yok...
o C ve üstündeki kutupsuz C boş...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

elyapimi

0 volt bağlantısıyok doğru.bu ara yeni bir devre yüklemeye çalıştım rar dosyası ama format uygun değil diyo.daha sonra tekrar denicem.

walkman

Arkadaşlar hatayı mesajlara bakınca fark ettim. Olur böyle acemilikler :D.Düzeltmiş hali ile tekrar yüklüyorum.
Elyapmı ustam rx ve se kısmı dediğiniz gibi alt alta gelecek. Bu etkiyi azaltmak için neler yapılabilir sizin önerileriniz nelerdir.

onur600 gözünüzden de birşey kaçmıyor tebrikler.

climber74 teşekkür ederim.Ustalarımızın arasında çıraklık dönemimi geçiriyorum. Yazmış olduğunuz mesajın bir kısmını tam olarak anlamadım ??

elyapimi

bu haliyle en pratik çözüm ekranlama olacak

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious