Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Delta Pulse ve türevleri için Ayrım Devresi

Başlatan Karadağ, 30 Ocak 2012, 00:27:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaleli17

MERHABA ;
Devre detektöre bağlı değil iken sadece ekrana alt bar geliyor lambalar yanıp sönüyor reset  çalışıyor lakin ekranda sadece altsatır yanıyor 4 adet LCD denedim acaba detektöre bağlı olmadığı içinmi? böyle ?destek verebilecek arkadaş varmı ?
teşekkürler,
Linkback: Ynt: Delta Pulse ve türevleri için Ayrım Devresi

Karadağ

Merhaba,

O yanan barlara dikkatlice baktığınızda kıpırdanmalar görüyor musunuz?
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

kaleli17

Alıntı yapılan: Karadağ - 18 Şubat 2016, 13:02:38
Merhaba,

O yanan barlara dikkatlice baktığınızda kıpırdanmalar görüyor musunuz?
Ustam sabit yanıyor kıpraşma olmuyor  :( LCD ekranlar farklı bi devrem vardı onda denedim tek tek çalışıyorlar ,,yazılımı tkrar yükledim yine ,
çok teşekkür ederim ,,ilginç bir arıza bulamıyorum

Karadağ

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

kaleli17

Alıntı yapılan: Karadağ - 18 Şubat 2016, 19:31:57
O zaman lcd pinlerinde hata olabilir.
ilginize çok teşekkür ederim saygılar başarılar kontrol edeceğim tekrar olmaz ise sizden yeni bir devre ile LCD sipariş geçeyim  :D

Victory41

Sniffer Xr7 Pulse dedektörün diyagramına göre , 4017'den alınması gereken örnekleme Pin'lerini işaretledim. Delta Pulse 'nin örneklemesi 4538 'lerde belirtilmiş. Sniffer Xr7'de ise bu Örneklemeyi 4017 yapıyor. Acaba Doğru Pin'ler işaretlediğim Pin'ler mi ?  Datasheetlerinide paylaştım.. Fikri olan varsa söylesin..
özel mesajda reklam yasaktır

Karadağ

İşaretlediğiniz yerler doğru görünüyor.

Victory41

Denemek lazım ozaman..... Fakat şöyle bir önerim var  : Tl081 yerine Rail to Rail opamp koysan daha hızlı çalışabilirdi. Denemek lazım.

Karadağ

Alıntı yapılan: Victory41 - 20 Şubat 2016, 21:18:11
Denemek lazım ozaman..... Fakat şöyle bir önerim var  : Tl081 yerine Rail to Rail opamp koysan daha hızlı çalışabilirdi. Denemek lazım.

kullanılabilir. eğer denerseniz buradan yazabilirseniz memnun olurum.

Victory41

Sniffer xr7 toplamam gerekiyor ilk önce...Aslında tek önemli şey , bizim devrelerimizin 12 volt olması. 2x15 volt ile devreyi beslemek gerekiyor.... Çünkü bazı entegrelerin Slew/Rate  ( Yetişme hızı ) tamamen bu voltaja bağlı..... Bir ara Delta Pulse'ye 2x15 volt enerji vermek lazım. Örnekleme entegrelerine regüle yapıp standar voltajlarında beslemek lazım . Acaba ne olup bitiyor izlemek lazım mesela.

bamdadesoha

Selam
Sevgili dostum, ben açıkça LCD yapılmış, ama orada hiçbir yazılı
Lütfen tavsiye, ne olabilir?
teşekkür

bamdadesoha

kaleli17

disc hex hangi dilde derlenmiş bilen varmı ?yada şöyle bir şey sorayım 18f 252 ile 556 entegrenin yaptığı işi yapabilirmiyiz ?
saygılar

Karadağ

Alıntı yapılan: bamdadesoha - 01 Mart 2016, 11:25:04
Selam
Sevgili dostum, ben açıkça LCD yapılmış, ama orada hiçbir yazılı
Lütfen tavsiye, ne olabilir?
teşekkür

Öncelikle kontrastı ayarlayın. Resimde ekran parlamış. Pek bişey anlaşılmıyor.

Karadağ

Alıntı yapılan: kaleli17 - 09 Mart 2016, 10:02:23
disc hex hangi dilde derlenmiş bilen varmı ?yada şöyle bir şey sorayım 18f 252 ile 556 entegrenin yaptığı işi yapabilirmiyiz ?
saygılar

C dili ile yazıldı program. her.gi bir pic ile 556 nın yaptığı işi yapabilirsiniz. Örnek Delta Pulse 3

kaleli17

Alıntı yapılan: Karadağ - 09 Mart 2016, 10:05:29
saygılar

C dili ile yazıldı program. her.gi bir pic ile 556 nın yaptığı işi yapabilirsiniz. Örnek Delta Pulse 3
Merhaba ;
Sayın karadağ usta peki ayrım devresi içinden pulse alınabilirmi yani programında bir değişiklik yapabilirmisiniz ?

Karadağ

Alıntı yapılan: kaleli17 - 19 Mart 2016, 17:24:41
Alıntı yapılan: Karadağ - 09 Mart 2016, 10:05:29
saygılar

Merhaba ;
Sayın karadağ usta peki ayrım devresi içinden pulse alınabilirmi yani programında bir değişiklik yapabilirmisiniz ?

Şu an için malesef yeteri zamanım yok.

20retry12

kolay gelsin ustalar
ayrım kitini toparladım enerji verdim anakart bağlantılarını yapmadan lcd ekranda ısık var yazı yok trimpotlardan ayar yapamıyorum yardım lütfen

Karadağ

Kontrast dirençlerini kontrol edin.

Saygılar

20retry12

Alıntı yapılan: Karadağ - 27 Nisan 2017, 17:26:29
Kontrast dirençlerini kontrol edin.

Saygılar

wh1602b model lcd r14 100r r15 1k seri bağlı dirençlerde sorun görünmüyor karadağ hocam

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious