Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta Pulse ve türevleri için Ayrım Devresi

Başlatan Karadağ, 30 Ocak 2012, 00:27:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Victory41

Merhaba arkadaşlar.. Bu devreyi yaptım , delta ya bağladım ancak trimpotlarla oynadığım halde barlarda değişme yok. Trimpotun orta ucunda 6,8 volt var oda normal ve pil bataryasının ayarıda tam çalışıyor ama maalesef hiç barlarda değişiklik yok  bağlantı bu şekilde :

Linkback: Ynt: Delta Pulse ve türevleri için Ayrım Devresi
özel mesajda reklam yasaktır

Victory41

Tr1 ile oynayınca saatçi ile nerdeyse dokundum dokunmadım arasında ince ayar yapınca barlar bir iki tanesi oynuyor başkada yok. Hatalı birşey var ama çözemedim. Acaba yazılımı mı doğru yükleyemiyorum anlayamadım .
özel mesajda reklam yasaktır

uralaltay

merhaba ustalar bende bu devreyi yaptım pulseye bağladım. pil trimpotunu  ayarlıyorum pil değeri değişiyor barlarda değişiyor Full yazısıda geliyor diğer tarafa çevirince hem pil değişiyor hemde barlar gidiyor. Diğer trimpot ile ayar yapılmıyor çevirince her.gi bir değişiklik olmuyor. cihaz öttüğünde de barlarda bir değişiklik olmuyor bazen barlar kendi kendine oynuyor. delta pulse kitini burdan almıştım.lcdye giden pinlerin numarası üstünde yazılı bire bir bağladım.
Sorun nerde olabilir nereyi kontrol etmeliyim. 

uralaltay

Karadağ

pil trimpotu ayrımı etkiler bu doğru. TL081 in çıkışındaki sinyali osc ile bakarak ayarlarsanız anca işi çözersiniz.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

uralaltay

osiloskop yok malesef. TL081 biraz ısınıyor normalde de biraz ısınıyor mu yoksa bir sorundan dolayı mı ısınıyor

Karadağ

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

uralaltay

Alıntı yapılan: Karadağ - 09 Eylül 2021, 00:18:59
ısınmaması lazım. bu bir sorun.

TL081 çıkarıp ölçüm yaptığımda bu değerleri alıyorum burda sorun gözüküyor mu acaba

Karadağ

uralaltay

Alıntı yapılan: Karadağ - 10 Eylül 2021, 12:34:41
voltajlar normal görünüyor.
pulse 2 de signal potu yerine direnç takmıştım sorun ondan olabilir mi.
sorun pulsede mi yoksa lcd kartında mı nasıl anlayabilirim

uralaltay

Alıntı yapılan: Karadağ - 10 Eylül 2021, 12:34:41
voltajlar normal görünüyor.

Lcd ekrana gelen pinleri ölçtüğümde de bu voltajlar var cihaz öttüğünde bir değişiklik olmuyor. Ayrıca tl081 out pininde 5.45 volt sabit voltaj var cihaz öttüğünde bunda da bir değişiklik olmuyor 

Karadağ

Merhaba,

Voltaj ölçümü ile bu duruma çözüm bulmanız çok çok zor. TL 081 in çıkışındaki sinyali sönüm eğrisi olacak şekilde ayarlamak gerekli. Ben size gerekli ayarlardaki voltajı ölçüp söylesem dahi siz opamp çıkışındaki sinyal olduğu için mi yoksa bir dc sinyal mi olduğunu anlayamazsınız maalesef.

Saygılar

uralaltay

Alıntı yapılan: Karadağ - 22 Eylül 2021, 00:47:33
Merhaba,

Voltaj ölçümü ile bu duruma çözüm bulmanız çok çok zor. TL 081 in çıkışındaki sinyali sönüm eğrisi olacak şekilde ayarlamak gerekli. Ben size gerekli ayarlardaki voltajı ölçüp söylesem dahi siz opamp çıkışındaki sinyal olduğu için mi yoksa bir dc sinyal mi olduğunu anlayamazsınız maalesef.

Saygılar
Tamam teşekkürler

uralaltay

Alıntı yapılan: Karadağ - 22 Eylül 2021, 00:47:33
Merhaba,

Saygılar

Arduino pc  osiloskop ile omapın çıkışını ölçtüm bir değişiklik olmuyor.

Karadağ

Bu videoda anlaşılan o ki ölçüm yapılan sistem ile devrenin gnd si birbirine bağlanmamış ve triger de ayarlanmamış. Bir sinyal var, belli ama ne olduğu anlaşılmıyor.

saygılar

uralaltay

Alıntı yapılan: Karadağ - 22 Eylül 2021, 15:07:07
Bu videoda anlaşılan o ki ölçüm yapılan sistem ile devrenin gnd si birbirine bağlanmamış ve triger de ayarlanmamış. Bir sinyal var, belli ama ne olduğu anlaşılmıyor.

saygılar
Evet gnd bağlamamıştım sonradan bağladım ama çok değişiklik olmadı triger kaç olması gerektiğini bilmiyorum. Ayrım modu için bir aydır uğraşıyorum olmuyor Artık ayrımsız kullanırım. Çok teşekkür ederim

uralaltay

Tl081 patates olduğu için düzgün çalışmıyormuş başka yerden tl aldım artık çalışıyor teşekkürler

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious