Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

bobin teli

Başlatan cilgin_silah, 28 Aralık 2011, 20:29:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cilgin_silah

ustalarım bobinteli olarak bakır yerine aliminyum bobin teli kullanmanın avantajı yada dezavantajı nedir
garret marka bir dedektörün büyük başlığını sökmüştüm dış bobini aliminyumdu merak ettim aliminyum mu bakır mı daha iyi sonuç verir
Linkback: bobin teli

Zanos

bahsettiğiniz denge sargısı olabilir. trafoda bakır iyi sonuç veriyorsa dedektördede aynısı olması gerekmez mi ;)
Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir.

cilgin_silah

valla ustam tam bilgim ama benim söktüğüm dedektör başlığıydı iki sargı vardı bir tanesi iç kısımda diğeri dış kısımda dışta olan aliminyumdu lehim falan tutmuyordu ancak kablonun ucuna diger kablo ucunu kıvırıp sıkıştırıyortsun ancak o şekilde çalışıyordu bilgim olmadığı için sordum. bilenler mutlaka vardır yada deneyenler

mustafaaltun

merhabalar
aliminyum telin kullanılma sebebi başlığın, bakır telden dolayı ağırlığını azaltmak olabileceğini düşünüyorum.nede olsa aliminyumun  bakır a göre öz.kütlesi daha az.

sametdemir

bakırın alımınyuma göre daha iyi iletken olduğunu düşünüyorum sizin söktüğünüz telin dışı olabilir yani ekranlama olarak kullanılmıştır diye düşünüyorum.

vatan

bakır telde  boy olarak aleminyumda agırlık alarak hesaplanır aleminyumun daha cok yer kaplamasından dolayı bakır kullanılır örnek olarak misaldır 0.50 bakır telden sarılan  8.00   9.00 aleminyum telden veya alemınyum plakadan yapılabilir ama ebat  dahada büyüme yapar :) bakır ve aleminyum kesit ve agırlık birimleri vardır arayanlar daha detaylı bilgi bulabilirler

bitkici şakir

ben bir başlık  denemiştim alüminyumu daha uzun sarıyorsunuz,daha çabuk ısınmasına rağmen daha kolay soğuyor.en önemlisi de mesela deltada denedim bakır sargı bakır nesneyi görmüyordu ama alüminyum sargı bakırı görüyordu...(((ben öyle tahmin ediyorum ki alıcı ve verici bobinlerin  indüktansını bu şekilde ayarlıyorlar.))) son cümle benim tahminim.

yalnızefe

slm arkadaşlar bobin konusunda ancak şu kadarını biliyorum alimyumun bakıra oranla sinyal iletiminde kat kat üstun olduğu tartışılmaz bir konu çünkü bütun alıcı ve verici antenlerde alimyum tercih edilmiştir bunun sebebi ne ağırlığı nede fiatı sadece sinyal aktarımıdır en basit örneği her.gi bir yerde bakır alıcı verici anten görülmemiştir en basit örneği aynı kesit aynı boyutta bir bakır birde alimyum tel hazılayalım radyonun fm antenini çıkartalım yerine hazırlamış olduğumuz  bakır teli takalım  bakırı çıkartıp alimyum olan teli takalım fark meydana çıkacaktır hepinize saygılar selamlar

bitkici şakir

yalnız efe arkadaşımızın fikrine katılıyorum.bir üst yazıda söyledim delta bakır sarğı ile bakırı görmüyordu,baskı yaptığımız pertinaksı sıfır değdiriyordum kılı kıpırdamıyordu ama alüminyum tel ile sarınca diğer metallerle aynı tepkiyi  veriyordu.garret bence ayrımı bu iki ayrı tür maden tel kullanarak tutturuyor.ben arkadaşımızın alüminyumu bir denemesini tavsiye ederim.

vatan

arkadaşlar yanılmayalım bakır ve aleminyum arasında algılama farkı sarım tur  veya om farkından sebeplenir  bakır sargının algılaması bakır ve ustune  yani kimya 29 atomundan yukarıya dogru algılar aşagısına yani 26 27 28 yani fe co ni  ve 29bakır  ve üstunü algılar aleminyum ise 13 atom  yukarıya dogru algılar  yani fe demirlr ilgilenmiyenlere bakır tavsiye ederim sarım alarak ayrım yapmadada kolaylık olacaktır

yalnızefe

sayın vatan arkadaşım belki senin söylediklerin doğrudur fakat ben 35 yıllık çekirdekten yetişme elektronkçiyim fakat hiç bir zaman rastlamadım bakır telden alıcı veya verici anten kullanıldığını bildiğim şudur frekans gönderme ve algılamada altın 1. alimyum 2. bakır ise 3. sırada yer alır halbuki bakırın işlemesi alimyuma karşın daha basit
garret dedektöre gelince taklit edilmesin diye elinden geleni yapar garret devre üzerinde olması gereken parçaları başlığın içine bile koyduğunu rastladım en çok arıza yapanda garret başlığı fiatlarıda oldukça pahalı
                       hepinize saygılar 

makedonyalı

Vatan ustam element numaralarını sıralamışınız. Bu söylediğiniz sıralama kendi teorinizmi?
Yoksa bilimsel bir kaynağı varmı? Varsa böyle bir yararlanacagımız kaynak bildirirseniz seviniriz
bilği dagarcığımıza bir katkınız olur...
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

bitkici şakir

arkadaşım altı üstü küçük bir masraf yapacaksın,tabi maddi durumunu bilemem.gel sen şu  alüminyum teli dene.baştan diyeyim oksitlenme yaptığı için lehim tutmaz pabuçlar ile sıkıştır.

vatan

ewet atom nosu dur sıralama olarakta   cu ag au dur1 gruba girerle  nikel paladyum platinde 8 guraba girerler

vatan

benim bildiyim ise 1 altın   2 gümüş  3 bakır 4 aleminyumdür  aleminyumun  ucuz olması dolayınla daha sık kullanılmasıdır  anten yapılırkende bakır sarımdan sonra aleminyum yansıtıcısı  veya alıcı  verici  yapılır 

BigBang

Arkadaşlar bilgi verirken en azından doğruluğunu elimizin altındaki internet denilen teknoloji ile desteklesek veya sağlamasını yapsak daha iyi olur . Zira iletkenliği en yüksek görünen metal gümüş ve daha sonra altın geliyor . Gümüşün maliyetinin yüksek olması kullanılabilirliğin önündeki en önemli etkendir. Paslanma konusunda ise alüminyum gümüş ve bakıra nazaran daha geç oksitlenir . Dış şartlarda TV anteni veya diğer aksamlarda kullanılmasında en önemli sebeplerden birisidir . Aynı zamanda alüminyum pahalı değildir ve özkütleri düşük olduğu için hafif mazemelerdendir . Alüminyumun avantajları özetle böyle .

Tabi metallerden bahsederken yüksek saflıklar göz önünde bulundurularak bunlar söylenir . Alaşım olarak diğer metallerin de ilavesi ile çeşitli isteklere ve değerlere uygun tel ve kablolar da üretilmektedir.

Bir de üretilen antenler açısından bakarsak Coiltek gibi bir firma alüminyum yerine bakır kullanıyorsa bir düşünmekte fayda var . Kolay gelsin ...

TEKDEDEKTOR

Alıntı yapılan: BigBang - 12 Ocak 2012, 15:35:51
Arkadaşlar bilgi verirken en azından doğruluğunu elimizin altındaki internet denilen teknoloji ile desteklesek veya sağlamasını yapsak daha iyi olur . Zira iletkenliği en yüksek görünen metal gümüş ve daha sonra altın geliyor . Gümüşün maliyetinin yüksek olması kullanılabilirliğin önündeki en önemli etkendir. Paslanma konusunda ise alüminyum gümüş ve bakıra nazaran daha geç oksitlenir . Dış şartlarda TV anteni veya diğer aksamlarda kullanılmasında en önemli sebeplerden birisidir . Aynı zamanda alüminyum pahalı değildir ve özkütleri düşük olduğu için hafif mazemelerdendir . Alüminyumun avantajları özetle böyle .

Tabi metallerden bahsederken yüksek saflıklar göz önünde bulundurularak bunlar söylenir . Alaşım olarak diğer metallerin de ilavesi ile çeşitli isteklere ve değerlere uygun tel ve kablolar da üretilmektedir.

Bir de üretilen antenler açısından bakarsak Coiltek gibi bir firma alüminyum yerine bakır kullanıyorsa bir düşünmekte fayda var . Kolay gelsin ...

bıgbang usta guzel acıklama yapmıssın    ya  burda  yıllardır elektronıkcıyım  dıyım  bu antenler konusunda ve  elektrık  bu ısın temelnı  olusturur   eksıklerı olanlar var   

BIRDEFA SUNU  BEYNIMIZE  YAZALIM  elektrık akımı  tasıyan butun  metaller   anten olarak kullanılabılırsnız    anten secımı    manyetık alan lop ları  ve  gozonunde bulundurularak   cesıtlı metaller    kullanılabılnr   

ama aksını ıdda eden varsa  sızın  dedınız olsun

bitkici şakir

bigbang evet, ama oksijenli ortamda lehim yapılamaz.benim anlatmaya çalıştığım belki arkadaşımız bunu bilmez ve lehimlemeye uğraşır.alüminyum sadece oksijensiz ortamda lehim tutar buda oksijenli ortamda gizli oksitlenmeye maruz kaldığı için lehim tutmaz...ok.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious