Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elc

Alıntı yapılan: gs78 - 23 Mart 2013, 11:22:06
bu 1uf kutupsuz kondositörlerin yerine 100 n taksak ne değişir almayı unutmuşum devre 1uf yüzünden denemeye geçemiyom

slm 2adet 470nf  parelel bağla 1uf ye yakın bir değer elde edersin
Linkback: Ynt: elyapimi VLF
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

mrmr16

Hi friends

what  is  results of test elyapimi VLF at air and Soil
........................
Merhaba arkadaşlar
Hava ve Toprak az testi elyapimi VLF sonuçları nedir

gs78

devre çalışmadı ilk açılışta dıtt diye ses geliyor sonra ses seda yok tabi bu 1u kondositölerin yerine 100n taktım onlardan olma ihtimalide olabilir entegrelerde 4,5volt 9volt mevcut bobin 13cm 50 şer tur 0,25 tel ve 0,35 telden sardım şu dışaryıa takılacak potları görüntsel olarak verebilirmisiniz hangi pot hangi yere takılacak

gurdal

s.aleyküm kıymetli ustalarım el yapımı devresinde ayarları baya iyi bir şekilde ayarladım.ama ne hikmettir kablo ve başlığa dokununca ötmeyi kesemedim rx folyadım tx folyasız kablo baya iyi sayılır.bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.biliyorum konuyla ilgili çok bilgiler verildi ama acaba kaçırdığım detaymı var anlayamadım

iyi çalışmalar
Amatör

gs78

devreyi çalıştırdım algılama var ama mesafe düşük bu bobin teli uzunluğu bobinin biri içinmi 21,70cm yoksa iki bobinin uzunluğumu 21,70cm ben 2bobinin tel uzunluğu 21,70 yaptım yanlışmı yaptım ?

gs78

birde nasıl hesaplıcaz bobin telini uzunluğunu makaradan 21 metre teli açmaya çalıştıkmı olmuyor bobinin çapı tur sayısını çarptığımızda 21metre 70cm yi nasıl hesaplarız?

fearless_035

potların arkası size ayaklarda yukarı baktığında toprak ve tuğla potları bağlantıları
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

yanlışım olabilir eger   varsa ustalar duzeltırse sevınırım  saygılar
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

kürekçi

fearless_035 kardeşim ben de bu konudayım şu an çok iyi oldu, ay başını bulacak bobini sarmam ama emin olmak daha güzel.. teşekkürler,

elyapimi

toprak  yazan pot eşik potu.toprak potu tuğla trımpotunun yanındaki tirimpota aynı tuğla potu gibi bağlancak.

gs78

kusura bakma el yapımı ustam ama ben senin dediklerinde hiç bişi anlamıyorum  biraz daha açıklayacı olurmusun resim üzerinde görebilirsek daha iyi olacak bağlantıları birde sormuştum bu bobin telinin uzunluğu 2 bobindemi 21metre70cm olacak yoksa bobinin birindemi birde çap tur olyanı nasıl hesaplarsak 21metre70cm yi buluruz teli 21 metre ölçme şansmınız yok çünki dolanır çünki

kürekçi

bu şekilde mi olacak ustam?

kürekçi

Alıntı yapılan: gs78 - 25 Mart 2013, 21:11:43
kusura bakma el yapımı ustam ama ben senin dediklerinde hiç bişi anlamıyorum  biraz daha açıklayacı olurmusun resim üzerinde görebilirsek daha iyi olacak bağlantıları birde sormuştum bu bobin telinin uzunluğu 2 bobindemi 21metre70cm olacak yoksa bobinin birindemi birde çap tur olyanı nasıl hesaplarsak 21metre70cm yi buluruz teli 21 metre ölçme şansmınız yok çünki dolanır çünki
benim anladığım kadarıyla bir adeti 21.70cm telden saat yönünde 13cm çapında saracaksın dostum,

asenkron

dokunma sende gürdal bu kadar basit.

gurdal

arkadaşlar bağlantılar sanırım resimdeki gibi olcak.ustalarım yanlışım varsa düzeltin bende düzelteyim zira benim bağlantılar böyle

yalçın abi yoruldum artık bilmemek ne kadar zormuş.yöntemini 1-2 kere görsem yeticek ama,nasip bi ustanın elini öpücez başka türlü olmuycak.
Amatör

kürekçi

eline, emeğine, yüreğine sağlık çok teşekkürler, bilmemek çok zor :)

elyapimi

doğrudur gürdal

gs78

ben hala tam olarak anlamış değilim bobin sarıcam ama bu 21metre70cm tek bobin içinmi olacak yoksa 2bobin içinmi kesin biri şu dese sarıcam kürekçi usta yazmış ama sanırsam oda emin değil

keçelerli

13 cm çapa 50 tur sar her iki bobin içinde aynı
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

gs78

tamam teşekkürler keçerli ustam allah razı olsun öyle sarmıştım zaten mesafe düşük olunca yanlışmı sardım acaba diye tereddütte kaldım

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious