Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta Pulse ve türevleri için Ayrım Devresi

Başlatan Karadağ, 30 Ocak 2012, 00:27:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

devriye20

climber74  selam ayrım devresi dedektöre baglı dehilken 12 voltluk adaptörle beslediyimde ful yazısı ayarsız volttaj  görülüyordu mesela10. 2volt gibi
Linkback: Ynt: Delta Pulse ve türevleri için Ayrım Devresi

ServetsizServet

8) teşekkür ederim kardesim ,devreyle ilgili icimde bi şüphe vardı benim devrede boşta iken ekranın sağ sinyal barları geliyor ve saniyesi nde kayboluyor ama pic çalışıyor sanırım başka bi sorun var yogunluktan uğraşamıyorum ,:)
Okumak tutkuların en soylusudur,

şimal

karadağ ustam senden aldığım pici de denedim sonuç aynı üst satırda siyahlıklar alt satır boş aynı ouiarabe nin gönderdiği resimdeki gibi oluyor devreyi çok inceledim ama hatamı bulamadım sence sorun nerde olabilir

onur600

slm usta bence bi foto ekleyin pin bağlantıları ve beslemelere bi bakınız nacizane fikrim...saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

devriye20

climber74 selam mutlaka bir yerde bir hatanız var ben demonte almıştım televizyon tamircisine düzgün  bir sekilde toplattım enerji verdiyimde sorunsuz bir sekilde calıstı yanız bazen bir dedektörü kapatıp actıgımda görüntü gelmiyor böyle bir sorunu var

devriye20

birde barlar sayesinde biraz ayrım yaptıgı söyleniyor ben bu barlardan pek birsey anlamadım birileri acıklasa nasıl ayrım yaptıgını memnun olurum

onur600

slm   Üst barlar ile alt barlar arasındaki fark ile metal cinsi hakkında bilgi vermektedir. fark artarsa metal değeri düşüyo ikisi bir artacak...bildiğim kadarıyla toprak altında farklar oluşabilir saygılar

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

pradator

merhaba ayrım devrem var fakat bendeki anakartın üzerinde rakam veya harf malesef yok bu yüzden baglantısını yapamıyorum yardımcı olacak biri lazım saygılar

devriye20

pradator usta delta pulse 2 konu başlıgındaki resme bakarak baglayabilirsiniz  ayrım devresinin kalibirasyon ayarlarını yapmanız gerekiyor  saygılarımla

pradator

devriye dostum sorun o degiki elimdeki ana kartta yani delta pulsede hiç bir yazı harf yok resmini ekledim ekleyebildiysem tabi ayrım devresi teknoloji ekibinin orjinal ürünü fakat anakart degil o yüzden p1 p2 diye giden yolların karşılıgı ana kartta yok sadece artı eksi kablolarını bulup onları baglayabildim diger dört kablo elimde kaldı

devriye20

pradator usta delta pulse 2 baskı ve şemasını indirip bakarak kendi delta pulsenin boşta kalan kablo baglantı yerlerini bulabilirsin saygılarımla

ServetsizServet

ayrım devresi gayet güzel bi sağlıklı hale geldi buradan emege gecen herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım arkadaslar , biraz dikkat ile :) oluyor yani demek istediğiğm atık işten geldikten sonra değil hafta sonu sadece ilgileniyorum bu sayede hata ya mahal kalmıyor ,  ,, 

ServetsizServet

merhaba arkadaslar ,,
gecen gün dp2 nin başlığını değiştirdim :) sanki ayrım devresinin kalibrasyonu kaçtı böyle bir durum la karşılaşan varmı ?

hatredlife

Merhaba arkadaşlar ayrım devresini ayarlamakta sıkıntı çekiyorum cihazı açtığımda pil gerilimini ayarlıyorum mesela 12.2 ama sondaki 2 bi türlü tam durmuyor yanıp sönüo 2 3 arası gidip geliyor sonra tr1 ile sağa çevirip full yazdırıyorum sıfırlıyorum tekrar sola çeviriyorum ama full yazmıo hiç bar kalmıyor pil gerilimi düşüyor 11 lere arttırıyorum pil gerilimi değişiyor tam ayar yaptım diyorum ledler kafasına göre yanıyor değersise değerli diyor hüseyinde ustamdan kit olarak aldım montajlı geldi saygılar.

ServetsizServet

Alıntı yapılan: hatredlife - 07 Ocak 2014, 05:24:10
Merhaba arkadaşlar ayrım devresini ayarlamakta sıkıntı çekiyorum cihazı açtığımda pil gerilimini ayarlıyorum mesela 12.2 ama sondaki 2 bi türlü tam durmuyor yanıp sönüo 2 3 arası gidip geliyor sonra tr1 ile sağa çevirip full yazdırıyorum sıfırlıyorum tekrar sola çeviriyorum ama full yazmıo hiç bar kalmıyor pil gerilimi düşüyor 11 lere arttırıyorum pil gerilimi değişiyor tam ayar yaptım diyorum ledler kafasına göre yanıyor değersise değerli diyor hüseyinde ustamdan kit olarak aldım montajlı geldi saygılar.
Merhaba,
Devrenizde tr 1 orta ucunda 5-6volt civarı bir gerilim elde ediniz ,tl81 ıc nin ayaklarınıda bir ölçün ,
tekrar kalibrasyon yapın ,kullandığınız akü iyi mi?ben 3,7 amper 12 volt akü kullanıyorum iki tanede küçük aküm var ama ne dedektör nede ayrım devresi stabil durmuyor ,,kalibrasyon için yüklenmiş bir video vardı onuda belki izlemişsinizdir bakarsınız ,
kolay gelsin , saygılar...;)

canbay

Merhaba.,
Başlık değişiminde değerleri farklı ise kalibrasyonun bozulması normal. bunu sinyal potu ile ayarlamanız mümkün ben öyle yapıyorum mesale 40cm başlık ile 1m2 başlık aynı noktada ayrımı sağlıklı yapmıyor. kullanım kolaylığı için sinyal potunda hangi noktada ayrımı yakalıyor ise işaretliyorum. büyük başlığı onoktada kullanıyorum...
Saygılar..

hatredlife

Cevaplarınız için teşekkürler bugün akü alıp deniycem 2 amperlik adaptörle deniyordum araba aküsüylede denedim sanayide arkadaşın dükkanda ama etrafta çok metal vardı belkide ondandır 4 amper bi akü alıp deniycem bakalım sonuçları yazarım saygılar.

hatredlife

Merhaba arkadaşlar bu ayrım devresini hala yapamadım ayarını veya devrede sorun var akü voltajını ayarlıyorum mesela 12.4 ben 12.3 ve 5 ayarlıyorum 4 olmuyor tr 1 ortan pinindende 6 v civarı görüyorum metal yaklaştırıyorum pil geriliminin altındaki algılama barı hiç ilerlemiyor diğer barlarda kafasına göre ledlerden kendi kendine yanıp sönüyor

ServetsizServet

Alıntı yapılan: hatredlife - 13 Ocak 2014, 23:41:15
Merhaba arkadaşlar bu ayrım devresini hala yapamadım ayarını veya devrede sorun var akü voltajını ayarlıyorum mesela 12.4 ben 12.3 ve 5 ayarlıyorum 4 olmuyor tr 1 ortan pinindende 6 v civarı görüyorum metal yaklaştırıyorum pil geriliminin altındaki algılama barı hiç ilerlemiyor diğer barlarda kafasına göre ledlerden kendi kendine yanıp sönüyor
kapalı ortamda mı kalibre ettiniz? bence arazide kalibrasyn yapıp deneyin ,resetlediğinizde  yarım bar her iki sütunda da görmeniz gerekli cihaz ötmez iken ,,ben data kablosunu bile kısaltmıştım :) fakat dışarıda yapınca normal calısıyo voltaj barı bazen kayboluyor ,,
saygılar

canbay

Merhaba.,
Arkadaşlar öncelikle ayrım devresini devre ile birlikte toplamayınız. önce dp2 nin kartını dizip çalıştırıp çalışan devreye ayrım devresini ilave ediniz. yoksa arıza sebeplerini o kartmı bu kartmı sıkıntı olur. ayrım devresinin kalibrasyonunu yapınca çalışma mantığı ise üst bar değerli, alt bar değersiz barı metal algılamada her iki bar birbirine yakın olarak artıyor ve kırmızı led yanıyor ise değersiz metal pil bölümünün altındaki bar hiç artmaz, üst bar bariz olarak alt bardan önde ilerliyor ledlerin her ikiside yanıyor ve pil bölümünün altındaki barda ilerliyor ise değerli metal dir. metali çok yakından algılayıp sinyal doyuma giderse barlar hepsi ful olur her iki led yanar söner her metalde böyle durumda bobini uzaklaştırıp tekrar yaklaştırınız...
Saygılar...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious