Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bitkici şakir

feridun ustam sizden ricam bu şemayı çizerseniz diptrace ilede çizerseniz memnun olurum yani isis in yanında bu imkanıda sunarsanız sevinirim..paylaşım için teşekkürler...
Linkback: Ynt: elyapimi VLF

galaksi

elyapimi arkadaşım,
devrenin fotoğraflarını yükleyebilirseniz, şemada ve pcb de yardımcı olabiliriz.

elyapimi

Alıntı yapılan: galaksi - 29 Şubat 2012, 09:46:37
Alıntı yapılan: elyapimi - 26 Şubat 2012, 00:33:12
şu anda ticari olarak yapıp sattığım bir cihaz yani her şeyiyle bana ait.
elyapimi arkadaşım:
Ticari olarak sattığınız için mi PCB devresini bilerek hatalı paylaştınız ?
Yapamayanlar benden alabilir düşüncesiyle reklam mı yapmak istiyorsunuz ?
Yalnız merak ettiğimden soruyorum.....
galaksi..
pcb nin hatalı olduğu kanısına nerden vardınız bilmiyorum.pcb de hata yok .1 inci pcbde trs toprağa kısa devre idi 2 ncide düzelttim.reklama gelince ,benim reklama ihtiyacım yok çünkü bu iş benim için iknci planda.devreyi yapıp çalıştırdığınızda sizde söylediklerimden emin olacaksınız.

UNIQUE - TA5DF

şakir ustam şemayı diptrace ile çizerim sorun değil. 1 saat fazla uğraşırım en fazla. pcb ile uyumlu pin numaralarını bekliyorum. maksat pcb ile şema tam uyumlu olsun ki arıza bulmak kolay olsun. Aksi bir istek olmazsa sadece diptrace ile çizeceğim. dosyayı forumda paylaşırım isteyen istediği gibi kullanır.

elyapimi ustamı  bekliyorum. saygılar.
TA5DF

UNIQUE - TA5DF

Arkadaşlar çalışmazsa çalışmaz kaç paralık malzeme kullanıp kaç saat emek vereceğiz.  Bu işi dedektör sahibi olmak için değil zevk olarak yaptığım için çalışmasada olur sonuçta scop ekranında 1 2 yeni şey öğreniriz. ne olacak. benim şema izlenimime göre bu devre ayrım konusunda çok iyi olacak mesafe için mod düşünmeye başladım bile 30 cm başlıkla denemyi düşünüyorum. bu durumda çok iyi sonuç verir sanıyorum.
TA5DF

elyapimi

Alıntı yapılan: feridund - 29 Şubat 2012, 14:33:49
Arkadaşlar çalışmazsa çalışmaz kaç paralık malzeme kullanıp kaç saat emek vereceğiz.  Bu işi dedektör sahibi olmak için değil zevk olarak yaptığım için çalışmasada olur sonuçta scop ekranında 1 2 yeni şey öğreniriz. ne olacak. benim şema izlenimime göre bu devre ayrım konusunda çok iyi olacak mesafe için mod düşünmeye başladım bile 30 cm başlıkla denemyi düşünüyorum. bu durumda çok iyi sonuç verir sanıyorum.
feridund arkadaşım devreyi diptrace de çizdim pcb layaut ta manuel çizdim epostana gönderiyorum gereğini yaparsın.

UNIQUE - TA5DF

tamam ustam başlıyorum akşama inşallah 1-2 güne şema burada olur. pcb yi burada pdf olarak paylaşabilirmiyim ustam iznin olursa.
TA5DF

elyapimi

pcb ye göre pin noları

elyapimi

pcb ye göre pin noları.

elyapimi

Alıntı yapılan: feridund - 29 Şubat 2012, 15:35:33
tamam ustam başlıyorum akşama inşallah 1-2 güne şema burada olur. pcb yi burada pdf olarak paylaşabilirmiyim ustam iznin olursa.
şema ve çizimleri dilediğin gibi hatta ticari olarak dahi kullanabilirsin.bu sözüm herkes için geçerli.bu ara msn de gözükmüyorsun.

elyapimi

Alıntı yapılan: feridund - 29 Şubat 2012, 09:41:02
en kısa sürede inşallah. el yapimi ustam pin numaralarını verirse pcb ye sadık bir şemamı olur yapımıda kolay olur. birde el yapimi ustam bu devrenin baskıya hazır pcb dosyası yokmu. 1x1 ölçekli. pdf olursa süper olur.
plaket boyutları 175mm ye100mm dir piyasada g102 kodu ile satılan pvc kutulara uygundur.

protek-e

el yapımı ustam çok sağolasın sabırsızlıkla bekliyorum doğrusu.

galaksi

Alıntı yapılan: elyapimi - 29 Şubat 2012, 14:28:46
Alıntı yapılan: galaksi - 29 Şubat 2012, 09:46:37
Alıntı yapılan: elyapimi - 26 Şubat 2012, 00:33:12
şu anda ticari olarak yapıp sattığım bir cihaz yani her şeyiyle bana ait.
elyapimi arkadaşım:
Ticari olarak sattığınız için mi PCB devresini bilerek hatalı paylaştınız ?
Yapamayanlar benden alabilir düşüncesiyle reklam mı yapmak istiyorsunuz ?
Yalnız merak ettiğimden soruyorum.....
galaksi..
pcb nin hatalı olduğu kanısına nerden vardınız bilmiyorum.pcb de hata yok .1 inci pcbde trs toprağa kısa devre idi 2 ncide düzelttim.reklama gelince ,benim reklama ihtiyacım yok çünkü bu iş benim için iknci planda.devreyi yapıp çalıştırdığınızda sizde söylediklerimden emin olacaksınız.

PCB de BC640 transistörünün bir ayağı neden boşta o zaman.
Hiç bir yere bağlı değil.
" Maksadım bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek."
iyi çalışmalar.

Sprint-Layout50 la cizdiğim pcb. kopyası.

protek-e

:D sende 4007 deki 1 ve 5 nolu ayaklar arasına atlama yapacağına kondansatör koymuşsun neyse olur böyle hatalar inşallah düzgün bişey çıkar ortaya hadi hayırlısı bakalım.

elyapimi

galaksi arkadaşım keşke baştan öyle deseydin neyse kusura bakma. bc640 kın beyzibc547 nin kollektörüne bağlancak.aslında ilk önceki gün ilk yaptığımda 5 adet te malzemeyi unutmuşum onları düzelttim cihazı üstten ilave ettim sahibine teslim ettim bunuda ekledim haliyle ama pcb de düzeltmeyi unutmuşum .kusura bakma.pcb yi düzeltilmiş haliyle yeniden ekliyorum.gerçek boyutları 175 şe100mm.

keçelerli

ben bir yıl önce 1 tane emir alem açtım içinde 3 tane ayar potu wardı  kutudada 2 tane  bu devre 5 potlu olması lazım doğrumu elyapımı ustam
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

elyapimi

Alıntı yapılan: elyapimi - 29 Şubat 2012, 15:46:27
pcb ye göre pin noları.
bc517 emiter kollektör yer değiştirecek.

elyapimi

Alıntı yapılan: keçelerli - 29 Şubat 2012, 17:22:43
ben bir yıl önce 1 tane emir alem açtım içinde 3 tane ayar potu wardı  kutudada 2 tane  bu devre 5 potlu olması lazım doğrumu elyapımı ustam
kuda 3 pot içinde 3trimpot

elyapimi

ütü ile basılmış  möntaja hazır pcb

UNIQUE - TA5DF

ustam şema üzerinde çalışıyorum. diptrace biraz uğraştıracak ama önemli değil. inşallah birilerinin işine yarar.

elyapimi ustam msn fazla kullanmıyorum. google açık genelde.
TA5DF

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious